Programi

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno
09:55
09:55
Trajanje 90 min

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

11:25
11:25
Trajanje 190 min
P
P

V torkovi oddaji Dobro jutro bomo raziskovali svet mačk pasme Ragdoll, ki veljajo za ene največjih in najbolj cartljivih domačih mačk. Ob Mednarodnem dnevu ozaveščanja o jecljanju bomo z logopedinjo in mladim gostom spregovorili o tem, kako lahko pomagamo osebam, ki se srečujejo s to motnjo. Ker se ta konec tedna v Velenju odvija festival vezenja, se bomo naučili nekaj osnov te starodavne spretnosti. Za kulinarični del pa bo poskrbel Goran s pripravo bizeljskega ajdovega kolača. Glasbeni zaključek pa bo pripadel skupini Leonart, ki praznuje 10. obletnico delovanja. Na terenu bo tudi tokrat Goran Obradovič, oddajo bosta vodila Katja Treer in Andrej Geržina.

14:35
P

Pred 40 leti je bilo na avstrijskem Koroškem ustanovljeno Združenje pedagoških delavk in delavcev SOVA iz Celovca, reportažo o združenju je pripravila Tanja Kranjec. V Šmihelu na avstrijskem Koroškem smo se udeležili „Praznika repice" . Prireditev je tradicionalna in izvirna, prizadevajo si za ohranjanje starih narečnih besed kot je to „repica." Slovensko društvo France Prešeren iz Skopja prav te dni obeležuje 30 letnico delovanja. V Šmihelu in Skopju se je mudil Dušan Tomažič. Letos mineva sto let od rojstva tržaškega pisatelja, dramaturga in prevajalca Alojza Rebule. Reportažo je pripravila Špela Lenardič.

15:00
P

Primož in Gaber se v sončni nedelji odpeljeta po poteh okupirane Ljubljane in se odločita, da bosta za kosilo skuhala oz. spekla celega piščanca. V knjigi poiščeta Primožev recept, ki ga Gaber na glas prebere, Primož pa hiti prinašati sestavine. Režeta, sekljata, mešata in že je piščanec lepo položen na posteljico iz kruha v pečici. Nedeljskega kosila seveda ni brez juhe, da pa ne bosta jedla le klasične goveje, bosta danes skuhala česnovo kremno juho. Kaj pa sladica? Ker je že jesen, v gozdu in na tržnici pa se že ponujajo kostanji, Gaber na vrtu zakuri ogenj in pozno popoldne se bosta sladkala še s kostanji. Pa en velik dober tek vam želimo!

15:40
P

Gosta oddaje sta Igor Šink, vodja Slovenskih muzikantov ter Davor Pušnik, vodja in harmonikar ansambla Unikat. V oddaji sodelujeta še ansambla Topliška pomlad in Vzrock, goriška pevka Tatjana Mihelj pa bo zapela slovensko ljudsko. Sandi Morel bi rad postal rocker, voditelj Andrej Hofer pa ga presenečeno opazuje. Voditelj: Andrej Hofer

17:05
17:05
Trajanje 70 min
P
P

V naši družbi bo Patrik Polc iz naselja Rove v Zasavju. Oče dveh sinov je zaposlen v Centru za socialno delo in družinam nudi pomoč na domu. S partnerko Martino maja prihodnje leto načrtujeta poroko, zato upa, da bo Joker prizanesljiv. Popotnik in strasten nogometni navdušenec rad hodi po gobe ter preživlja čas v naravi. Veliko piše in upa, da bo nekoč izdal knjigo. Njegov super joker je prijatelj iz gimnazije, Peter Stovanje. V goste pa pride tudi televizijski voditelj Boštjan Romih.

18:15
P

Serija Novi sosedje pripoveduje zgodbe o ljudeh, ki so iz različnih vzrokov zapustili svoje domove in se skušajo vključiti v novo okolje. Zveza nemških deklet je bil dekliški oddelek Hitlerjeve mladine, mladinskega gibanja nacistične stranke. Sprejemalo je dekleta, starejša od deset let. Bilo je pomemben člen v nacističnih načrtih za oblikovanje novega rodu Nemcev. Eva Sternheim-Peters, zdaj stara 94 let, se je zvezi pridružila pri desetih letih in se povzpela do vodilnega položaja, danes pa svoje berlinsko stanovanje deli s sirskim beguncem Amerjem Kassabom. Vsi v soseski niso tako sprejemajoči. Nenavadni par živi nasproti nemške gostilne, ki jo obiskujejo stalni gostje iz soseske, ki niso naklonjeni muslimanskim prišlekom. Bodo po srečanju z Amerjem začeli razmišljati drugače?

18:50
18:50
Trajanje 30 min

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

19:20
P

"Katrca", slovenski ponos, se je vrnila v modernejši, bolj SUV-ovski podobi in na električni pogon. Pogovarjali smo se z njenimi oblikovalci. V oddaji razkrivamo tudi, da novega renaulta 4 ne bodo izdelovali v Novem mestu, ker bo Revozovo proizvodnjo zasedel novi twingo. V 271. Avtomobilnosti bomo omenili še eno znamko vozil, ki obuja nekdanjo ponudbo. Na trg gospodarskih vozil se z velikim kombijem vrača Toyota. Vrnitev k tistemu, kar smo zelo radi vozili pred leti, pa predstavlja tudi novi Ford Tourneo Courier. Gre za majhen, a obenem prostoren večnamenski avto.

20:00
P

Prava arhitekturna čudesa, Angkor Vat, Louvre in Hagija Sofija, ki so sicer med najbolj raziskanimi in podrobno pregledanimi spomeniki, so še vedno zavita v tančico skrivnosti. Dokumentarna serija jih prepričljivo razkriva s posnetki iz zraka, satelitskimi posnetki in trirazsežno grafiko. 3. del: Hagija Sofija Carigrajsko Hagijo Sofijo so zgradili pred več kot 1500 leti kot baziliko, jo pozneje spremenili v mošejo in nato v muzej. Zdaj je spet mošeja in velja za enega največjih arhitekturnih dosežkov vseh časov. V dolgih stoletjih so jo večkrat prezidali in dograjevali, vseeno pa uspešno kljubuje zobu časa in celo silovitim potresom. V oddaji bomo videli, kako so njeni načrtovalci s premišljeno izbiro materialov dosegli, da se 55-metrska kupola ne podre in da je notranjost ogromne stavbe vedno polna svetlobe. Arheologi pa bodo pojasnili, kaj se skriva v podzemlju stavbe. Legenda pravi, da je tam velikanski zbiralnik vode, po kateri bi lahko čolni pluli vse do morja. ANCIENT SUPERSTRUCTURES (II.) / Francija / 2020 / Režija: Marina Boyenval

21:00
P

Luka Zaletelj je izdelovalec unikatnih kitar, namenjenih predvsem za igranje jazza. Ljubezen do glasbe mu je bila položena v zibelko; znan in dolgoletni uspešen izdelovalec unikatnih brenkal je bil že njegov oče. Luka je že kot otrok svoj prosti čas preživljal v očetovem ateljeju in izpopolnjeval svoje znanje, pred 17 leti pa je začel svojo pot in ustanovil blagovno znamko Zaletelj kitare. Vse kitare oblikuje in izdela sam, pri trženju in promociji pa mu že nekaj let pomaga soproga Maja. Specializiral se je za jazzovske akustične, polakustične in električne kitare. Njegovi kupci so priznana domača in svetovna glasbena imena. Kar 90 odstotkov kitar izvozi.

21:30
21:30
Trajanje 45 min
P
P

Bližajo se krompirjeve počitnice, vi pa imate krompir že danes, saj prihaja nova epizoda oddaje Kaj dogaja? Kdo bo tekel po mestu, kdo bo stal v gneči in kdo bo sedel na Dobu? Na terenu smo obiskali najdaljšo vrsto v državi, magister Baltić pa se je po novo besedo tedna odpravil kar čez lužo. Novi Super hit tedna nas tokrat pokliče po telefonu, v politični telenoveli Palomar pa spremljamo, kaj počne in s kom se dobiva ovadeni predsednik vlade. Naš gost v studiu bo srebrni olimpijec Toni Vodišek, v rubriki Glas ljudstva pa vam svetuje hišni filozof Slavoj Ž. Na Mali terasi bo tokrat zabrnela skupina Eter, ki bo izvedla svojo legendarno skladbo Bela zalivka.

22:15
P

Naoki Higašida je pri trinajstih letih v knjigi opisal svoje izkušnje negovorečega avtista. Dečkovi zapisi se v filmu prepletejo z intimnimi portreti petih mladih ljudi z različnih koncev sveta. Medtem ko opazujemo vsakdanje trenutke iz njihovih življenj, nam Naoki razkriva, kaj zanj pomeni avtizem, kakšno je njegovo doživljanje sveta in zakaj se vede tako, kot se – zakaj skače. Če ne moreš govoriti, namreč še ne pomeni, da nimaš ničesar povedati. THE REASON I JUMP / Velika Britanija, ZDA / 2020 / Režija: Jerry Rothwell

23:40
23:40
Trajanje 40 min

Pred ameriškimi predsedniškimi volitvami, ki bodo 5. novembra, smo novinarji radia, televizije in MMC-ja v skupnem projektu videokast ZDA 2024 pripravili niz pogovorov o različnih vidikih današnje ameriške družbe, od znanosti, gospodarstva do glasbe in športa. Gostja Mojce Širok je bila novinarka Barbara Šurk, ki je v ZDA študirala in je z njimi profesionalno povezana vso kariero. Kot pravi, so se v 25 letih razredne razlike v ZDA še poglobile, bolj izrazito kot nekoč pa je, da so te razlike postale še bolj sprejemljive. Glede izida novembrskih volitev odlična poznavalka pravi, da ni nič odločeno.

00:20
00:20
Trajanje 340 min
RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine