Programi

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno
08:25
08:25
Trajanje 55 min

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

09:20
P

Oddaja Kanape/Kanapé je namenjena mladim. V njej objavljamo prispevke o življenu mladih v Prekmurju, pogovori s predstavniki estrade. V drugi polovici oddaje, v rubriki Svet glasbe predvajamo videoposnetke madžarskih, svetovnih, pa tudi slovenskih glasbenih skupin in pevcev oz. pevk, v rubriki Modni kotiček pa predstavljamo mlade modne oblikovalce iz Slovenije in Madžarske. A Kanapé című műsor elsősorban a fiataloknak szól és az őket érintő témákkal foglalkozik. Benne magyar, külföldi és szlovén együttesekkel, énekesekkel készítünk riportokat, a Zenevilág című rovatban pedig zenés videoklipeket vetítünk. A Divatsarokban fiatal szlovén és magyar divattervezőket mutatunk be.

10:10
10:10
Trajanje 140 min
P
P

Začnite teden z oddajo Dobro jutro! Po pregledu dnevnega tiska in aktualnega dogajanja vam še pred osmo svetujemo glede najrazličnejših tematik. V rubriki »Ali je res?« raziskujemo in iščemo odgovore na večne dileme, znani Slovenci pa vam ponudijo idejo za zajtrk. V rubriki Jutranji heroji spoznavamo posameznike, ki so s svojimi dejanji navdihnili skupnost in pokazali, kaj pomeni biti pravi junak vsakdanjega življenja. Ponedeljek je tudi v znamenju zdravstvenih minut in domače lekarne, v kateri predstavljamo naravne rešitve za vsakodnevne težave. Skok v nov teden bo lepši v družbi oddaje Dobro jutro!

12:30
P

Karin Sabadin v goste vabi olimpijsko prvakinjo v judu Andrejo Leški, ki bo razgrnila tudi del svoje osebnosti, predvsem pa o vztrajanju, odrekanju in sanjah, ki so jo pripeljale na Olimp.

13:10
P

Anja predstavi mami Irmi eksotično oblečenega človeka. To je Šaman, ki bi rad v Jeklenicah organiziral ritual šamanske savne. Irma nad čudaškim moškim in njegovim predlogom sprva ni niti najmanj navdušena. Šaman pa zna Irmi pihniti na dušo. Pohvali jo kot samostojno poslovno žensko. Ko jo s komplimenti že nekoliko omehča, pa ji pove še, kako vidi, da je prihodnost v rokah žensk. S tem je pogodba podpisana, moški v Jeklenicah pa postanejo ogrožena vrsta...

13:50
13:50
Trajanje 30 min
P
P

Vsak ponedeljek zvečer vas na prvem programu Televizije Slovenija znova vabimo v družbo dolgoletnega voditelja Studia City, Marcela Štefančiča. Vrača se na prepoznavni voditeljski stol, z novo polurno oddajo Marcel, ki bo brezkompromisno in z ostrim pridihom z enim ali več sogovorniki poglobljeno, udarno in analitično načenjala najbolj aktualne in tudi provokativne teme. Gledalci oddaje lahko pričakujejo nepopustljive pogovore, v katerih bodo na drugačen način postavljena vprašanja, ki so nujna za razumevanje zakulisnega dogajanja in analizo družbenih procesov.

14:20
14:20
Trajanje 45 min
P
P

V zunanjepolitični oddaji Globus podrobno analiziramo pomembne svetovne dogodke in skupaj z domačimi in tujimi poznavalci ugotavljamo vzroke zanje in njihove posledice.

15:05
15:05
Trajanje 55 min
P
P

Izbira zemljišča je pogosto ena od najpomembnejših odločitev pri gradnji novega doma. Prav posebna lega zemljišča je narekovala razporeditev prostorov v hiši mlade družine. Pri izbiranju sodobne oblike stavbe sta se naročnika zgledovala po sosednjih objektih, vrsto gradnje pa sta izbrala v skladu s trajnostno in odgovorno rabo prostora. Tako je blizu Celja zrasla pasivna lesena hiša z minimalnim ogljičnim odtisom. Soseska Vintgar je dom kar 600 različnim rastlinskim vrstam, pa tudi številnim živalskim, in s svojo čudovito podobo že več kot 130 let privablja ljubitelje naravnih lepot z vsega sveta. Pred kratkim je v njenem vzhodnem delu na temeljih stare zrasla nova lesena zgradba, ki kljub izčiščeni obliki ostaja zvesta lokalnemu arhitekturnemu jeziku. V prejšnji oddaji smo vam razkrili nekaj utrinkov z obiska hribovskega vrta zakoncev Knavs, ki se je razvil v veličasten park s pravljičnimi zelenimi sobanami. Tokrat vas vabimo, da si ogledate še njun urejen zelenjavni vrt in mogočni skalnjak z večtonskimi apnenčastimi skalami, ki se ob zeleni okolici zdijo kot tihi stražarji vrta.

16:00
P

Oddaja Okusi 2 generacij združuje bogato kulturno dediščino slovenske kuhinje s sodobnimi trendi prehranjevanja. Oče Primož Dolničar in sin Gaber v sproščenem vzdušju delita recepte, ki jih navdihujejo tradicionalne jedi naših babic, hkrati pa jih prilagodita sodobnemu okusu in načinom priprave. Oddaja tako predstavlja čudovito zlitje preteklosti in sedanjosti, kjer lokalne in sveže sestavine dobijo osrednjo vlogo.

16:25
16:25
Trajanje 90 min
P
P

Bernarda in Jože v rubriki Fina družina gostita Tino in Tina Koširja, hčerko in vnuka pokojne Mance Košir, ki je nastopila v observacijskem dokumentarnem filmu o soočanju z minljivostjo V tišini življenja. V goste prihajajo tudi komiki: Denis Avdić, Uroš Kuzman in Cene Prevc, ki predstavljajo prihajajočo komedijo Janezi – Novoletni valček smeha. Na glasbenemu odru nastopajo: Tina Marinšek s pesmijo Umazane posode in Dominik Kozarič z novo priredbo svoje uspešnice Rad bi, da veš.

17:55
P

Praznik terana in pršuta je največja, najprepoznavnejša ter najstarejša turistična prireditev na Krasu. Avgusta 2020 bi potekala v Dutovljah njena 50. izvedba, ki so jo žal prestavile takratne razmere v državi in svetu. Jubilejni 50. Praznik terana in pršuta je le potekal v letu 2022. Kljub temu pa smo že skoraj tri leta intenzivno pripravljali zbiranje arhiva PTP in njegovo preoblikovanje v dokumentarni film. Branko Može, dolgoletni organizator, podpornik ter promotor Praznika terana in pršuta, je v namen počastitve okrogle obletnice dogodka okoli sebe zbral ekipo, da poiščemo in shranimo spomine, zgodbe in pričevanja ter jih oblikujemo v dokumentarni film. Strokovni del priprave in izvedbe filma smo zaupali ekipi snemalca Saše Grmeka, ki je s svojim dosedanjim delom pokazal velik posluh za Kras ter čut za dokumentarni film. Logistično organizacijski del pa smo v tandemu z Brankom izpeljali s Pepo s Krasa. Zgodbo praznika pripovedujejo ključni akterji, sodelujoči ponudniki, strokovnjaki, društva, posamezniki ter podporniki ter sponzorji, ki so v vseh teh letih sooblikovali in soustvarjali Praznik terana in pršuta. V dokumentarec so vključeni arhivski video, foto in avdio spomini, zato bo to tudi pomemben dokument Praznika terana in pršuta ter njegovega razvoja skozi leta. Dokumentarni film je dolg 50 minut. Premiera filma je bila izvedena v Kosovelovem domu v Sežani kot samostojna promocijska prireditev.

18:50
18:50
Trajanje 70 min

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

20:00
20:00
Trajanje 95 min
P
P

Biografska komična drama po resničnih dogodkih. O preprostem človeku, ki je s plemenitim namenom prekršil zakon in postal legenda. Leta 1961 je šestdesetletni taksist Kempton Bunton iz Narodne galerije v Londonu ukradel znameniti Goyev portret vojvode Wellingtona. V zameno za vrnitev slike je zahteval nenavadno odkupnino – britanska vlada naj nameni več pozornosti (in denarja) oskrbi ostarelih. To drzno dejanje je dodobra razburkalo britansko politiko in bilo deležno velikega medijskega odziva, Buntonu pa je ob njegovem poskusu reševanja sveta uspelo rešiti tudi svoj propadajoči zakon. THE DUKE / ZK / 2020 Režija: Roger Michell / Scenarij: Richard Bean, Clive Coleman / Igrajo: Jim Broadbent, Helen Mirren, Heather Craney, Stephen Rashbrook, James Wilby, Matthew Goode, John Heffernan, Alice Stokoe, Sarah Annett, Anna Maxwell Martin, Fionn Whitehead, Michael Hodgson, Richard McCabe, Andrew Havill, Sarah Beck Mather, Cliff Burnett …

21:35
21:35
Trajanje 10 min

Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji, saj jo igra več kot 860 tisoč polnoletnih Slovencev. Voditeljica nas popelje skozi žrebanje Lota in Lota plus, poleg rezultatov obeh žrebanj pa si ogledamo tudi aktualne dobitke igre Joker.

21:45

V oddaji z naslovom Mesta v prihodnosti bodo gostje razpravljali o izzivih, ki jih mestom in naseljem prinašata podnebna kriza in tehnološki razvoj. Sogovorniki bodo Živa Kavka Gobbo iz okoljske organizacije Focus, Marko Peterlin z Inštituta za politike prostora ter dr. Gregor Papa z Instituta Jožef Stefan. Pogovori prihodnosti je serija pogovornih oddaj z najrazličnejšimi sogovorniki, ki v medsebojnem pogovoru in izmenjavi idej premišljujejo o izzivih sedanjosti in prihodnosti. Družboslovni in naravoslovni vpogledi v raznolike teme; od podnebne krize, do najnovejših raziskav vesolja in kolonizacije Marsa, digitalizacije medsebojnih odnosov in procesov dela do geostrateških premikov ob globalizaciji, migracijah in vojaških spopadih.

22:45
P

Policisti odkrijejo, da je imel Burke bremenilno gradivo o članih posadke z naloge na Floridi, kjer sta umrla dva ameriška pogodbena delavca. Novica o Burkovi smrti pride v medije. Izkaže se, da je bila Jade hči škotskega poslanca, ki razkrije, da je Burku pomagala posredovati bremenilne podatke. VIGIL / Vel. Britanija / 2021 Scenarij: Tom Edge Režija: James Strong V glavnih vlogah: Surrane Jones, Rose Leslie, Shaun Evans, Gary Lewis, Paterson Joseph, Martin Comston, Adam James, Connor Swindells, Anjli Mohindra

23:50
23:50
Trajanje 40 min
00:30
P

Slovensko arhitekturo sta zaznamovala Plečnik in Vurnik. Njunima vlogama se približujeta Viktor Markelj in Marjan Pipenbaher iz Slovenske Bistrice. Nista arhitekta, pač pa projektanta mostov in viaduktov. Za seboj imata bogato inženirsko in mostograditeljsko kariero, podpisala sta se pod dvesto uresničenih in večkrat na natečajih nagrajenih projektov. Njuni mostovi premoščajo reke tudi v tujini, v Izraelu, Turčiji, Nemčiji, Srbiji, na Hrvaškem, Poljskem in Maleziji. Po njuni zaslugi je Maribor postal zibelka mostograditeljstva v Sloveniji in Evropi. Projektanta v filmu povesta, da najprej skleneta pogodbe z bregovi rek, šele potem z investitorjem. Dokumentarni film z naslovom Mostovi na sliki neba pripoveduje zgodbo o velikem uspehu. Scenarij Zdenko Kodrič, režija Boris Jurjaševič.

01:20
01:20
Trajanje 280 min
RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine