Programi

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno
08:55
08:55
Trajanje 75 min

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

10:10
10:10
Trajanje 165 min
P
P

Začnite teden z oddajo Dobro jutro! Po pregledu dnevnega tiska in aktualnega dogajanja vam še pred osmo svetujemo glede najrazličnejših tematik. V rubriki »Ali je res?« raziskujemo in iščemo odgovore na večne dileme, znani Slovenci pa vam ponudijo idejo za zajtrk. V rubriki Jutranji heroji spoznavamo posameznike, ki so s svojimi dejanji navdihnili skupnost in pokazali, kaj pomeni biti pravi junak vsakdanjega življenja. Ponedeljek je tudi v znamenju zdravstvenih minut in domače lekarne, v kateri predstavljamo naravne rešitve za vsakodnevne težave. Skok v nov teden bo lepši v družbi oddaje Dobro jutro!

12:55
12:55
Trajanje 40 min
P
P

Karin Sabadin v Dnevni sobi gosti Matica Novaka, ki svoje življenje namenja pomoči drugim. Je reševalec in motivacijski govornik, ki je kljub diagnozi motnja pozornosti ostal predan svojemu poslanstvu. Na podlagi njegove zgodbe je TV Slovenija posnela dokumentarni film.

13:35
P

Diplomirana kineziologinja Petra Parovel je kariero začela kot osebna trenerka, ljubezen do športa in zdravega načina življenja pa jo je spodbudila, da se je podala v podjetništvo. Leta 2020 je pri 28 letih začela zelo uspešno prodajati športne pajkice, danes njeno podjetje SWY, ki prodaja predvsem po spletu, ponuja 400 različnih izdelkov. Njen cilj je razvoj, odprtje podružnic tudi v drugih državah. Občasno v prestolnici odpre priložnostno trgovino, pred katero so kupci pripravljeni čakati več ur. Naša gostja bo tudi Nina Strajnar, ki vodi slovensko zagonsko podjetje leta 2024, Fliqa.

14:20
14:20
Trajanje 45 min
P
P

Željko Stevanić je fotoreporter in scenski fotograf, ki spremlja in dokumentira delo na filmskem prizorišču, fotografiral je tudi več gledaliških produkcij. Slovenski javnosti se je s svojim delom predstavil na samostojnih in skupinskih razstavah. Petra Werner iz Marktredwitza je izvrstna poznavalka porcelana, oziroma belega zlata. Več kot 30 let je glavna kustosinja Porzellanikona, državnega muzeja porcelana z razstavnimi prostori v Selbu in Hohenbergu. Marano Lagunare, obmorska vas v Furlaniji - Julijski krajini s svojo laguno in ribiškimi kočami, ki jih domačini imenujejo casoni, pripoveduje zgodbo o preprostih ljudeh, ki živijo od ribolova in starih običajev. Po Blatnem jezeru plujejo prav posebne ladje. Bile so skoraj pogubljene, saj so jih večino med drugo svetovno vojno razstrelile umikajoče se nemške čete. Pred popolnim uničenjem je dve rešila lastna posadka tako, da ju je potopila.

15:05
P

Gert Jan lahko po letih paralize zaradi vstavljenega možganskega vsadka spet hodi. Noland je od ramen navzdol paraliziran, vendar s pomočjo možganskega vmesnika sam brska po spletu, igra šah in videoigre. Oranu možganski vsadek zmanjšuje hude epileptične napade. Casey je bolnik z ALS-jem, zato ne more govoriti. Možganski vsadek in umetna inteligenca sta mu vrnila možnost komuniciranja z njegovim glasom. To je le nekaj ljudi, ki so jim možganski vsadki izboljšali kakovost življenja. Kaj vse že omogočajo in kaj lahko pričakujemo v prihodnosti?

15:30
P

Že naslov igrano-dokumentarnega filma Vojna brez sovraštva pove, da ta presega prevladujoče mitiziranje osamosvojitvene vojne, ki večinoma temelji na kultu osebnosti. Prav narobe. Film po eni strani prikazuje vzdušje in izraža občutke slehernika, ki je na svoji koži doživljal osamosvojitev in sodeloval v spopadih, po drugi strani pa na jasen in razumljiv način ter na podlagi verodostojnih dokumentov, vojaških zemljevidov, izjav borcev in ljudi, ki so bili ključni operativni odločevalci, slika potek dogodkov do odhoda zadnjega vojaka JLA iz države.

17:20
P

Pripravite se na eksplozijo zabave z oddajo, ki bo popestrila vaš nedeljski dopoldan – Žogarija.

17:50
P
18:15

Oddaja Migaj z nami. Oddaja o razgibanem življenju, v katerem migajo vsi, mladi in stari, navdušeni rekreativci in vrhunski športniki. Oddaja nastaja pod pokroviteljstvom Olimpijskega komiteja Slovenije.

18:50
18:50
Trajanje 30 min

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

19:20
19:20
Trajanje 40 min
P
P

Nad mirnim rokavom Drave ob našem najstarejšem mestu leži izjemna hiša, ki v svojih zidovih skriva dragocen slovenski les. V sebi združuje elemente sodobnosti, prestiža in topline, hkrati pa ponuja glasbeno bogat in akustično domišljen prostor, kakršnega ne vidimo v običajnih domovih. Celostna prenova stanovanja je izziv za vsakega, tudi izkušenega arhitekta. Zato bo še toliko zanimiveje videti, kako se je s tem spopadla študentka arhitekture, sicer opažena tudi v strokovnih krogih. Letos je bila namreč ena izmed prejemnic Vurnikovega študentskega priznanja, ki ga podeljujejo obetavnim študentom arhitekture. Pred več kot 30 leti sta zakonca v vasici Hrib - Loški Potok, obdani z gozdovi in travniki, zgradila hišo, ki je hitro dobila svojo končno podobo. Vrt pa je živ organizem, ki se skupaj z naravo in letnimi časi ves čas spreminja. A za največje spremembe poskrbijo lastniki, zato smo jih ponovno obiskali po sedmih letih.

20:00
20:00
Trajanje 55 min

Nevzgojeni, divji, neukrotljivi, neubogljivi, neprilagojeni – s takimi pridevniki so pogosto označeni otroci, ki ne zmorejo biti pri miru in ostati zbrani. Gre za otroke, ki imajo ADHD. S to motnjo pozornosti s hiperaktivnostjo živi osnovnošolec Jon, ki mu kljub težavam ne manjka iskrivosti in humorja. 30-letni Matic pa se je, potem ko je dosegel dno, usmeril v pomoč otrokom. Film odpira vrata v Jonov in Matičev vsakdan, del katerega so seveda družina in prijatelji. Tudi zanje je ADHD velik izziv. Scenaristka: Milica Prešeren, režiser: Primož Meško.

20:55
P

Osupljiva zgodba, ki se je odvila med drugo svetovno vojno, je odličen primer protivojnega filma. Pomlad leta 1940. Nad Norveško divja letalska bitka med Nemci in Britanci. Na območju med zasneženimi vršaci strmoglavita dve letali – nemško in angleško. Preživeli se skozi snežni metež prebijejo do osamljene lovske koče. Prvi pridejo trije Nemci, in ko kočo najdeta še dva Britanca, ju razglasijo za vojna ujetnika. Nemci določijo črto na tleh koče, čez katero Britanca ne smeta stopiti. Toda če bodo hoteli preživeti v kruti divjini, bodo morali opustiti stroga pravila in pozabiti na sovražnost. Pod vplivom neusmiljene narave bodo tudi najbolj zagrizeni sovražniki prisiljeni sodelovati, kot bi bili najboljši prijatelji. Originalni naslov: INTO THE WHITE Leto produkcije: 2012 Država: koprodukcija Žanr: vojna drama Režija: Petter Næss Scenarij: Ole Meldgaard, Dave Mango in Petter Næss Igrajo: Florian Lukas, David Kross, Stig Henrik Hoff, Rupert Grint

22:45
22:45
Trajanje 35 min

Pred ameriškimi predsedniškimi volitvami, ki bodo 5. novembra, smo novinarji radia, televizije in MMC-ja v skupnem projektu videokast ZDA 2024 pripravili niz pogovorov o različnih vidikih današnje ameriške družbe, od znanosti, gospodarstva do glasbe in športa. Politika je vedno odraz naroda in ameriška politična razdvojenost je odraz razdvojenosti ljudi, je v podkastu ZDA 2024 v pogovoru z Mojco Širok dejala Katja Geršak, strokovnjakinja za strateško komuniciranje in dobra poznavalka ameriške družbe in politike, ki je študirala in delala v ZDA, zdaj pa se tja redno vrača tako zasebno kot službeno.

23:20
P

Igrana dokumentarna oddaja je zgodba o prihodu Langobardov iz Panonije čez ozemlja današnje Slovenije v Italijo, kjer v 6. stoletju – v krajih, »kjer se cedita med in mleko« – ustanovijo Vojvodino Furlanijo. Langobardom zgodovinarji pretežno pripisujejo germanski izvor, oddaja pa se naslanja na ugotovitve dunajskih zgodovinarjev, ki menijo, da so bliže ljudstvom iz Panonije, rimske province, ki se je raztezala na ozemlju današnjih Slovenije in Madžarske. Oddaja razkrije posebnosti bojevanja Langobardov in njihovega orožja, načina življenja, prehranjevanja in oblačilne kulture; predstavi tudi gojenje obrti tkalstva, kovaštva, usnjarstva, izdelovanja lončene posode in predmetov iz zlata ter kovanja lastnega denarja. LANGOBARDI - ALBOINO E ROMANS / Italija / 2021 / Režija: Simone Vrech

00:25
00:25
Trajanje 330 min
RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine