Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Radio Maribor
Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.
Radio Maribor
437 epizod
Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.
Priprava domačih testenin je lahko družabni dogodek, zato smo vam v naši radijski kuhinji tokrat zaupali kakšen je klasični recept za domače testenine in kaj točno je pesto. Slišali ste namreč podroben recept za pripravo testenin s pestom iz bučnih semen.
5 min 16. 11. 2024
Ajdovi žganci so tradicionalna slovenska jed, ki se navadno postreže kot priloga k obaram ali jedem na žlico.Kuharica Urška v današnjem receptu predlaga, da v ajdovo moko dodamo tudi krompir in tako dobimo okusno in hranljivo jed, ki jo lahko uživamo kot samostojno in bo popestrila predvsem jesenski in zimski jedilnik.
4 min 4. 11. 2024
Naša radijska kuhinja je tokrat namenjena kislemu zelju. Izvedeli boste vse o kvašenju zelja za lastne potrebe, kje vse lahko vključite kislo zelje in kako pripraviti jedi s kislim zeljem brez mesa. Naša kuharica Mojca pa vam bo zaupala še podroben recept za pripravo ponarejene sarme.
4 min 2. 11. 2024
Današnji recept, ki ga je pripravila kuharica Urška, bo še posebej zanimiv za ljubitelje doma pripravljenega peciva. Pekli bomo kekse iz pirine moke, ki je nekoliko drugačnega okusa, je pa primerna za tiste, ki jim pšenična moka povzroča prebavne težave. Pirini keksi so lahko prebavljivi in krhki in še okusnejši z dodatki sadja.
5 min 26. 10. 2024
Našo radijsko kuhinjo smo tokrat namenili fižolu. Izvedeli boste katere začimbe se ujemajo s fižolom, kako pripraviti lažni fižol z ocvirki in podroben recept za stročji fižol s papriko in smetano.
4 min 19. 10. 2024
Čokolada je gotovo ena izmed najbolj priljubljenih sladic, po kateri radi posežejo predvsem otroci, pa tudi odrasli. Na trgovskih policah najdemo zelo veliko najrazličnejših vrst in okusov, toda prav posebna je tista, ki jo naredimo doma sami in to po receptu kuharice Urške.
5 min 12. 10. 2024
Sezona gob je tu, zato smo našo radijsko kuhinjo tokrat posvetili prav tem okusnim gozdnim sadežem. Izvedeli boste, kaj so osnove za dobro gobjo juho, kako pridobiti pristni gobji okus iz manj aromatičnih vrst gob in katere začimbe sovpadajo z gobami. Zaupali pa smo vam še podroben recept, tokrat za pripravo kremne gobje juhe z ajdovo kašo.
5 min 5. 10. 2024
Vedno več ljudi se odloča za uživanje hrane, ki ne vsebuje živil živalskega izvora. Vendar to ne pomeni, da se je potrebo posloviti od raznolikosti okusov in gurmanskih užitkov, saj je veganska kuhinja veliko bolj pestra, kot mislimo. Kuharica Urška nam je tokrat predstavila recept za bogato vegi torto.
4 min 24. 1. 2024
V naši radijski kuhinji tokrat o enostavnih slavnostnih prigrizkih za zimska druženja. Izvedeli boste, kako porabiti ostanke mesnin, kako predpripraviti jedi, da imamo čim več časa za goste, kuharica Mojca pa vam bo zaupala še podroben recept za pripravo pečenih fig s sirom in slanino. ZA 8 GOSTOV: 16 svežih fig 16 kock sira 16 rezin slanine Malo rdečega vina rožmarin Fige nekoliko zarežemo ob peški in v zarezo porinemo kocko sira. Figo ovijemo z rezino slanine.. Fige položimo v pekač in pečemo 10 minut pri 170°C. Poškropimo jih z rdečim vinom in začinimo z malo rožmarina. Še tople postrežemo.
4 min 20. 1. 2024
Gibanica je preprosta, okusna in predvsem stara tradicionalna sladica na Štajerskem, ki jo gospodinje vse redkeje pripravljajo. Kuharica Urška pa je pripravila recept za nekoliko drugačno, vendar prav tako okusno sladico, vlito gibanico.
4 min 13. 1. 2024