Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.
439 epizod
Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.
Vas zanima kako običajno pripravimo pečenice, kako dolgo jih lahko hranimo v hladilniku in kako lahko porabite ostanke pečenice? Potem nikar ne zamudite naše tokratne radijske kuhinje. Naša kuharica Mojca je odgovorila na vsa ta vprašanja in podrobneje predstavila še recept za pripravo pečenice z rožmarinom in vinom.
4 min 22. 2. 2025
Ajdova kaša je zelo zdravo živilo, ki navdušuje tudi z odličnim, nekoliko sladkim okusom. Zaradi številnih koristnih lastnostih bi jo morali pogosto uživati, zato vam bo naša kuharica Urška predstavila preprost recept za pripravo pečene ajdove kaše.
4 min 15. 2. 2025
V radijski kuhinji smo tokrat govorili o krvavici. Zanimalo nas je, ali je krvavica samo slovenska posebnost in kako jo jedo po svetu. Naša kuharica Mojca, pa nam je zaupala tudi to, kako pravilno peči krvabico, da ne poči. Za piko na i smo dodali še podroben recept za pripravo obloženih kruhkov s krvavico.
5 min 8. 2. 2025
Med vsemi jabolčnimi sladicami, s katerimi so nas razvajale naše babice, si prav posebno mesto zasluži jabolčna pita. Sladica je hkrati krhka in sočna in se kar stopi v ustih. Recept za to okusno sladico nam je v radijski kuhinji predstavila kuharica Urška.
5 min 1. 2. 2025
Še vedno smo v zimskem času, zato v Radijski kuhinji tokrat o zimski zelenjavi. Slišali boste, katera zelenjava je to, kaj vse ponuja in podroben recept za pripravo ohrovta s krompirjem in slanino.
5 min 25. 1. 2025
Slovenci smo znani kot ljubitelji krompirja, zato je naša kulinarika bogata s krompirjevimi jedmi . Od tistih najbolj preprostih pa do zahtevnejših. Kuharica Urška nam zato v današnji radijski kuhinji predstavlja recept, kako pripraviti krompirjevo - jajčno zloženko.
4 min 18. 1. 2025
Radijsko kuhinjo smo tokrat namenili brstičnemu ohrovtu. Zanimalo nas je, zakaj je brstični ohrovt tako osovražen in ali je brstični ohrovt lahko tudi več kot priloga? Kuharica Mojca pa vam bo zaupala še podroben recept za pripravo brstičnega ohrovta z arašidovo omako.
4 min 6. 1. 2025
Keksi iz testomata so zelo priljubljeno praznično pecivo, posebej ker so hitro pripravljeni in so ob primerni hrambi dalj časa užitni. Lahko pa so tudi lično darilo ob praznikih, s katerim pokažemo lastno ustvarjalnost. Prisluhnite receptu naše kuharice Urške.
4 min 4. 1. 2025
Novoletna praznovanja so po svetu in pri nas zelo raznolika - od slavnostnih večerij z bogato obloženimi mizami do vse bolj popularnih praznovanj na prostem z veliko skromnejšo kulinarično ponudbo. Včasih pa si vendarle želimo pripraviti kaj posebnega, zato nam Mojca Polak, direktorica Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor, ponuja recept za pripravo novoletne štefani pečenke v hrustljavem ovoju. Ob tem nam svetuje še, kako uporabiti ostanke hrane po praznikih in kaj odnesti s sabo za praznovanje na prostem.
7 min 31. 12. 2024
V radijski kuhinji tokrat o tem, kako izbrati jedilnik ob pogostitvah, kako privarčevati ob pripravi jedilnika in kako lahko gazirane pijače zamenjamo za bolj zdravo alternativo. Naša kuharica Urška pa vam bo zaupala še podroben recept za pripravo namaza skuše z granatnim jabolkom.
6 min 28. 12. 2024