Pojdite na vsebino Pojdite v osnovni meni Iščite po vsebini
Z vami v kuhinji

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu

Z vami v kuhinji

Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.

431 epizod

Z vami v kuhinji

Radio Maribor
Radio Maribor

431 epizod

Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.

Polnjene jesenske testenine

Testenine so sicer simbol italijanske kuhinje, vendar so zaradi preproste priprave in velike uporabnosti razširjene po vsem svetu. Tudi pri nas so zelo priljubljene, tako v kombinaciji z mesnimi ali zelenjavnimi omakami. Kuharica Urška je v današnjem receptu uporabila doma pripravljene testenine, ki jih bomo napolnili z jesenskimi sadeži, kot so buče in kostanji.

5 min 11. 10. 2025


Krušne pogačice iz Madeire

V naši radijski kuhinji vas tokrat popeljemo na Madeiro – na otok, kjer kruh dobi čisto poseben okus. Spoznali smo recept za tradicionalne krušne pogačice iz Madeire, odkrili, kaj je bolo de coco, ter izvedeli, zakaj je peka kruha na ponvi ali na žaru nekaj čisto posebnega. Seveda pa smo povedali tudi, kako pečene pogačice najbolje hraniti, da ostanejo mehke in okusne.

5 min 4. 10. 2025


Jabolčna gibanica

Gibanica je tradicionalna slovenska sladica, ki pa jo v vsaki regiji pripravljajo nekoliko drugače. Včasih so bile pomemben del praznovanj, danes pa si jo nekoliko poenostavljeno pripravimo tudi doma. Kuharica Urška Šobak je pripravila recept za prekmursko jabolčno gibanico, kjer je za nadev uporabila le jabolka.

6 min 23. 9. 2025


Paradižnikov šugo z baziliko

V naši radijski kuhinji bo tokrat zadišalo po poletju in paradižnikih. Izvedeli boste, kje vse lahko uporabite paradižnikov šugo, kako ga pravilno pasterizirati, ter kateri paradižniki so najbolj primerni za pripravo. Kuharica Mojca Polak pa vam bo zaupala tudi podroben recept za pripravo paradižnikovega šuga z baziliko. Pridružite se nam ob pol devetih in odkrijte, kako preprost sadež popestri jedi čez vse leto.

5 min 17. 9. 2025


Polenta z grozdjem

Kuharica Urška Šobak bo v tokratni radijski kuhinji predstavila zanimiv recept - v polento bo dodala grozdje in tako bo nastala sladica, ki jo lahko zaužijemo toplo ali pa hladno, kot puding. Obe glavni sestavini sta pri nas zelo priljubljeni - polenta kot nasitna in vsestranska jed, grozdje pa je znano tudi kot hrana bogov in je zdravo za srce in kosti.

4 min 10. 9. 2025


Ekspresni jagodni sorbet

V oddaji Z vami v kuhinji je tokrat osvežilno sladko. Zaupali smo vam, kako lahko tudi doma brez dragih aparatur pripravite čudovite sladoledne sladice. Razkrili smo, kako pripraviti sladoled za alergike, pojasnili razliko med sorbetom in sladoledom, slišali pa sste tudi podroben recept za pripravo ekspresnega sladolednega sorbeta. Pridružite se nam v kuhinji in začnite dan v slastnem poletnem vzdušju!

4 min 6. 9. 2025


Testenine s kroglicami iz čevapčičev

V tokratni oddaji smo se posvetili pametni uporabi ostankov z žara – natančneje pečenemu mesu, ki ga lahko s preprostim trikom spremenimo v slastne mesne kroglice za testenine. Poleg tega smo predstavili nekaj enostavnih dodatkov, ki jih lahko hitro pripravite in postrežete k jedem z žara – za malo svežine, več okusa in manj zavržene hrane. Naša kuharica Mojca, pa je predstavila še podroben recept za pripravo testenin s kroglicami iz čevapčičev.

4 min 28. 6. 2025


Kvašeni krompirjevi rezanci

Krompir je četrta najpomembnejša kulturna rastlina po količini pridelane hrane na svetu in bistven del kuhinje številnih kultur. Tudi Slovenci ga obožujemo in iz njega pripravljamo številne jedi. Kuharica Urška vam je tokrat predstavlja recept za pripravo kvašenih krompirjevih rezancev, ki jih lahko ponudite kot prilogo mesnim jedem ali kot samostojno jed.

5 min 21. 6. 2025


Lešnikov puding

V tokratni radijski kuhinji smo pokukali v zgodbo pudinga – zakaj je ta sladica tako trdno zasidrana v naši prehrambeni kulturi in zakaj jo imamo tako radi. Izvedeli sste tudi, kako domisleno porabiti ostanke pudinga pri peki in kako pripraviti okusno vegansko različico – brez mleka in jajc, a z veliko okusa. Zaupali pa smo vam tudi recept za pripravo slastnega lešnikovega pudinga.

4 min 14. 6. 2025


Zdrobov praženec

Zagotovo vam misel na pšenični zdrob v spomin najprej prikliče toplo močnato jed, ki smo jo v otroštvu jedli za zajtrk ali večerjo. Zdrob, kuhan na mleku, pa je lahko tudi okusna krema za peciva, sladice v kozarcu in zavitke. Tokrat vam je kuharica Urška pripravila recept za zdrobov praženec, okusno in preprosto jed, primerno za vse obroke.

4 min 7. 6. 2025



Čakalna vrsta

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine