Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.
439 epizod
Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.
V naši radijski kuhinji je tokrat dišalo po sladkem. Posvetili smo se dvema ključnima vprašanjema, ki zanimata tako začetnike kot izkušene ljubitelje domače peke. Najprej smo razkrili, kakšni nadevi so najbolj primerni, če želimo ostati pri naravnih sestavinah – brez umetnih arom, z veliko okusa in svežine. Nato pa smo pogledali, katere so najpogostejše napake pri peki biskvita in kako jih enostavno preprečiti, da bo vaša torta res uspela. Slišali pa ste tudi recept za pripravo tortice z jagodami v samo 15 minutah.
5 min 31. 5. 2025
Slane prestice so imeniten prigrizek, ki ga lahko ponudimo kadarkoli - v družbi, na izletu ali ob gledanju televizije in poslušanju radia. Še posebej okusne pa so tiste, ki jih pripravimo sami in oblikujemo po svoji želji. Priprava je sila preprosta, vanjo pa lahko vključite tudi najmlajše, ki jim bo takšno kulinarično doživetje v veselje in zabavo.
5 min 22. 5. 2025
Ajdova kaša je visokokakovostno živilo z ugodno prehransko sestavo. Odlikuje jo visoka vsebnost prehranskih vlaknin in antioksidantov, obenem pa ne vsebuje glutena, kar jo uvršča med primerna živila za posameznike s celiakijo ali občutljivostjo na gluten. V tokratni radijski kuhinji smo predstavili vsestransko uporabnost ajdove kaše, naša kuharica Mojca pa vam je zaupala še recept za pripravo ajdove kaše s šparglji in jajci. Ne zamudite ob pol devetih.
4 min 17. 5. 2025
Pašteta je namaz, ki je navadno narejen iz poljubne vrste mesa, rib ali jeter. Ponudba že pripravljenih paštet je velika, lahko pa si jih pripravimo sami in pri tem poljubno kombiniramo začimbe. Kako pa je današnji recept povezan z Oskarjem Neuvirtom, vam bo zaupala kuharica Urška.
5 min 10. 5. 2025
V radijski kuhinji smo tokrat izvedeli zakaj so tople biskvitne omlete tako priljubljene, kaj lahko nadomesti topla biskvitna omleta in kje uporabiti nadev za omleto. Podroben recept pa je tokrat za pripravo slastne omlete z mangom in jagodami..
4 min 3. 5. 2025
Aleluja je preprosta jed iz posušenih repinih olupkov in spada med najstarejše slovenske postne velikonočne jedi. Nastala naj bi kot spomin na veliko lakoto pred več stoletji. Danes je to prava specialiteta, ki je hkrati tudi odličen diuretik, saj prečisti prebavo in jo pripravi na uživanje težkih jedi.
4 min 26. 4. 2025
Pečenje ribe z luskami ni novost. Kako pa se kuharji lotevajo izziva celovite uporabe ribe, od lusk, hrbtenice in notranjih organov ter kako najlažje hraniti ribe v hladilniku boste izvedeli v tokratni radijski kuhinji.
5 min 19. 4. 2025
Bliža se velika noč in poleg šunke, pirhov, potice in drugih dobrot je bila nekoč zelo pomemben simbol velike noči tudi presta.Danes si jih privoščimo kot prigrizek ob pijači, posebej okusne pa so tiste, ki jih pripravimo sami. Podroben recept za pripravo velikončnih prestic vam bo v tokratni radijski kuhinji zaupala kuharica Urška.
4 min 12. 4. 2025
Tokratna radijska kuhinja je še posebej zanimiva. Izvedeli boste kaj je fuzijska kuhinja, kako se lahko mednarodne kuhinje združujejo, med drugim tudi to, kje vse najdemo alternative praženega kromprija v svetu. Za piko na i, pa še malce nenavaden recept – naša kuharica Mojca vam bo zaupala, kako pripraviti čili con carne s kislim zeljem.
4 min 5. 4. 2025
Kot pravi star slovenski pregovor, si težko predstavljamo kosilo brez krompirja. Slovenci smo krompirjev narod, imamo pa tudi to srečo, da pri nas zelo dobro uspeva. V tokratnem receptu nam bo kuharica Urška predstavila recept za smetanov krompir, preprosto, a okusno jed. Ne zamudite ob pol devetih.
5 min 29. 3. 2025