Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.
439 epizod
Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.
Kot pravi star slovenski pregovor, si težko predstavljamo kosilo brez krompirja. Slovenci smo krompirjev narod, imamo pa tudi to srečo, da pri nas zelo dobro uspeva. V tokratnem receptu nam bo kuharica Urška predstavila recept za smetanov krompir, preprosto, a okusno jed. Ne zamudite ob pol devetih.
5 min 29. 3. 2025
V zimskem času zelo radi posegamo po joti. Zakaj je jota tako priljubljena in kako jo lahko pripravimo tudi malo drugače, smo vam zauprali v tokratni radijski kuhinji. Naša kuharica Mojca pa je dodala še podroben recept za pripravo jote z ostanki salame in krvavic.
4 min 22. 3. 2025
V današnji radijski kuhinji smo slišali recept za pripravo brezglutenskih bombetk ali štručk, ki je posebej narejen za osebe s preobčutljivostjo na gluten. Vedno več ljudi se srečuje s to težavo, ki marsikomu povzroča tudi resne zdravstvene probleme.
6 min 15. 3. 2025
Prepeličja jajca so v primerjavi z kokošjimi mnogo bolj zdrava, saj vsebujejo veliko več vitaminov in rudninskih snovi, zato so primerna za ljudi s povišanim holesterolom. V tokratnem receptu, ki ga je pripravila kuharica Mojca, smo jih kombinirali s prvo pomladno zelenjavo in pripravili poseben namaz.
4 min 8. 3. 2025
Ali veste, da lahko povsem sami pripravite zelo okusen domač puding? Poiščite sestavine, ki vam jih je v današnjem receptu predstavila kuharica Urška in v zelo kratkem času bo nastala priljubljena sladica, ki je bodo veseli predvsem otroci. Lahko ji dodate še kakšno svojo zamisel, zato, če vas zanima ta recept, prisluhnite!
4 min 1. 3. 2025
Vas zanima kako običajno pripravimo pečenice, kako dolgo jih lahko hranimo v hladilniku in kako lahko porabite ostanke pečenice? Potem nikar ne zamudite naše tokratne radijske kuhinje. Naša kuharica Mojca je odgovorila na vsa ta vprašanja in podrobneje predstavila še recept za pripravo pečenice z rožmarinom in vinom.
4 min 22. 2. 2025
Ajdova kaša je zelo zdravo živilo, ki navdušuje tudi z odličnim, nekoliko sladkim okusom. Zaradi številnih koristnih lastnostih bi jo morali pogosto uživati, zato vam bo naša kuharica Urška predstavila preprost recept za pripravo pečene ajdove kaše.
4 min 15. 2. 2025
V radijski kuhinji smo tokrat govorili o krvavici. Zanimalo nas je, ali je krvavica samo slovenska posebnost in kako jo jedo po svetu. Naša kuharica Mojca, pa nam je zaupala tudi to, kako pravilno peči krvabico, da ne poči. Za piko na i smo dodali še podroben recept za pripravo obloženih kruhkov s krvavico.
5 min 8. 2. 2025
Med vsemi jabolčnimi sladicami, s katerimi so nas razvajale naše babice, si prav posebno mesto zasluži jabolčna pita. Sladica je hkrati krhka in sočna in se kar stopi v ustih. Recept za to okusno sladico nam je v radijski kuhinji predstavila kuharica Urška.
5 min 1. 2. 2025
Še vedno smo v zimskem času, zato v Radijski kuhinji tokrat o zimski zelenjavi. Slišali boste, katera zelenjava je to, kaj vse ponuja in podroben recept za pripravo ohrovta s krompirjem in slanino.
5 min 25. 1. 2025