Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Radio Maribor
Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.
Radio Maribor
439 epizod
Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.
Slovenci smo znani kot ljubitelji krompirja, zato je naša kulinarika bogata s krompirjevimi jedmi . Od tistih najbolj preprostih pa do zahtevnejših. Kuharica Urška nam zato v današnji radijski kuhinji predstavlja recept, kako pripraviti krompirjevo - jajčno zloženko.
4 min 18. 1. 2025
Radijsko kuhinjo smo tokrat namenili brstičnemu ohrovtu. Zanimalo nas je, zakaj je brstični ohrovt tako osovražen in ali je brstični ohrovt lahko tudi več kot priloga? Kuharica Mojca pa vam bo zaupala še podroben recept za pripravo brstičnega ohrovta z arašidovo omako.
4 min 6. 1. 2025
Keksi iz testomata so zelo priljubljeno praznično pecivo, posebej ker so hitro pripravljeni in so ob primerni hrambi dalj časa užitni. Lahko pa so tudi lično darilo ob praznikih, s katerim pokažemo lastno ustvarjalnost. Prisluhnite receptu naše kuharice Urške.
4 min 4. 1. 2025
Novoletna praznovanja so po svetu in pri nas zelo raznolika - od slavnostnih večerij z bogato obloženimi mizami do vse bolj popularnih praznovanj na prostem z veliko skromnejšo kulinarično ponudbo. Včasih pa si vendarle želimo pripraviti kaj posebnega, zato nam Mojca Polak, direktorica Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor, ponuja recept za pripravo novoletne štefani pečenke v hrustljavem ovoju. Ob tem nam svetuje še, kako uporabiti ostanke hrane po praznikih in kaj odnesti s sabo za praznovanje na prostem.
7 min 31. 12. 2024
V radijski kuhinji tokrat o tem, kako izbrati jedilnik ob pogostitvah, kako privarčevati ob pripravi jedilnika in kako lahko gazirane pijače zamenjamo za bolj zdravo alternativo. Naša kuharica Urška pa vam bo zaupala še podroben recept za pripravo namaza skuše z granatnim jabolkom.
6 min 28. 12. 2024
Božični čas je poseben, ker nosi v sebi razmislek o prehojeni poti in hkrati pričakovanje nečesa novega. V kulinariki se je tradicija praznovanja skozi čas zelo spremenila, od priprave preprostih jedi pa vse do razkošnih pojedin, kar pa nikoli ni bilo njegovo bistvo. Urška Šobak, priznana kukarica in članica Društva za ohranjanje kulinarične dediščine, nam bo predstavila nekaj kulinaričnih značilnosti preteklega stoletja, na koncu pa še zaupala recept za pripravo okusnih medenjakov.
14 min 25. 12. 2024
Za potico pravimo, da je kraljica slovenskih prazničnih jedi, za njeno pripravo pa si je treba vzeti čas in veliko ljubezni. Kuharica Urška pa je iz bogate zakladnice slovenskih domačih jedi našla dokaj preprost recept za pripravo cimetove potice, ki je prav tako okusna.
6 min 21. 12. 2024
Smo v prazničnem decembru, času ko je marsikatera miza slavnostno okrašena. V radijski kuhinji smo zato preverili, kako pripraviti slavnostno jed za vegetarijance, zaupali smo vam tudi katero zelenjavo lahko pečete v pečici in kako lahko pečeno zelenjavo uporabite. Podroben recept pa je tokrat za pripravo pečene cvetače z arašidovo omako.
4 min 14. 12. 2024
Testenine so simbol italijanske kuhinje, vendar so zaradi svoje vsestranske uporabe razširjene po vsem svetu. Tudi pri nas so zelo priljubljene, kuharica Urška pa jih je v radijski kuhinji predstavila nekoliko drugače - z jabolki in orehi.
5 min 7. 12. 2024
Radijska kuhinja je bila tokrat v znamenju buč. Izvedeli ste katere jedi lahko pripravljate iz buče, kako jo najlaže hranimo na zalogo, kako lahko bučna juha postane polnovredna malica, zaupali pa smo vam še podroben recept za pripravo juhe oranžne buče z rižem in kurkumo.
4 min 30. 11. 2024