Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.
431 epizod
Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.
V naši radijski kuhinji smo tokrat predstavili marinirano kislo zelje – preprosto prilogo, ki s svojo svežino popestri marsikateri obrok. Pokazali smo, kako mu lahko z nekaj dodatki poudarimo okus in ga pripravimo tako, da bo še bolj aromatično in hrustljavo.
5 min 22. 11. 2025
V Radijski kuhinji smo tokrat na mizi imeli pravo domačo klasiko – prekmurske trgance. Ob pripravi te preproste, a okusne jedi bomo spregovorili o tradiciji testenin v slovenskem prostoru in o tem, zakaj se vedno splača pripraviti domače.
5 min 15. 11. 2025
Kisla repa je brez dvoma jed, ki je v jesensko-zimskem času, poleg zelja, pogosto na naših krožnikih. Kuharica Urška jo je v tokratnem receptu uporabila pri pripravi segedin golaža, sicer priljubljene madžarske jedi na žlico. H krožniku toplega segedina pa se najpogosteje postrežejo kruh, kruhovi cmoki in kuhan krompir.
4 min 8. 11. 2025
V Radijski kuhinji je tokrat dišalo po jeseni – pripravljali smo bučne pitice v modelčkih za mafine. Spoznali smo, zakaj je buča odlična sestavina za pripravo sladic, ter izvedeli, kako jo lahko shranimo v zamrzovalniku, da nas s svojim okusom razveseljuje vse leto.
4 min 1. 11. 2025
Ajdova kaša je zelo zdravo in hranljivo živilo, ki naj bi ga večkrat zaužili. Pripravimo jo lahko na tisoč in en način, tudi kot prilogo mesnim jedem ali kot samostojno jed s skledo solate.Tokrat nam je kuharica Urška prestavila recept za pripravo pečene ajdove kaše z orehi, ki je odlična sladica predvsem v nekoliko hladnejših dneh.
4 min 25. 10. 2025
Tokrat smo zamenjali žar z domačo pečico in pripravili okusno sladko-kislo teletino, ki vas bo spomnila na poletne dni. Razkrili smo, kateri kosi mesa so najbolj primerni za ta način priprave, in ponudili nekaj idej, kako porabiti ostanke.
5 min 18. 10. 2025
Testenine so sicer simbol italijanske kuhinje, vendar so zaradi preproste priprave in velike uporabnosti razširjene po vsem svetu. Tudi pri nas so zelo priljubljene, tako v kombinaciji z mesnimi ali zelenjavnimi omakami. Kuharica Urška je v današnjem receptu uporabila doma pripravljene testenine, ki jih bomo napolnili z jesenskimi sadeži, kot so buče in kostanji.
5 min 11. 10. 2025
V naši radijski kuhinji vas tokrat popeljemo na Madeiro – na otok, kjer kruh dobi čisto poseben okus. Spoznali smo recept za tradicionalne krušne pogačice iz Madeire, odkrili, kaj je bolo de coco, ter izvedeli, zakaj je peka kruha na ponvi ali na žaru nekaj čisto posebnega. Seveda pa smo povedali tudi, kako pečene pogačice najbolje hraniti, da ostanejo mehke in okusne.
5 min 4. 10. 2025
Gibanica je tradicionalna slovenska sladica, ki pa jo v vsaki regiji pripravljajo nekoliko drugače. Včasih so bile pomemben del praznovanj, danes pa si jo nekoliko poenostavljeno pripravimo tudi doma. Kuharica Urška Šobak je pripravila recept za prekmursko jabolčno gibanico, kjer je za nadev uporabila le jabolka.
6 min 23. 9. 2025
V naši radijski kuhinji bo tokrat zadišalo po poletju in paradižnikih. Izvedeli boste, kje vse lahko uporabite paradižnikov šugo, kako ga pravilno pasterizirati, ter kateri paradižniki so najbolj primerni za pripravo. Kuharica Mojca Polak pa vam bo zaupala tudi podroben recept za pripravo paradižnikovega šuga z baziliko. Pridružite se nam ob pol devetih in odkrijte, kako preprost sadež popestri jedi čez vse leto.
5 min 17. 9. 2025