Pojdite na vsebino Pojdite v osnovni meni Iščite po vsebini
Z vami v kuhinji

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu

Z vami v kuhinji

Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.

431 epizod

Z vami v kuhinji

Radio Maribor
Radio Maribor

431 epizod

Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.

Polenta z grozdjem

Kuharica Urška Šobak bo v tokratni radijski kuhinji predstavila zanimiv recept - v polento bo dodala grozdje in tako bo nastala sladica, ki jo lahko zaužijemo toplo ali pa hladno, kot puding. Obe glavni sestavini sta pri nas zelo priljubljeni - polenta kot nasitna in vsestranska jed, grozdje pa je znano tudi kot hrana bogov in je zdravo za srce in kosti.

4 min 10. 9. 2025


Ekspresni jagodni sorbet

V oddaji Z vami v kuhinji je tokrat osvežilno sladko. Zaupali smo vam, kako lahko tudi doma brez dragih aparatur pripravite čudovite sladoledne sladice. Razkrili smo, kako pripraviti sladoled za alergike, pojasnili razliko med sorbetom in sladoledom, slišali pa sste tudi podroben recept za pripravo ekspresnega sladolednega sorbeta. Pridružite se nam v kuhinji in začnite dan v slastnem poletnem vzdušju!

4 min 6. 9. 2025


Testenine s kroglicami iz čevapčičev

V tokratni oddaji smo se posvetili pametni uporabi ostankov z žara – natančneje pečenemu mesu, ki ga lahko s preprostim trikom spremenimo v slastne mesne kroglice za testenine. Poleg tega smo predstavili nekaj enostavnih dodatkov, ki jih lahko hitro pripravite in postrežete k jedem z žara – za malo svežine, več okusa in manj zavržene hrane. Naša kuharica Mojca, pa je predstavila še podroben recept za pripravo testenin s kroglicami iz čevapčičev.

4 min 28. 6. 2025


Kvašeni krompirjevi rezanci

Krompir je četrta najpomembnejša kulturna rastlina po količini pridelane hrane na svetu in bistven del kuhinje številnih kultur. Tudi Slovenci ga obožujemo in iz njega pripravljamo številne jedi. Kuharica Urška vam je tokrat predstavlja recept za pripravo kvašenih krompirjevih rezancev, ki jih lahko ponudite kot prilogo mesnim jedem ali kot samostojno jed.

5 min 21. 6. 2025


Lešnikov puding

V tokratni radijski kuhinji smo pokukali v zgodbo pudinga – zakaj je ta sladica tako trdno zasidrana v naši prehrambeni kulturi in zakaj jo imamo tako radi. Izvedeli sste tudi, kako domisleno porabiti ostanke pudinga pri peki in kako pripraviti okusno vegansko različico – brez mleka in jajc, a z veliko okusa. Zaupali pa smo vam tudi recept za pripravo slastnega lešnikovega pudinga.

4 min 14. 6. 2025


Zdrobov praženec

Zagotovo vam misel na pšenični zdrob v spomin najprej prikliče toplo močnato jed, ki smo jo v otroštvu jedli za zajtrk ali večerjo. Zdrob, kuhan na mleku, pa je lahko tudi okusna krema za peciva, sladice v kozarcu in zavitke. Tokrat vam je kuharica Urška pripravila recept za zdrobov praženec, okusno in preprosto jed, primerno za vse obroke.

4 min 7. 6. 2025


Tortica z jagodami

V naši radijski kuhinji je tokrat dišalo po sladkem. Posvetili smo se dvema ključnima vprašanjema, ki zanimata tako začetnike kot izkušene ljubitelje domače peke. Najprej smo razkrili, kakšni nadevi so najbolj primerni, če želimo ostati pri naravnih sestavinah – brez umetnih arom, z veliko okusa in svežine. Nato pa smo pogledali, katere so najpogostejše napake pri peki biskvita in kako jih enostavno preprečiti, da bo vaša torta res uspela. Slišali pa ste tudi recept za pripravo tortice z jagodami v samo 15 minutah.

5 min 31. 5. 2025


Slane prestice

Slane prestice so imeniten prigrizek, ki ga lahko ponudimo kadarkoli - v družbi, na izletu ali ob gledanju televizije in poslušanju radia. Še posebej okusne pa so tiste, ki jih pripravimo sami in oblikujemo po svoji želji. Priprava je sila preprosta, vanjo pa lahko vključite tudi najmlajše, ki jim bo takšno kulinarično doživetje v veselje in zabavo.

5 min 22. 5. 2025


Ajdova kaša s šparglji in jajci

Ajdova kaša je visokokakovostno živilo z ugodno prehransko sestavo. Odlikuje jo visoka vsebnost prehranskih vlaknin in antioksidantov, obenem pa ne vsebuje glutena, kar jo uvršča med primerna živila za posameznike s celiakijo ali občutljivostjo na gluten. V tokratni radijski kuhinji smo predstavili vsestransko uporabnost ajdove kaše, naša kuharica Mojca pa vam je zaupala še recept za pripravo ajdove kaše s šparglji in jajci. Ne zamudite ob pol devetih.

4 min 17. 5. 2025


Domača pašteta Oskar Neuvirt

Pašteta je namaz, ki je navadno narejen iz poljubne vrste mesa, rib ali jeter. Ponudba že pripravljenih paštet je velika, lahko pa si jih pripravimo sami in pri tem poljubno kombiniramo začimbe. Kako pa je današnji recept povezan z Oskarjem Neuvirtom, vam bo zaupala kuharica Urška.

5 min 10. 5. 2025



Čakalna vrsta

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine