Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.
432 epizod
Radijska rubrika, v kateri postrežemo s kuharskimi recepti. Svetuje Mojca Polak z Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor.
V naši radijski kuhinji vam tokrat predstavljamo pravo zimsko klasiko: ječmenčkovo juho. Spoznali ste preprost recept, ki je idealen za okrepitev v teh zimskih dneh. Zaupali smo vam, kako pripravite ješprenj ter kako s preprostim dodatkom krompirja, česna in peteršilja ustvarite bogato in krepko juho. In seveda: delili smo trik, kako juha dobi globok, mesnat okus – tudi če kuhate brez mesa.
4 min 13. 12. 2025
V naši radijski kuhinji se vračamo k domačim klasikam! Tokrat smo pripravili izjemno preprost in hiter, a nepozaben ajdov praženec. Izvedeli ste, kako v samo nekaj minutah razžvrkljate, spečete in natrgate popolno ajdovo poslastico. Odličen je samostojno, s sladkorjem v prahu ali pa kot dodatek k bogati solati! Naučite se vseh trikov za popoln praženec v oddaji Z vami v kuhinji.
4 min 6. 12. 2025
V Radijski kuhinji smo tokrat pripravili tolminsko friko z dodatkom čebule – preprosto, a okusno jed iz Posočja. Spoznali smo tradicijo priprave frike v tem delu Slovenije ter pogledali, katere podobne jedi najdemo tudi drugod po svetu.
4 min 29. 11. 2025
V naši radijski kuhinji smo tokrat predstavili marinirano kislo zelje – preprosto prilogo, ki s svojo svežino popestri marsikateri obrok. Pokazali smo, kako mu lahko z nekaj dodatki poudarimo okus in ga pripravimo tako, da bo še bolj aromatično in hrustljavo.
5 min 22. 11. 2025
V Radijski kuhinji smo tokrat na mizi imeli pravo domačo klasiko – prekmurske trgance. Ob pripravi te preproste, a okusne jedi bomo spregovorili o tradiciji testenin v slovenskem prostoru in o tem, zakaj se vedno splača pripraviti domače.
5 min 15. 11. 2025
Kisla repa je brez dvoma jed, ki je v jesensko-zimskem času, poleg zelja, pogosto na naših krožnikih. Kuharica Urška jo je v tokratnem receptu uporabila pri pripravi segedin golaža, sicer priljubljene madžarske jedi na žlico. H krožniku toplega segedina pa se najpogosteje postrežejo kruh, kruhovi cmoki in kuhan krompir.
4 min 8. 11. 2025
V Radijski kuhinji je tokrat dišalo po jeseni – pripravljali smo bučne pitice v modelčkih za mafine. Spoznali smo, zakaj je buča odlična sestavina za pripravo sladic, ter izvedeli, kako jo lahko shranimo v zamrzovalniku, da nas s svojim okusom razveseljuje vse leto.
4 min 1. 11. 2025
Ajdova kaša je zelo zdravo in hranljivo živilo, ki naj bi ga večkrat zaužili. Pripravimo jo lahko na tisoč in en način, tudi kot prilogo mesnim jedem ali kot samostojno jed s skledo solate.Tokrat nam je kuharica Urška prestavila recept za pripravo pečene ajdove kaše z orehi, ki je odlična sladica predvsem v nekoliko hladnejših dneh.
4 min 25. 10. 2025
Tokrat smo zamenjali žar z domačo pečico in pripravili okusno sladko-kislo teletino, ki vas bo spomnila na poletne dni. Razkrili smo, kateri kosi mesa so najbolj primerni za ta način priprave, in ponudili nekaj idej, kako porabiti ostanke.
5 min 18. 10. 2025
Testenine so sicer simbol italijanske kuhinje, vendar so zaradi preproste priprave in velike uporabnosti razširjene po vsem svetu. Tudi pri nas so zelo priljubljene, tako v kombinaciji z mesnimi ali zelenjavnimi omakami. Kuharica Urška je v današnjem receptu uporabila doma pripravljene testenine, ki jih bomo napolnili z jesenskimi sadeži, kot so buče in kostanji.
5 min 11. 10. 2025