Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Filmoteka V živo RTV 365 Raziskujte Več
Domov
Raziskujte
Zadnja priložnost
Za otroke
V živo
Filmoteka
Zgodovina
Seznami
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Zadnja priložnost Za otroke V živo Filmoteka Zgodovina
Seznami
Zaključi urejanje
Moje
Naročnine
Zaključi urejanje
Vse naročnine
Oddaje
Televizija Radio Podkasti

Zadnja priložnost

Novice ob 14h

22. 10. 2021

Zadnja kratka informativna oddaja Radia Slovenija

RAC - Biografski roman Radka Poliča, 1. del: Otroci vojne

19. 10. 2021

"...Moje otroštvo je bilo en sam velik teater. Ali pa en tak, napet razburljiv film. Doživel sem toliko dogodivščin, da bi v običajnem življenju zadoščale za deset otrok. Je pa res, da je prva leta mojega otroštva zaznamovala vojna..." Rac bere Raca. Življenjske zgodbe vrhunskega gledališkega in filmskega igralca Radka Poliča v biografskem romanu, ki je nastal po intenzivnih pogovorih z dramaturginj in publicistko Petro Pogorevc. Prisluhnite raskavemu glasu, ki med hehetom in premolki pripoveduje zgodbo o sebi in o veselih in tragičnih stvareh, ki so ga v življenju doletele od otroštva do vrhuncev igralske kariere v 52-ih nadaljevanjih. Režiserka: Špela Kravogel Tonski mojstri: Gal Nagode, Urban Gruden, Matjaž Miklič Glasbena oblikovalka. Darja Hlavka Godina Fonetičarka: Suzana Köstner Korektorica: Emanuela Montanič Sekulović Posneto v studiu 01 Radia Slovenija, maja 2021.

Tornado

19. 10. 2021

Skozi dolino se vrtinči rušilni tornado. Tamtam ga prvi začuti, zato zgrabi Tiba in z njim steče v zavetje. Medtem se v taboru klan skrije na varno v Aronovo votlino.

Hrupna glasba

16. 10. 2021

Zmedi zna zganjati hrup. Pa bi znal zaigrati tudi glasbo? Zim, Zam in Zum ga odpeljejo v glasbeno deželo in ga z nekaj vaje pripravijo, da zabobna na koncertu.

Rada bi bila zvezda, risanka

16. 10. 2021

Mlada čebelica Iris bi rada postala zvezdnica. Apolon pristane, da jo bo naučil vsega, kar mora vedeti. Toda Iris je razočarana. Uspešni umetniki nimajo le daru, temveč tudi trdo delajo in pilijo svoje nastope, ona pa je neučakana.

Ogledala

16. 10. 2021

Jure se zabava z ogledovanjem v ogledalu. Pepa in Jure skušata najti še več bleščečih stvari, v katerih se lahko vidita.

Umazanci

16. 10. 2021

Pomočnik Vid ima nov zalivani sistem. Reks se igra z njim in igrišče spremeni v blato. Prav takrat pa na tekmo pride najbolj urejena ekipa v ligi, ovce iz Breeezovice.

Sistemska napaka, nemški dokumentarni film

15. 10. 2021

Politiki, ekonomisti in mediji so obsedeni z gospodarsko rastjo. A zakaj se še vedno oklepamo tega koncepta? Povsem očitno je, da je na našem malem planetu nemogoče imeti neprekinjeno gospodarsko rast. Režiser Florian Opitz, ki je bil za svoje delo že večkrat nagrajen, v oddaji razišče temelje kapitalizma. Razkrije nepričakovane povezave in razgali patološko naravo sistema. Preveri tudi vpliv Karla Marxa, analitika kapitalizma. Dokumentarna oddaja je bila posneta v Braziliji, na Kitajskem, v Franciji, Veliki Britaniji in ZDA ter omogoča svež pogled na kapitalizem in na to, kam nas pelje.

RH 202 in Tim Urbanya | 327

15. 10. 2021

V tokratni epizodi predstavljamo elektronske kreacije domačih in tujih glasbenih ustvarjalcev, kot so Deadmau5, Noizu, Disciples, Pete Tong, Tale Of Us, Goldie, Subjective, TSHA, Bonobo, George Fitzgerald, Butch, Cristoph, Melé, Simon Doty, VER:WEST, Joris Voorn, Mambo Brothers, Purple Disco Machine, Anna Lunoe, The Aston Shuffle, Maur, 2Fox, Chris Lorenzo, LO’99, Tough Love, The Melody Men, HOSH, Whitesquare, LP Giobbi, Matt Smallwood, Origin8a & Propa, Swartchback, Eynka, Vanillaz, Stanny Abram, Clay Clemens in drugi.

Galerija

15. 10. 2021

Galerija predstavlja raznovrstne umetnine. Če je radijska, pač zvočne umetnine. Valovska Galerija daje prednost pred kratkim predstavljenim glasbenim delom.

Soba, koprodukcijski film

15. 10. 2021

Skrajno napet in hkrati globoko čustven film je edinstven in ganljiv vpogled v neizmerno ljubezen med materjo in otrokom. Oskar 2016 za glavno žensko vlogo. Petletni Jack z mamo živi v majhni sobi z zgolj enim oknom na strehi. Stikov z zunanjim svetom nimata. Mama poskuša za sina ustvariti čim bolj raznovrstno in neobremenjeno otroštvo, toda fant odrašča in nekega dne mu je prisiljena priznati, da sta ujetnika brezsrčnega ugrabitelja. Skupaj skujeta pobeg, toda smrtno nevarni načrt je šele prvi preizkus na njuni poti ponovnega soočenja z resničnim svetom. Medtem ko mama zagrenjeno ugotavlja, kaj vse je zamudila v sedmih letih ujetništva, Jack povsem na novo spoznava vse, kar ga obdaja, nepoznano strašljiva pa sta mu tudi koncepta zunanje prostosti in svobode. Originalni naslov: ROOM Leto produkcije: 2015 Država: koprodukcija Žanr: drama Režija: Lenny Abrahamson Scenarij: Emma Donoghue po lastni knjigi Igrajo: Brie Larson, Jacob Tremblay, Sean Bridgers, Joan Allen, William H. Macy

Daljinec

15. 10. 2021

Vsi se vznemirjeno pripravljajo na ogled nogometne tekme na televiziji, ko igračka zadene televizijsko anteno in pokvari sliko. O, ne! Bitzer mora težavo odpraviti. Za pomoč prosi čredo.

Italijanska glasba 18. stoletja

23. 9. 2021

Za današnjo oddajo smo izbrali sonate in koncerte italijanskih mojstrov 18. stoletja od Tomasa Albinonija do Pietra Locatellija.

Fina gospa, posebna epizoda angleške humoristične nanizanke

23. 9. 2021

Hyacinth se je odločila, da bo prenovila kuhinjo. Za barvo kuhinjskega pulta ima v mislih poseben odtenek modre barve, pri katerem je vikarjevo mnenje osrednjega pomena. Ko Daisy sporoči, da nekdo leži v očkovi postelji, a ni očka, se Hyacinth ne da motiti, nova kuhinja je pač pomembnejša... scenarij: Roy Clarke režija: Harold Snoad v glavnih vlogah: Patricia Routledge (Hyacinth Bucket), Clive Swift (Richard Bucket), Judy Cornwell (Daisy), Mary Millar (Rose), Geoffrey Hughes (Onslow), David Griffin (Emmet), Josephine Tewson (Elizabeth), Jeremy Gitting (vikar) posebna ep. angleške humoristične nanizanke, 1994

Martha Argerich, 8. del

23. 9. 2021

Tudi v osmi oddaji iz obsežnega niza, ki ga ob 80. obletnici rojstva posvečamo izvrstni argentinski pianistki Marthi Argerich, boste v njenih izvedbah slišali tri dela: eno koncertantno in dve komorni. Najprej bo na vrsti Klavirski koncert št. 3 Sergeja Prokofjeva, ki ga je Martha Argerich posnela z Berlinskimi filharmoniki in Claudiem Abbadom. Posnetek izvedbe je izšel leta 1967 na plošči založbe Deutsche Gammophon. V nadaljevanju oddaje boste slišali še Chopinovo 3. klavirsko sonato v h-molu ter Beethovnov Klavirski trio v D-duru, op. 70/1, 'Duh', ki ga je pianistka posnela skupaj z violinistom Renaudom Capuçonom in violončelistom Mišo Majskim.

Marjan Kozina, četrta oddaja

23. 9. 2021

Marjanu Kozini je bila blizu tudi scenska glasba in nič presenetljivega ni, če je po vojni ustvaril tudi glasbo za nekaj slovenskih filmov, med katerimi s svojo prepoznavno temo vzbuja še posebno pozornost prvi slovenski zvočni celovečerni igrani film Na svoji zemlji.

Claudio Monteverdi

23. 9. 2021

Vsekakor pa drži dejstvo, da je izmed vseh skladateljev, ki so se v celotni zgodovini lotili tudi opere, prav Monteverdi naredil največji korak, saj je znal genialno spojiti pridobitve polifonije 16. stoletja z načeli zgodnjega baroka in tako ustvariti popolno ravnovesje med glasbo in dramo.

Ančka Šumenjak: Po dežju

23. 9. 2021

Pesnica Ančka Šumenjak (1922-2018) je dobro leto pred smrtjo v samozaložbi izdala pesniško zbirko S pesmijo v srcu, v njej pa pesem Po dežju. Lepo, svetlo pesem, hvalnico ljubezni, interpretira dramska igralka Vesna Pernarčič.

Prevara (V.), ameriška nadaljevanka, 3/11

22. 9. 2021

Alisonina hči Joanie dela v nekem okoljevarstvenem podjetju. Šefinja jo je poslala v Montauk, ki je v prihodnosti popolnoma razdejan. Noah je tik pred izdajo druge knjige. Med intervjujem s simpatično novinarko ga zmoti vsiljivi ravnatelj Joel. Whitney ni zadovoljna z delom v galeriji, vendar ne more dati odpovedi, ker zaročenec Colin brez vizuma ne dobi službe. Janelle po treh mesecih pokliče Noaha, da bi mu razložila, zakaj je tako nenadoma odšla. Noah na snemanju filma po svojem romanu nepričakovano sreča Helen. THE AFFAIR (V.) / ZDA / 2019 scenarij: Sarah Treem, Hagai Levi režija: Colin Bucksey, Steve Fierberg, Toa Fraser, Eva Vives, Silas Howard v glavnih vlogah: Dominic West, Maura Tierney, Julia Goldani Telles, Jadon Sand, Jake Siciliano, Abigail Dylan Harrison, Anna Paquin, Omar Mewally, Emily Browning, Sanaa Lathan, Kathleen Chalfant, John Doman, Claes Bang

Podkraljeva hiša, britansko-indijski film

22. 9. 2021

Zgodovinsko-politična drama. Podkraljeva hiša v Delhiju je bila vselej dom britanskih vladarjev Indije. Po tristo letih se njihova vladavina končuje; lord Mountbatten, pravnuk kraljice Viktorije, leta 1947 še zadnjič prevzame vladarski položaj z nalogo, da Indijo vrne njenemu ljudstvu. Pripoved zgodovinske drame se odvije na tem velikem posestvu. V zgornjih nadstropjih je živel lord Mountbatten s soprogo in hčerjo, v pritličju pa je bilo nastanjenih 500 hindujskih, muslimanskih in sikhovskih služabnikov. Ko nova politična elita, Nehru, Jinnah in Gandhi, zahtevajo izročitev podkraljeve hiše novi neodvisni državi, to neogibno vodi v konflikt. Sprejeta je odločitev o delitvi dežele in ustanovitvi nove islamske države Pakistan, katere posledice je čutiti še danes. Film raziskuje dogodke skozi prizmo zakona med Dickiejem in Edwino Mountbatten ter romance med mladim hindujskim strežajem Jeetom in njegovo muslimansko izvoljenko Aalio. Mlada ljubimca se v burnem primežu konca imperija znajdeta v sporu z Mountbattnovimi in lastnima skupnostima, vendar jima to ne vzame upanja ... VICEROY'S HOUSE / PODKRALJEVA HIŠA / UK, INDIA, SWE / 2017 Režija: Režiser: Gurinder Chadha / Scenarij: Paul Mayeda Berges, Gurinder Chadha in Moira Buffini / Sodelavci pri scenariju: Larry Collins, Dominique Lapierrey and Narendra Singh Sarila / Igrajo: Hugh Bonneville, Gillian Anderson, Manish Dayal, Huma Qureshi, Michael Gambon …

Sabina Halilović: Tujka

22. 9. 2021

O pripadnosti in izkoreninjenosti. Avtorica se kot ljubiteljica različnih kultur, običajev in jezikov ne omejuje le na znano, temveč odkriva svet s potovanji in literaturo.

Čas, prostor in glasba

22. 9. 2021

Glasba je umetnost, ki deluje v določenem času. Da jo prav razumemo, potrebuje svoj prostor. Prostor je za poslušanje glasbe pomemben, čas je ne obhoden.