Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Filmoteka V živo RTV 365 Raziskujte Več
Domov
Raziskujte
V živo
Oddaje
Podkasti
Glasba
Za otroke
Filmoteka
Zgodovina
Seznami
Naročnine
Več
Domov Raziskujte V živo Oddaje Podkasti Glasba Za otroke Filmoteka Zgodovina
Seznami
Zaključi urejanje
Moje
Moj 365
Zaključi urejanje
Vse naročnine

Recital

V oddaji Recital predvajamo koncerte najboljših glasbenikov v solističnih in komornih zasedbah.

Zadnji posnetki

Pianist Jonathan Fournel

12. 8. 2022

V oddaji Recital predvajamo posnetek recitala francoskega pianista mlajše generacije Jonathana Fournela, ki je 7. julija nastopil v koncertni dvorani Concertgebouw v Amsterdamu. Izvedel je Nokturno v H-duru, op. 62, št. 1 in Sonato za klavir št. 3 v h-molu, op. 58 Frederica Chopina ter Sonato za klavir št. 3 v f-molu, op. 5 Johannesa Brahmsa.

Nelson Goerner – klavir

5. 8. 2022

Današnjo oddajo Recital posvečamo pianistu Nelsonu Goernerju. Z deli Debussyja, Schumanna in Chopina, ki jih bomo slišali, se je 6. junija letos predstavil v dvorani Wigmor v Londonu.

Violončelist Andrei Ionita in pianistka Daria Tudor

29. 7. 2022

Violončelist Andrei Ionita in pianistka Daria Tudori sta nastopila 13. junija lani v Koncertni dvorani Mihaila Jore Romunskega radia v Bukarešti. Izvedla sta Staro pesem Paula Constantinescuja, Sonato za violončelo in klavir v d-molu, op. 40 Dmitrija Šostakoviča, skladbo In memoriam Dana Popescuja in Sonato za violončelo in klavir št. 3 v A-duru, op. 69 Ludwiga van Beethovna.

Pianist Gerhard Oppitz igra Mozarta, Beethovna in Mussorgskega

22. 7. 2022

Tokrat bomo predstavili pianista Gerharda Oppitza, ki je 14. decembra lani v Koncertni dvorani Mestne opere v Tokiu izvajal dela Mozarta, Beethovna in Musorgskega. Nemški pianist Oppitz je bil leta 1981 kot najmlajši v zgodovini inštituta imenovan za profesorja na Visoki šoli za glasbo in gledališče v Münchnu in tam poučuje še danes. Kot solist je nastopal s številnimi znanimi dirigenti in orkestri sveta, poleti leta 1977, ko je štel 24 let, pa je kot prvi Nemec zmagal na mednarodnem tekmovanju mojstrov klavirja Arthurja Rubinsteina v Tel Avivu v Izraelu. Leta 2009 je prejel tudi Brahmsovo nagrado, ki jo podeljuje Brahmsovo društvo iz Schleswig-Holsteina.

Godalni kvartet Casals

15. 7. 2022

Godalni kvartet Casals je nastopil 22. maja v graščini Schwetzingen v okviru Mednarodnega festivala v Schwetzingenu. Kvartet je izvedel Godalni kvartet št. 15 v d-molu, K 421 Wolfganga Amadeusa Mozarta in Godalni kvintet v C-duru, D. 956 Franza Schuberta. Godalni kvartet Casals je eden najzanimivejših španskih ansamblov. Glasbeni kritiki njegove interpretacije označujejo za nenavadne, polne španske barvitosti, uravnoteženo energične in interpretativno prodorne. Godalni kvartet sestavljajo violinista Vera Martinez Mehner in Abel Tomas, violist Jonathan Brown in violončelist Arnau Tomas. Med prve odmevnejše uspehe kvarteta lahko štejemo zmago na mednarodnem tekmovanju godalnih kvartetov v Londonu leta 2000 in zmago na tekmovanju godalih kvartetov Johannesa Brahmsa v Hamburgu dve leti pozneje. Kvartet je do zdaj nastopil na številnih svetovno znanih prizoriščih, kot so londonska dvorana Wigmore, amsterdamska dvorana Concertgebouw, newyorško Lincolnovo središče, Beethovnova hiša v Bonnu in Koncertna hiša na Dunaju.