Programi

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno
06:50
P

Timi po nesreči poje paradižnik, ki so ga poškropili s »čudežnim« gnojilom in nenadoma zraste. Jon mora pred drugimi skriti velikanskega backa, dokler ne ugotovi, kako ga bo povrnil v običajno velikost.

07:00
07:00
Trajanje 120 min

Začnite teden z oddajo Dobro jutro! Po pregledu dnevnega tiska in aktualnega dogajanja vam še pred osmo svetujemo glede najrazličnejših tematik. V rubriki »Ali je res?« raziskujemo in iščemo odgovore na večne dileme, znani Slovenci pa vam ponudijo idejo za zajtrk. V rubriki Jutranji heroji spoznavamo posameznike, ki so s svojimi dejanji navdihnili skupnost in pokazali, kaj pomeni biti pravi junak vsakdanjega življenja. Ponedeljek je tudi v znamenju zdravstvenih minut in domače lekarne, v kateri predstavljamo naravne rešitve za vsakodnevne težave. Skok v nov teden bo lepši v družbi oddaje Dobro jutro!

09:00
09:00
Trajanje 15 min
09:15

V Počitniških izzivalcih gostje in voditeljica Klara Eva Kukovičič spoznavajo kraljico glasbil – orgle. Kristina, izzivalka v dokumentarnem filmu Kiki igra džez, pa je za saksofon prijela že pri treh letih. Kiki oziroma Kristina si postavlja visoke cilje, med drugim želi igrati skupaj z big bandom srbske javne televizije. O glasbenih žanrih pa z voditeljico razpravljata kantavtor in vsestranski glasbenik Robert Petan ter pevec in frontmen glasbene skupine Jet Black Diamonds Urban Koritnik. Voditeljica: Klara Eva Kukovičič

09:45
09:45
Trajanje 10 min

Dedi je pred mnogimi leti sestavil svojo raketo in modul za polet na luno. Pokaže jo Hugu in ta je nad njima tako navdušen, da se opravita na dolgo pot. Pridruži se jima tudi Lili. Toda naslednji večer ugotovijo, da ni šlo vse po načrtih. Je še čas, da nadomestijo zamujeno?

09:55

Na lovu mora Mavgli dokazati, da je enakovreden član volčjega tropa. Balu in Bagira mu pojasnita, kako lovijo druge živali: okretni minki, pretkani šakali in ribje sove.

10:10
P

Egon in Ajda sta vsa na trnih. Danes je dan, ko se prebivalci spomnijo drug drugega in se presenetijo s čim lepim. Toda zdi se, da so letos prav vsi pozabili na praznik. Egon in Ajda skleneta, da bosta tokrat sama prevzela pobudo.

10:20

Ko skuša dobiti nazaj svojo žogo, pade pes Bitzer v blatni ribnik. Jon zagleda veliko, umazano stvar, ki koraka čez polje, in prepričan je, da jih je napadla močvirska pošast ...

10:30
10:30
Trajanje 25 min
P
P

Ko se pet otrok odpravi na nenavadno pustolovščino, na lov na medveda, se srečajo z mnogimi nepričakovanimi ovirami. Soočijo se z izzivi in se podajo skozi visoko gosto travo, čez lepljivo blato, skozi mračen gozd in vrtinčast snežni metež. Ko raziskujejo ozko temačno votlino, sestrica Roza in njen pes Rufus ubereta drugo pot kot ostali otroci in se srečata iz oči v oči z medvedom. Sprva se prestrašita, a Roza kmalu ugotovi, da je medved samo prezebel in osamljen in potrebuje prijatelja. A ravno ko se Roza in medved navežeta drug na drugega, jo najdejo drugi otroci, ki ne vejo, da je medved prijazen. Odvlečejo jo stran in dirjajo nazaj skozi podeželje, medved pa jim sledi takoj za petami. Ko so spet na varnem doma, otroci povejo svojim nejevernim staršem in babici, kaj se jim je pripetilo. Zvečer priredijo zabavo, a Roza ne more pozabiti ubogega medveda, ki se je moral osamljen vrniti v svojo temačno votlino.

10:55
P

13-letna Meeri Ehrlich se spopada z več težavami kot njeni vrstniki. Zaljubljena je v fanta, ki ji ne vrača pozornosti. Nedavno ji je umrla mama. Oče je pogrebnik in išče novo ženo, a ko jo najde, Meeri z novo družinsko članico ni zadovoljna. Ker pa je močno zaljubljena, nekega dne dobesedno poleti. Čeprav poskuša svojo supermoč pred drugimi skriti, jo njeni bližnji odkrijejo. In ko končno dobi dokaz, da ji fant, v katerega je zaljubljena, ljubezni ne vrača, supermoč izgubi. Lep dekliški film s fantazijskimi elementi raziskuje mladostniško krizo in prikaže, kako v življenju večkrat izgubimo krila in jih dobimo nazaj. Priporočena starost: 10+ Originalni naslov: HIMBEEREN MIT SENF Leto produkcije: 2020 Država: koprodukcija Žanr: mladinski film Režija: Ruth Olshan Scenarij: Heike Fink in Ruth Olshan Igrajo: Luc Schiltz, Leni Deschner, Fabienne Elaine Hollwege, Benedikt Jenke

12:20
12:20
Trajanje 35 min
P
P

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema. Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

12:55
12:55
Trajanje 5 min

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

13:00
13:00
Trajanje 15 min

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
13:15
Trajanje 10 min

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25
P

Dokumentarni film, ki je nastal po scenariju Andreja Dobleharja in v režiji Boštjana Vrhovca, je bil že od samega začetka zasnovan za predvajanje ob dnevu spomina na mrtve. Film je tenkočutno posvečen posebni temi – smrti, ki je v zadnjih desetletjih postala tabu in je odrinjena iz javne zavesti in množičnih medijev. Pobuda za nastanek dokumentarnega filma so bile spremembe obsmrtnih navad in šeg v povezavi s spremenjenim odnosom do smrti, ustvarjalci pa so si v procesu nastajanja filma zastavljali vprašanja, kako doživeti, razumeti in interpretirati smrt. V filmu sodelujejo posamezniki z različnih področij, ki so s temi vprašanji neposredno ali posredno povezani oziroma jih interpretirajo v svojih umetniških delih: zdravstveno osebje, antropologi in etnologi, teologi, dramatiki, pesniki in pisatelji, gledališki režiserji, glasbeniki, ljudje, ki se ukvarjajo s pogrebno tradicijo, in posamezniki, ki imajo osebno izkušnjo smrti. Memento mori predstavlja raznolike poglede na smrt, obsmrtne tradicije in kulturo spomina na mrtve ter jih s pomočjo fotografskih, slikarskih, glasbenih in gledaliških del tudi umetniško interpretira. Vanj je vključeno tudi dokumentarno gradivo različnih strokovnih institucij. Specifična tema je zahtevala poseben pristop pri pripravi snemanja in njegovi realizaciji na terenu. Televizijska ekipa je obiskala tudi institucije, kamor sicer gledalci nimamo vstopa.

14:15
14:15
Trajanje 15 min
14:30
14:30
Trajanje 30 min
P
P

Podoba podobe je monotematska oddaja o vizualni kulturi v najširšem pomenu. Gre za predstavitve iz likovne umetnosti: slikarstva, kiparstva, arhitekture, oblikovanja, kot tudi za kulturno dediščino s tega področja.

15:00
15:00
Trajanje 15 min
15:15

V oddaji Mostovi so na ogled aktualni dogodki predvsem z dvojezičnega območja Prekmurja, s posebnim poudarkom na narodnostni tematiki. Najbolj zastopana področja so narodnostna kultura, izobraževanje, ohranjanje izročila, narodnostna politika, gospodarstvo, kmetijstvo, varovanje okolja ipd. Ob sredah se izmenjujejo rubrike Gospodarstvo – bogastvo, Sejalec, Na zdravje, Šolska klop in rubrika z naslovom Spominjamo se …, ob petkih pa rubriki Naša dediščina in Med nami živijo. A Hidak című magazinműsorban a legnagyobb mértékben a nemzetiségi politika, a nemzetiségi kultúra, az oktatás és a hagyományőrzés területe, a gazdaság, mezőgazdaság, környezetvédelem stb. van képviselve. A szerdai Hidakban a következő rovatok váltakoznak: Gazda(g)ság, Magvető, Egészségünkre!, Iskolapad és Emlékezünk…. A pénteki Hidakban pedig két rovat váltakozik: a Köztünk élnek és a Hagyományőrző.

15:45
15:45
Trajanje 15 min

Infodrom je informativna oddaja za mlade. Vsak petek ob 15. uri in 50 minut se ozre po iztekajočem se tednu in gledalcem predstavi najpomembnejše dogodke in zanimive vrstnike ter pojasni izbrane pojme s področja politike, družbe, narave in tehnologije. Voditelji oddaje so Katja Špoljar, Klara Eva Kukovičič in Maks Dakskobler.

16:00
P

Franzi je navdušena nad Timovim presenečenjem v gozdnem paviljonu in skupaj preživita romantično noč. Ko se naslednji dan vrneta v Knežji dvor, ju Steffen ljubosumno gleda, vendar si ne dovolita, da bi jima pokvaril srečo. Robert namerava oditi iz Knežjega dvora, ker je Werner kljub njegovemu nasprotovanju podpisal pogodbo z Ariane. Ker ga Werner prosi, naj vseeno ostane in mu pomaga, mu Robert predlaga kompromis. Lucy je navdušena, ko izve, da je pisatelj Joell Wauters gost v Knežjem dvoru, in se mu poskuša približati. Med pospravljanjem njegove sobe odkrije rokopis in ga začne listati ... STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020 Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr. V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

16:55
16:55
Trajanje 5 min

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

17:00
17:00
Trajanje 10 min

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
17:10
Trajanje 5 min

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15

Tjaša in Robi se ne strinjata, kateri film naj gledajo. Zmaga Robi in Tjaša je razočarana, ker vedno obvelja njegova. Zamisli si Robijev svet, poln njegovih najljubših igrač. Maša ugotovi, da so bile vse igrače v tem svetu nekoč Tjašine, in da sta pravzaprav v njenem svetu.

17:20

V najstarejši vrtnarski oddaji pri nas vam vsako soboto svetujejo, kako gojiti vrtnine na ekološki način, z ekološkimi in bio-dinamičnimi pripravki, kako pravilno saditi sadno drevje in ga na začetku pomladi tudi ustrezno porezati. V njej predstavljamo smernice v cvetličarstvu in gojenju rezanega cvetja in lončnih rastlin, pogosto pa kot začimbo oddaje pripravimo tudi kakšno pozabljeno jed. Vabljeni k ogledu. navrtu@rtvslo.si

17:50
P

Tokrat Gaber in Primož sestavine za današnje kosilo nakupujeta na glavni ljubljanski tržnici. Dogovorita se namreč, da bosta skuhala ljubljansko kosilo malo po svoje; goveje ličnice s pirejem iz pastinaka ter vodnikovo solato: motovilec s cvetačo in rdečo peso. V kuhinji se takoj lotita dela; nasekljata zelenjavo, nabereta začimbe, v ponev vlijeta ekstra deviško oljčno olje ter na zelenjavni posteljici opečeta meso. Takoj omamno zadiši. Dolijeta še vino in ko alkohol izhlapi, zalijeta z vodo ter postavita v pečico, kjer se na nizki temperaturi počasi peče oz. kuha cca. 3 ure. Medtem pripravita še prilogo: pire iz pastinaka in krompirja ter sladico: pito iz krhkega testa nadevano z jabolki in naribano bučo. Nebeško. Prepričani smo, da takšnega ljubljanskega kosila ne bi branil niti g. Vodnik. Pa en velik dober tek vam želimo!

18:15
18:15
Trajanje 40 min

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog s pritiskom na tipko Vem!, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v tematski križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča. Finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema. Gledalci doma lahko sodelujejo v nagradni igri na objavljenem spletnem naslovu www.rtvslo.si/vem-kviz tako, da uganjujejo manjkajočo črko v iskani besedi. Na zaslonu se izpišejo: vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Črki se izpišeta za zaporednima številkama 1 in 2.

18:55
18:55
Trajanje 2 min

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
18:57
Trajanje 33 min

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

19:30
19:30
Trajanje 15 min

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:45
19:45
Trajanje 10 min

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
19:55
Trajanje 10 min

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

20:05
20:05
Trajanje 105 min

Biografska drama. Hilda se na letališču poslavlja od svojega moža, alpinista, ki se odpravlja v Himalajo. Kmalu po njegovem odhodu izve, da se je v gorah smrtno ponesrečil. Njegova smrt pretrese širšo skupnost, saj je bil Eröss Zsolt znan madžarski alpinist. Še bolj znan je postal ob svoji ženi, ki se mu je pred leti pridružila in tudi sama postala alpinistka. Hildo ob spoznanju, da je njen partner mrtev, prevzame huda žalost. To močno občuti tudi njena hči. Toda v javnosti želijo, da se Hilda odzove v skladu z njihovimi pričakovanji, ki temeljijo na poznavanju Erössovega značaja, njegovih ambicij in njegove veličastne alpinistične kariere. Mine precej časa, preden Hilda ugotovi, da potrebuje pomoč pri premagovanju te osebne tragedije. MAGASSÁGOK ÉS MÉLYSÉGEK/HEIGHTS AND DEPTHS/MADŽARSKA/2022 Režija: Sándor Csoma / Scenarij: Sándor Csoma / Igrajo: Emõke Pál, Zsolt Trill, Nagy Enikö, Lajos Ottó Horváth, Ildikó Tóth, Anna Fehér, Iván Fenyö, Erika Tankó, Egri Sámuel, Egri Ábris, Mária Huszti, Kristóf Vajda …

21:50

Jožef Klekl st. je bil duhovnik in narodni voditelj prekmurskih Slovencev v prvi polovici 20. stoletja. Oral je ledino slovenstva v pokrajini že kot mlad kaplan ob koncu 19. stoletja in po vzoru Mohorjevih knjig v času, ko je Prekmurje še bilo del Ogrske, slovenstvo zastavil tudi s pisano besedo. Slovensko krajino, kot je poimenoval Prekmurje, je s številnimi publikacijami povezoval s svetom, izseljenci, vojaki na frontah prve svetovne vojne in s kritično mislijo opisoval dogodke svetovnih razsežnosti. Ob tem pa predvsem med preprostim prebivalstvom gojil bralno kulturo. Po prvi vojni je bil poslanec v ustavodajni skupščini v Beogradu, a je kljub temu bdel nad »svojimi« Prekmurci. Leta 1941 je bil izgnan na Madžarsko, po srečnem spletu okoliščin vojno preživel in leta 1948 umrl odrinjen iz družbe in politike, a med ljudmi nikoli pozabljen. 12. oktobra so njegove posmrtne ostanke iz Murske Sobote z državnimi častmi prepeljali v Črenšovce, kjer je preživel največji in najustvarjalnejši del svojega življenja.

22:20
22:20
Trajanje 5 min

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

22:25
22:25
Trajanje 10 min

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:35
22:35
Trajanje 15 min

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:50

Temačna in subverzivna mojstrovina špageti vesterna Piše se leto 1898. Prebivalci izolirane gorske vasice Snow Hill v ameriški državi Utah so ujeti v snežnem metežu in morajo krasti za preživetje. Ko njihova življenja ogrozijo lovci na glave na čelu s ciničnim Tigrerom, ki nima sočutja do ljudi in verjame le vladavini dolarja, se zatečejo v hribe. Nemi revolveraš po imenu Tišina, ki nikoli ne potegne pištole prvi, a prvi vedno strelja, stopi v bran obupanih ljudi in mlade vdove. Izvirni naslov: IL GRANDE SILENZIO / Režija: Sergio Corbucci / Scenarij: Sergio Corbucci, Vittoriano Petrilli, Mario Amendola / Igrajo: Jean-Louis Trintignant, Klaus Kinski, Frank Wolff, Vonetta McGee

00:40
00:40
Trajanje 25 min
P
P

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine