Programi

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno
07:00
P

Brez hrane ne bi mogli dolgo živeti. Pa saj to vemo vsi. Prebavni trakt se začne že z usti. Oliver, Lili in Maks natančno ponazorijo pot hrane skozi prebavni trakt. S pesmico se pozabavajo in veliko naučijo.

07:15
P

Profesor Baltazar je izumitelj, ki vedno najde ravno pravo rešitev za vsako težavo.

07:25
P

Kdo bi znal na plaži poiskati lepe kamenčke in ljubke školjke? Rija najde dva kamenčka, Krokodil pa nobenega. Morda bi si Rija in Krokodil kamenčka lahko delila? Rija rade volje pristane na to, če Krokodil najde kaj v zameno! Krokodil res najde nekaj veliko lepšega, kot je kamenček. Nekaj, česar ne moreš zamenjati za nobeno stvar.

07:30
07:30
Trajanje 10 min
P
P

Bubi, Bibi in Boni se igrajo z žogo, ki se skotali v gozd. Boni steče za njo, da bi jo ujela, in sreča pasavca. Ker se dolgo ne vrne, gresta Bubi in Bibi iskat sestrico. Papiga modri makao jima pove, da jo je videla v bližini pasavčevega brloga. Tam o njej ni niti sledu. Sovici se odpravljata domov, da bi povedali očku in mami, kaj se je zgodilo, a ju zanese v brlog ježevcev. Bibi opazi Boni med mladički ježevci, ker bi se rada z njimi igrala. V domačem gnezdu sovice pripovedujejo o novih dognanjih in živalih, ki živijo pod zemljo. Mami seveda opazi, da je Boni polna iglic in umazanije, ter ji prijazno pojasni, da prijateljstvo ne pomeni, da moraš biti podoben prijatelju. Očkov najboljši prijatelj je lenivec, pa si nista prav nič podobna.

07:40
P

Celestinca v gozdu najde jamo in na njene stene nariše sebe in Ernesta. Ko jo meščani odkrijejo, mislijo, da je to jama iz prazgodovine. Le Ernestov bratranec Benčič, ki sovraži miši, je prepričan, da medvedi in miši nikoli niso živeli skupaj. Zato risbe skrivaj spremeni.

07:55

Ste že srečali duhca, ki skuša nagajati neustrašnemu dečku Sashi? Medtem, ko ga čaka, se Sasha kratkočasi s čaranjem in s prav posebnim kegljanjem ter s postavljanjem zabavnih snežakov iz buč. Tudi Borčkova druščina v Kriškraš brlogu je v pričakovanju srečanja z duhcem. Pripravili so mu zelo posebno past.

08:20

Dobro zofkasto jutro! Gaki misli, da je še vedno noč. Ponev zamenja za kitaro, kuhalnico pa za dirigentsko palico … Kaj zastira njegov pogled? In kateri del telesa mežika v Zofkini uganki? P kot pridružite se Zofkarjem tudi vi!

08:45

Ko ti je dolgčas, čas teče s polžjo hitrostjo. Vsi Firbcologi so zatopljeni v delo, le Lars ne ve, kaj bi sam s sabo. Na teren ne more, tam sta že Simon in Ajša Tonja, ki sta lahko šla na teren pripravljat sladoled, Cene in Tara sta na obisku pri goslarju, Filip in Maša pa izdelujeta nogavice. Edino uteho mu ponuja revija, v kateri pa najde zelo zanimiv horoskop. In hm … napoved iz horoskopa se začne uresničevati pred njegovimi očmi.

09:15
09:15
Trajanje 40 min

Gaja in Klemen imata Krompir! Vsako soboto zjutraj v živo, zanimive teme in gosti, rekordne številke, gibalni izzivi in glasba ter ples na Krompirjevem odru!

09:55
P

Infodrom je informativna oddaja za mlade. Vsak petek ob 15. uri in 50 minut se ozre po iztekajočem se tednu in gledalcem predstavi najpomembnejše dogodke in zanimive vrstnike ter pojasni izbrane pojme s področja politike, družbe, narave in tehnologije. Voditelji oddaje so Katja Špoljar, Klara Eva Kukovičič in Maks Dakskobler.

10:05
P

V 2. oddaji se v igro znanja podajajo Zoja, Peter in Hana iz OŠ Vrhovci (rumeni) ter Mia, Jakob in Jerneja iz OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica (vijolični), lončke pa vihtijo Tanja, Maja in Žana iz OŠ Jakobski Dol ter Anže, Rene in Brin iz OŠ Kapela. Med Hitrimi celicami poskrbimo za piknik, brskamo po spletu in se debelimo, v vprašanjih pa iščemo izvor mesecev, ročnih del, toplote in besedo leta. Vmes vročino pogasimo s koktajli in zaokrožimo labirint. Kdo je hitrejši in kdo sliši ognjemet v vesolju, pa v Malih sivih celicah. Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

10:45

Vsi imamo izkušnje s tremo in vsak po svoje se spopadamo z njo. Treme se bo poskusil znebiti tudi voditelj Rok, strah pred nastopanjem je zagrabil celo dojenčka, v kvizu Nimaš pojma še vedno ni nobenih pravil, Dinko pa se poti pred tablo in medtem ko mu drugi dijaki na vse mogoče načine pomagajo, krepko razjezi profesorja. Še sreča da imata retrolaverja kup nasvetov, kako pregnati tremo pred testi in izpiti.

11:10
11:10
Trajanje 20 min
11:30
P

V knjižnicah in arhivih po svetu je sedem od desetih knjig skoraj tako kislih kot limonov sok, zato bodo v prihodnjih 300 do 400 letih propadle. To velja za papir, ki so ga izdelovali po letu 1850. Zakaj je tako kisel? Papir, ki so ga proizvajali do leta 1850, pa zdrži 10 tisoč let. Kakšen je današnji papir? Plastika je pogosto narejena kot potrošni material za kratkotrajno rabo, vendar tudi plastični predmeti postajajo del naše kulturne dediščine. Kako jih ohraniti? Ohranjanje kulturne dediščine je energijsko potratno. Se bomo morali odločiti, kaj ohranjamo in kaj ne? Kako na ohranjanje dediščine vplivajo podnebne spremembe?

11:55
11:55
Trajanje 15 min
12:10
12:10
Trajanje 20 min

V Duhovnem utripu predstavljamo vrednote, načela in življenje verskih skupnosti. Posvečamo se humanitarnosti, duhovnosti, izzivom osebne rasti in medosebnih odnosov. Odstiramo osebne zgodbe ljudi, ki so življenje posvetili odnosu do presežnega in odgovarjamo na vprašanja o možnostih etičnega sobivanja na planetu

12:30
12:30
Trajanje 25 min

Po slovenski premieri dokumentarnega filma o Zoranu Predinu z naslovom Praslovan je naš gost prodoren filmski režiser in scenarist Slobodan Maksimović. Aziz Gjellovci več kot 30 let na ljubljanskih tržnicah trguje s sadjem. Kateri maroni so najboljši? Ob stoti obletnici rojstva nepozabnega komika Miodraga Petrovića Čkalje je v Ljubljani gostovala potujoča multimedijska razstava Jugoslovanske kinoteke. Obiskala jo je tudi naša ekipa.

12:55
12:55
Trajanje 5 min

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

13:00
13:00
Trajanje 15 min

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
13:15
Trajanje 10 min

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:25

Človeku so živali že od začetka njegovega obstoja pomagale preživeti. Vsak, ki ima za družabnika psa, mačko, konja ali drugo žival, ve, da so živali za človeka preprosto zdravilne. So namreč zvesti prijatelji in človeku podarjajo neomejeno naklonjenost in ljubezen. Danes človek nosi odgovornost, da živali v njegovi oskrbi ne trpijo. V oddaji O živalih in ljudeh skušamo osvetliti različne vidike odnosa človek - žival. Vabljeni k ogledu. ozivalih@rtvslo.si

13:55
13:55
Trajanje 25 min

Vizionar je oddaja, v kateri v ospredje postavljamo obrtnike in podjetnike. V njej predstavljamo zgodbe o uspehu ambicioznih posameznikov, ki navdihujejo, so drzni in vidijo v prihodnost. Je deficitarni poklic lahko tudi sanjska služba? Na podjeten in privlačen način boste z obrtniškim delom in šolsko prakso spoznavali številne poklice, ki veliko obetajo. Seznanjali vas bomo z novostmi v svetu, ki kroji obrt in podjetništvo. V oddaji pa bomo gostili podjetnike in obrtnike, ki močno izstopajo iz vsakodnevnih slovenskih okvirov. Njihova pogum in vztrajnost sta temelj za uspeh.

14:20
14:20
Trajanje 15 min
14:35
P

Po dolgem času Ceneta obišče Pika, ki na obisk ne pride sama. Cene je nemalo presenečen, ko spozna njenega fanta, vendar presenečenje ni neprijetno. Da za dežjem prej ali slej posije sonce, se prepriča župnik, saj ima Cene zanj odlično novico. Cene mu za kuharico predlaga Ibrotovo ženo Kadifo, in zdi se, da je župnikovih težav konec. S povsem novim problemom pa se srečujeta Pavle in Polde, ki imata opravka s komunalnimi zadevami. V pekarni pride do hudega prepira med Jakom in Ireno, v katerega se vmeša tudi Irenin oče. Že tako skrhani odnosi se dokončno zalomijo in samo vprašanje časa je, kdaj bo zares počilo.

15:00
15:00
Trajanje 20 min
15:20
15:20
Trajanje 10 min

Informativno-izobraževalna oddaja Prisluhnimo tišini, ki smo jo začeli predvajati leta 1979 in je druga najstarejša neprekinjeno predvajana oddaja, gledalcem prinaša ozaveščevalne vsebine s področja okvar sluha in izvirne avtorske vsebine iz življenja, dela, zakonodaje, kulturnega in športnega udejstvovanja gluhih, naglušnih in gluho-slepih. Upoštevajoč manjšinsko jezikovno kulturo gluhih, je oddaja opremljena s tolmačem in s podnapisi, da lahko njene vsebine nemoteno spremljajo osebe z okvaro sluha. Oddaja, ki nastaja v sodelovanju TV Slovenija in Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije, uresničuje pravico do obveščenosti oseb z okvaro sluha in enakovredne vključenosti v polnočutno okolje, obenem pa širšo slišečo javnost informira in ozavešča o posebnostih ranljive skupine invalidov sluha.

15:30
15:30
Trajanje 20 min
15:50

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

16:15
P

V novembrskem duhu smo obiskali pozabljene katakombe v Malečniku. Kakšna pogrebna kulturna dediščina se skriva na mariborskem pokopališču Pobrežje? Spomnili smo se umrlih vojakov v nemški kostnici v Tolminu, ki so padli na bojiščih ob Soči v 12.Soški bitki. Domačini v goriških vaseh nad Kanalom pa so posebej za oddajo Na lepše obujali avtentične pogrebne običaje in mrliške pesmi.

16:45
P

Brina, Hanka in Inja se igrajo »bolnišnico za novorojenčke«, Rjavko in Kati pa iz kock postavljata veličasten grad. Med njimi se vname prepir. Učiteljica Kalipso jih miri. Ko pa Brina in Rjavko razložita vsak svojo plat zgodbe, se izkaže, da je prišlo do nepotrebnega nesporazuma. Spet so vsi prijatelji in skupaj uživajo ob igri.

16:55
16:55
Trajanje 5 min

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

17:00
17:00
Trajanje 10 min

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
17:10
Trajanje 5 min

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15

Vrednote, znanje, tradicija, družinske zgodbe in spomini – vse to se prenaša iz generacije v generacijo. V studiu gostimo tri priznane gledališke ustvarjalce iz družine Valič: očeta Iztoka ter sinova Vida in Domna. Družina Valič je pravzaprav že pravi gledališki klan, začetnik katerega je bil Iztokov oče, priznani gledališki in filmski igralec Aleksander Valič. Je bilo gledališko ustvarjanje njihova prva izbira? Kako je Iztoka navdihoval oče Aleksander in kako je Iztok svojo ljubezen do gledališča brez pritiskov in pričakovanj prenašal na sinova Vida in Domna? Tudi onadva sta ubrala igralsko pot, a sta na tej poti čisto samosvoja. V sproščenem in hudomušnem pogovoru z očetom in sinovoma spoznavamo, da od svoje družine niso dobili le podpore pri ustvarjalnem delu in svobode pri iskanju svojega izraza, temveč tudi razumevanje in toplino ter veliko koristnih nasvetov, ki so še zdaj njihovo dragoceno vodilo v življenju in ustvarjalnem procesu. Obiskali smo tudi družino Žuman, v kateri se iz roda v rod prenašata znanje in ljubezen do gline in glinenih izdelkov, prav tako pa bomo spoznali gostilniško pot že tretje generacije družine Cvet. Prijetne družinske in druge dogodke velikokrat ujamemo tudi na fotografijah. Kako posneti dobro fotografijo s pametnim telefonom, kako jo obdelati, pravilno shraniti in deliti z drugimi, bomo predstavili v rubriki Ah, ta splet! November prinaša tudi novost v oddaji Ah, ta leta!, saj jo bomo odslej vedno končali s kratkim in zabavnim kvizom (Spo)znanje generacij, v katerem se bosta soočila predstavnika dveh generaciji in »preverila« svoje znanje o popularni kulturi, kulturni dediščini, uporabi jezika, digitalnosti … Ob spremljanju kviza boste lahko svoje znanje prevetrili tudi gledalci.

18:15
18:15
Trajanje 40 min

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.

18:55
18:55
Trajanje 2 min

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
18:57
Trajanje 18 min

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

19:15
19:15
Trajanje 10 min

Informativna oddaja Koda ponuja gledalcem tedenski pregled najzanimivejših novic za potrošnike iz Slovenije in tujine, ki so dopolnjene s poglobljenimi prispevki in analizami ter razmišljanji gostov. V oddaji razkrivamo goljufije, rešujemo vaše potrošniške težave, od pristojnih ustanov zahtevamo odgovornost in za uporabnike prijazne rešitve, gledalce pa ozaveščamo o njihovih potrošniških pravicah. Vsak petek ob 18.05 na prvem programu Televizije Slovenija.

19:25
19:25
Trajanje 20 min

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
19:45
Trajanje 10 min

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
19:55
Trajanje 5 min

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

20:00
20:00
Trajanje 65 min

V tokratnem kvizu Joker je izziv sprejel Samo Miklavc iz Maribora. Profesionalno pot po koncu študija nadaljuje na Inštitutu za informacijske znanosti IZUM, v prostem času pa se posveča kolesarjenju in hoji v hribe. Navdušen je nad starimi modeli avtomobilov. Na njegovem premiernem nastopu pred kamerami ga bo spremljal prijatelj Gregor Mlinarič. Vprašanje za dodatnega jokerja pa mu bo zastavila pevka Nuša Derenda.

21:05
21:05
Trajanje 35 min

Zabavna analiza aktualnega dogajanja v Sloveniji in svetu. Vsako soboto zvečer v oddaji Kaj dogaja? ekipa ustvarjalcev skozi ostro prizmo politične satire brez milosti v provokativnih skečih, vrhunskih imitacijah slovenskih in tujih znanih osebnosti, legendarnih glasbenih priredbah, intervjujih z zanimivimi gosti in drugih rednih rubrikah v formatu novičarske oddaje komentira aktualne dogodke tekočega tedna. Skozi oddajo vas vodi voditeljski par, ki ga sestavljata imitator in pevec Tilen Artač in igralka Alenka Marinič, skupaj z občasnima rednima sodelavcema, stand up komikom Admirjem (magistrom) Baltićem, ki bo v Besedi tedna še vedno širil obzorja in meje slovenskega jezika, ter kantavtorjem Robertom Petanom, ki bo novi rubriki (s)HIT Tedna vsak teden postregel z novimi presenečenji iz domačih glasbenih lestvic. Skeče, besede in besedila pripravljata tekstopisec Jernej Celec in TV-multipraktik Igor Bračič, ki bo še vedno skrbel tudi za ažurne preobleke največjih slovenskih glasbenih uspešnic v rubriki Mala terasa. Nihče zares ne ve, kaj se dogaja, mi se vsaj sprašujemo.

21:40
21:40
Trajanje 5 min

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

21:45
21:45
Trajanje 10 min

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

21:55
21:55
Trajanje 15 min

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:10
22:10
Trajanje 5 min

Christian Mungiu velja za prvaka romunskega novega vala. Je mojster izčiščene mizanscene, ki je v filmu MRI vidna predvsem v 17-minutni sekvenci zbora vaščanov. V oddaj prisluhnite izseku iz pogovora z avtorjem, ki naslavlja ksenofobijo male podeželske skupnosti in ponuja stične točke s trenutnim dogajanjem pri nas in po Evropi.

22:15

Izjemna freska zakotne transilvanske vasi, v kateri mešanica Madžarov, Romunov in Nemcev živi v razmeroma mirnem sožitju, saj so Rome iz vasi družno izgnali. Matthias pusti službo v Nemčiji in se nekaj dni pred božičem vrne v svojo večnarodnostno vas v Transilvaniji. Od zdaj želi biti tesneje vključen v vzgojo svojega sina Rudija, za katerega je predolgo skrbela njegova mati Ana, ki se je sama ukvarjala z dečkovimi nerazrešenimi strahovi. Matthias veliko časa nameni svojemu očetu Ottu, ponovno pa obišče tudi svojo nekdanjo ljubimko Csillo. Ko v majhni tovarni, ki jo vodi Csilla, najamejo begunske delavce, se začne krhati mir v lokalni skupnosti. Na površje privrejo frustracije, spori in strasti, ki so se pred tem skrivali za kuliso medsebojnega razumevanja. Originalni naslov: R.M.N. Leto produkcije: 2022 Država: koprodukcija Žanr: drama Režija: Cristian Mungiu Scenarij: Cristian Mungiu Igrajo: Marin Grigore, Judith State, Macrina Barladeanu, Orsolya Moldován

00:20
P

Eksotična fantovska diskopop dvojica Milli Vanilli je imela vse: lepoto, prepričljive plesne gibe, izklesana telesa, v kite spletene lase … No, skoraj vse. Robert Pilatus in Fabrice Morvan nista imela dovolj dobrega posluha, zato so na posnetkih namesto njiju peli drugi. Temelji za veliko pop prevaro so bili tako položeni. Prav tako za filmski scenarij. V zadnjem letu sta bila posneta dva filma o tej temi, dokumentarni z naslovom Milli Vanilli in igrani z naslovom Girl You Know It's True. V obeh je mogoče videti, da je v tej zgodbi moralna in materialna odgovornost ljudi iz ozadja precej večja, kot je bilo predstavljeno v preteklosti.

00:30
00:30
Trajanje 30 min
P
P

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine