Programi

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno
00:00
00:00
Trajanje 240 min

Sproščujoče nočno glasbeno doživetje z najnovejšimi posnetki Evroradia.

04:00
04:00
Trajanje 65 min
05:05
05:05
Trajanje 55 min

Ponovitev. Predvajamo skladbe različnih zvrsti iz različnih obdobij. Skladbe iz arhiva Radia Slovenija izvajajo slovenski izvajalci: solisti, komorni glasbeniki in ansambli ter simfonični orkestri.

06:00
06:00
Trajanje 60 min

Na sporedu glasba Françoisa Couperina in Maurica Ravela.

07:00
07:00
Trajanje 25 min

Osrednja jutranja informativna oddaja Druga jutranja kronika prinaša analizo najbolj aktualnega nočnega dogajanja, predvsem pa napoveduje teme, ki bodo zaznamovale dan.

07:25
07:25
Trajanje 5 min

Pregled aktualnih glasbenih dogodkov.

07:30

Na sporedu deli Augusta Carla Dittersa von Dittersdorfa.

08:00

Od izida prvenca leta 2008 je Veronika Dintinjana intenzivno navzoča na našem pesniškem polju; njena izvirna poezija in njeni prevodi pričajo o tem, da gre za izjemno razgledano in razmišljujočo avtorico s posebnim posluhom za poezijo in umetnost sploh. Njen pesniški jezik je jasen in v svoji izreki izjemno natančen in večplasten, poln pomenskih obratov. Pesem Redči se … je iz avtoričinega prvenca Rumeno gori grm forzicij. Interpretira: Draga Potočnjak; posneto leta 2011.

08:04

Na sporedu glasba Wolfganga Amadeusa Mozarta, Luigija Boccherinija in Friedricha Adolfa Ferdinanda von Flotowa.

09:00
09:00
Trajanje 60 min

Posnetki iz najnovejše džezovske produkcije, pa tudi iz zgodovine džeza.

10:00
10:00
Trajanje 5 min
10:05

Hans Werner Henze se je v povojni zahodni Nemčiji pojavil kot čudežni otrok. Ko se je kot najstniški mobiliziranec v Wermachtu kratkočasil, je sredi fronte iz glave zložil svojo Prvo simfonijo, v desetletju po vojni pa je najprej zaslovel kot skladatelj simfonij. Te imajo izjemno širok slogovni razpon med glasbeno objektivnostjo in subjektivnostjo, značilen za predvojni rod skladateljev. Hkrati je bil Henze neverjeten mojster, sloge je preskakoval kot kak razposajen otrok luže med dežjem.

11:00
11:00
Trajanje 5 min
11:05

Sodobnost, najstarejša slovenska revija za književnost in kulturo, dobiva novo glavno urednico. Mesto Jane Bauer je prevzela njena dolgoletna pomočnica, Katja Klopčič Lavrenčič, v našem književnem prostoru uveljavljena urednica in lektorica. Kakšni so njeni uredniški načrti in izzivi? Kako v digitalni dobi živi tiskana revija in kako nagovarja mlade bralce? Kako na njene vsebine vpliva dejstvo, da živimo v enem izmed najbolj turbulentnih obdobij novejše zgodovine?

11:45
11:45
Trajanje 15 min

Kratka glasbena medigra.

12:00
12:00
Trajanje 5 min
12:05
12:05
Trajanje 55 min

Poslušajte skladbe Johanna Sebastiana Bacha, Edisona Denisova in Alfreda Schnittkeja. V Arsovih spominčicah bomo predstavili izbrane skladbe za godalne soliste in orkester v izvedbi priznanih godalcev, Komornega orkestra RTV Ljubljana in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Poslušajte Brandenburški koncert št. 6 v B-duru za dve violi in komorni godalni orkester z oznako del 1051 Johanna Sebastiana Bacha, Variacije na Haydnovo temo Tod ist ein langer Schlaf / Smrt je dolgo spanje za violončelo in orkester Edisona Denisova ter 3. in 4. stavek Concerta grossa št. 2 za violino, violončelo in orkester Alfreda Schnittkeja. Ponovitev oddaje bo v četrtek, 24. oktobra ob 17.05.

13:00
13:00
Trajanje 5 min
13:05
13:05
Trajanje 20 min

Zvočno kompozicijo o alpinističnem podvigu Tomaža Humarja v južni steni Daulaghirija leta 1999 je avtor in režiser zgradil iz dokumentarnih zvokov Humarjevega plezanja v ledeni steni in iz komponirane avtorske glasbe, nastale na osnovi glasbenih ter ritmičnih interpretacij teh zvokov. Pneuma v latinščini pomeni dih, dušo, v igri pa simbolično uprizarja notranje napetosti in zunanje sozvene alpinistovega boja s steno. V izteku sproža vprašanje o ceni podviga in o smislu tveganja življenja. Režiser: Igor Likar Dramaturginja: Gabrijela Gruden Tonski mojstri: Staš Janež, Sašo Romih, Urban Kunc Avtor glasbe in zvočnih obdelav: Mitja Reichenberg Govorca – Viki Grošelj, Tomaž Humar Igra je nastala v koprodukciji Kulturno-umetniškega programa Radia Maribor in Uredništva igranega programa Radia Slovenija maja 2003.

13:25
13:25
Trajanje 35 min
14:00
14:00
Trajanje 5 min
14:05
14:05
Trajanje 55 min

V prenesenem pomenu lahko govorimo o svetu znanosti, tehnike, vesolja, jezika, vzgoje, prava, matematike, preteklosti ...

15:00
15:00
Trajanje 30 min

Glasbena medigra.

15:30
15:30
Trajanje 35 min

Vas zanima aktualno dogajanje? V Dogodkih in odmevih, osrednji popoldanski informativni oddaji, vam ponujamo poročila, analize in komentarje ključnih aktualnih dogodkov tekočega dne – tako s področja politike kot gospodarstva, zdravstva, šolstva, kulture in športa. Vsak dan ob 15.30 na Radiu Slovenija.

16:05
16:05
Trajanje 25 min

Edina dnevna informativna oddaja o kulturi. V dobrih petnajstih minutah povzame kulturno in ustvarjalno dogajanje pri nas. Predstavljamo novosti, festivale in kulturno problematiko.

16:30
16:30
Trajanje 30 min

Letos mineva 20 let od smrti skladatelja in pevca – baritonista Sama Vremšaka; to oddajo zato posvečamo njemu in njegovim samospevom.

17:00
17:00
Trajanje 60 min

Aktualna tedenska oddaja, namenjena poročanju o glasbenih dogodkih doma in v tujini in njihovi kritični oceni. Pripravljajo uredniki in sodelavci glasbenega programa v Ljubljani, Mariboru in Kopru.

18:00
18:00
Trajanje 60 min

Glasba je umetnost, ki deluje v določenem času. Da jo prav razumemo, potrebuje svoj prostor. Prostor je za poslušanje glasbe pomemben, čas je nujen.

19:00

Knjižni prvenec Helene Koder prepleta razmišljanja o umetnosti, umetnikih, književnosti, bivanju in minevanju skozi hoteno subjektiven pristop. Vsakega od njih vpelje fotografija, slika, naključna podoba, delček spomina … Pisanje, ki je lirično, organsko, polno živih detajlov iz sveta umetnosti in literature in hkrati družbeno aktualno. Je poklon pisanju in priznanje užitka v branju. Vseh enajst, vsebinsko in razpoloženjsko raznolikih esejev, kot rdeča nit povezuje osebna izkušnja in razmišljanje o minljivosti in izgubi. Interpretinja: Barbara Cerar Tonska mojstra: Sonja Strenar, Urban Gruden Glasbena oblikovalka: Darja Hlavka Godina Režiserka: Ana Krauthaker Urednik oddaje: Alen Jelen Produkcija Uredništva igranega programa, Programa Ars, ZKP RTV Slovenija v sodelovanju z Mladinsko knjigo. Posneto v studiih Radia Slovenija leta 2024.

19:30
19:30
Trajanje 30 min

Tokrat oddajo posvečamo slovenski pevki zabavne glasbe Majdi Sepe. Kot mlado dekle, takrat še s priimkom Bernard, je plesala balet in izrazni ples, ure petja je obiskovala pri Franciju Schiffrerju, opernem pevcu in svojem bodočem tastu. Blestela je tudi v manekenskih vodah. Njena glasbena kariera se je začela pri devetnajstih letih, ko jo je avdicija za Ljubljanski jazz ansambel popeljala na enomesečno turnejo v Pariz, priimek Sepe pa si je pripela leta 1956, ko se je poročila s skladateljem in dirigentom Mojmirjem Sepetom. Majda Sepe se je od svojega dragega moža poslovila tik pred njuno 50. obletnico poroke, 11. aprila 2006, ta izjemna glasbena dvojica pa je za seboj pustila neverjetno glasbeno bogastvo. (pon)

20:00

Orgle v Plečnikovi cerkvi sv. Frančiška v Šiški, zasnovane v francoskem slogu, ponujajo širok razpon izvajalskih možnosti. Zvočno najbolj ustrezajo glasbi romantičnih in sodobnih skladateljev. Tokrat bodo na njih zvenela dela nemških in francoskih romantikov – Maxa Regerja in Cesarja Francka ter sodobnejšega Marcela Dupréja. Posebno zanimiva v glasbenem izrazu in zvočni barvitosti bo krstna izvedba skladbe Odtekanja, ki jo je napisal letošnji jubilant, skladatelj Uroš Rojko in ki bo uvedla orgelske improvizacije na slovenske in švicarske ljudske in cerkvene pesmi, poslušalce pa morda čaka tudi tematsko presenečenje. Na prvem iz cikla orgelskih koncertov Obiski kraljice 2024, ki jih letos prirejamo v sodelovanju z Ustanovo Imago Sloveniae (Podoba Slovenije) bo nastopil švicarski organist Christoph Mauerhofer.

22:00
22:00
Trajanje 5 min
22:05
22:05
Trajanje 55 min

Prisluhnili bomo novi glasbi kitajsko-malezijske zvočne umetnice Flore Yin-Wong, sledili zmuzljivim zvočnim zankam saksofona in elektronike ameriške skladateljice in pihalke Lee Bertucci ter prisluhnili zgoščeni izkušnji nove glasbe avstralskega zvočnega umetnika Robera Curgenvena.

23:00
23:00
Trajanje 15 min

Matjaž Lunaček je psihiater, psihoanalitik, literarni teoretik in pisatelj, avtor več knjig. Nedavno je pri založbi Pivec izšla tretja zbirka kratkih zgodb Jutranji opoji. V njih bralec sreča številne protagoniste, ki so postavljeni in medias res, kot poudarja Miljana Cunta v spremni besedi. Tako tudi v zgodbi Marija: desetletni deček preprosto, vendar modro žensko občuduje in se sonči v njeni naklonjenosti. Hkrati pa odkriva še marsikatero občutje otroka v stiku z naravo in ljudmi. Igralec Jurij Drevenšek, glasbena opremljevalka Darja Hlavka Godina, mojstra zvoka Sonja Strenar, Matjaž Miklič, režiserka Ana Krauthaker, urednica oddaje Tadeja Krečič Scholten. Posneto leta 2024.

23:15
23:15
Trajanje 44 min

Joni Mitchell, Sting, Melody Gardot, Elvis Costello, Bjork, Joe Zawinul, John Scofield, Charlie Haden, Al Di Meola, Al Jarreau, Michael in Randy Brecker, Diana Krall, Gregory Porter. To je samo nekaj velikih jazzovskih zvezd, za katetre je glasbo pisal Vince Mendoza, eden največjih jazzovskih aranžerjev na sodobni sceni. Več kot tri desetletja že sodeluje z big bandom Zahodnonemškega radia, katerim je ustvaril celo vrsto projektov. Vse od albuma "Jazzpana" (1992) pa do danes. Pričujočo koncert je maja letos posnel Zahodnonemški radio in nam ga skozi mrežo EBU ponudil v izmenjavo.

23:59
23:59
Trajanje 1 min
RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine