Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Filmoteka V živo RTV 365 Raziskujte Več
Domov
Raziskujte
Zadnja priložnost
Za otroke
V živo
Filmoteka
Zgodovina
Seznami
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Zadnja priložnost Za otroke V živo Filmoteka Zgodovina
Seznami
Zaključi urejanje
Moje
Naročnine
Zaključi urejanje
Vse naročnine
Oddaje
Televizija Radio Podkasti

Sobotni operni večer

Neposredni prenosi ali posnetki iz evropskih opernih hiš in Metropolitanske opere – v eni najbolj priljubljenih radijskih oddaj. .

Dmitrij Šostakovič: Nos iz Bavarske državne opere

27. 11. 2021

S temi besedami, s katerimi bi lahko opisali opero Nos Dimitrija Šostakoviča, poslušamo iz Bavarske državne opere. Gre za posnetek, ki je nastal sedemindvajsetega oktobra, dirigiral pa je Vladimir Jurovski. V glavnih vlogah so nastopili: Genadij Bezubenkov kot uradnik v časopisni agenciji in zdravnik, Aleksandra Durseneva kot Podtočina, Mirjam Mesak kot njena hči, Sergej Skorohodov kot Ivan, sluga Kovaljova, Sergej Leiferkus kot brivec Ivan, Laura Aikin kot njegova žena Praskovja, Andrej Popov kot policijski inšpektor, Anton Rosicki kot Nos in Boris Pinkasovič kot Kovaljov.

Leoš Janáček: Jenufa iz Kraljeve opere Covent Garden

20. 11. 2021

Na posnetku, ki je nastal dvanajstega oktobra v Londonu, so v glavnih vlogah nastopili: Asmik Grigorian kot Jenufa, cerkovnico je upodobila Kárita Mattila, Laca je bil Nicky Spence, Števa pa Saimir Pirgu. Dirigent predstave je bil Henrik Nánási.

Giuseppe Verdi: Devica Orleanska iz rimske opere

13. 11. 2021

Nastopata še: Leonardo Trinciarelli kot Delil in Dmitrij Beloselski kot Talbot. Na posnetku nastalem sedemnajstega oktobra v rimski operi, je hišni zbor in orkester vodil Daniele Gatti.

Giuseppe Verdi: Rigoletto iz Kraljeve opere Covent Garden

6. 11. 2021

Na posnetku, nastalem štiriindvajsetega septembra v Kraljevi operi Covent Garden, so pod vodstvom sira Antonia Pappana v glavnih vlogah peli: Carlos Álvarez kot Rigoletto, Lisette Oropesa kot Gilda, Liparit Avetisjan kot Vojvoda, Brindley Sherratt kot Sparafucile in Romana Zaharia kot Magdalena.