P
JABOLČNI KIS IN DREVORED
Na pohorski kmetiji Kajžer, kjer plodove nabirajo z visokodebelnih jablan, iz jabolk pridelujejo kis. Tega zagonetnega postopka, ki sok premeni v ocet, se je priučilo že več generacij. Ogledali si bomo celoten postopek, sprehodili pa se bomo tudi po drevoredu kavkaškega krilatega oreškarja v Mariboru.
ZVITKI IZ REPE V KOSIH
Kisla repa je naše tradicionalno živilo, da prebrodimo zimske mesece. Tokrat nam bo zanimiv način kisanja predstavil kuharski mojster Borut Jovan. Iz okisane repe bo ustvaril še hrustljav prigrizek, primeren tudi za praznike.
PRAZNIČNA GIRLANDA
Medtem ko občudujemo vaše adventne umetnine, ki ste nam jih pošiljali do 8. decembra, se je tudi Sebastjan Lipar odločil za praznično dekoracijo. Iz vejic in plodov, ki se jih decembra še najde v naravi ali na vrtu, je spletel dišeč okrasni trak.
PRAZNIČNE DEKORACIJE GLEDALCEV
Tudi tokrat objavljamo praznične dekoracije gledalcev, ki ste jih poslali v uredništvo oddaje.