Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nov obraz druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova in iz številnih odmevnejših kulinaričnih dogodkov v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom podajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuraske navdušence in tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.
180 epizod
Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nov obraz druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova in iz številnih odmevnejših kulinaričnih dogodkov v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom podajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuraske navdušence in tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.
Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji. Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah. Danes pa lepo počasi in po domače. Vrnili se bomo tako rekoč h kuharski abecedi. Začnemo s črko A ali O. O – obara, ki ji morda doma rečete kar A – ajmoht. Poznamo telečjo, kokošjo in piščančjo obaro. Danes bomo kuhali s povsod dostopnimi piščančjimi bedrci. Obaro bomo seveda začinili; vsaka družina ima svoj najljubši izbor začimb, Maša doda majaron, poper in šetraj. Šetraju pravimo tudi začimba sreče – z malce limonovega nadiha je v obari skoraj nepogrešljiv.
21 min 12. 12. 2025
Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji. Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah. Ste bili pridni? Vas je obiskal Miklavž? Se je vsaj parkelj spomnil na vas s kakšno šibo? Miklavž in parkeljni so se poslovili za eno leto, toda parkeljni so za seboj pustili kotel. In danes bo zadišalo iz njega! Kaj mislite, da parkelj da v kotel? Čebulo. Veliko čebule. In če imaš veliko čebule, narediš čebulno juho. Zato je danes na jedilniku francoska čebulna juha, zapečena s sirom, v parkeljnovem krušnem kotlu.
11 min 10. 12. 2025
Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji. Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah. Ste si ogledali večerno zarjo? Je bila rdečkasta? Tam za rdečkasto večerno zarjo namreč, Miklavž peče piškote. In mi mu bomo danes pomagali. Peka piškotov je posebna kuharska disciplina. Potrebnega je veliko potrpljenja pa tudi ljubezni in skrbnosti. In babičin recept, seveda. Danes vam bo Petra zaupala družinski recept za linške piškote. Sveti Miklavž ali sv. Nikolaj, ki nas danes obišče ob spremstvu parkeljnov in angelčkov, je bil radodaren škof, rojen v Grčiji. Razdal je vse svoje premoženje. Miklavž že stoletja nosi jabolka, suhe fige, dateljne, marelice, rozine, čokolado in mandlje. In kako bi se lepše zahvalili temu dobremu škofu, kot tako, da mu spečemo tradicionalni škofovski kruhek?
12 min 3. 12. 2025
Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta obraza že tretje sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji. Maša in Petra si od ponedeljka do četrtka predajata kuharsko štafeto, vas učita novih kuharskih trikov in opogumljata kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah. Ste ta teden že jedli ribe? Danes se bo Petra lotila postrvi, ki je tako rekoč naša domača riba in ima rada čisto in hladno vodo. V Sloveniji se najbolje počutijo v alpskih rekah in globinah Bohinjskega jezera. Postrvi pa pogosto tudi gojijo, zato je ni težko najti v trgovinah. Pripravili bomo ribje cmočke z grahovo omako. To bo naša predjed ali lahka večerja. Nato se bomo lotili še postrvi po mlinarsko, zraven pa se bo odlično prilegla domača krompirjeva solata, ki jo bomo prav posebno začinili. K tako pripravljeni postrvi se prileže kakšen rizling ali drugo dobro štajersko vino. No, pa tudi jabolčni sok, za vse tiste, ki se v teh dneh pri alkoholu držijo posta.
21 min 28. 11. 2025
Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudipri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji. Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah. Ste prave volje, da bi kaj dobrega spekli? Pripravite fižol! In ne, na meniju ne bo pasulj! Spekli bomo fižolove rjavčke ali priljubljene »brownije«. Ti pa ne bodo vsebovali moke in bodo brezglutenski. Slovenci smo veliki ljubitelji fižola, pojemo ga kar 4000 ton na leto oz. 2 kg na osebo. Je skromno živilo, ki pa je postalo tudi modno: obnese se v številnih receptih, vegani ga obožujejo, zdravniki ga priporočajo pa še trajnostno je. Fižol je v prehranskem smislu eno od najpopolnejših živil, uravnava holesterol in sladkor v krvi.
13 min 26. 11. 2025
Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudipri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji. Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah. Je tudi za vami kulinarično avanturističen vikend? Danes si bom privoščili nekaj staromodnega, nekaj, kar je »retro«. Skuhali bomo okusno domačo paradižnikovo juho s proseno kašo. Ob številnih receptih za paradižnikove juhe, med katerimi sta gotova recepta za tradicionalno toskansko juho »pappa al pomodoro« ali mehiško paradižnikovo juho, nas bo ta juha popeljala v domače kraje. Ste si tudi vi ta konec tedna privoščili sprehod v gozdu? Če ste ob tem nabrali kaj kostanja, je to idealna priložnost, da pripravimo krasno sladico v kozarčku: kostanjev pire z vročimi malinami in smetano. Jesen je, ni kaj! In to je res sezonska specialiteta pa tudi odgovor na poletno ledeno kupo.
10 min 19. 11. 2025
Vsak delovnik poskrbimo, da ne boste ostali brez idej, kako po službi ali po zadnjem video sestanku od doma, pripraviti hitro in okusno kosilo ali večerjo. Lotili se bomo preprostih, vendar inovativnih sezonskih jedi s sestavinami, ki jih ne bo težko poiskati, niti izgovoriti! Klemen Skubic je mlad izšolan kuhar, simpatičen novopečeni očka, ki si ne predstavlja, da bi v življenju počel karkoli drugega kot ustvarjal v kuhinji in na krožniku povezoval nove okuse. Tokrat se bomo ozrli proti poletju in se lotili slovite parmigiane, zapečene zloženke z jajčevci, paradižnikovo omako, parmezanom in mocarelo. Vijoličasti jajčevec je super živilo! Ste vedeli, da kar 92% jajčevca predstavlja voda? In kaj vse zmore! Nobenega opravičila več ni, da greste na oddelku z zelenjavo mimo njega.
12 min 5. 11. 2025
Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudipri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji. Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah. Danes bomo kuhali s superživilom in s pravim kulinaričnim presežkom: raznolikim, zelo hranljivim in cenovno dostopnim. O piščančjih jetrcih govorimo, seveda. So preprosta za uporabo, najpogosteje jih na hitro popražimo na čebuli. Danes se iz piščančjih jetrc naučimo pripraviti kremo, ki jo kot lahko predjed postrežemo s suhimi slivami. Piščančja jetrca pa bomo še ocvrli na poseben način in jih postregli na solatnem krožniku. Torej, ste ta teden že jedli jetrca?
11 min 15. 10. 2025
Vsak delovnik poskrbimo, da ne boste ostali brez idej, kako po službi ali po zadnjem video sestanku od doma, pripraviti hitro in okusno kosilo ali večerjo. Lotili se bomo preprostih, vendar inovativnih sezonskih jedi s sestavinami, ki jih ne bo težko poiskati, niti izgovoriti! Klemen Skubic je mlad izšolan kuhar, simpatičen novopečeni očka, ki si ne predstavlja, da bi v življenju počel karkoli drugega kot ustvarjal v kuhinji in na krožniku povezoval nove okuse. V kuhinji imam eno zelenjavo, ki jo jemljemo kot samoumevno. Nikoli ji ne pojemo hvalnic, pa kljub vsemu si brez nje ne predstavljamo kuharije. S čudovito oranžno barvo popestri marsikatero jed, od juhe do solate. Cenovno dostopna je tudi stalnica naše ozimnice, najdem jo na vseh vrtički… seveda, o korenčku govorim. Danes ga spoznajmo v novi vlogi. Recimo v torti. Korenčkova torta je ena najbolj dišečih in sočnih tort. Je še niste poskusili? Kuhanje je vendar avantura!
14 min 10. 9. 2025
Vsak delovnik poskrbimo, da ne boste ostali brez idej, kako po službi ali po zadnjem video sestanku od doma, pripraviti hitro in okusno kosilo ali večerjo. Lotili se bomo preprostih, vendar inovativnih sezonskih jedi s sestavinami, ki jih ne bo težko poiskati, niti izgovoriti! Klemen Skubic je mlad izšolan kuhar, simpatičen novopečeni očka, ki si ne predstavlja, da bi v življenju počel karkoli drugega kot ustvarjal v kuhinji in na krožniku povezoval nove okuse. Ne glede na muhasto vreme bomo danes v kuhinji malo povadili za prihajajočo sezono piknikov. Moj piknik hit so perutničke; takšne malo pekoče, ki jih moramo jesti z rokami. Smo le na pikniku! Pripravili bomo še nekaj prilog, omak in osvežilni napitek – ingverjevo pivo, ki pa ni čisto pravo pivo.
14 min 20. 8. 2025