Petek brez pravila

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Petek brez pravila

Edina jutranja rubrika, v kateri se lahko znajde vse. In v kateri povemo (skoraj) vse.

229 epizod

Petek brez pravila

229 epizod

Edina jutranja rubrika, v kateri se lahko znajde vse. In v kateri povemo (skoraj) vse.

Dober strip je lep ples pripovedi in slike

V luči Festivala stripa Tinta, ki te dni poteka v prestolnici se v Petku brez pravila pogovarjamo z enim izmed pobudnikov omenjenega festivala in tudi vzornim promotorjem tega verbalno-vizualnega medija. Ilustrator, prevajalec, založnik in filozof Izar Lunaček bo v etru Prvega pred sedmo. O tem, kako strip nastane, zakaj ni nujno, da je prisotno besedilo in kako strip uporabiti kot orodje za učenje tujih jezikov oziroma za vzgojno-izobraževalne namene.

10 min 11. 10. 2024


Služba je služba, družba je družba?

Prvi cilj v službenem okolju je, da smo delovno uspešni. V kolikšni meri pa stremimo tudi k temu, da se družimo in vzpostavimo prijateljske odnose? Če je služba tudi družba, smo sami tisti, ki moramo postaviti meje. Sogovornica: Suzana Kočevar Jamnik iz podjetja hrm one, ki se med drugim ukvarja z organizacijsko psihologijo.

10 min 4. 10. 2024


Kdaj smo stari?

Ali lahko na procese staranja kakor koli vplivamo, jih upočasnimo? Ali lahko, namesto da se »samo« staramo, raje dolgo in vitalno živimo? O teh izrazih in vidikih neizogibnega procesa človekovega življenja tokrat v Petku brez pravila. Ali sploh obstaja pravilo, kdaj smo stari? Kako lahko biološka starost premaga kronološko? Milijon vprašanj za zasl. prof. dr. Branko Javornik,vodjo sekcije Vitalna dolgoživost v Gerontološkem društvu Slovenije.

10 min 27. 9. 2024


Country ples v vrsti – škornji, jeans in klobuk

Slovenci smo plesni narod. V mnogih zvrsteh sodimo v sam vrh. In celo kavbojski ples v vrsti ni izjema. Okrog 2000 Slovencev obiskuje različne tečaje tovrstnih skupin pri nas, tako začetne kot nadaljevalne, in tudi na tekmovanjih so zelo uspešni.

12 min 20. 9. 2024


Štrudelj: klasika je klasika

V nedeljo bodo v Šentvidu pri Stični pripravili Štrudeljfest, zato se bomo peke te sladice, klasičnega jabolčnega zavtka lotili tudi na radiu. Seveda s pomočjo izkušene gospodinje: Renate Čebular, predsednice Društva podeželskih žena Ivanjščice.

11 min 13. 9. 2024


V laboratorij po plašč in krožnike iz keramike

Za nova znanja ni nikoli prepozno, tudi za kombinacijo tradicionalnih ročnih spretnosti in modernih tehnologij ne. Center Rog v Ljubljani ima devet proizvodnih laboratorijev: lesarski, kovinarski, kuharski, keramičarsko-steklarski, tekstilni, za nakit, zeleni laboratorij in fablab. V vsakem so na voljo delavnice, tečaji in usposabljanja. Uporabniki lahko ob predhodnem znanju industrijske stroje uporabljajo tudi samostojno.

14 min 6. 9. 2024


Na novinarskih delavnicah Programa za mlade se je do danes urilo 1500 učencev

Ta konec tedna se v Kranjski Gori urijo mladi novinarji, ki se učijo, kako delati radio. Novinarske delavnice sicer potekajo med šolskim letom (po šolah), a tudi poleti Program za mlade ne počiva. Med počitnicami obiskujejo tabore in letovanja, kjer starejše osnovnošolce seznanijo z radijskim delom, snemanjem ter montažo prispevkov. Pa tudi z rdečo lučko, ki pomeni oddajanje v živo. V živo o tem v Petku brez pravila.

10 min 30. 8. 2024


Kako iskati ugodne počitnice?

V oddaji Petek brez pravila imamo tokrat veliko vprašanj. In sicer glede ponudbe ter iskanja letalskih kart. Ali drži, da so letalske karte najcenejše ob torkih? Kateri dejavniki vplivajo na ceno, kje je najbolje iskati in tudi, kakšna je slovenska preračunljivost v kontekstu "kupim cenejšo letalsko karto, a z relativno oddaljenega letališča in ob neugodnih urah"? Petek brez pravila gosti sogovornika spletnega bloga Izlet na dlani, Sama Miholiča.

11 min 23. 8. 2024


"Najtežje je čistiti manjša stanovanja"

Ste kdaj razmišljali, da bi za generalno čiščenje vašega doma nekoga najeli? Kako se čiščenja kopalnic, kuhinje ali oken in neugodnih žaluzij lotijo strokovnjaki? Povpraševanja po tovrstnih storitvah je menda veliko, vsako leto več. To bo povedala Anja Pavrič, ki ima Čistilni servis Pepelka zdaj že deseto leto.

11 min 16. 8. 2024


Alternativa poplavljeni kopalnici ob tuširanju kosmatinca? Pes-o-per!

Na Tržaški cesti v Ljubljani se s pasjo vročino spopadajo zelo učinkovito. Od aprila tam deluje t.i. avtomatizirana pasja baza v Sloveniji ali povedano drugače samopostrežna "pasjepralnica". Idejo sta realizirala Tanja Artnak in Uroš Seničar, ki v oddaji Petek brez pravila razložita delovanje pasje pralnice, ki marsikomu nudi odlično alternativo tuširanja in friziranja kosmatinca v domačem okolju. Dlake, zamašeni odtoki in vsesplošni mokri kaos v Pes-o-per niso problem. Pa še pasje priboljške imajo.

10 min 9. 8. 2024



Čakalna vrsta

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine