Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Oddaja Okusi 2 generacij združuje bogato kulturno dediščino slovenske kuhinje s sodobnimi trendi prehranjevanja. Oče Primož Dolničar in sin Gaber v sproščenem vzdušju delita recepte, ki jih navdihujejo tradicionalne jedi naših babic, hkrati pa jih prilagodita sodobnemu okusu in načinom priprave. Oddaja tako predstavlja čudovito zlitje preteklosti in sedanjosti, kjer lokalne in sveže sestavine dobijo osrednjo vlogo.
32 epizod
Oddaja Okusi 2 generacij združuje bogato kulturno dediščino slovenske kuhinje s sodobnimi trendi prehranjevanja. Oče Primož Dolničar in sin Gaber v sproščenem vzdušju delita recepte, ki jih navdihujejo tradicionalne jedi naših babic, hkrati pa jih prilagodita sodobnemu okusu in načinom priprave. Oddaja tako predstavlja čudovito zlitje preteklosti in sedanjosti, kjer lokalne in sveže sestavine dobijo osrednjo vlogo.
Danes je idejni vodja in glavni kuhar tandema Gaber. Ena izmed njegovih priljubljenih jedi in današnja glavna jed je rižota s piščancem » po Gabrovo ». Ker je riž priljubljena jed širom sveta, se Gaber odpravi na ljubljanske ulice ljudi različnih narodnosti povprašat, kaj riž pomeni v njihovi kulinariki. Odgovori so raznoliki, zanimivi in tudi poučni. En velik dober tek vam želimo!
21 min 28. 9. 2025
Dolgo in vroče poletje je poskrbelo, da so paradižniki po vsej deželi polni in sladki. V Prekmurju pa je kraj, kjer paradižniki sočno zorijo vse leto. Gaber in Primož sta se za prvo epizodo 3. sezone svoje kuharske oddaje odpravila v Renkovce, kjer sta si na »luštni domačiji« nabrala paradižnikov vseh sort in iz njih pripravila zelo raznolike in zanimive jedi. En velik dober tek vam želimo!
22 min 21. 9. 2025
Gaber in Primož na vrtu pripravljata žar za prvi pomladanski piknik! Veselita se ga kot majhna otroka, saj oba obožujeta peko na ognju. V kuhinji se med različnimi dobrotami odločata za tiste, ki bodo prave za oceno obeda » za prste polizat ». Pripravljata marinado, režeta suhe slive, slanino, pereta zelenjavo, med surovinami izbereta testene kroglice fregola, škampe, čemaž, skuto ter obilico dišečih zelišč. En velik dober tek vam želimo!
22 min 23. 6. 2025
V stari kmečki kuhinji Gaber skupaj z gospodom Matjažem izdeluje, ne boste verjeli, krvavice! Kot pravi Matjaž, so krvavice kakor narečja; v vsakem delu Slovenije so malo drugačne. Danes bosta naredila takšne, kot jih delajo na Idrijskem, kasneje pa bosta Primož in Gaber iz njih pripravila slastno pustno kosilo. Manjkalo ne bo niti kislo zelje s krompirjem v oblicah niti sladki pustni krofi. Pa en velik dober tek vam želimo!
22 min 16. 6. 2025
Gaber in Primož kuhata sredi najlepšega mesta na svetu. V centru Ljubljane pripravita » ljubljanski golaž ». In en velik dober tek vam želimo!
21 min 8. 6. 2025
Primož in Gaber se v sončni nedelji odpeljeta po poteh okupirane Ljubljane in se odločita, da bosta za kosilo skuhala oz. spekla celega piščanca. V knjigi poiščeta Primožev recept, ki ga Gaber na glas prebere, Primož pa hiti prinašati sestavine. Režeta, sekljata, mešata in že je piščanec lepo položen na posteljico iz kruha v pečici. Nedeljskega kosila seveda ni brez juhe, da pa ne bosta jedla le klasične goveje, bosta danes skuhala česnovo kremno juho. Kaj pa sladica? Ker je že jesen, v gozdu in na tržnici pa se že ponujajo kostanji, Gaber na vrtu zakuri ogenj in pozno popoldne se bosta sladkala še s kostanji. Pa en velik dober tek vam želimo!
22 min 2. 6. 2025
Gaber in Primož si z novim pohištvom polepšata vrt in takoj pripravita vse potrebno za piknik s katerim bosta otvorila prenovljen vrt. Tudi danes po vasi lepo diši, a tokrat po žaru. En velik dober tek vam želimo!
21 min 1. 6. 2025
Po vsej vasi nadvse diši. Po nečem znanem. V spomin se Gabru prikliče vonj babičinega bezgovega sirupa. Primož je zadolžen za nabiranje cvetov, Gaber pa je danes dežuren za pripravo hrane. En velik dober tek vam želimo!
22 min 25. 5. 2025
Primoža in Gabra obišče prijatelj Timotej s prav posebnim darilom. Resasti bradovec je goba, ki je v naravi ne smemo nabirati, saj je zaščitena, lahko pa jo gojimo doma. Ima vrsto zdravilnih učinkov na človeško telo in jo uvrščamo med super živila, kar bosta Gaber in Primož lahko izkoristila tudi v kulinarične namene. En velik dober tek vam želimo!
21 min 18. 5. 2025
Tokrat so na meniju sendviči. Gaber in Primož se jih lotita iz same osnove, s peko žemljic. Po malici pa seveda mislita že na večerjo. Tokrat Primož pripravlja prilogo iz tipičnega slovenskega žita – ajde. En velik dober tek vam želimo!
22 min 11. 5. 2025