Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Oddaja Okusi 2 generacij združuje bogato kulturno dediščino slovenske kuhinje s sodobnimi trendi prehranjevanja. Oče Primož Dolničar in sin Gaber v sproščenem vzdušju delita recepte, ki jih navdihujejo tradicionalne jedi naših babic, hkrati pa jih prilagodita sodobnemu okusu in načinom priprave. Oddaja tako predstavlja čudovito zlitje preteklosti in sedanjosti, kjer lokalne in sveže sestavine dobijo osrednjo vlogo.
Gaber se z vlakom odpelje v Pivko, kjer ga na svoji kmetiji pričaka Timotej, ki mu razkaže zorilnico govejega mesa in mu ob slovesu podari prekrasen kos kavbojskega steaka. Medtem Primož na vrtu pripravi žar in že skuha prvo prilogo - polento. Brž ko je meso na žaru, skupaj pripravita še zelenjavne priloge in ker se po takšni požrtiji prileže nekaj sladkega, naredita še kakijevo sladico s skuto in orehi. Njamiiii! Pa en velik dober tek vam želimo!
Gaber se z vlakom odpelje v Pivko, kjer ga na svoji kmetiji pričaka Timotej, ki mu razkaže zorilnico govejega mesa in mu ob slovesu podari prekrasen kos kavbojskega steaka. Medtem Primož na vrtu pripravi žar in že skuha prvo prilogo - polento. Brž ko je meso na žaru, skupaj pripravita še zelenjavne priloge in ker se po takšni požrtiji prileže nekaj sladkega, naredita še kakijevo sladico s skuto in orehi. Njamiiii! Pa en velik dober tek vam želimo!
Primož Gabru, sedeč na nabrežju Ljubljanice, razlaga o pristaniških delavcih iz ljubljanske preteklosti in mu omeni tudi »leteče žgance«. Le kaj bi to bilo in kakšno zvezo imajo leteči žganci s pohanim piščancem, ki si ga je Gaber zaželel za današnje kosilo? V kuhinji sta na pultu 2 piščanca, Gaber in Primož pa pripravljena, da ju razkosata. Gaber to počne prvič in Primož mu skrbno razlaga, kje naj zareže, da bodo deli lepo ločeni. Mesa je veliko, zato bosta skuhala tudi juho z ajdovimi rezanci, ki jih bosta naredila, medtem ko se bo juha kuhala. K pohanemu piščancu pa se najbolj prileže krompirjeva solata, ki jo pripravita z gorčico in svežimi kumarami. Pa en velik dober tek vam želimo!
Primož Gabru, sedeč na nabrežju Ljubljanice, razlaga o pristaniških delavcih iz ljubljanske preteklosti in mu omeni tudi »leteče žgance«. Le kaj bi to bilo in kakšno zvezo imajo leteči žganci s pohanim piščancem, ki si ga je Gaber zaželel za današnje kosilo? V kuhinji sta na pultu 2 piščanca, Gaber in Primož pa pripravljena, da ju razkosata. Gaber to počne prvič in Primož mu skrbno razlaga, kje naj zareže, da bodo deli lepo ločeni. Mesa je veliko, zato bosta skuhala tudi juho z ajdovimi rezanci, ki jih bosta naredila, medtem ko se bo juha kuhala. K pohanemu piščancu pa se najbolj prileže krompirjeva solata, ki jo pripravita z gorčico in svežimi kumarami. Pa en velik dober tek vam želimo!
Tokrat Gaber in Primož sestavine za današnje kosilo nakupujeta na glavni ljubljanski tržnici. Dogovorita se namreč, da bosta skuhala ljubljansko kosilo malo po svoje; goveje ličnice s pirejem iz pastinaka ter vodnikovo solato: motovilec s cvetačo in rdečo peso. V kuhinji se takoj lotita dela; nasekljata zelenjavo, nabereta začimbe, v ponev vlijeta ekstra deviško oljčno olje ter na zelenjavni posteljici opečeta meso. Takoj omamno zadiši. Dolijeta še vino in ko alkohol izhlapi, zalijeta z vodo ter postavita v pečico, kjer se na nizki temperaturi počasi peče oz. kuha cca. 3 ure. Medtem pripravita še prilogo: pire iz pastinaka in krompirja ter sladico: pito iz krhkega testa nadevano z jabolki in naribano bučo. Nebeško. Prepričani smo, da takšnega ljubljanskega kosila ne bi branil niti g. Vodnik. Pa en velik dober tek vam želimo!
Tokrat Gaber in Primož sestavine za današnje kosilo nakupujeta na glavni ljubljanski tržnici. Dogovorita se namreč, da bosta skuhala ljubljansko kosilo malo po svoje; goveje ličnice s pirejem iz pastinaka ter vodnikovo solato: motovilec s cvetačo in rdečo peso. V kuhinji se takoj lotita dela; nasekljata zelenjavo, nabereta začimbe, v ponev vlijeta ekstra deviško oljčno olje ter na zelenjavni posteljici opečeta meso. Takoj omamno zadiši. Dolijeta še vino in ko alkohol izhlapi, zalijeta z vodo ter postavita v pečico, kjer se na nizki temperaturi počasi peče oz. kuha cca. 3 ure. Medtem pripravita še prilogo: pire iz pastinaka in krompirja ter sladico: pito iz krhkega testa nadevano z jabolki in naribano bučo. Nebeško. Prepričani smo, da takšnega ljubljanskega kosila ne bi branil niti g. Vodnik. Pa en velik dober tek vam želimo!
Oddaja Okusi 2 generacij združuje bogato kulturno dediščino slovenske kuhinje s sodobnimi trendi prehranjevanja. Oče Primož Dolničar in sin Gaber v sproščenem vzdušju delita recepte, ki jih navdihujejo tradicionalne jedi naših babic, hkrati pa jih prilagodita sodobnemu okusu in načinom priprave. Oddaja tako predstavlja čudovito zlitje preteklosti in sedanjosti, kjer lokalne in sveže sestavine dobijo osrednjo vlogo.
Oddaja Okusi 2 generacij združuje bogato kulturno dediščino slovenske kuhinje s sodobnimi trendi prehranjevanja. Oče Primož Dolničar in sin Gaber v sproščenem vzdušju delita recepte, ki jih navdihujejo tradicionalne jedi naših babic, hkrati pa jih prilagodita sodobnemu okusu in načinom priprave. Oddaja tako predstavlja čudovito zlitje preteklosti in sedanjosti, kjer lokalne in sveže sestavine dobijo osrednjo vlogo.
Primož in Gaber se srečata na vogalu ulice. Ker je čas kosila Gaber predlaga, da skuhata testenine z bolonjsko omako. Primož se strinja in že mu razlaga zgodbo o bolonjski omaki. Narežeta paradižnike, zmeljeta meso, nasekljata zelenjavo in zamesita testo. Ker je ravno jesen in povsod naokrog polno buč, skuhata tudi bučno juho s koščki pečene rdeče pese. Zakaj pa nad štedilnikom napenjata vrvico? Pa en velik dober tek vam želimo!
Primož in Gaber se srečata na vogalu ulice. Ker je čas kosila Gaber predlaga, da skuhata testenine z bolonjsko omako. Primož se strinja in že mu razlaga zgodbo o bolonjski omaki. Narežeta paradižnike, zmeljeta meso, nasekljata zelenjavo in zamesita testo. Ker je ravno jesen in povsod naokrog polno buč, skuhata tudi bučno juho s koščki pečene rdeče pese. Zakaj pa nad štedilnikom napenjata vrvico? Pa en velik dober tek vam želimo!
Primož se odpravi v gozd nabirat gobe in res mu uspe najti kar precej lisičk, medtem pa Gaber na sosedovem vrtu »rabuta« jabolka. Le kaj dobrega bosta skuhala danes? Odločita se za piščančjo obaro z lisičkami in si razdelita delo. Gaber reže in seklja, Primož pa mu daje navodila ter stresa zanimivosti o sestavinah in receptu. V obaro sta zrezala vso zelenjavo in piščančje kračke brez kosti. Kaj pa bosta naredila z jabolki? Jabolčni štrudelj po babičinem receptu. Pa en velik dober tek vam želimo!
Primož se odpravi v gozd nabirat gobe in res mu uspe najti kar precej lisičk, medtem pa Gaber na sosedovem vrtu »rabuta« jabolka. Le kaj dobrega bosta skuhala danes? Odločita se za piščančjo obaro z lisičkami in si razdelita delo. Gaber reže in seklja, Primož pa mu daje navodila ter stresa zanimivosti o sestavinah in receptu. V obaro sta zrezala vso zelenjavo in piščančje kračke brez kosti. Kaj pa bosta naredila z jabolki? Jabolčni štrudelj po babičinem receptu. Pa en velik dober tek vam želimo!
Oddaja Okusi 2 generacij združuje bogato kulturno dediščino slovenske kuhinje s sodobnimi trendi prehranjevanja. Oče Primož Dolničar in sin Gaber v sproščenem vzdušju delita recepte, ki jih navdihujejo tradicionalne jedi naših babic, hkrati pa jih prilagodita sodobnemu okusu in načinom priprave. Oddaja tako predstavlja čudovito zlitje preteklosti in sedanjosti, kjer lokalne in sveže sestavine dobijo osrednjo vlogo.
Oddaja Okusi 2 generacij združuje bogato kulturno dediščino slovenske kuhinje s sodobnimi trendi prehranjevanja. Oče Primož Dolničar in sin Gaber v sproščenem vzdušju delita recepte, ki jih navdihujejo tradicionalne jedi naših babic, hkrati pa jih prilagodita sodobnemu okusu in načinom priprave. Oddaja tako predstavlja čudovito zlitje preteklosti in sedanjosti, kjer lokalne in sveže sestavine dobijo osrednjo vlogo.
Primož in Gaber med sprehodom v gozdu najdeta bukovega ostrigarja in brž se jima porodi ideja za slastno jed. Kaj dobrega lahko skuhata iz gob, paradižnikov, piščančjih prsi ter fregole? Gaber nareže in marinira piščančje prsi ter razloži, kaj je fregola, Primož pa medtem pripravi paradižnike. Fregola se skuha, Primož nareže ostrigarje, jih popraži v čemaževem shranku, potem pa z Gabrom skupaj nadevata paradižnike in jih data v pečico. Medtem ko se paradižniki pečejo, pripravita sladico; palačinke s slivovo marmelado, kot jo naredi babica, a z dodatkom ingverja in materine dušice. Pečica spremeni slive v marmelado, Gaber speče palačinke in večerja je pripravljena. Pa en velik dober tek vam želimo!
Primož in Gaber med sprehodom v gozdu najdeta bukovega ostrigarja in brž se jima porodi ideja za slastno jed. Kaj dobrega lahko skuhata iz gob, paradižnikov, piščančjih prsi ter fregole? Gaber nareže in marinira piščančje prsi ter razloži, kaj je fregola, Primož pa medtem pripravi paradižnike. Fregola se skuha, Primož nareže ostrigarje, jih popraži v čemaževem shranku, potem pa z Gabrom skupaj nadevata paradižnike in jih data v pečico. Medtem ko se paradižniki pečejo, pripravita sladico; palačinke s slivovo marmelado, kot jo naredi babica, a z dodatkom ingverja in materine dušice. Pečica spremeni slive v marmelado, Gaber speče palačinke in večerja je pripravljena. Pa en velik dober tek vam želimo!