Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Oddaja Okusi 2 generacij združuje bogato kulturno dediščino slovenske kuhinje s sodobnimi trendi prehranjevanja. Oče Primož Dolničar in sin Gaber v sproščenem vzdušju delita recepte, ki jih navdihujejo tradicionalne jedi naših babic, hkrati pa jih prilagodita sodobnemu okusu in načinom priprave. Oddaja tako predstavlja čudovito zlitje preteklosti in sedanjosti, kjer lokalne in sveže sestavine dobijo osrednjo vlogo.
Primož se odpravi v gozd nabirat gobe in res mu uspe najti kar precej lisičk, medtem pa Gaber na sosedovem vrtu »rabuta« jabolka. Le kaj dobrega bosta skuhala danes? Odločita se za piščančjo obaro z lisičkami in si razdelita delo. Gaber reže in seklja, Primož pa mu daje navodila ter stresa zanimivosti o sestavinah in receptu. V obaro sta zrezala vso zelenjavo in piščančje kračke brez kosti. Kaj pa bosta naredila z jabolki? Jabolčni štrudelj po babičinem receptu. Pa en velik dober tek vam želimo!
Primož se odpravi v gozd nabirat gobe in res mu uspe najti kar precej lisičk, medtem pa Gaber na sosedovem vrtu »rabuta« jabolka. Le kaj dobrega bosta skuhala danes? Odločita se za piščančjo obaro z lisičkami in si razdelita delo. Gaber reže in seklja, Primož pa mu daje navodila ter stresa zanimivosti o sestavinah in receptu. V obaro sta zrezala vso zelenjavo in piščančje kračke brez kosti. Kaj pa bosta naredila z jabolki? Jabolčni štrudelj po babičinem receptu. Pa en velik dober tek vam želimo!
Oddaja Okusi 2 generacij združuje bogato kulturno dediščino slovenske kuhinje s sodobnimi trendi prehranjevanja. Oče Primož Dolničar in sin Gaber v sproščenem vzdušju delita recepte, ki jih navdihujejo tradicionalne jedi naših babic, hkrati pa jih prilagodita sodobnemu okusu in načinom priprave. Oddaja tako predstavlja čudovito zlitje preteklosti in sedanjosti, kjer lokalne in sveže sestavine dobijo osrednjo vlogo.
Oddaja Okusi 2 generacij združuje bogato kulturno dediščino slovenske kuhinje s sodobnimi trendi prehranjevanja. Oče Primož Dolničar in sin Gaber v sproščenem vzdušju delita recepte, ki jih navdihujejo tradicionalne jedi naših babic, hkrati pa jih prilagodita sodobnemu okusu in načinom priprave. Oddaja tako predstavlja čudovito zlitje preteklosti in sedanjosti, kjer lokalne in sveže sestavine dobijo osrednjo vlogo.
Primož in Gaber med sprehodom v gozdu najdeta bukovega ostrigarja in brž se jima porodi ideja za slastno jed. Kaj dobrega lahko skuhata iz gob, paradižnikov, piščančjih prsi ter fregole? Gaber nareže in marinira piščančje prsi ter razloži, kaj je fregola, Primož pa medtem pripravi paradižnike. Fregola se skuha, Primož nareže ostrigarje, jih popraži v čemaževem shranku, potem pa z Gabrom skupaj nadevata paradižnike in jih data v pečico. Medtem ko se paradižniki pečejo, pripravita sladico; palačinke s slivovo marmelado, kot jo naredi babica, a z dodatkom ingverja in materine dušice. Pečica spremeni slive v marmelado, Gaber speče palačinke in večerja je pripravljena. Pa en velik dober tek vam želimo!
Primož in Gaber med sprehodom v gozdu najdeta bukovega ostrigarja in brž se jima porodi ideja za slastno jed. Kaj dobrega lahko skuhata iz gob, paradižnikov, piščančjih prsi ter fregole? Gaber nareže in marinira piščančje prsi ter razloži, kaj je fregola, Primož pa medtem pripravi paradižnike. Fregola se skuha, Primož nareže ostrigarje, jih popraži v čemaževem shranku, potem pa z Gabrom skupaj nadevata paradižnike in jih data v pečico. Medtem ko se paradižniki pečejo, pripravita sladico; palačinke s slivovo marmelado, kot jo naredi babica, a z dodatkom ingverja in materine dušice. Pečica spremeni slive v marmelado, Gaber speče palačinke in večerja je pripravljena. Pa en velik dober tek vam želimo!