Okusi 2 generacij

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Okusi 2 generacij

Oddaja Okusi 2 generacij združuje bogato kulturno dediščino slovenske kuhinje s sodobnimi trendi prehranjevanja. Oče Primož Dolničar in sin Gaber v sproščenem vzdušju delita recepte, ki jih navdihujejo tradicionalne jedi naših babic, hkrati pa jih prilagodita sodobnemu okusu in načinom priprave. Oddaja tako predstavlja čudovito zlitje preteklosti in sedanjosti, kjer lokalne in sveže sestavine dobijo osrednjo vlogo.

Zadnje

Okusi 2 generacij

Fina pojedina

23. 3. 2025

Pomlad že močno trka na vrata in dnevi so kot nalašč za rekreacijo na prostem. Gaber in Primož sta se zmenila, da tokrat ne bosta merila moči le za štedilnikom, temveč tudi pod koši. Košarkarskimi. Z žogo. Po rekreaciji sveža in polna energije stojita za pultom polnim dobrot za današnje kosilo. V Primoževi knjigi » Z vta na mizo » poiščeta recept za pastinakovo juho, na leseni deski pa že čakajo račje prsi, ki jih bosta pripravila s sous vide tehniko. V košari so lešniki z njunega vrta in gomolj črne redkve, kozarec vloženih črnih orehov, pult pa se šibi pod teže zelenjave za jušno osnovo. Pa si poglejmo, kaj dobrega bosta skuhala iz vseh teh dobrot. Velik dober tek želimo tudi vam!

22 min

Pomlad že močno trka na vrata in dnevi so kot nalašč za rekreacijo na prostem. Gaber in Primož sta se zmenila, da tokrat ne bosta merila moči le za štedilnikom, temveč tudi pod koši. Košarkarskimi. Z žogo. Po rekreaciji sveža in polna energije stojita za pultom polnim dobrot za današnje kosilo. V Primoževi knjigi » Z vta na mizo » poiščeta recept za pastinakovo juho, na leseni deski pa že čakajo račje prsi, ki jih bosta pripravila s sous vide tehniko. V košari so lešniki z njunega vrta in gomolj črne redkve, kozarec vloženih črnih orehov, pult pa se šibi pod teže zelenjave za jušno osnovo. Pa si poglejmo, kaj dobrega bosta skuhala iz vseh teh dobrot. Velik dober tek želimo tudi vam!

Okusi 2 generacij

Pojedina 2 svetov

16. 3. 2025

Gaber in Primož sta sicer kuharja, ki predvsem posodabljata starejše recepte po katerih so kuhale naše babice, a ker sta hkrati tudi predstavnika 2 generacij, recepte različnih generacij tudi združujeta. Danes kuhata po Gabrovih željah, on pa je velik oboževalec sušija oz. surove ribe zato pripravljata dve ribi; svinjsko ribico ( svinjski file ) in tuno, ki jo bosta spremenila v tunin tatar. Manjkali ne bodo niti domači široki rezanci niti domača majoneza s hrenom. Videli bom tudi s čim se bosta gostila po kuhanju. Pa en velik dober tek vam želimo!

22 min

Gaber in Primož sta sicer kuharja, ki predvsem posodabljata starejše recepte po katerih so kuhale naše babice, a ker sta hkrati tudi predstavnika 2 generacij, recepte različnih generacij tudi združujeta. Danes kuhata po Gabrovih željah, on pa je velik oboževalec sušija oz. surove ribe zato pripravljata dve ribi; svinjsko ribico ( svinjski file ) in tuno, ki jo bosta spremenila v tunin tatar. Manjkali ne bodo niti domači široki rezanci niti domača majoneza s hrenom. Videli bom tudi s čim se bosta gostila po kuhanju. Pa en velik dober tek vam želimo!

Okusi 2 generacij

Pipipiščanec

9. 3. 2025

Gaber in Primož se potepta po še vedno zasneženem Jezerskem in razmišljata, kaj dobrega bosta skuhala, ko se vrneta domov. Ker ju je sprehod po snegu in mrazu dobro izlakotil bosta, danes pripravila kar nekaj jedi. Najprej zamesita testo za rustikalno štruco, kamor bosta lahko namazala piščančjo jetrno pašteto. Za glavno jed pa pripravljata piščančje srčke v omaki s čisto pravo polento z zelišči, ki jo Gaber meša, da mu skoraj odpadejo roke. Pa en velik dober tek vam želimo!

22 min

Gaber in Primož se potepta po še vedno zasneženem Jezerskem in razmišljata, kaj dobrega bosta skuhala, ko se vrneta domov. Ker ju je sprehod po snegu in mrazu dobro izlakotil bosta, danes pripravila kar nekaj jedi. Najprej zamesita testo za rustikalno štruco, kamor bosta lahko namazala piščančjo jetrno pašteto. Za glavno jed pa pripravljata piščančje srčke v omaki s čisto pravo polento z zelišči, ki jo Gaber meša, da mu skoraj odpadejo roke. Pa en velik dober tek vam želimo!

Okusi 2 generacij

Pustna pojedina

2. 3. 2025

V stari kmečki kuhinji Gaber skupaj z gospodom Matjažem izdeluje, ne boste verjeli, krvavice! Kot pravi Matjaž, so krvavice kakor narečja; v vsakem delu Slovenije so malo drugačne. Danes bosta naredila takšne, kot jih delajo na Idrijskem, kasneje pa bosta Primož in Gaber iz njih pripravila slastno pustno kosilo. Manjkalo ne bo niti kislo zelje s krompirjem v oblicah niti sladki pustni krofi. Pa en velik dober tek vam želimo!

22 min

V stari kmečki kuhinji Gaber skupaj z gospodom Matjažem izdeluje, ne boste verjeli, krvavice! Kot pravi Matjaž, so krvavice kakor narečja; v vsakem delu Slovenije so malo drugačne. Danes bosta naredila takšne, kot jih delajo na Idrijskem, kasneje pa bosta Primož in Gaber iz njih pripravila slastno pustno kosilo. Manjkalo ne bo niti kislo zelje s krompirjem v oblicah niti sladki pustni krofi. Pa en velik dober tek vam želimo!

Okusi 2 generacij

Ljubljansko kosilo z esihflajšem

23. 2. 2025

Gaber in Primož sta na ljubljanskem gradu, od koder se razgledujeta po tržnici, kamor se nameravata odpraviti po sestavine za današnje kosilo. Izbire je več kot dovolj, a kaj potrebujeta za slastno nedeljsko pojedino? Pult se šibi od dobrot, med katerimi je gajbica zelenjave in goveji rep. Skuhala bosta namreč govejo juho, vsem znano jed iz jušne govedine, v katero bosta dodala veliko različne zelenjave ter ješpren. Seveda nas fanta ne bosta pustila brez sladice. Pa en velik dober tek vam želimo!

22 min

Gaber in Primož sta na ljubljanskem gradu, od koder se razgledujeta po tržnici, kamor se nameravata odpraviti po sestavine za današnje kosilo. Izbire je več kot dovolj, a kaj potrebujeta za slastno nedeljsko pojedino? Pult se šibi od dobrot, med katerimi je gajbica zelenjave in goveji rep. Skuhala bosta namreč govejo juho, vsem znano jed iz jušne govedine, v katero bosta dodala veliko različne zelenjave ter ješpren. Seveda nas fanta ne bosta pustila brez sladice. Pa en velik dober tek vam želimo!

Okusi 2 generacij

Okusi 2 generacij

16. 2. 2025

Oddaja Okusi 2 generacij združuje bogato kulturno dediščino slovenske kuhinje s sodobnimi trendi prehranjevanja. Oče Primož Dolničar in sin Gaber v sproščenem vzdušju delita recepte, ki jih navdihujejo tradicionalne jedi naših babic, hkrati pa jih prilagodita sodobnemu okusu in načinom priprave. Oddaja tako predstavlja čudovito zlitje preteklosti in sedanjosti, kjer lokalne in sveže sestavine dobijo osrednjo vlogo.

21 min

Oddaja Okusi 2 generacij združuje bogato kulturno dediščino slovenske kuhinje s sodobnimi trendi prehranjevanja. Oče Primož Dolničar in sin Gaber v sproščenem vzdušju delita recepte, ki jih navdihujejo tradicionalne jedi naših babic, hkrati pa jih prilagodita sodobnemu okusu in načinom priprave. Oddaja tako predstavlja čudovito zlitje preteklosti in sedanjosti, kjer lokalne in sveže sestavine dobijo osrednjo vlogo.

Okusi 2 generacij

Okusi 2 generacij

25. 1. 2025

Primož se odpravi v gozd nabirat gobe in res mu uspe najti kar precej lisičk, medtem pa Gaber na sosedovem vrtu »rabuta« jabolka. Le kaj dobrega bosta skuhala danes? Odločita se za piščančjo obaro z lisičkami in si razdelita delo. Gaber reže in seklja, Primož pa mu daje navodila ter stresa zanimivosti o sestavinah in receptu. V obaro sta zrezala vso zelenjavo in piščančje kračke brez kosti. Kaj pa bosta naredila z jabolki? Jabolčni štrudelj po babičinem receptu. Pa en velik dober tek vam želimo!

22 min

Primož se odpravi v gozd nabirat gobe in res mu uspe najti kar precej lisičk, medtem pa Gaber na sosedovem vrtu »rabuta« jabolka. Le kaj dobrega bosta skuhala danes? Odločita se za piščančjo obaro z lisičkami in si razdelita delo. Gaber reže in seklja, Primož pa mu daje navodila ter stresa zanimivosti o sestavinah in receptu. V obaro sta zrezala vso zelenjavo in piščančje kračke brez kosti. Kaj pa bosta naredila z jabolki? Jabolčni štrudelj po babičinem receptu. Pa en velik dober tek vam želimo!

Okusi 2 generacij

Okusi 2 generacij

22. 12. 2024

Sprehod po praznično okrašeni Ljubljani, krašenje božične smrekice in kuhanje praznične večerje, tako si sledijo dogodki današnje praznične epizode. Na pultu leži ogromna purica in tudi njo Gaber in Primož praznično okrasita; sol, poper, maslo, citrusi in purica je že v pečici. Medtem ko se peče, pa naša kuharja pripravita zelenjavne štruklje in praznično sladico. Le katero? Je pred oknom ravnokar stal Božiček? Pride na večerjo? Pa en velik dober tek vam želimo!

22 min

Sprehod po praznično okrašeni Ljubljani, krašenje božične smrekice in kuhanje praznične večerje, tako si sledijo dogodki današnje praznične epizode. Na pultu leži ogromna purica in tudi njo Gaber in Primož praznično okrasita; sol, poper, maslo, citrusi in purica je že v pečici. Medtem ko se peče, pa naša kuharja pripravita zelenjavne štruklje in praznično sladico. Le katero? Je pred oknom ravnokar stal Božiček? Pride na večerjo? Pa en velik dober tek vam želimo!

Okusi 2 generacij

Okusi 2 generacij

15. 12. 2024

Gaber in Primož ravno krasita svojo kuhinjo s prvimi božičnimi okraski, ko ju obišče sosed Peter in jima prinese najrazličnejše darove morja, iz katerih se obeta slastna pojedina. Takoj se loti čiščenja rib, potem pa ju prepusti lastni domišljiji. Gaber okrasi drevesce in že je za kuhinjskim pultom, kjer Primož na štedilnik postavlja velik lonec za ribjo juho. Medtem ko se juha kuha, pripravita ribji carpaccio z bučkami, potem pa se lotita sipine rižote. Toda ribjih dobrot še ni konec... Pa en velik dober tek vam želimo!

22 min

Gaber in Primož ravno krasita svojo kuhinjo s prvimi božičnimi okraski, ko ju obišče sosed Peter in jima prinese najrazličnejše darove morja, iz katerih se obeta slastna pojedina. Takoj se loti čiščenja rib, potem pa ju prepusti lastni domišljiji. Gaber okrasi drevesce in že je za kuhinjskim pultom, kjer Primož na štedilnik postavlja velik lonec za ribjo juho. Medtem ko se juha kuha, pripravita ribji carpaccio z bučkami, potem pa se lotita sipine rižote. Toda ribjih dobrot še ni konec... Pa en velik dober tek vam želimo!

Okusi 2 generacij

Okusi 2 generacij

8. 12. 2024

Gaber obišče Primoža v delavnici, kjer mu pomaga izdelati pripomoček, ki ga bosta kasneje potrebovala pri kuhanju. Danes bosta pripravila piščančji paprikaš in kot vedno si tudi sedaj razdelita delo. Primož Poskrbi za ogenj in meso, Gaber pa seklja in reže ter asistira Primožu. Medtem ko se paprikaš kuha, pripravita testo za sladico in ko le-ta počiva, naredita prilogo k paprikašu: zdrobove cmočke s sirom in peteršiljem. Mmm, omamno. Na vrsti je sladica; na kuhinjskem prtu razvaljata testo, ga premažeta z maslom in posujeta s pehtranom. Tako je, tokrat se bosta sladkala s pehtrančki. In kaj je kuhinjski pripomoček, ki ga je Primož izdelal sam? Le poglejmo... Pa en velik dober tek vam želimo!

22 min

Gaber obišče Primoža v delavnici, kjer mu pomaga izdelati pripomoček, ki ga bosta kasneje potrebovala pri kuhanju. Danes bosta pripravila piščančji paprikaš in kot vedno si tudi sedaj razdelita delo. Primož Poskrbi za ogenj in meso, Gaber pa seklja in reže ter asistira Primožu. Medtem ko se paprikaš kuha, pripravita testo za sladico in ko le-ta počiva, naredita prilogo k paprikašu: zdrobove cmočke s sirom in peteršiljem. Mmm, omamno. Na vrsti je sladica; na kuhinjskem prtu razvaljata testo, ga premažeta z maslom in posujeta s pehtranom. Tako je, tokrat se bosta sladkala s pehtrančki. In kaj je kuhinjski pripomoček, ki ga je Primož izdelal sam? Le poglejmo... Pa en velik dober tek vam želimo!

Okusi 2 generacij

Okusi 2 generacij

1. 12. 2024

Gaber in Primož sta na polju zelja, ki ga prikriva sneg. Pobirata sneženo zelje? Kaj lahko skuhamo iz zunanjih odpadnih listov zelja, ki jih kmetje puščajo ležati po polju? Brrr je mraz, hitro se odpravita v kuhinjo, kjer zložita na pult vse sestavine, iz katerih bosta danes skuhala slasten obrok. Res jih je veliko. Na štedilnik postavita velik lonec z vodo in vanjo zrežeta zeljne liste. Nasekljata česen in zagrejeta ocvirke. V hladilniku skrivata ogromen kos svinjskih reber, ki jih Gaber zmarinira in za češnjo na torti doda še med. Skuhata fižol ter jajca, opereta radič, ki mu Primož pravi, da je siljen... Hm, le kaj to pomeni? In ker skoraj ni pojedine brez sladice, v ponev streseta koščke čokolade, zavreta vodo in vanje streseta čisto majhne hruške. Primož nekaj govori o tepcih, čokoladni tepci, tepke? No, poglejmo. Pa en velik dober tek vam želimo!

22 min

Gaber in Primož sta na polju zelja, ki ga prikriva sneg. Pobirata sneženo zelje? Kaj lahko skuhamo iz zunanjih odpadnih listov zelja, ki jih kmetje puščajo ležati po polju? Brrr je mraz, hitro se odpravita v kuhinjo, kjer zložita na pult vse sestavine, iz katerih bosta danes skuhala slasten obrok. Res jih je veliko. Na štedilnik postavita velik lonec z vodo in vanjo zrežeta zeljne liste. Nasekljata česen in zagrejeta ocvirke. V hladilniku skrivata ogromen kos svinjskih reber, ki jih Gaber zmarinira in za češnjo na torti doda še med. Skuhata fižol ter jajca, opereta radič, ki mu Primož pravi, da je siljen... Hm, le kaj to pomeni? In ker skoraj ni pojedine brez sladice, v ponev streseta koščke čokolade, zavreta vodo in vanje streseta čisto majhne hruške. Primož nekaj govori o tepcih, čokoladni tepci, tepke? No, poglejmo. Pa en velik dober tek vam želimo!

Okusi 2 generacij

Okusi 2 generacij

24. 11. 2024

Gaber in Primož pripravljata jesenski piknik. Namočila sta fižol, pripravila piščanca in klobasice, zamesila testo za lepinje, ki jih bosta spekla na žaru, in se odpravila v gozd po kakšno sestavino za sladico. Nekaj sta našla, nekaj pa nabrala na svojem dvorišču. Primož na žaru popeče paprike za ajvar, Gaber pa oblikuje lepinje. Tolčeta, mažeta, zavijata, režeta, sekljata, zavijata,... Danes imata kar veliko dela, da bosta pripravila obrok, pa še izdelava sladice ju čaka. Le s čim se bosta sladkala tokrat? Pa en velik dober tek vam želimo!

22 min

Gaber in Primož pripravljata jesenski piknik. Namočila sta fižol, pripravila piščanca in klobasice, zamesila testo za lepinje, ki jih bosta spekla na žaru, in se odpravila v gozd po kakšno sestavino za sladico. Nekaj sta našla, nekaj pa nabrala na svojem dvorišču. Primož na žaru popeče paprike za ajvar, Gaber pa oblikuje lepinje. Tolčeta, mažeta, zavijata, režeta, sekljata, zavijata,... Danes imata kar veliko dela, da bosta pripravila obrok, pa še izdelava sladice ju čaka. Le s čim se bosta sladkala tokrat? Pa en velik dober tek vam želimo!

Okusi 2 generacij

Okusi 2 generacij

17. 11. 2024

Gaber se z vlakom odpelje v Pivko, kjer ga na svoji kmetiji pričaka Timotej, ki mu razkaže zorilnico govejega mesa in mu ob slovesu podari prekrasen kos kavbojskega steaka. Medtem Primož na vrtu pripravi žar in že skuha prvo prilogo - polento. Brž ko je meso na žaru, skupaj pripravita še zelenjavne priloge in ker se po takšni požrtiji prileže nekaj sladkega, naredita še kakijevo sladico s skuto in orehi. Njamiiii! Pa en velik dober tek vam želimo!

22 min

Gaber se z vlakom odpelje v Pivko, kjer ga na svoji kmetiji pričaka Timotej, ki mu razkaže zorilnico govejega mesa in mu ob slovesu podari prekrasen kos kavbojskega steaka. Medtem Primož na vrtu pripravi žar in že skuha prvo prilogo - polento. Brž ko je meso na žaru, skupaj pripravita še zelenjavne priloge in ker se po takšni požrtiji prileže nekaj sladkega, naredita še kakijevo sladico s skuto in orehi. Njamiiii! Pa en velik dober tek vam želimo!

Okusi 2 generacij

Okusi 2 generacij

10. 11. 2024

Primož Gabru, sedeč na nabrežju Ljubljanice, razlaga o pristaniških delavcih iz ljubljanske preteklosti in mu omeni tudi »leteče žgance«. Le kaj bi to bilo in kakšno zvezo imajo leteči žganci s pohanim piščancem, ki si ga je Gaber zaželel za današnje kosilo? V kuhinji sta na pultu 2 piščanca, Gaber in Primož pa pripravljena, da ju razkosata. Gaber to počne prvič in Primož mu skrbno razlaga, kje naj zareže, da bodo deli lepo ločeni. Mesa je veliko, zato bosta skuhala tudi juho z ajdovimi rezanci, ki jih bosta naredila, medtem ko se bo juha kuhala. K pohanemu piščancu pa se najbolj prileže krompirjeva solata, ki jo pripravita z gorčico in svežimi kumarami. Pa en velik dober tek vam želimo!

22 min

Primož Gabru, sedeč na nabrežju Ljubljanice, razlaga o pristaniških delavcih iz ljubljanske preteklosti in mu omeni tudi »leteče žgance«. Le kaj bi to bilo in kakšno zvezo imajo leteči žganci s pohanim piščancem, ki si ga je Gaber zaželel za današnje kosilo? V kuhinji sta na pultu 2 piščanca, Gaber in Primož pa pripravljena, da ju razkosata. Gaber to počne prvič in Primož mu skrbno razlaga, kje naj zareže, da bodo deli lepo ločeni. Mesa je veliko, zato bosta skuhala tudi juho z ajdovimi rezanci, ki jih bosta naredila, medtem ko se bo juha kuhala. K pohanemu piščancu pa se najbolj prileže krompirjeva solata, ki jo pripravita z gorčico in svežimi kumarami. Pa en velik dober tek vam želimo!

Okusi 2 generacij

Okusi 2 generacij

27. 10. 2024

Tokrat Gaber in Primož sestavine za današnje kosilo nakupujeta na glavni ljubljanski tržnici. Dogovorita se namreč, da bosta skuhala ljubljansko kosilo malo po svoje; goveje ličnice s pirejem iz pastinaka ter vodnikovo solato: motovilec s cvetačo in rdečo peso. V kuhinji se takoj lotita dela; nasekljata zelenjavo, nabereta začimbe, v ponev vlijeta ekstra deviško oljčno olje ter na zelenjavni posteljici opečeta meso. Takoj omamno zadiši. Dolijeta še vino in ko alkohol izhlapi, zalijeta z vodo ter postavita v pečico, kjer se na nizki temperaturi počasi peče oz. kuha cca. 3 ure. Medtem pripravita še prilogo: pire iz pastinaka in krompirja ter sladico: pito iz krhkega testa nadevano z jabolki in naribano bučo. Nebeško. Prepričani smo, da takšnega ljubljanskega kosila ne bi branil niti g. Vodnik. Pa en velik dober tek vam želimo!

22 min

Tokrat Gaber in Primož sestavine za današnje kosilo nakupujeta na glavni ljubljanski tržnici. Dogovorita se namreč, da bosta skuhala ljubljansko kosilo malo po svoje; goveje ličnice s pirejem iz pastinaka ter vodnikovo solato: motovilec s cvetačo in rdečo peso. V kuhinji se takoj lotita dela; nasekljata zelenjavo, nabereta začimbe, v ponev vlijeta ekstra deviško oljčno olje ter na zelenjavni posteljici opečeta meso. Takoj omamno zadiši. Dolijeta še vino in ko alkohol izhlapi, zalijeta z vodo ter postavita v pečico, kjer se na nizki temperaturi počasi peče oz. kuha cca. 3 ure. Medtem pripravita še prilogo: pire iz pastinaka in krompirja ter sladico: pito iz krhkega testa nadevano z jabolki in naribano bučo. Nebeško. Prepričani smo, da takšnega ljubljanskega kosila ne bi branil niti g. Vodnik. Pa en velik dober tek vam želimo!

Okusi 2 generacij

Okusi 2 generacij

20. 10. 2024

Oddaja Okusi 2 generacij združuje bogato kulturno dediščino slovenske kuhinje s sodobnimi trendi prehranjevanja. Oče Primož Dolničar in sin Gaber v sproščenem vzdušju delita recepte, ki jih navdihujejo tradicionalne jedi naših babic, hkrati pa jih prilagodita sodobnemu okusu in načinom priprave. Oddaja tako predstavlja čudovito zlitje preteklosti in sedanjosti, kjer lokalne in sveže sestavine dobijo osrednjo vlogo.

22 min

Oddaja Okusi 2 generacij združuje bogato kulturno dediščino slovenske kuhinje s sodobnimi trendi prehranjevanja. Oče Primož Dolničar in sin Gaber v sproščenem vzdušju delita recepte, ki jih navdihujejo tradicionalne jedi naših babic, hkrati pa jih prilagodita sodobnemu okusu in načinom priprave. Oddaja tako predstavlja čudovito zlitje preteklosti in sedanjosti, kjer lokalne in sveže sestavine dobijo osrednjo vlogo.

Okusi 2 generacij

Okusi 2 generacij

13. 10. 2024

Primož in Gaber se srečata na vogalu ulice. Ker je čas kosila Gaber predlaga, da skuhata testenine z bolonjsko omako. Primož se strinja in že mu razlaga zgodbo o bolonjski omaki. Narežeta paradižnike, zmeljeta meso, nasekljata zelenjavo in zamesita testo. Ker je ravno jesen in povsod naokrog polno buč, skuhata tudi bučno juho s koščki pečene rdeče pese. Zakaj pa nad štedilnikom napenjata vrvico? Pa en velik dober tek vam želimo!

22 min

Primož in Gaber se srečata na vogalu ulice. Ker je čas kosila Gaber predlaga, da skuhata testenine z bolonjsko omako. Primož se strinja in že mu razlaga zgodbo o bolonjski omaki. Narežeta paradižnike, zmeljeta meso, nasekljata zelenjavo in zamesita testo. Ker je ravno jesen in povsod naokrog polno buč, skuhata tudi bučno juho s koščki pečene rdeče pese. Zakaj pa nad štedilnikom napenjata vrvico? Pa en velik dober tek vam želimo!

Okusi 2 generacij

Okusi 2 generacij

4. 10. 2024

Oddaja Okusi 2 generacij združuje bogato kulturno dediščino slovenske kuhinje s sodobnimi trendi prehranjevanja. Oče Primož Dolničar in sin Gaber v sproščenem vzdušju delita recepte, ki jih navdihujejo tradicionalne jedi naših babic, hkrati pa jih prilagodita sodobnemu okusu in načinom priprave. Oddaja tako predstavlja čudovito zlitje preteklosti in sedanjosti, kjer lokalne in sveže sestavine dobijo osrednjo vlogo.

21 min

Oddaja Okusi 2 generacij združuje bogato kulturno dediščino slovenske kuhinje s sodobnimi trendi prehranjevanja. Oče Primož Dolničar in sin Gaber v sproščenem vzdušju delita recepte, ki jih navdihujejo tradicionalne jedi naših babic, hkrati pa jih prilagodita sodobnemu okusu in načinom priprave. Oddaja tako predstavlja čudovito zlitje preteklosti in sedanjosti, kjer lokalne in sveže sestavine dobijo osrednjo vlogo.

Okusi 2 generacij

Okusi 2 generacij

22. 9. 2024

Primož in Gaber med sprehodom v gozdu najdeta bukovega ostrigarja in brž se jima porodi ideja za slastno jed. Kaj dobrega lahko skuhata iz gob, paradižnikov, piščančjih prsi ter fregole? Gaber nareže in marinira piščančje prsi ter razloži, kaj je fregola, Primož pa medtem pripravi paradižnike. Fregola se skuha, Primož nareže ostrigarje, jih popraži v čemaževem shranku, potem pa z Gabrom skupaj nadevata paradižnike in jih data v pečico. Medtem ko se paradižniki pečejo, pripravita sladico; palačinke s slivovo marmelado, kot jo naredi babica, a z dodatkom ingverja in materine dušice. Pečica spremeni slive v marmelado, Gaber speče palačinke in večerja je pripravljena. Pa en velik dober tek vam želimo!

22 min

Primož in Gaber med sprehodom v gozdu najdeta bukovega ostrigarja in brž se jima porodi ideja za slastno jed. Kaj dobrega lahko skuhata iz gob, paradižnikov, piščančjih prsi ter fregole? Gaber nareže in marinira piščančje prsi ter razloži, kaj je fregola, Primož pa medtem pripravi paradižnike. Fregola se skuha, Primož nareže ostrigarje, jih popraži v čemaževem shranku, potem pa z Gabrom skupaj nadevata paradižnike in jih data v pečico. Medtem ko se paradižniki pečejo, pripravita sladico; palačinke s slivovo marmelado, kot jo naredi babica, a z dodatkom ingverja in materine dušice. Pečica spremeni slive v marmelado, Gaber speče palačinke in večerja je pripravljena. Pa en velik dober tek vam želimo!


Čakalna vrsta

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine