Pojdite na predvajalnik Pojdite v osnovni meni

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Za sosedovo mizo
Za sosedovo mizo

V Nord-Pas-de-Calaisu

TV Slovenija 1

01.09.2025 25 min še 11 dni

V Nord-Pas-de-Calaisu

TV Slovenija 1

01.09.2025 25 min še 11 dni

V zaledju Nord-Pas-de-Calaisa v bližini mesta Saint-Omer je barje Audomarois. Menihi so v 9. stoletju divje močvirje spremenili v obdelovalno površino, ki se zdaj zarašča. 440 hektarjev pa še vedno obdeluje 40 družin zelenjadarjev in med njimi je družina Dewalle, ki na leto pridela 150.000 glav cvetače, imenovane tudi biser severa.
Najstarejši sin Sylvain se zavzema za ohranitev tega edinstvenega življenjskega prostora, dejaven je pri pripravah sprevoda tradicionalnih lesenih čolnov t. i. bacôves. Z njimi so nekoč prevažali orodje, konje in pridelke. Tega se prav dobro spominja družinski prijatelj Fernand Delobel. Na večerjo ob praznovanju svojega 91. rojstnega dne je povabil Dewallove in pripravil flamsko karbonado – govedino v pivu. Véronique Dewalle pa je za njegov praznik spekla kolač tarte au libouli.

Prikaži več
Prikaži manj

Za sosedovo mizo

Opis epizode

V zaledju Nord-Pas-de-Calaisa v bližini mesta Saint-Omer je barje Audomarois. Menihi so v 9. stoletju divje močvirje spremenili v obdelovalno površino, ki se zdaj zarašča. 440 hektarjev pa še vedno obdeluje 40 družin zelenjadarjev in med njimi je družina Dewalle, ki na leto pridela 150.000 glav cvetače, imenovane tudi biser severa.
Najstarejši sin Sylvain se zavzema za ohranitev tega edinstvenega življenjskega prostora, dejaven je pri pripravah sprevoda tradicionalnih lesenih čolnov t. i. bacôves. Z njimi so nekoč prevažali orodje, konje in pridelke. Tega se prav dobro spominja družinski prijatelj Fernand Delobel. Na večerjo ob praznovanju svojega 91. rojstnega dne je povabil Dewallove in pripravil flamsko karbonado – govedino v pivu. Véronique Dewalle pa je za njegov praznik spekla kolač tarte au libouli.

Vse epizode

7. epizod

V Švabski Juri

13. 9. 2025

V Alpujarri

11. 9. 2025

Vaucluse

8. 9. 2025

V Carigradu

22. 8. 2025

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine