Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Močvirnata pokrajina Camargue leži zahodno od Marseilla. V pokrajini so odlični pogoji za pridelavo sadja in zelenjave, predvsem pa za gojenje riža. Jacques Rosière je zagnan pridelovalec riža, goji ga kar 15 različnih sort. Zaradi spora z očetom je ostal brez obdelovalne zemlje, vendar ima zaradi svoje prizadevnosti že 200 hektarjev riževih polj, ki jih namerava v obdelovanje predati svojemu sinu.
Njegove sosedje vzrejajo bike in redno sodelujejo na nekrvavi camarški bikoborbi Course camarguaise; bikoborci morajo med tekom z bikovih rogov odrezati trofeje. Camarški biki, ki se ne uvrstijo na bikoborbo, končajo v loncu in veljajo za pravo poslastico. Jacquesova soseda Françoise pripravlja tradicionalno dušeno jed gardiane, za katero mora meso 24 ur marinirati v rdečem vinu.
Močvirnata pokrajina Camargue leži zahodno od Marseilla. V pokrajini so odlični pogoji za pridelavo sadja in zelenjave, predvsem pa za gojenje riža. Jacques Rosière je zagnan pridelovalec riža, goji ga kar 15 različnih sort. Zaradi spora z očetom je ostal brez obdelovalne zemlje, vendar ima zaradi svoje prizadevnosti že 200 hektarjev riževih polj, ki jih namerava v obdelovanje predati svojemu sinu.
Njegove sosedje vzrejajo bike in redno sodelujejo na nekrvavi camarški bikoborbi Course camarguaise; bikoborci morajo med tekom z bikovih rogov odrezati trofeje. Camarški biki, ki se ne uvrstijo na bikoborbo, končajo v loncu in veljajo za pravo poslastico. Jacquesova soseda Françoise pripravlja tradicionalno dušeno jed gardiane, za katero mora meso 24 ur marinirati v rdečem vinu.