Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno
Z vami v kuhinji
Z vami v kuhinji

Martinova pogača z mariniranim mesom račke in rdečim zeljem

5 min 11.11.2023

Martinova pogača z mariniranim mesom račke in rdečim zeljem

5 min 11.11.2023

V radijski kuhinji boste tokrat zvedeli, kakšni so triki pri peki račke ali gosi, kako lahko porabite maščobo, ki ostane pri peki in podroben recept za pripravo martinove pogač+e z mariniranim mesom račke in rdečim zeljem.

300 g kvašenega testa
100 g kisle smetane
200 g nacefranega mesa pečene račke
Nekaj omake od račje pečenke
100 g rdečega zelja narezanega na tanke rezance
Pest orehovih jedrc, ki jih grobo nasekljamo
100 g nastrganega sira
Vinski kis
Kvašeno testo razvaljamo v krog, ki ustreza premeru okroglega modela za peko (cca 30 do 35 cm). Razvaljano testo položimo v pomaščen model in ga premažemo s kislo smetano in posujemo z nastrganim sirom. Pripravljeno pogačo pečemo 15 minut v pečici ogreti na 230°C. Nato pogačo vzamemo iz pečice in jo obložimo z nastrganim mesom račke, ki smo ga pomešali z omako od račje pečenke, posujemo z orehi in pogačo pečemo še 5 minut na 200 °C . Pečeno narežemo na kose in še vročo ponudimo z laski redečega zelja, ki smo ga osvežili z nekaj kapljicami vinskega kisa.

Darinka Čobec

Prikaži več
Prikaži manj

Z vami v kuhinji

Opis epizode

V radijski kuhinji boste tokrat zvedeli, kakšni so triki pri peki račke ali gosi, kako lahko porabite maščobo, ki ostane pri peki in podroben recept za pripravo martinove pogač+e z mariniranim mesom račke in rdečim zeljem.

300 g kvašenega testa
100 g kisle smetane
200 g nacefranega mesa pečene račke
Nekaj omake od račje pečenke
100 g rdečega zelja narezanega na tanke rezance
Pest orehovih jedrc, ki jih grobo nasekljamo
100 g nastrganega sira
Vinski kis
Kvašeno testo razvaljamo v krog, ki ustreza premeru okroglega modela za peko (cca 30 do 35 cm). Razvaljano testo položimo v pomaščen model in ga premažemo s kislo smetano in posujemo z nastrganim sirom. Pripravljeno pogačo pečemo 15 minut v pečici ogreti na 230°C. Nato pogačo vzamemo iz pečice in jo obložimo z nastrganim mesom račke, ki smo ga pomešali z omako od račje pečenke, posujemo z orehi in pogačo pečemo še 5 minut na 200 °C . Pečeno narežemo na kose in še vročo ponudimo z laski redečega zelja, ki smo ga osvežili z nekaj kapljicami vinskega kisa.

Darinka Čobec

Vse epizode

437. epizod

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine