Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno
Z vami v kuhinji
Z vami v kuhinji

Bučnica

Radio Maribor

4 min 07.10.2023

Bučnica

Radio Maribor

4 min 07.10.2023

Sezona buč je v polnem razmahu, zato v tokratni radijski kuhinji o tej priljubljeni in vsestranski zelenjavi. Med drugim boste izvedeli kako ohraniti buče za ozimnico, ali jih je potrebno vedno olupiti, podroben recept pa je tokrat za pripravo bučnice.
Za 1 pekač:
8 listov vlečenega testa
1 kilogram skute
1 jajce
1 kg buče + 1 žlica soli
½ poravnane jedilne žlice soli
1 zvrhana žlica sladkorja
Maščoba za peko

Bučo grobo naribamo in osolimo. Po 15 minutah jo dobro ožamemo. Skuto pomešamo s sladkorjem in soljo ter vanjo razbijemo jajce, dodamo ožeto bučo in premešamo. List vlečenega testa premažemo z maščobo ter po polovici nadevamo z nadevom in zvijemo v zavitek. Pripravljene zavitke zlagamo na pomaščen pekač in pečemo 15 minut pri 200°C in še 15 minut pri 180 °C.

Darinka Čobec

Prikaži več
Prikaži manj

Z vami v kuhinji

Opis epizode

Sezona buč je v polnem razmahu, zato v tokratni radijski kuhinji o tej priljubljeni in vsestranski zelenjavi. Med drugim boste izvedeli kako ohraniti buče za ozimnico, ali jih je potrebno vedno olupiti, podroben recept pa je tokrat za pripravo bučnice.
Za 1 pekač:
8 listov vlečenega testa
1 kilogram skute
1 jajce
1 kg buče + 1 žlica soli
½ poravnane jedilne žlice soli
1 zvrhana žlica sladkorja
Maščoba za peko

Bučo grobo naribamo in osolimo. Po 15 minutah jo dobro ožamemo. Skuto pomešamo s sladkorjem in soljo ter vanjo razbijemo jajce, dodamo ožeto bučo in premešamo. List vlečenega testa premažemo z maščobo ter po polovici nadevamo z nadevom in zvijemo v zavitek. Pripravljene zavitke zlagamo na pomaščen pekač in pečemo 15 minut pri 200°C in še 15 minut pri 180 °C.

Darinka Čobec

Vse epizode

438. epizod

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine