Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Radio Maribor
Mineštra je med slovenci zelo priljubljena jed, njene sestavine in priprava pa so lahko različne glede na letni čas. V tokratni radijski kuhinji boste tako izvedeli kako iz mineštre pripraviti polnovreden obrok, naša kuharica Mojca pa vam bo zaupala še podroben recept za pripravo pomladne mediteranske mineštre z makarončki.
Za 4 osebe:
100 g graha
2 korenčka
Kos zelene
200 g kuhanega fižola
1 por
200 g cvetače
200 g brokolija
1 sesekljana čebula
1 strok sesekljanega česna
Sesekljan peteršilj
200 g makarončkov ali drugih drobnih testenin
Jušna kocka
Sol, poper
Olivno olje
Na maščobi posteklenimo čebulo in česen. Dodamo narezano zelenjavo in sesekljan peteršilj ter na zmernem ognju pražimo 5 minut. Nato zalijemo z 1,5 litra vode in dodamo jušno kocko in začimbe. Kuhamo 10 minut. Nato dodamo testenine in kuhamo še 10 minut. Mineštro postrežemo z olivnim oljem in nastrganim parmezanom.
Darinka Čobec
Mineštra je med slovenci zelo priljubljena jed, njene sestavine in priprava pa so lahko različne glede na letni čas. V tokratni radijski kuhinji boste tako izvedeli kako iz mineštre pripraviti polnovreden obrok, naša kuharica Mojca pa vam bo zaupala še podroben recept za pripravo pomladne mediteranske mineštre z makarončki.
Za 4 osebe:
100 g graha
2 korenčka
Kos zelene
200 g kuhanega fižola
1 por
200 g cvetače
200 g brokolija
1 sesekljana čebula
1 strok sesekljanega česna
Sesekljan peteršilj
200 g makarončkov ali drugih drobnih testenin
Jušna kocka
Sol, poper
Olivno olje
Na maščobi posteklenimo čebulo in česen. Dodamo narezano zelenjavo in sesekljan peteršilj ter na zmernem ognju pražimo 5 minut. Nato zalijemo z 1,5 litra vode in dodamo jušno kocko in začimbe. Kuhamo 10 minut. Nato dodamo testenine in kuhamo še 10 minut. Mineštro postrežemo z olivnim oljem in nastrganim parmezanom.
Darinka Čobec
Vse epizode