Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Marjana Grčman se v 6. epizodi podkasta FuTurist pogovarja z direktorico mlekarne Planika Anko Lipušček Miklavec. Direktorico, ki samo sebe imenuje »hribovc«, je pokrajina Zgornjega Posočja utrdila v trmi, žilavosti in puntarskem duhu. Direktorica mlekarne, ki je lani praznovala svojo 60-letnico obstoja, dan začne okoli pete ure zjutraj, z molžo krav. Šele potem gre v službo, na delovno mesto direktorice in menedžerke.
Marjana Grčman se v 6. epizodi podkasta FuTurist pogovarja z direktorico mlekarne Planika Anko Lipušček Miklavec. Direktorico, ki samo sebe imenuje »hribovc«, je pokrajina Zgornjega Posočja utrdila v trmi, žilavosti in puntarskem duhu. Direktorica mlekarne, ki je lani praznovala svojo 60-letnico obstoja, dan začne okoli pete ure zjutraj, z molžo krav. Šele potem gre v službo, na delovno mesto direktorice in menedžerke.
Marjana Grčman se v peti epizodi podkasta FuTurist pogovarja z Jankom Boštjančičem, prvim možem Parka vojaške zgodovine v Pivki, ki je uspel iz ruševin nekdanjih italijanskih vojašnic, postaviti največji muzejski kompleks v tem delu Evrope.
Marjana Grčman se v peti epizodi podkasta FuTurist pogovarja z Jankom Boštjančičem, prvim možem Parka vojaške zgodovine v Pivki, ki je uspel iz ruševin nekdanjih italijanskih vojašnic, postaviti največji muzejski kompleks v tem delu Evrope.
Janko Kodila velja za zavetnika prekmurske šunke in gibanice ter za prvoborca pri ohranjanju kranjske klobase. Prekmurje želi s povezovanjem kvalitetnih posameznikov ter s sodobnim doživljajsko-kulinaričnim centrom v Markišavcih pri Murski Soboti postaviti na turistični zemljevid sveta. Prisluhnite mu v pogovoru z novinarko Marjano Grčman.
Janko Kodila velja za zavetnika prekmurske šunke in gibanice ter za prvoborca pri ohranjanju kranjske klobase. Prekmurje želi s povezovanjem kvalitetnih posameznikov ter s sodobnim doživljajsko-kulinaričnim centrom v Markišavcih pri Murski Soboti postaviti na turistični zemljevid sveta. Prisluhnite mu v pogovoru z novinarko Marjano Grčman.
Kobariški muzej je posebnež med sorodnimi ustanovami. Velja za drugi čudež pri Kobaridu, saj je bil kmečki dvorec furlanskega tipa, po potresu leta 1976 zapuščen in kar petnajst let prazen. Brez vode, tlakov in elektrike - vse dokler niso prišli kobariški entuziasti. Do njegovega odprtja 20. oktobra leta 1990 je minilo samo dobro leto. Muzej je skoraj čez noč postal uspešnica, odziv publike je bil nad pričakovanji in že tretje leto po odprtju je prejel Evropsko nagrado Sveta Evrope, leto prej pa Valvazorjevo nagrado kot najvišje muzejsko priznanje v Sloveniji. Marjana Grčman se v tretji epizodi podkasta FuTurist pogovarja z Jožetom Šerbcem, direktorjem Muzeja Kobarid, ki velja za daleč najbolj obiskan slovenski muzej.
Kobariški muzej je posebnež med sorodnimi ustanovami. Velja za drugi čudež pri Kobaridu, saj je bil kmečki dvorec furlanskega tipa, po potresu leta 1976 zapuščen in kar petnajst let prazen. Brez vode, tlakov in elektrike - vse dokler niso prišli kobariški entuziasti. Do njegovega odprtja 20. oktobra leta 1990 je minilo samo dobro leto. Muzej je skoraj čez noč postal uspešnica, odziv publike je bil nad pričakovanji in že tretje leto po odprtju je prejel Evropsko nagrado Sveta Evrope, leto prej pa Valvazorjevo nagrado kot najvišje muzejsko priznanje v Sloveniji. Marjana Grčman se v tretji epizodi podkasta FuTurist pogovarja z Jožetom Šerbcem, direktorjem Muzeja Kobarid, ki velja za daleč najbolj obiskan slovenski muzej.
Joško Sirk je gostinec, ki ve, da si velik toliko, kot ceniš lokalno. Njegovi krožniki so kulinarični rokopisi, skozi katere se pije zgodovina Brd in Furlanije ter življenje njegovih prednikov. Velja za pionirja turizma na podeželju, ki je skupaj z ženo Loredano v vasi Krmin na italijanski strani Brd že v osemdesetih pričel razvijati celovito turistično ponudbo na posestvu La Subida. V času, ko lokalno - še posebej na slovenski strani Brd - ni imelo prave cene in veljave, sta pričela oživljati izvirne kmečke jedi, ki so že skoraj utonile v pozabo. Z njim se v novem turističnem podkastu FuTurist pogovarja Marjana Grčman.
Joško Sirk je gostinec, ki ve, da si velik toliko, kot ceniš lokalno. Njegovi krožniki so kulinarični rokopisi, skozi katere se pije zgodovina Brd in Furlanije ter življenje njegovih prednikov. Velja za pionirja turizma na podeželju, ki je skupaj z ženo Loredano v vasi Krmin na italijanski strani Brd že v osemdesetih pričel razvijati celovito turistično ponudbo na posestvu La Subida. V času, ko lokalno - še posebej na slovenski strani Brd - ni imelo prave cene in veljave, sta pričela oživljati izvirne kmečke jedi, ki so že skoraj utonile v pozabo. Z njim se v novem turističnem podkastu FuTurist pogovarja Marjana Grčman.
Marjan Batagelj - geograf in etnolog je v turizem prišel iz nekega čisto drugega filma. Človek, ki si je s prodajo vodnih sesalnikov in usmeritvijo v gradnjo nepremičnin ustvaril dovolj kapitala, da je kupil podjetje, zdaj upravlja Postojnsko jamo. Turistično Slovenijo si predstavlja kot edino državo na svetu z dvema nadstropjema, pri čemer so v spodnjem podzemna nebesa z enajst tisoč jamami. Z njim se v novem turističnem podkastu FuTurist pogovarja Marjana Grčman.
Marjan Batagelj - geograf in etnolog je v turizem prišel iz nekega čisto drugega filma. Človek, ki si je s prodajo vodnih sesalnikov in usmeritvijo v gradnjo nepremičnin ustvaril dovolj kapitala, da je kupil podjetje, zdaj upravlja Postojnsko jamo. Turistično Slovenijo si predstavlja kot edino državo na svetu z dvema nadstropjema, pri čemer so v spodnjem podzemna nebesa z enajst tisoč jamami. Z njim se v novem turističnem podkastu FuTurist pogovarja Marjana Grčman.