Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Zjutraj

20 epizod

Izbrani odseki jutranjega programa Radia Koper.

Spomini na šolo: Rudi Bučar

Če se je šolski sistem in razumevanje šole iz generacije v generacijo spreminjalo, pa je pri vseh ostalo nespremenjeno eno – lepi in nepozabni spomini na šolske dni. Znani Primorci nam pripovedujejo anekdote iz časov, ko so obiskovali osnovno šolo.

1 min 4. 9. 2024


Spomini na šolo: olimpijec Toni Vodišek

Če se je šolski sistem in razumevanje šole iz generacije v generacijo spreminjalo, pa je pri vseh ostalo nespremenjeno eno – lepi in nepozabni spomini na šolske dni. Znani Primorci nam pripovedujejo anekdote iz časov, ko so obiskovali osnovno šolo.

1 min 3. 9. 2024


Spomini na šolo: jezikoslovka dr. Vesna Mikolič, ZRS Koper

Če se je šolski sistem in razumevanje šole iz generacije v generacijo spreminjalo, pa je pri vseh ostalo nespremenjeno eno – lepi in nepozabni spomini na šolske dni. Znani Primorci nam pripovedujejo anekdote iz časov, ko so obiskovali osnovno in srednjo šolo.

1 min 2. 9. 2024


Lošinjski macaklin mu je prinesel lepo nagrado

V poletnih mesecih smo zbirali avanture naših poslušalcev. Od izgubljenih čelad, naključnih srečanj z daljnimi sorodniki, igranju nogometa na Maldivih, srečanja s slonom na prometni cesti ... Skupaj s podjetjem MEGABON smo trem podarili lepe nagrade. V žrebanju je imel največ sreče Goran, ki nam je pripovedoval o svoji avanturi z lošinjskim macaklinom: "Kot darilo za rojstni dan so mi letos prijatelji organizirali počitnice na Lošinju. Šlo nas je pet, z enim avtom. S seboj smo vzeli tudi napihljiv sup, ki pa je žal na plaži kampa Čikat ob glasnem poku spustil dušo. Sup sem po kopanju naslonil na zidek in se ulegel pod borovce, kjer sem zaspal. Slišal sem nek čuden zvok, kot da otrok v moji bližini spušča balonček. Nakar je počilo, kot strel iz pištole. Skočili smo pokonci. Počil je sup. Ko se je šok polegel, sem šel pogledat, kaj se je zgodilo. Sup je počil po šivu in se spraznil. Zvil in pospravil sem ga v torbo in ga pospravil v avto. Ob prihodu v Slovenijo sem se dogovoril za popravilo in odložil sup na balkon. Ko sem ga naslednji dan vzel iz torbe, sem torbo pustil odprto na balkonu in odnesel sup na popravilo. Medtem ko sem bil zunaj po opravkih, pa mi je žena vsa panična poslala sporočilo , da se seliva iz stanovanja, ker naj bi iz kanalizacije prilezel mali krokodil in zataval na najin balkon. Ko sem prišel domov sem našel ženo skrito v sobi, žival pa na balkonu na steni. Seveda ni bil krokodil, šlo je za hrvaškega zidnega gekona, ki je najverjetneje na plaži zlezel v torbo od supa, kjer se je skril in se z nami kot slepi potnik pripeljal v Slovenijo. Z malo truda sva ga uspela pregnati na vrt in tako imamo sedaj lošinjskega soseda kar na vrtu."

3 min 28. 8. 2024


Vasilij Žbogar: Tistih trenutkov se pravzaprav zelo slabo spomnim

Pred točno 20 leti je na olimpijskih igrah v Atenah jadralec Vasilij Žbogar osvojil bronasto medaljo v razredu laser. To je bila prva olimpijska medalja za slovensko jadranje, Vasko pa je zbirko medalj v naslednjih letih še dopolnil. Že na naslednjih igrah, leta 2008 v Pekingu, je še enkrat stopil na tretjo stopničko odra za zmagovalce, kmalu po igrah na Kitajskem pa je iz razreda laser presedlal v zahtevnejši finn. Leta 2012 je na igrah v Londonu v finnu zasedel šesto mesto, na igrah v Riu de Janeiru leta 2016 pa je pri zrelih 40 letih z osvojeno srebrno medaljo sklenil olimpijsko trilogijo odličij. Takrat je dočakal tudi veličasten sprejem v Izoli, takšnega, kot ga še ni bilo.

7 min 22. 8. 2024


Z dopusta sem prinesel krokodila!

Poletne avanture so zabavne, lahko pa tudi šokantne. Poslušalec Goran je skupaj s supom domov prinesel krokodila, žena je zahtevala selitev. Je bil res krokodil? Je bila zahteva za selitev uslišana?

3 min 21. 8. 2024


Kakšni vozniki smo Slovenci?

Vsak bi zase zagotovo rekel, da je zgleden voznik. A ima zagotovo vsak od nas še precej prostora za izboljšave pri svojem znanju in cestni kulturi. V tem jutru se sprašujemo, kakšni vozniki smo Slovenci? Ste se tudi vi kdaj zalotili, da vas na cesti marsikaj zmoti ali celo prestraši? .Kaj vas najpogosteje zmoti v prometu? Se vam kdaj zgodi, da vas je na cesti strah? Katere napake pa vi najpogosteje naredite, ko ste na poti? Prisluhnite, kaj so povedali mimoidoči naši Mateji Grebenjak, tokrat na ajdovskih ulicah.

3 min 16. 8. 2024


Ni potrebno daleč, da doživiš najlepšo avanturo

Danes nam svojo poletno avanturo predstavi poslušalka Mirella. Gre za nenavadno avanturo, zazrto v preteklost. Prijetni spomin ostaja, na koncu pa lahko slišite še dober nasvet. Pozorno prislihnite tokratni poletni avanturi!

5 min 14. 8. 2024


Če izgubiš ključe, si pač nove narediš sam

Še zadnji tedni poletja so odlična priložnost, da spoznamo novo poletno avanturo enega izmed vas. V rubriki Moja avantura zbiramo še zadnje počitniške zgodbe tega poletja, med vsemi sodelujočimi bomo izbrali bogate nagrade, več o nagradni igri lahko najdete na naši spletni strani radiokoper.si. Danes se nam bo predstavil poslušalec Bine, ki se je s prijatelji na Portugalskem znašel v sila neprijetni situaciji. Vas zanima, kako se je razpletlo? Pozorno prisluhnite!

3 min 7. 8. 2024


Radijski viadukt: Festival Arsana na Ptuju in Mittelfest v Čedadu

Poletna rubrika Radijski viadukt povezuje Slovenijo. Vsak poletni petek ob 6.45 na Radiu Maribor in Radiu Koper. Bodite z nami na najdaljšem viaduktu v Sloveniji, kjer nikoli ni prometne gneče.

11 min 19. 7. 2024



Čakalna vrsta

Prispevki Zjutraj

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine