Radijska tribuna

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Radijska tribuna

Radijska Tribuna je polurna oddaja vsak torek, sredo in četrtek, v kateri skupaj z gosti obravnavamo aktualne politične, gospodarske in socialne teme. Velikokrat poiščemo rešitve tudi za težave poslušalk in poslušalcev.

1519 epizod

Radijska tribuna

1519 epizod

Radijska Tribuna je polurna oddaja vsak torek, sredo in četrtek, v kateri skupaj z gosti obravnavamo aktualne politične, gospodarske in socialne teme. Velikokrat poiščemo rešitve tudi za težave poslušalk in poslušalcev.

Bo kriza avtomobilske industrije zamajala slovensko gospodarstvo?

Ohlajanje avtomobilske industrije vpliva tudi na slovensko gospodarstvo. Zapiranje ali selitev proizvodnje zaradi upada naročil je napovedalo ali že uresničilo več podjetij. Kakšne ukrepe za premagovanje težav pripravlja vlada in kaj pravijo gospodarstveniki – kakšne so razmere, kaj potrebujejo, kje so vzroki in kje rešitve težav?

28 min 24. 10. 2024


Realizacija mariborskega participativnega proračuna močno zaostaja za obljubami

Potem ko je mariborska občina uspešno izvedla prvi cikel participativnega proračuna, poimenovanega 'Maribor, sodeluj!', se je v drugo zalomilo. Do konca leta bi morali izpeljati več kot 80 projektov, ki so jih predlagali občani, a so jih doslej izvedli le 8. Več o tem v rubriki Maribor, imamo problem!

28 min 23. 10. 2024


Izsledki raziskave Mladina 2024: večja zaposlenost, a tudi pesimizem

Raziskava slovenske mladine je pokazala čedalje večjo črnogledost mladih glede prihodnosti, rastoče težave z duševnim zdravjem, zaskrbljenost zaradi stanja zdravstvenega sistema in stanovanjske problematike. Zaznaven je tudi porast zanimanja za politiko in zasuk v desno. Kaj je pokazala raziskava Mladina 2024 in kaj je v ozadju stališč in položaja slovenske mladine, razkrivamo v tokratni Radijski tribuni.

30 min 22. 10. 2024


Problematika osebnih zdravnikov v Slovenski Bistrici in Lenartu

Zakaj vedno več ljudi ostaja brez zdravnika in kakšne so možne rešitve akutnega problema slovenskega zdravstva? Odgovore smo iskali s pomočjo županov občin Slovenska Bistrica in Lenart, kjer so trenutno težave najbolj pereče. V Lenartu je posledično odstopil direktor Zdravstvenega doma, v Slovenski Bistrici se je organizirala civilna pobuda ogorčenih bolnikov, ki so ostali brez osebnega zdravnika.

29 min 17. 10. 2024


Med občino in ravnateljicami razhajanja glede reorganizacije vrtcev

Po ljubljanski se je tudi mariborska občina navdušila nad združevanjem vrtcev, kar bi po njenem mnenju optimiziralo njihovo delovanje. A v vrtcih opozarjajo, da je pred ekonomskimi učinki na prvo mesto treba postaviti kakovost vzgoje. Več v tokratni rubriki Maribor, imamo problem!

29 min 16. 10. 2024


V pokoj decembra ali januarja – kaj je ugodneje in za koga?

Če ste tik pred upokojitvijo, se je ugodneje upokojiti konec letošnjega kot v začetku prihodnjega leta, kaže izračun Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Še več o upokojevanju in pokojninah, med drugim o tem, kdaj se obeta naslednja uskladitev, ste slišali v tokratniRadijski tribuni, v kateri smo gostili generalnega direktorja Zpiza Marijana Papeža.

42 min 15. 10. 2024


Kakšen bo prometni režim na ponovno odprtem mariborskem starem mostu?

Glavni most v Mariboru so ponovno odprt tudi za avtomobile. Takšna je odločitev mariborskega županstva; ali je na to vplivalo merjenje prometa ali negodovanje ljudi, sta v Radijski tribuni pojasnila podžupan Samo Peter Medved in vodja občinskega Urada za komunalo, promet in prostor Andraž Mlaker. Pod drobnogled pa smo vzeli tudi druge, ob konicah izjemno prometno preobremenjene točke v mestu.

30 min 10. 10. 2024


V mariborski javnosti in politiki veliko kritik zaprtja glavnega mostu

Zaprtje Glavnega mostu je razdelilo mariborsko javnost. Navdušilo je predvsem pešce in kolesarje, razjezilo pa voznike, ki so se znašli v velikih prometnih zastojih. Občina bo odločitev o tem, ali bo Glavni most le odprla, sporočila danes popoldne, mi pa smo o tem in možnih razpletih govorili že v rubriki Maribor, imamo problem!

43 min 9. 10. 2024


Mariborčani razburjeni zaradi komunalnega prispevka

Občinska napoved, da bo treba za kanalizacijske priključke, izvedene v zadnjih dveh letih, za nazaj poračunati komunalni prispevek, razburja Mariborčane. Gre za relativno visok in nepričakovan strošek, ki za marsikoga predstavlja ogromen zalogaj. V Radijski tribuni smo preverili, za kolikšne zneske gre, kako bodo obračunani, kaj to pomeni za nove priključke, kakšne možnosti odplačila imajo ljudje in še marsikaj.

29 min 8. 10. 2024


Neprofitna stanovanja v Mariboru

V Radijski tribuni smo gostili direktorico Medobčinskega stanovanjskega sklada Maribor Ireno Španinger – pogovarjali smo se o razpisu sklada za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem, ki je odprt do 16. oktobra, o tem, da je stanovanj glede na potrebe bistveno premalo, pa o stanju stanovanjskega fonda sklada, ki obsega okrog 2100 stanovanj, in o načrtovanih novogradnjah.

27 min 3. 10. 2024



Čakalna vrsta

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine