Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Radijska tribuna

Radijska Tribuna je polurna oddaja vsak torek, sredo in četrtek, v kateri skupaj z gosti obravnavamo aktualne politične, gospodarske in socialne teme. Velikokrat poiščemo rešitve tudi za težave poslušalk in poslušalcev.

1557 epizod

Radijska tribuna

1557 epizod


Radijska Tribuna je polurna oddaja vsak torek, sredo in četrtek, v kateri skupaj z gosti obravnavamo aktualne politične, gospodarske in socialne teme. Velikokrat poiščemo rešitve tudi za težave poslušalk in poslušalcev.

Pred nogometno tekmo s Srbijo

Osrednja tema tokratne Radijske tribune je bilo nogometno evropsko prvenstvo v Nemčiji in podrobnosti pred težko pričakovano tekmo med Slovenijo in Srbijo. Katera ekipa bo pod večjim rezultatskim pritiskom, se v slovenski ekipi obetajo zamenjave v prvi enajsterici? Je za naše nogometaše lahko dovolj že točka?

28 min 20. 6. 2024


Teden po otvoritvi bodo z delom začele prve ambulante v zdravstveni postaji Magdalena

Jutri bo vrata odprla dolgo pričakovana Zdravstvena postaja Magdalena. V sredini rubriki Maribor, imamo problem!, smo poizvedeli, kaj bo prineslo novo zdravstveno središče, ki je nadomestilo staro, propadajoče. V kritičnem stanju pa so tudi ambulante na Teznu, zato nas bo zanimalo še, kdaj lahko gradnjo nove zdravstvene postaje pričakujejo tudi tam.

30 min 19. 6. 2024


Obeta se doolga in burna seja mariborskih svetnikov

Mariborski svetniki se bodo v četrtek sestali na zadnji predpočitniški seji. Predvidena gradiva obetajo burno razpravo, med drugim zaradi predloga o podražitvah storitev v mariborskih javnih vrtcih. Mestna uprava želi ob tem znova uvesti spremembe pri parkiranju v središču mesta, bela cona naj bi bila plačljiva tudi ob sobotah. In kaj na to porečejo svetniške skupine?

30 min 18. 6. 2024


Mariborska čistilna naprava prešla v lastništvo občine Maribor in upravljanje Mariborskega vodovoda

Mariborska centralna čistilna naprava je ta torek po 22-ih letih prešla iz upravljanja koncesionarja v upravljanje mariborskega vodovoda. Kaj to pomeni za vodovod, za mariborsko občino in za uporabnike in kakšni so načrti?

28 min 13. 6. 2024


Kakšna bo usoda Mariborske livarne?

Mariborska livarna se je znašla v zahtevnem položaju. Kljub pozitivnemu poslovanju in dolgoročnim naročilom ji zaradi preteklih dolgov že prihodnji teden grozi plačilna nesposobnost. Delavci in mariborski svetniki so lastnika, Slovenski državni holding, pozvali k rešitvi podjetja z več kot 350-imi zaposlenimi, ta pa bi ga prodal mariborski občini. O perečem stanju livarne smo govorili v tokratni rubriki Maribor, imamo problem!.

30 min 12. 6. 2024


Analiza volitev

Po evropskih volitvah smo v Radijski tribuni analizirali rezultate. Kaj za slovenski politični prostor, predvsem za koalicijo, pomeni suverena zmaga SDS-a? V 720-članskem Evropskem parlamentu se je okrepila desnosredinska Evropska ljudska stranka, v oči pa bode tudi vzpon skrajno desnih političnih skupin. Naša gosta sta bila profesorja Boris Vezjak in Aleš Maver.

45 min 11. 6. 2024


Najpomembnejše informacije o poteku nedeljskega glasovanja

Pred vrati je volilna nedelja, ko bomo državljanke in državljani izbirali evropske poslance in ob tem glasovali še na treh referendumih. V sredini Radijski tribuni smo predstavili vse najpomembnejše informacije o poteku glasovanja.

38 min 5. 6. 2024


Letošnji projekti v Lovrencu na Pohorju

V Lovrencu na Pohorju so minuli teden odprli eno največjih naložb v zadnjem obdobju – novi prizidek k zdravstvenemu domu, v teku je nadaljnje posodabljanje cestne infrastrukture, med začrtanimi občinski projekti pa je tudi gradnja prizidka h gasilskemu domu. Podrobnejše načrte v občini Lovrenc na Pohorju je v Radijski tribuni razkril župan Marko Rakovnik.

28 min 30. 5. 2024


Z mestnimi svetniki o občinskih projektih

Sredino rubriko Maribor, imamo problem posvečamo investicijam mariborske občine. Investicijski cikel še ni zaključen – po obnovi mestnega središča in promenade na Lentu ostajajo še nedokončana stopnišča do Drave, še vedno poteka gradnja Centra Rotovž, a se zelo draži, zdravstvena postaja Magdalena je zgrajena, občina pa načrtuje še gradnjo zdravstvene postaje na Teznu in zahtevno obnovo Slomškovega trga, kjer naj bi omejili promet in parkiranje. Prejšnji teden smo objavili občinska pojasnila, tokrat pa bomo predstavili še mnenja mestnega sveta.

44 min 29. 5. 2024


Pred supervolilno nedeljo 9. junija

9. junija nas čaka supervolilna nedelja. V ospredju bo odločanje, kdo bo zasedel 9 poslanskih mest v Evropskem parlamentu, ob tem pa bodo volivke in volivci oddali svoj glas na treh posvetovalnih referendumih. Kdo je v začetku volilne kampanje najbolj prepričal in ali bodo volitve odraz zaupanja v trenutno oblast, smo v Radijski tribuni med drugim vprašali politične komentatorje.

29 min 23. 5. 2024


RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine