Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Odkrivamo Maribor

Oddaja prinaša utrip mesta na najrazličnejših področjih. V ospredju so tako aktualne teme kot tudi vsakdanji vrvež v mestnih četrtih in krajevnih skupnostih. Novinarji skupaj s sogovorniki ugotavljajo dejstva, pomanjkljivosti in napredovanje ob posameznih temah in obveščajo širšo javnost o željah in potrebah prebivalcev v mestu.

304 epizod

Odkrivamo Maribor

304 epizod

Oddaja prinaša utrip mesta na najrazličnejših področjih. V ospredju so tako aktualne teme kot tudi vsakdanji vrvež v mestnih četrtih in krajevnih skupnostih. Novinarji skupaj s sogovorniki ugotavljajo dejstva, pomanjkljivosti in napredovanje ob posameznih temah in obveščajo širšo javnost o željah in potrebah prebivalcev v mestu.

Festival Lent 2024

Znameniti mariborski Festival Lent, največji poletni festival na prostem v Sloveniji, že več kot trideset let v mesto prinaša poletje. Je raznolik, družaben, mednarodni, vrhunski, družinski, pester in pisan; vabil bo med 21. in 29. junijem. Za devet festivalskih dni in noči bo vse mesto postalo oder. Lentajte tudi vi, saj je festival Lent tvoj, moj, od vseh nas.

40 min 17. 6. 2024


30 let Kulturnega centra Pekarna

Mineva 30 let od zasedbe nekdanje vojašnice pri Magdalenskem parku v Mariboru, kjer je več generacij mladih razvilo današnji Kulturni center Pekarna. Tam se družijo in povezujejo ob kulturnih, mladinskih, socialnih in športnih programih, so kritični do ravnanja vladajočih in odpirajo pomembna družbena in bivanjska vprašanja v mestu. S predstavniki več organizacij, ki delujejo v mariborski Pekarni, smo se pogovarjali o pomenu te skupnosti za razvoj pravičnejše družbe skozi čas in predstavili prireditve ob jubileju.

37 min 10. 6. 2024


Mariborska tržnica

Oddajo Odkrivamo Maribor smo namenili glavni mariborski tržnici, ki je zdaj v celoti v javni lasti. Preverili smo, kakšne načrte ima s tem objektom občina oziroma občinsko podjetje Mestne nepremičnine, ki upravlja tržnico in tamkajšnjo garažno hišo.

33 min 3. 6. 2024


Slovenska filantropija ima v Mariboru nove prostore

V začetku pomladi se je mariborska enota Slovenske filantropije preselila v nove prostore v Kacovi ulici. Tako so pridobili dovolj prostora, da lahko zdaj vse aktivnosti izvajajo pod eno streho. Tam so dnevni center za migrante, prostovoljska pisarna in servis, poleg tega delijo tudi presežke hrane in pomagajo pri integraciji osebam z začasno oziroma mednarodno zaščito.

33 min 27. 5. 2024


Slovenski dnevi knjige v Mariboru

V Maribor že 27-ič prihajajo Slovenski dnevi knjige s tradicionalnim podnaslovom Ko te napiše knjiga in aktualnim vodilom Na preži – za dobrimi knjigami, pronicljivimi avtorji in avtoricami, in tistimi pravimi vprašanji o času, ki nas zaznamuje. O tem smo govorili v oddaji Odkrivamo Maribor in izpostavili jubileje, pomembne knjižne izide, prejemnike nagrad in priložnosti za srečanja z ustvarjalci na področju literature.

41 min 20. 5. 2024


Planinstvo na širšem mariborskem območju

V oddaji Odkrivamo Maribor smo se ustavili pri planinstvu na širšem mariborskem območju. Z različnimi gosti smo se ozrli v zgodovino planinarjenja in spomnili na skorajšnjih 70 let koče na Žavcarjevem vrhu; prav toliko jih je lani zaznamovala Slovenska planinska pot. Preverili smo še, kako danes živijo nekatera planinska društva v Mariboru, kako je s podmladkom in ob koncu opozorili še na varnost v planinah.

34 min 13. 5. 2024


Aktivnosti in projekti Andragoškega zavoda Maribor

Če hočemo slediti dogajanju, potrebujemo vedno nova znanja, pa ne le računalniških znanj, ki jih ponuja tudi mariborski Andragoški zavod – Ljudska univerza, tudi znanja za sobivanje – za tujce v Sloveniji je to znanje slovenščine, za Slovence znanje tujih jezikov in tako naprej. O tem, kakšna znanja potrebuje človek dandanes in o bližajočih se Tednih vseživljenjskega učenja smo se pogovarjali v tokratni oddaji Odkrivamo Maribor.

34 min 6. 5. 2024


Zveza svobodnih sindikatov Slovenije - kje je sindikalno gibanje danes in katere so njegove aktivnosti?

V terenski oddaji Odkrivamo Maribor smo tokrat gostovali pri Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije, na sedežu Območne organizacije Podravja in Koroške. Vprašali smo se, kje je sindikalno gibanje danes in katere so njegove aktivnosti. Govorili smo tudi o položaju delavstva pred bližajočim se praznikom dela, 1. majem.

34 min 29. 4. 2024


Mednarodni dan knjige in avtorskih pravic

Ob mednarodnem dnevu knjige in avtorskih pravic, ki ga tako kot drugod po svetu zaznamujemo 23. aprila, se v Mariboru tradicionalno vrstijo različne kulturne prireditve. Na njih predstavljajo domače in tuje literarne ustvarjalce in njihova dela. O pomenu večdnevnega dogajanja v poklon knjigi in književnikom – v sodelovanju s partnerji ga pripravlja tukajšnji Mladinski kulturni center –, pa o tem, zakaj je tako pomembno krepiti kulturo branja, predvsem med mladimi, smo se pogovarjali z gosti,

36 min 22. 4. 2024


Mariborsko jezero in Studenški gozd – kraja sprostitve in biotske raznolikosti

V oddaji Odkrivamo Maribor smo se odpravili v Krajinski park Mariborsko jezero in ugotavljali, kakšno srečo ima mesto, da se ga držijo naravni habitati in omogočajo rekreacijo, sprostitev in oddih. To nas obvezuje k spoštovanju teh okolij; kljub temu pa nekateri še vedno v Studenški gozd odlagajo odpadke, drugi pa so želeli na območje nekdanjega motela Jezero umestiti nadstandardne stanovanjske gradnje.

35 min 15. 4. 2024


RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine