Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Malo naokrog

Vsak petek dopoldan se naša ekipa odpravi malo naokrog. Obiskujemo in predstavljamo zanimive kraje, dogodke, ljudi.

329 epizod

Malo naokrog

329 epizod

Vsak petek dopoldan se naša ekipa odpravi malo naokrog. Obiskujemo in predstavljamo zanimive kraje, dogodke, ljudi.

Rifnik pri Šentjurju in Keltski dan

Naša prva septembrska petkova terenska smer je bila Rifnik pri Šentjurju oziroma širše, na Celjskem, kamor spet prihajajo skrivnostni Kelti, da nam razkrijejo, kako so živeli pred tisočletji, kako so lovili, kaj so jedli, kaj izdelovali in s čim so si zapolnjevali prosti čas. Sobotni, že peti Keltski dan na Rifniku bo letos še bolj keltski in še bolj izviren.

45 min 6. 9. 2024


Šentjernej

Danes smo obiskali Šentjernej na Dolenjskem, kraj pod Gorjanci in kraj bogatega izročila, ki je že skoraj stoletje in pol zaznamovan s konjeniškim športom. V neposredni bližini domuje tudi malce skrivnostna kartuzija Pleterje. Kaj Šentjernej z okolico ponuja obiskovalcem in zakaj je petelin ponos tega kraja?

52 min 30. 8. 2024


Trnovska vas v Slovenskih goricah

Ta petek smo obiskali včasih malce prezrto, a slikovito občino, polno zgodb prijaznih ljudi, dobre kulinarike in turističnih zanimivosti – Trnovsko vas v Slovenskih goricah. Med drugimi je bil naš sogovornik tudi Ovtar teh krajev, pred katerim so vse do trgatev še posebej pomembne naloge.

38 min 23. 8. 2024


Rimski kamp na Ptuju

Z reportažnim avtomobilom smo tokrat obiskali rimski kamp na Ptuju – med njihovimi še zadnjimi pripravami pred začetkom že tradicionalnih ptujskih rimskih iger. S temi igrami se bo naše najstarejše mesto ta konec tedna znova prestavilo za dve tisočletji nazaj.

35 min 16. 8. 2024


Letni oder Ruše

Danes smo bili na radijskem obisku v Rušah, kjer je že vse nared za letošnjo izvedbo tradicionalnega festivala Letni oder. Tu, v zelenem zavetju stoletnih dreves v idiličnem kamnitem amfiteatru Pod goroj, je bila prva gledališka predstava uprizorjena že davnega leta 1932. Letos prinaša ruški Letni oder spet pisano paleto spektakularnih koncertov in edinstvenih predstav za vse generacije in vse okuse.

31 min 9. 8. 2024


150 let od takrat, ko je Ljutomer gostil prve kasaške dirke na Slovenskem

Mineva 150 let od takrat, ko je Ljutomer gostil prve kasaške dirke na Slovenskem, zato so letošnje leto posvetili svoji posebnosti – ljutomerskemu kasaču. Podrobneje v našem oglašanju z ljutomerskega hipodroma .

42 min 2. 8. 2024


Delovišče mariborske Študentske delovne brigade

Tokrat smo terenski studio postavili med delovišči mariborske Študentske delovne brigade, ki v 25-ti izvedbi udarniško pomaga občanom v lanskih poplavah hudo prizadetega Ljubnega ob Savinji. Pred mikrofonom so se zvrstili tamkajšnji župan, vodje delovišč in brigadirji.

41 min 26. 7. 2024


Arboretum Volčji Potok - kulturna in naravna dediščina državnega pomena

Poznate najstarejši in največji slovenski arboretum? Nekoč tudi študijsko središče agronomske fakultete v Ljubljani, zadnji dve desetletji in pol pa velja za kulturno in naravno dediščino državnega pomena. V oddaji Malo naokrog smo obiskali Arboretum Volčji Potok, predstavili njegove bogate zbirke rastlinja in poudarili kulturno, izobraževalno in družabno vlogo tega parka.

39 min 19. 7. 2024


Slovenske Konjice

Tokrat smo se ustavili v Slovenskih Konjicah, v tamkajšnji splošni knjižnici in izmerili poletni turistično-kulturni utrip na širšem območju pod Konjiško goro, še posebej v Dolini Svetega Janeza, kjer so ostaline znamenite Žičke kartuzije. Posebno pozornost smo namenili obujajoči tradiciji zeliščarstva nekdanjih menihov.

58 min 12. 7. 2024


Mariborski Pustolovski park Betnava

Tokrat smo obiskali mariborski Pustolovski park Betnava. Si upate med krošnje dreves? Povzpeli smo se mednje in predstavili različne proge: od otroške, ki poteka meter nad tlemi, pa do črne na višini osem metrov.

38 min 5. 7. 2024



Čakalna vrsta

Prispevki Malo naokrog

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine