Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Kulturna panorama

Oddaja je mozaična, sestavljena iz prispevkov o izbranih aktualnih dogodkih s področja kulture tekočega tedna in napovedjo dogodkov prihodnjega. Prispevki so praviloma v obliki pogovorov z umetniki ali poznavalci posameznih področji ali prireditev. Uredniki oddaje Kulturna panorama se menjujejo in vsak ji da svoj osebni pečat.

519 epizod

Kulturna panorama

519 epizod

Oddaja je mozaična, sestavljena iz prispevkov o izbranih aktualnih dogodkih s področja kulture tekočega tedna in napovedjo dogodkov prihodnjega. Prispevki so praviloma v obliki pogovorov z umetniki ali poznavalci posameznih področji ali prireditev. Uredniki oddaje Kulturna panorama se menjujejo in vsak ji da svoj osebni pečat.

Pred nami je 21. Pranger – festival kritike, prevoda in branja poezije

Na Rožniku nad Ljubljano so prejšnjo nedeljo slovesno podelili letošnjo nagrado kresnik. Kot je znano, jo je prejela Anja Mugerli za roman Pričakovanja. Predstavljamo razstave, ki so na ogled v ljubljanski Cukrarni, v galeriji Dessa in v piranski Hiši Tartini, podrobneje pa tudi o letošnjem Prangerju – festivalu kritike, prevoda in branja poezije. Avtorji prispevkov: Sašo Puljarević, Žiga Bratoš, Petra Tanko, Aleksandra Saška Gruden in Tadeja Krečič; glasbena oprema: Tina Ogrin; ton in montaža: Maks Pust; redakcija: Tina Kozin.

49 min 29. 6. 2024


Zaživela je COBISS Ela

Na spletu je zaživela prva javna platforma za izposojo elektronskih knjig v Sloveniji COBISS Ela. V Galeriji Škuc v Ljubljani je na ogled razstava AUSSTELLUNG! LAIBACH KUNST 1980–1984. V Centru Rog v Ljubljani s pregledno razstavo obeležujejo 20-letnico delovanja kolektiva Oloop. Predstavljamo avtobiografijo januarja preminulega igralca Jurija Součka, ki je izšla pred dnevi. Naslov je Glej ga, Součka! Poročamo tudi o ustanovitvi prve slovenske literarne agencije za avtorske pravice Ljubljana Literary Agency, ki je nastala s podporo Založbe Pivec. Bralec Igor Velše, glasbena oprema Tina Ogrin, ton in montaža Mirta Berlan, redakcija Staša Grahek.

54 min 22. 6. 2024


Borštnikovo srečanje se sklepa, podeljene Župančičeve nagrade, napoved trienala sodobne umetnosti U3 in Spider festivala radikalnih teles in več...

Ta teden so našo pozornost pritegnili: iztekajoči se 59. festival Borštnikovo srečanje, Župančičeve nagrade mesta Ljubljana in nagrade na festivalu Lirikonfest, prihajajoči trienale sodobne umetnosti U3, Spider festival radikalnih teles, mednarodni plesni festival Baletne noči ter Razvojna strategija za sodobni ples, ki jo je za naslednje štiriletno obdobje sprejelo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije. Vabimo vas k poslušanju!

49 min 15. 6. 2024


Dobitnica nagrade kritiško sito, nagrajenec vilenice in začetek tekmovalnega programa na 59. Borštnikovem srečanju

V oddaji Kulturna panorama boste najprej izvedeli več o Ani Pepelnik in njeni pesniški zbirki To se ne pove, za katero je prejela nagrado kritiško sito. Znan je tudi nagrajenec 39. mednarodnega literarnega festivala Vilenica, ki bo letos potekal od 2. do 7. septembra. Odpravili se bomo v Maribor, kjer se začenja tekmovalni program 59. Borštnikovega srečanja. Povabili vas bomo še na razstavo Neznano kraljestvo s podnaslovom Ilirija ali kar hočete v Mestni muzej ter na dva zanimiva festivala. Vabljeni k poslušanju. Avtorji prispevkov: Gregor Podlogar, Vlado Motnikar, Brigita Mohorič, Marko Golja, Špela Šebenik in Aleksander Čobec; glasbena oprema: Tina Ogrin; tonski mojster: Vjekoslav Mikez; redaktorica: Ana Rozman.

46 min 8. 6. 2024


250. obletnica NUK-a, Cankarjeva nagrada Denisu Škofiču, začetek Borštnikovega srečanja ...

Posvečamo se 250. obletnici Narodne in univerzitetne knjižnice. V četrtek zvečer je dobil Denis Škofič Cankarjevo nagrado za pesniško zbirko Tuskulum. Kaj bomo gledali in kaj se bo dogajalo na 59. Borštnikovem srečanju v Mariboru - začne se v ponedeljek, vemo pa že, da dobi Borštnikov prstan igralec Branko Šturbej. Pogledamo v Muzej sodobne umetnosti Metelkova, tam je razstava Ozvezdja mnogoterih želja: Ob vzhodnem obzorju, in v Etnografski muzej v Ljubljani na razstavo Azija sredi Ljubljane. Spremljali smo simpozij ob stoti obletnici rojstva umetnostnega zgodovinarja profesorja Naceta Šumija.

54 min 1. 6. 2024


Plečnikove, Valvasorjeve nagrade, desetnica, 40 let Druge godbe

Kulturna panorama nam bo tokrat predstavila najnovejše Plečnikove in Valvazorjeve nagrajence ter dobitnico desetnice. Druga godba praznuje 40 let, dogajata se festivala Rdeči revirji in Svetlobna gverila, v ljubljanski Mestni galeriji razstavlja Mladen Stropnik.

55 min 25. 5. 2024


Slovensko narodno gledališče Nova Gorica praznuje

- Slovensko narodno gledališče v Novi Gorici; 30 let od odprtja nove gledališke stavbe in 20 let od pridobitve statusa narodnega gledališča - Valter Pregelj - mednarodni dan muzejev - Ana Rozman - Festival BIG Arhitektura Ljubljana - Žiga Bratoš - Trienale umetnost in okolje EKO 9 v Mariboru - Sara Zmrzlak - BiFest - LGL Showcase mladih lutkarjev v Ljubljani - Magda Tušar - začetek sezone v antičnem gledališču v Sirakuzah na Siciliji - Janko Petrovec Glasbena oprema Tina Ogrin, ton in montaža Timon Gerželj, redakcija Staša Grahek.

51 min 18. 5. 2024


Po deželi stečkov, nagrada skupine OHO, Svobodna Palestina

Začenjamo s podporo prizadevanjem slovenskih založnikov proti krčenju javnih sredstev za knjigo, ki jo je izrazilo evropsko združenje založnikov. Nezadovoljstvo večjega dela slovenskih založb izhaja iz rezultatov štiriletnega razpisa in pričakovanja, da bo po gostovanju Slovenije na knjižnih sejmih v Frankfurtu in Bologni, slovenska knjiga deležna večje podpore. V Atriju ZRC so odprli fotografsko razstavo Po Deželi stečkov, skrivnostnih srednjeveških nagrobnikov na območju Bosne in Hercegovine, na Hrvaškem, v Črni gori in Srbiji. Slovenski etnografski muzej 60-letnico Muzeja neevropskih kultur v Goričanah obeležuje z razstavama Prepletenost svetov: Zunajevropske zbirke v obdobju neuvrščenosti in Popotovanja spominov preko krajin Alžirije v 60. letih 20. stoletja. V Centru in galeriji P74 pa na skupni razstavi predstavljajo nominiranke in nominiranca za nagrado skupine OHO: letos so to Maja Bojanić, Lucija Rosc, Dominik Štibernik in Nežka Zamar. Končujemo z Gibanjem za pravice Palestincev, ki ob obletnici nakbe pripravlja serijo dogodkov Svobodna Palestina.

49 min 11. 5. 2024


Manca Juvan v Ljubljani, v Zagrebu Tomislav Gotovac

Teme tokratne oddaje so razstava Manca Juvan: Istanbul - obrazi svobode v Moderni galeriji v Ljubljani, razstava Tomislava Gotovca v MSU Zagreb ter razstava Slovenska literarna moderna v češkem okolju v Vili Zlatica. Pozornost namenjamo tudi Fotohiši Pelikan v Celju in 30-letnici Teatra Trotamora na Koroškem. Odprt pa je tudi natečaj za najboljšo kratko zgodbo Programa Ars za nagrado lastovka. Avtorji prispevkov Gregor Podlogar, Aleksandra Saška Gruden, Vlado Motnikar, Matija Mastnak, Mateja Železnikar in Matej Juh, glasbena oprema Tina Ogrin, tonski mojster Blaž Kumše, redaktor Vlado Motnikar.

50 min 27. 4. 2024


Beneški bienale in srečanje PEN na Bledu

V Kulturni panorami tokrat o jubilejnem, 60. beneškem bienalu, povzemamo pa tudi vtise s 56. mednarodnega srečanja pisateljev PEN na Bledu. Obiskali smo literarni festival 27. Slovenski dnevi knjige v Mariboru in prisluhnili gostu Kritičnega kabareta Cankarjevega doma pakistansko-britanskemu intelektualcu Tariqu Aliju. Izpostavljamo še jubilej mariborske Foto galerije Stolp. Avtorji prispevkov: Iza Pevec, Aleksander Čobec, Tamara Zupanič Čučnik, Urban Tarman, Brigita Mohorič; glasbena oprema: Tina Ogrin; tonski mojster: Vjekoslav Mikez, redaktorica: Tina Kozin.

47 min 20. 4. 2024


RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine