Aktualno Radia Koper

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Aktualno Radia Koper

Radio je zaradi svoje narave prvi, ki lahko objavi novico. Zato bo kot medij vedno aktualen. Aktualno je oddaja, v kateri se novinarji z gosti poglobijo v ozadja dogajanja in novic. Je čas, ko prvo informacijo dopolnimo z dodatnim vedenjem, mnenji, komentarji. Dogajanje v svetu, Sloveniji, Kopru ali v Bovcu, "aktualno" si ne postavlja meja.

398 epizod

Aktualno Radia Koper

398 epizod

Radio je zaradi svoje narave prvi, ki lahko objavi novico. Zato bo kot medij vedno aktualen. Aktualno je oddaja, v kateri se novinarji z gosti poglobijo v ozadja dogajanja in novic. Je čas, ko prvo informacijo dopolnimo z dodatnim vedenjem, mnenji, komentarji. Dogajanje v svetu, Sloveniji, Kopru ali v Bovcu, "aktualno" si ne postavlja meja.

V Tolminu trije od štirih družinskih zdravnikov dali odpoved

Kar trije od štirih družinskih zdravnikov v Tolminu so dali odpoved. Direktor Zdravstvenega doma Tolmin Primož Uršič je odpovedi na mizo dobil prejšnji teden v le dveh dneh. Brez svojega osebnega zdravnika bi tako lahko ostalo več kot 4.300 od skupno 5.800 pacientov. V že tako kadrovsko podhranjenem zdravstvenem domu sicer še vedno upajo, da bi kljub vsemu vsaj kakšen od zdravnikov vendarle ostal. Z direktorjem Primožem Uršičem se je pogovarjala Mariša Bizjak.

4 min 11. 10. 2024


Vetrnice na grebenih pri Ilirski Bistrici?

Poskusi investitorjev, da bi na vzpetinah širom Primorske postavili vetrne elektrarne, se ne ustavijo. Zadnja pobuda, tokrat gre za investitorja iz Avstrije, ki ga poznamo iz občin Divača in Sežana, je za lokacijo izbrala vzpetine neposredno nad Ilirsko Bistrico. Ministrstvo za naravne vire in prostor je objavilo pobudo za pripravo državnega prostorskega načrta, z občine in civilne iniciative pa sporočajo, da pobude ne podpirajo.

5 min 10. 10. 2024


Družba DEOS v Kopru odprla nov dom za starejše občane

Gradnitev novega doma za starejše v Olmu v Kopru je zaključena. Dom so odprli prvega oktobra, v teh dneh pa se bodo vanj začeli seliti prvi stanovalci. Selitev bo postopna, narekoval jo bo tudi uspeh pri zaposlovanju kadra. Vodstvo družbe DEOS, ki je dom zgradila, načrtuje dokončno zapolnjenost doseči v roku 6 mesecev. Prostora je za 275 stanovalcev, od tega 24 za osebe z demenco. V vodstvu družbe, si želijo, da bi center postal stična točka med stanovalci in prebivalci bližnje okolice. Mateja Brežan se je pogovarjala z direktorjem Miho Kranjcem.

9 min 10. 10. 2024


Kdaj še več novih stanovanj v Kopru?

S simbolično predajo ključev petčlanski družini sta mestna občina Koper in njen stanovanjski sklad zaključila graditev v soseski nova Dolinska. V blok s 75 javnimi najemnimi stanovanji se bo v prihodnjih dneh vselilo 248 občank in občanov. Kje in kdaj bosta sklad in občina gradila naprej? Tjaša Škamperle

3 min 3. 10. 2024


Čez dve leti do gradbenega dovoljenja le po digitalni poti

Sistem eGraditev, ki prinaša v celoti digitaliziran postopek pridobivanja gradbenega dovoljenja, je zdaj na voljo tudi na upravnih enotah Izola, Koper, Piran in Sežana, kar skupno pomeni sedem upravnih enot s tem sistemom, spomladi so ga med drugim uvedli na upravnih enotah Postojna in Ilirska Bistrica. Do končne uvedbe sistema, to je do leta 2026, je vloge še vedno možno vlagati tudi v papirni obliki. V pogovoru z načelnikom Upravne enote Piran Bojanom Žiberno tudi o tem, ali digitaliziran postopek pomeni tudi hitrejšo pot do gradbenega dovoljenja.

5 min 2. 10. 2024


Prvi posredovalci: vsaka minuta šteje

Ekipa koprskih prvih posredovalcev je na vsakoletnem državnem srečanju, ki je letos v začetku septembra potekalo v Nordijskem centru Planica v organizaciji Društva Prvih posredovalcev, dosegla že drugo zaporedno zmago. Tekmovalo je 19 ekip iz celotne Slovenije. Koprsko ekipo so sestavljali Tara Bizjak, Matej Gregorič in Jernej Kocjančič, strokovni vodja je zdravnik Matej Rubelli Furman. To je bila, poleg druženja, predvsem priložnost za izmenjavo izkušenj ter utrjevanje in nadgrajevanje znanja, ki dobro služi v intervencijah na terenu. Ševilo intervencij, v katere so vključni prvi posredovalci, narašča, širi se tudi mreža na območju slovenske Istre, ki zdaj pokriva vse štiri občine. Mateja Brežan se je pogovarjala z vodjo koprske ekipe Taro Bizjak in Matjažem Ponižem z Območnega druženja Rdečega križa Koper.

8 min 1. 10. 2024


Kdaj začeti pobirati oljke?

Pred mesecem dni smo poročali o skupini oljkarjev, ki se je odločila za zelo zgodnje pobiranje oljk, saj so želeli pridelati olje z visoko vsebnostjo polifenolov. In že takrat smo napovedali, da bo večina mreže pod drevesi razprostrla v oktobru. Začetek oljčne sezone simbolično nakaže obiranje oljke županov na Belvederju nad Izolo, ki ga tradicionalno pripravi Društvo oljkarjev slovenske Istre. To je tudi priložnost, ko strokovnjaki podajo oceno in pričakovanja glede oljčne letine. Prisluhnila jim je Tjaša Škamperle

4 min 28. 9. 2024


Kohezija za vse: 500 kilometrov poti miru

Da se iz zgodovine nismo nič naučili, danes pričajo številna vojna žarišča po svetu. Boleč spomin na krvavo 1. svetovno vojno, ki je terjala življenja številnih mladih fantov, je skoraj presahnil. A kako morijo oblikovati v trajni opomin? Najmehkejši in za ljudi najbolj prijazen ukrep je pot vojne preoblikovati v pot miru. Posoški razvojni center in Fundacija Poti miru sta s pomočjo sredstev evropske kohezijske politike ustvarila čezmejno destinacijo Pot miru / Walk of Peace in obnovila dediščino prve svetovne vojne. Pot miru, dolga je 500 kilometrov, vodi od Alp do Jadrana. Opominja na trpljenje, žrtvovanje in umiranje tisočev mladih fantov in mož številnih narodov.

4 min 27. 9. 2024


Daniel Škerjanc: Izolska mladina se za razliko od koprske in piranske nima kam dati

Daniel Škerjanc je ustanovitelj in zastopnik društva Tovarna kulture, ki mu je letos za en večer celo uspelo oživiti območje Arga oz. Arrigonija. Gre za izjemno lokacijo ob morju, ki je razmeroma slabo izkoriščena in tudi neurejena, a je po zaslugi Slovenskega državnega holdinga in njegovih načrtov v zvezi z javnimi najemnimi stanovanji prav zdaj v središču pozornosti in polemik. Prostor je namenjen parkirišču, ki razen poleti pretežno sameva, avgusta letos pa je Tovarna kulture tam organizirala plesno-glasbeni dogodek, ki je nakazal, da bi se na degradiranem območju lahko tudi kaj zanimivega dogajalo. Daniela Škerjanca je o morebitnih novih izzivih in načrtih izprašala Jasna Preskar.

6 min 26. 9. 2024


Kohezija za vse: prevozi na zahtevo

Danes gremo na Kras in v Brkine. Storitev, ki omogoča prevoze na zahtevo, se je tam zelo dobro prijela. Od aprila lani do danes se je za to možnost odločilo več kot 4000 uporabnikov. Sprva so bili prevozi financirani iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, od lanske jeseni pa jih omogočajo vse štiri brkinsko-kraške občine. Uporabniki lahko prevoze na zahtevo opravijo na celotnem območju Lokalne akcijske skupine Krasa in Brkinov prek aplikacije, starejši od 65 let pa tudi s klicem na telefonsko številko Zavoda Sopotnik.

3 min 26. 9. 2024



Čakalna vrsta

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine