Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Aktualno na Radiu Maribor

Prisluhnite zanimivim dnevnim vsebinam, ki smo jih pripravili na Radiu Maribor.

1405 epizod

Aktualno na Radiu Maribor

1405 epizod

Prisluhnite zanimivim dnevnim vsebinam, ki smo jih pripravili na Radiu Maribor.

Počitniški program Zveze prijateljev mladine Maribor in društva Svizec

Predstavili smo pester počitniški program Zveze prijateljev mladine Maribor in društva Svizec. Do konca tedna se lahko otroci in mladi pridružijo delavnicam Naravnost naravno ustvarjanje v Art kampu v mariborskem mestnem parku, potem pa potepanjem po mestu in tematskim delavnicam vse do konca počitnic, ko bo na Trgu svobode že tradicionalen Lekov živžav. A do takrat je še daleč, prej se posvetite izletom, zabavni angleščini, digitalnemu čarodejstvu, impro gledališču, bobnarski delavnici in drugim znanjem in veščinam, ki jih lahko pridobivamo kljub poletni vročini.

23 min 26. 6. 2024


Rudi Moge: Regionalizacija je nerešeni problem osamosvojitve

Nekdanji državnozborski poslanec Rudi Moge razmišlja o zamujenih razvojnih priložnostih zaradi nedorečene regionalizacije Slovenije.

5 min 25. 6. 2024


Kulturni turizem

V Aktualni temi smo se ustavili pri kulturnem turizmu. Slovenija in Maribor stavita namreč v prihodnjih dveh letih predvsem na promocijo umetnosti, kulturne dediščine in mestnega oddiha. Kako preživeti dan v Mariboru in kako v mesto privabiti turista, ljubitelja kulture, ki je pripravljen zapraviti več? In ali je treba mlajšo generacijo v luči kulturnega turizma še posebej nagovoriti?

34 min 19. 6. 2024


Google Podkasti se poslavljajo

V Sloveniji bodo na pokopališče aplikacij, storitev in opreme odšli Googlovi Podkasti. Edina platforma za poslušanje avdio – podkast - vsebin tega internetnega mogotca se seli na YouTube Music. Poslavlja se v nedeljo. Sara Zmrzlak jo je na pokopališče aplikacij pospremila z Anžetom Tomićem.

11 min 22. 6. 2024


Na koncu je predstava nosila moje ime

Evropska in Afriška unija sta leta 2019 vzpostavili projekt Maisha, ki povezuje Evropo in Afriko na podorčju umetnosti. Prvi dogodek so posvetili glasbi; potem je prišel kovid in sodelovanje ustavil; maja letos pa so se srečali ustvarjalci s področja plesa. Sodelovala je tudi mariborska umetnica Dalanda Diallo, plesalka, koreografinja in plesna pedagoginja v Plesni izbi Maribor. Na evropskem natečaju je bila med približno 1.300 prijavljenimi izbrana za asistentko koreografije. Premiera plesne predstave, - ki je na ogled na omrežju Facebook, v prispevku pa slišite tudi nekaj glasbe - , je bila 25. maja, naslovili pa so jo kar Daland@. Ozadje naslova in nastajanja je s sogovornico pojasnila Irena Kodrič Cizerl.

8 min 19. 6. 2024


Tudi deveta Operna noč v Mariboru navdušila

Več spremenljivk je spremljalo izvedbo letošnje, devete Operne noči v Mariboru, ki so jo organizirali mariborski: Slovensko narodno gledališče in Društvo EZL EK, Narodni dom in Zavod za turizem pod častnim pokroviteljstvom občine. Vremenske razmere so prireditev zamaknile za en teden, tudi na včerajšnjo soboto so organizatorji s skrbjo spremljali napoved in se ozirali v nebo, za nameček pa je zbolela napovedana solistka, sopranistka Sabina Cvilak. A vse se je dobro izšlo in lahko vam v poslušanje ponudimo reportažo.

9 min 9. 6. 2024


Njene oči bodo zdaj moje oči

»Zdaj bodo njene učke moje učke", je povedal Miha Jakopin, ko ga je prevzela mlada vodnica Lana, da bi se preizkusila v pomoči slepi oziroma slabovidni osebi na pohodu po Oplotniškem vintgarju. Udeležili smo se inkluzijskega pohoda, ki ga je pripravilo Planinsko društvo Pohorje Zgornja Polskava, pridružil pa se mu je Odbor Inplaninec pri Planinski zvezi Slovenije, ki omogoča doživetje hribov in gora tudi ljudem z omejitvami v gibanju in zaznavanju in tako imenovanim nevrorazličnim. Pohod je bil na dan mladosti in na njem ni manjkalo dobre volje in novih spoznanj; predvsem pa je avtorica reportaže občudovala voljo ljudi, ki se ne pustijo omejiti; ob pomoči organizatorjev in spremljevalcev, ki se jim prilagodijo tako, da bi se lahko imeli lepo prav vsi.

15 min 5. 6. 2024


»Porod je majhen del celotne zgodbe. Poporodno obdobje je večinoma veliko napornejše.«

Minuli teden smo obiskali mariborsko Porodnišnico, kjer so z dnevom odprtih vrat razkrili delovanje za novorojena življenja ključnega oddelka Kliničnega centra. Med sprehodom po sodobno opremljeni Kliniki smo se srečala z medicinskim osebjem in prisluhnili zgodbam bodočih staršev, ki so tam našli želene odgovore. Babice so usmerjale pozornost s spletnih forumov na strokovne nasvete, dan pa so mnogi izkoristili za vprašanja in posvete.

13 min 4. 6. 2024


V kakšnem stanju je urgentna medicina v Sloveniji?

Drugače bi bilo treba organizirati specializacijo, opozarja predstojnik mariborskega Urgentnega centra Gregor Prosen. Vedno pogostejši so pojavi nasilja v zdravstvenih zavodih. Zanimanja med mladimi za ta poklic je malo. Vedno več pa je tudi paliativnih bolnikov, ki se zaradi pomanjkljive mreže prepogosto znajdejo na urgenci.

13 min 29. 5. 2024


Pomembno in dragoceno, a podcenjeno in podplačano

V okviru mariborske Pekarne Magdalenske mreže že več let deluje umetniška rezidenca SobaZaGosteMaribor. Tokrat je raziskovalno naravnana, udeležuje pa se je pet žensk, ki raziskujejo skrbstveno delo. Rezultate bodo javnosti predstavile 14. junija in upajo, da bodo vsaj v lokalnem okolju sprožile premike. Skrbstveno delo je namreč velika vrednota, obenem je podcenjeno in podplačano, pretežno pa ga opravljajo ženske – poklicno ali neformalno doma oziroma v svoji ožji skupnosti. Je fizično in čustveno izčrpavajoče, a za ženske tako rekoč samoumevno. Irena Kodrič Cizerl se je srečala z umetnicami, še preden so se zares lotile dela, izvedela s čim se ukvarjajo in povezala njihove razmisleke. Prevode bere Nataša Kuhar, umetnice je fotografiral Janez Klenovšek (od leve proti desni: Vitoria Monteiro, Teri Szucs, Daria Khrystych, Martyna Miller, Eszter Kallay)

11 min 22. 5. 2024


RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine