Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
TV Slovenija 1
Zeleni petek posvečamo hrani. Od kod pride naša hrana? Kaj jemo? Kakšno ceno zaradi načina pridelave hrane nosi okolje? In predvsem – kaj bomo jedli jutri? To so razlogi, da je treba tudi na področju preskrbe s hrano razmišljati trajnostno. Pretirana uporaba pesticidov in drugih kemikalij, neustrezno ravnanje s tlemi, neustrezna poraba vode prinašajo negativne posledice, katerih ceno bodo plačale prihodnje generacije. Zato ni dovolj, da le pridelamo hrano, ki jo potrebujemo za življenje, pridelovati jo moramo tako, da bodo lahko naše delo nadaljevali naši zanamci. Trajnostna hrana mora zadostiti človekovim potrebam po hranilih in obenem čim manj vplivati na okolje in prostor.
Zeleni petek: Hrana za jutri!
Zeleni petek posvečamo hrani. Od kod pride naša hrana? Kaj jemo? Kakšno ceno zaradi načina pridelave hrane nosi okolje? In predvsem – kaj bomo jedli jutri? To so razlogi, da je treba tudi na področju preskrbe s hrano razmišljati trajnostno. Pretirana uporaba pesticidov in drugih kemikalij, neustrezno ravnanje s tlemi, neustrezna poraba vode prinašajo negativne posledice, katerih ceno bodo plačale prihodnje generacije. Zato ni dovolj, da le pridelamo hrano, ki jo potrebujemo za življenje, pridelovati jo moramo tako, da bodo lahko naše delo nadaljevali naši zanamci. Trajnostna hrana mora zadostiti človekovim potrebam po hranilih in obenem čim manj vplivati na okolje in prostor.
Zeleni petek: Hrana za jutri!