Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Prvi
Tam, kjer se rdeča kraška zemlja stika z modrim nebom, burja piše zgodbe, ki jih lahko okušamo. Govorimo o kraškem pršutu, ki ima v slovenski gastronomiji prav posebno mesto. Začetek zgodbe o tej mesnini je preprost: svinjsko stegno in morska sol. A pravo gastronomsko čarovnijo omogočajo skrbno načrtovani tehnološki koraki. Soljenje, kjer se preverja vsaka plast mesa, sušenje, ki ga spremlja burja s svojo nepredvidljivo močjo, in dolgotrajno zorenje, kjer se encimi prebujajo kot umetniki, ki slikajo edinstven okus. Pršut ni le jed – je zgodba, ujeta v vsakem grižljaju. V Šepuljah smo pokukali za zidove pršutarne, kjer se s prepletom znanosti in stoletne modrosti rojeva kraški pršut.
Rok Valenčič
Tam, kjer se rdeča kraška zemlja stika z modrim nebom, burja piše zgodbe, ki jih lahko okušamo. Govorimo o kraškem pršutu, ki ima v slovenski gastronomiji prav posebno mesto. Začetek zgodbe o tej mesnini je preprost: svinjsko stegno in morska sol. A pravo gastronomsko čarovnijo omogočajo skrbno načrtovani tehnološki koraki. Soljenje, kjer se preverja vsaka plast mesa, sušenje, ki ga spremlja burja s svojo nepredvidljivo močjo, in dolgotrajno zorenje, kjer se encimi prebujajo kot umetniki, ki slikajo edinstven okus. Pršut ni le jed – je zgodba, ujeta v vsakem grižljaju. V Šepuljah smo pokukali za zidove pršutarne, kjer se s prepletom znanosti in stoletne modrosti rojeva kraški pršut.
Rok Valenčič
Vse epizode