Pojdite na vsebino Pojdite v osnovni meni Iščite po vsebini

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Poglobljeno
Poglobljeno

Laboratorijska pridelava mesa ima potencial in prednosti, spremljajo pa jo tudi pomisleki

Radio Maribor

14.05.2024 43 min

Laboratorijska pridelava mesa ima potencial in prednosti, spremljajo pa jo tudi pomisleki

Radio Maribor

14.05.2024 43 min

Področje alternativnih beljakovin, celičnega kmetijstva oziroma gojenega mesa je mlado in z veliko potenciala. Prvo pleskavico za burger iz izvornih celic, ki je zrasla v evropskih laboratorijih, smo spoznali že pred enajstimi leti, a evropska zakonodaja za zdaj še ne dovoljuje umestitve teh izdelkov na trg. Raziskovalci in ponekod tudi že pridelovalci takih izdelkov pa želijo optimizirati stroške in omogočiti lokalno pridelavo s čim manj prevoza.

Kodrič Cizerl Irena

Prikaži več
Prikaži manj

Poglobljeno

Opis epizode

Področje alternativnih beljakovin, celičnega kmetijstva oziroma gojenega mesa je mlado in z veliko potenciala. Prvo pleskavico za burger iz izvornih celic, ki je zrasla v evropskih laboratorijih, smo spoznali že pred enajstimi leti, a evropska zakonodaja za zdaj še ne dovoljuje umestitve teh izdelkov na trg. Raziskovalci in ponekod tudi že pridelovalci takih izdelkov pa želijo optimizirati stroške in omogočiti lokalno pridelavo s čim manj prevoza.

Kodrič Cizerl Irena

Vse epizode

236. epizod

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine