Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Poglobljeno

V oddaji Poglobljeno se posvečamo temam, ki so so pomemben del našega vsakdanjika pa tudi družbenega zavedanja in samozavedanja. Oddaja se poglobljeno dotika najrazličnejših področij.

223 epizod

Poglobljeno

223 epizod

V oddaji Poglobljeno se posvečamo temam, ki so so pomemben del našega vsakdanjika pa tudi družbenega zavedanja in samozavedanja. Oddaja se poglobljeno dotika najrazličnejših področij.

Takrat ni čas za mojo paniko, ampak čas, da nekaj storim, da pomagam

Za udeležbo na tečaju temeljnih postopkov oživljanja in uporabe zunanjega avtomatskega defibrilatorja nas lahko najbolj spodbudijo besede ljudi, ki so preživeli srčni zastoj. Ko se to zgodi, so popolnoma odvisni od pomoči drugih, od njihovega hitrega in učinkovitega ukrepanja. Na to smo spomnili na predvečer 16. oktobra, svetovnega dneva temeljnih posotkov oživljanja, se pogovarjali z zdravstvenim osebjem, s tistimi, ki so prvi pomagali in z ljudmi, ki so srčni zastoj preživeli zahvaljujoč njihovemu ravnanju. Žal vse zgodbe nimajo srečnega konca, so pa lahko spodbuda za nadgradnjo znanja tehnike oživljanja.

61 min 15. 10. 2024


Pesnik se ukvarja z atomi vsega, kar smo in kar nas obdaja

V oddaji Poglobljeno smo se pogovarjali z Mariborčanko Petro Bauman, zmagovalko 29. Oninega natečaja za najboljšo kratko zgodbo. Pesnica, pisateljica, moderatorka prireditev, novinarka in igralka je napisala zmagovalno zgodbo z naslovom Rojstni dan, v pogovoru za Radio Maribor pa je razmišljala o pesniku kot poetičnem proučevalcu in preizpraševalcu sveta, ki se ukvarja z atomi vsega, kar smo in kar nas obdaja.

42 min 8. 10. 2024


Vinogradniki pred številnimi izzivi

V vseh slovenskih vinorodnih okoliših so trgatve pri koncu, zaradi visokih poletnih temperatur so se začele prej kot običajno. Pridelka bo bistveno manj, po kakovosti pa se vinarji nadejajo odličnega letnika. Slovenski vinogradniki sicer poročajo o še enem zahtevnem pridelovalnem letu, a ne zgolj zaradi podnebnih sprememb, pač pa tudi zaradi vse težjih razmer na vinskem trgu. O tem smo govorili v oddaji Poglobljeno.

68 min 1. 10. 2024


TURIZEM IN MIR, gozdovniška in mirovniška kultura...

Programska napoved oddaje POGLOBLJENO – 24.9.2024 Tokratna (24.9.2024) oddaja Poglobljeno je v znamenju petkovega (27.9.2024) svetovnega dneva turizma, ki poteka pod geslom »TURIZEM IN MIR «… V teh dneh pripravljata Turistična zveza Slovenije in republiški Zavod za gozdove vrsto skupnih lokalnih prireditev, okroglih miz, seminarjev in drugih manifestacij na to mirovniško temo… Predstavniki obeh institucij so se zbrali na vinogradniški domačiji Avguštin na Tinjski gori na slovenjebistriškem Pohorju; tam je naša oddaja Poglobljeno tudi nastala. Tema: gozd kot učilnica življenja, patriotizem, turizem, mir in mirovniška kultura. Sodelujoči: gostitelj vinar in vinogradnik Miran Avguštin, Stanko Kozar – predsednik Občinske TZ Maribor, Brigita Koren – predsednica Turističnega društva Cokla Tinje, Aloj Capl – regijski turistični vodnik, vsestranski kulturnik in družbeni aktivist iz obnebja TD Tinje, revirna gozdarja - zagovornika in promotorja aktivne gozdovniške kulture Niko Laznik iz Stranic in Jože Prah iz Sevnice(on je tudi eden od podpredsednikov Slovenske turistične zveze), Marija Imperl iz Radeč – izjemna in vsestranska promotorka zdravega načina življenja in Polona Frelih – svetovalka za odnose z javnostmi pri TZS – zadolžena za PR, marketing in publikacije. Tehnična realizacija oddaje Zoran Perko.

116 min 23. 9. 2024


Japonska

V oddaji Poglobljeno smo odpotovali na Japonsko. Deželo vzhajajočega sonca je dobro spoznala trikratna doktorica znanosti Joca Zurc, izredna profesorica na Oddelku za pedagogiko Filozofske fakultete Univerze v Mariboru, ki je tam živela dve leti in tudi končala podoktorski študij kineziologije. Več o prijaznosti, dostojanstvenosti in organiziranosti Japoncev, pa tudi o njihovi tradiciji in kulturi.

53 min 16. 9. 2024


150 let kasaških prireditev na Murskem polju

Kakšno je zgodovinsko izročilo in kakšen aktualni utripo kasaških prireditev v Ljutomeru ?

38 min 10. 9. 2024


Pogovor z živimi knjigami

V termin oddaje Poglobljeno smo uvrstili ponovitev oddaje iz začetka leta, pomembnost njene vsebine pa je časovno neomejena. Pogovarjali smo se s tako imenovanimi živimi knjigami – ljudmi, ki lahko s svojimi pomembnimi izkušnjami in osebnimi preizkušnjami vplivajo tudi na naše življenje. Sogovorniki ozaveščajo in izobražujejo ter pomagajo odpravljati stereotipe in predsodke. Iskreno so govorili o nebinarni spolnosti, tujskosti, izgorelosti in samomoru.

58 min 27. 8. 2024


Z Božidarjem Zorjanom o biodinamični pridelavi grozdja in vina

Leta 1924 je utemeljitelj biodinamičnega kmetijstva dr. Rudolf Steiner opozoril na resne posledice uporabe kemičnih sredstev in na nespoštovanje naravnih ciklov v kmetijstvu, ki se je začelo vse bolj industrializirati. Kje smo stoletje pozneje in kako biodinamično prakso doživlja vinar s Tinjske gore nad Slovensko Bistrico.

42 min 20. 8. 2024


Franc Ksaver Meško - glasnik dobrote in človečnosti

Letos mineva 150 let od rojstva in 60 let od smrti duhovnika in pisatelja Franca Ksavra Meška. Literarnozgodovinska stroka ga uvršča med najpomembnejše sodobnike naše moderne. Ustvarjal je več kot šestdeset let. »Naj bi bila moja dela izraz ljubezni do domovine, trpečega človeštva in do Boga.« To je bilo njegovo življenjsko geslo, ki ga je zapisal leta 1900.

42 min 13. 8. 2024


Glasbena pot Janeza Svečnika

V tokratni oddaji smo se spomnili na začetku letošnjega poletja preminulega glasbenika in profesorja geografije Janeza Svečnika. Njegova glasbena pot se je začela pri šestih letih – leta 1938 v Mariboru. Bila je pestra in zanimiva. Že leta 1959 je njegov »Trio Janeza Svečnika« prvič snemal tudi v studiu Radia Maribor. Posnetki, ki jim lahko prisluhnete v oddaji, predstavljajo bogato glasbeno dediščino minulih desetletij. (Foto: Janez Svečnik (1932-2024) za klavirjem s prijateljem Drago Šauperlom)

44 min 6. 8. 2024



Čakalna vrsta

Prispevki Poglobljeno

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine