Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno
Pod pokrovko
Pod pokrovko

Paneton - praznični kruh, obrnjen na glavo vso noč

Prvi

11 min 25.12.2024

Paneton - praznični kruh, obrnjen na glavo vso noč

Prvi

11 min 25.12.2024

Ko pri nas jemo potico, Italijani jedo paneton. Puhasti sladki kruh z dodatkom rozin in kandirane pomaranče - takšna je originalna različica - izhaja iz Milana, legende pravijo, da so ga poznali že v 15. stoletju. Njegova izdelava traja od 2 do 3 dni, najbolj pomembna pa je matica oz. lievito madre. V zadnjem času dobiva na priljubljenosti tudi na slovenskih prazničnih mizah. Oddaja Pod pokrovko je spremljala proces izdelave panetona s pekom Andrejem Gerželjem iz pekarne Osem.

Ana Skrt

Prikaži več
Prikaži manj

Pod pokrovko

Opis epizode

Ko pri nas jemo potico, Italijani jedo paneton. Puhasti sladki kruh z dodatkom rozin in kandirane pomaranče - takšna je originalna različica - izhaja iz Milana, legende pravijo, da so ga poznali že v 15. stoletju. Njegova izdelava traja od 2 do 3 dni, najbolj pomembna pa je matica oz. lievito madre. V zadnjem času dobiva na priljubljenosti tudi na slovenskih prazničnih mizah. Oddaja Pod pokrovko je spremljala proces izdelave panetona s pekom Andrejem Gerželjem iz pekarne Osem.

Ana Skrt

Vse epizode

159. epizod

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine