Pojdite na vsebino Pojdite v osnovni meni Iščite po vsebini

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Pod pokrovko
Pod pokrovko

Goveja juha, med tradicijo in sodobnim podjetništvom

Prvi

20.11.2024 12 min

Goveja juha, med tradicijo in sodobnim podjetništvom

Prvi

20.11.2024 12 min

Verjetno bi se marsikdo strinjal, da ni bolj nostalgičnega in domačega vonja kot je vonj goveje juhe. To jed lahko brez zadržkov označimo za slovensko tradicijo, ki pa ni slovenskega izvora. Od kod in kdaj s(m)o jo začeli jesti? Zakaj se je tako dobro ukoreninila v naši kulinariki, da si nedeljskega kosila danes brez nje marsikdo ne predstavlja? In v kakšni obliki se je prikradla v sodobno podjetništvo? To je v oddaji Pod pokrovko raziskala Darja Pograjc, pred časom pa smo v Veste, kaj jeste iskali tudi recept za najboljšo.

Darja Pograjc

Prikaži več
Prikaži manj

Pod pokrovko

Opis epizode

Verjetno bi se marsikdo strinjal, da ni bolj nostalgičnega in domačega vonja kot je vonj goveje juhe. To jed lahko brez zadržkov označimo za slovensko tradicijo, ki pa ni slovenskega izvora. Od kod in kdaj s(m)o jo začeli jesti? Zakaj se je tako dobro ukoreninila v naši kulinariki, da si nedeljskega kosila danes brez nje marsikdo ne predstavlja? In v kakšni obliki se je prikradla v sodobno podjetništvo? To je v oddaji Pod pokrovko raziskala Darja Pograjc, pred časom pa smo v Veste, kaj jeste iskali tudi recept za najboljšo.

Darja Pograjc

Vse epizode

155. epizod

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine