Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Prvi
Letošnjo bero te vrtnine ocenjujejo na Goriškem za zadovoljivo, drugod na Primorskem, predvsem v slovenski Istri, pa je zaradi pozebe in dežja špargljev pozimi manj kot lani. Povpraševanje tako potrošnikov kot gostincev je še vedno veliko večje od ponudbe. V Sloveniji je v obdelavi 106 hektarjev špargljišč, na Primorskem dobrih 15, se pa pridelovalci v zahodnem delu države spopadajo z boleznijo sadik. Zato špargljišče ponekod ostaja prazno, eden večjih pridelovalcev na Goriškem celo opušča pridelavo. V oddaji spoznamo pridobitve triletnega projekta za pomoč divjim opraševalcem rastlin pri ohranjanju biotske raznovrstnosti, izvedemo pa tudi kaj prinaša letošnji festival Dobrote slovenskih kmetij, ki se v petek začne na Ptuju.
Valter Pregelj
Letošnjo bero te vrtnine ocenjujejo na Goriškem za zadovoljivo, drugod na Primorskem, predvsem v slovenski Istri, pa je zaradi pozebe in dežja špargljev pozimi manj kot lani. Povpraševanje tako potrošnikov kot gostincev je še vedno veliko večje od ponudbe. V Sloveniji je v obdelavi 106 hektarjev špargljišč, na Primorskem dobrih 15, se pa pridelovalci v zahodnem delu države spopadajo z boleznijo sadik. Zato špargljišče ponekod ostaja prazno, eden večjih pridelovalcev na Goriškem celo opušča pridelavo. V oddaji spoznamo pridobitve triletnega projekta za pomoč divjim opraševalcem rastlin pri ohranjanju biotske raznovrstnosti, izvedemo pa tudi kaj prinaša letošnji festival Dobrote slovenskih kmetij, ki se v petek začne na Ptuju.
Valter Pregelj
Vse epizode