Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Prvi
Dan slovenske hrane, ki je bil v obliki tradicionalnega slovenskega zajtrka prvič izveden pred 12. leti se je letos podaljšal v teden slovenske hrane. To bo po lanski odločitvi vlade vsak tretji teden v novembru. Namenjen je poudarjanju prednosti in koristi lokalno pridelane hrane. Ta je bolj sveža, ima več hranil in nosi zgodbo ljudi in pokrajin, kjer je zrasla. Je pa tudi dražja od uvožene, pridelane drugje. Uvožena sadje in zelenjava ter meso prevladujejo na policah slovenskih trgovin. Vrhunec tedna slovenske hrane bo jutrišnji tradicionalni slovenski zajtrk. Tokrat pod sloganom: MOJ NAJ ZAJTRK. O prednostih in izzivih pri pridelavi in predelavi slovenske hrane se je v oddaji Ob osmih Jure Čepin pogovarjal s Tatjano Zagorc direktorico združenja kmetijsko živilskih podjetij pri gospodarski zbornici Slovenije.
Jure Čepin
Dan slovenske hrane, ki je bil v obliki tradicionalnega slovenskega zajtrka prvič izveden pred 12. leti se je letos podaljšal v teden slovenske hrane. To bo po lanski odločitvi vlade vsak tretji teden v novembru. Namenjen je poudarjanju prednosti in koristi lokalno pridelane hrane. Ta je bolj sveža, ima več hranil in nosi zgodbo ljudi in pokrajin, kjer je zrasla. Je pa tudi dražja od uvožene, pridelane drugje. Uvožena sadje in zelenjava ter meso prevladujejo na policah slovenskih trgovin. Vrhunec tedna slovenske hrane bo jutrišnji tradicionalni slovenski zajtrk. Tokrat pod sloganom: MOJ NAJ ZAJTRK. O prednostih in izzivih pri pridelavi in predelavi slovenske hrane se je v oddaji Ob osmih Jure Čepin pogovarjal s Tatjano Zagorc direktorico združenja kmetijsko živilskih podjetij pri gospodarski zbornici Slovenije.
Jure Čepin
Vse epizode