Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno
Ob osmih
Ob osmih

Tatjana Zagorc: Lokalna hrana trnek trgovcev za privabljanje kupcev

Prvi

16 min 14.11.2024

Tatjana Zagorc: Lokalna hrana trnek trgovcev za privabljanje kupcev

Prvi

16 min 14.11.2024

Dan slovenske hrane, ki je bil v obliki tradicionalnega slovenskega zajtrka prvič izveden pred 12. leti se je letos podaljšal v teden slovenske hrane. To bo po lanski odločitvi vlade vsak tretji teden v novembru. Namenjen je poudarjanju prednosti in koristi lokalno pridelane hrane. Ta je bolj sveža, ima več hranil in nosi zgodbo ljudi in pokrajin, kjer je zrasla. Je pa tudi dražja od uvožene, pridelane drugje. Uvožena sadje in zelenjava ter meso prevladujejo na policah slovenskih trgovin. Vrhunec tedna slovenske hrane bo jutrišnji tradicionalni slovenski zajtrk. Tokrat pod sloganom: MOJ NAJ ZAJTRK. O prednostih in izzivih pri pridelavi in predelavi slovenske hrane se je v oddaji Ob osmih Jure Čepin pogovarjal s Tatjano Zagorc direktorico združenja kmetijsko živilskih podjetij pri gospodarski zbornici Slovenije.

Jure Čepin

Prikaži več
Prikaži manj

Ob osmih

Opis epizode

Dan slovenske hrane, ki je bil v obliki tradicionalnega slovenskega zajtrka prvič izveden pred 12. leti se je letos podaljšal v teden slovenske hrane. To bo po lanski odločitvi vlade vsak tretji teden v novembru. Namenjen je poudarjanju prednosti in koristi lokalno pridelane hrane. Ta je bolj sveža, ima več hranil in nosi zgodbo ljudi in pokrajin, kjer je zrasla. Je pa tudi dražja od uvožene, pridelane drugje. Uvožena sadje in zelenjava ter meso prevladujejo na policah slovenskih trgovin. Vrhunec tedna slovenske hrane bo jutrišnji tradicionalni slovenski zajtrk. Tokrat pod sloganom: MOJ NAJ ZAJTRK. O prednostih in izzivih pri pridelavi in predelavi slovenske hrane se je v oddaji Ob osmih Jure Čepin pogovarjal s Tatjano Zagorc direktorico združenja kmetijsko živilskih podjetij pri gospodarski zbornici Slovenije.

Jure Čepin

Vse epizode

232. epizod

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine