Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno
Mimo grede
Mimo grede

Oktobrski vrtiček in sušenje sadja ter zelenjave

10 min 07.10.2020

Oktobrski vrtiček in sušenje sadja ter zelenjave

10 min 07.10.2020

V prvi oddaji nove sezone se bomo lotili jesenskih opravil na vrtu z avtorico številnih knjig o vrtnarjenju in agronomko Jernejo Jošar ter se spoznali z enim najstarejših načinov konzerviranja sadja, sušenjem. Včasih so ga sušili na soncu in zraku, tudi v krušni peči po peki kruha, danes pa si večina za to nabavi električne sušilnice. Nekaj napotkov o sušenju nam je povedala tudi Vera Kodrič iz vasi Budanje, ki pravi, da je najboljši posušeni kaki.

V prvi oddaji četrte sezone oddaje Mimo grede o enem najstarejših načinov konzerviranja sadja

V tokratni jesenski, sicer pa že četrti sezoni oddaje Mimo grede se bomo manj posvečali opravilom na urbanih, balkonskih in običajnih vrtičkih ter se preselili v kuhinje, shrambe in kleti. Jeseni se namreč vrtički intenzivno praznijo, presežke uspešnega pomladno-poletnega dela na vrtu pa je treba spraviti v obliko, da bomo v sadovih svojega dela uživali še globoko v zimo in naslednjo pomlad. Ali celo prihodnja leta. Čas je torej za premik od produkcije k postprodukciji. Pripravite se, da bomo kuhali in vkuhavali, vlagali in sušili, destilirali in fermentirali, pa še marsikaj drugega. Ne bomo pa pozabili niti na vrtičke. Preizkusili se bomo v jesenskih, poznojesenskih in celo zimskih opravilih na vrtu, da bo ta pripravljen na novo pomladno vrtičkarsko sezono.

V prvi oddaji nove sezone smo se posvetili jesenskim opravilom na vrtu z avtorico številnih knjig o vrtnarjenju in agronomko Jernejo Jošar ter se spoznali z enim najstarejših načinov konzerviranja sadja, sušenjem. Včasih so ga sušili na soncu in zraku, tudi v krušni peči po peki kruha, danes pa si večina za to nabavi električne sušilnice. Nekaj napotkov o sušenju nam je povedala tudi Vera Kodrič iz vasi Budanje, ki pravi, da je najboljši posušeni kaki.

Miha Švalj, Veronika Gnezda

Prikaži več
Prikaži manj

Mimo grede

Opis epizode

V prvi oddaji nove sezone se bomo lotili jesenskih opravil na vrtu z avtorico številnih knjig o vrtnarjenju in agronomko Jernejo Jošar ter se spoznali z enim najstarejših načinov konzerviranja sadja, sušenjem. Včasih so ga sušili na soncu in zraku, tudi v krušni peči po peki kruha, danes pa si večina za to nabavi električne sušilnice. Nekaj napotkov o sušenju nam je povedala tudi Vera Kodrič iz vasi Budanje, ki pravi, da je najboljši posušeni kaki.

V prvi oddaji četrte sezone oddaje Mimo grede o enem najstarejših načinov konzerviranja sadja

V tokratni jesenski, sicer pa že četrti sezoni oddaje Mimo grede se bomo manj posvečali opravilom na urbanih, balkonskih in običajnih vrtičkih ter se preselili v kuhinje, shrambe in kleti. Jeseni se namreč vrtički intenzivno praznijo, presežke uspešnega pomladno-poletnega dela na vrtu pa je treba spraviti v obliko, da bomo v sadovih svojega dela uživali še globoko v zimo in naslednjo pomlad. Ali celo prihodnja leta. Čas je torej za premik od produkcije k postprodukciji. Pripravite se, da bomo kuhali in vkuhavali, vlagali in sušili, destilirali in fermentirali, pa še marsikaj drugega. Ne bomo pa pozabili niti na vrtičke. Preizkusili se bomo v jesenskih, poznojesenskih in celo zimskih opravilih na vrtu, da bo ta pripravljen na novo pomladno vrtičkarsko sezono.

V prvi oddaji nove sezone smo se posvetili jesenskim opravilom na vrtu z avtorico številnih knjig o vrtnarjenju in agronomko Jernejo Jošar ter se spoznali z enim najstarejših načinov konzerviranja sadja, sušenjem. Včasih so ga sušili na soncu in zraku, tudi v krušni peči po peki kruha, danes pa si večina za to nabavi električne sušilnice. Nekaj napotkov o sušenju nam je povedala tudi Vera Kodrič iz vasi Budanje, ki pravi, da je najboljši posušeni kaki.

Miha Švalj, Veronika Gnezda

Vse epizode

71. epizod

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine