Pojdite na predvajalnik Pojdite v osnovni meni

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Dopoldan in pol
Dopoldan in pol

15. tradicionalna Šalšijada - v Izoli bo spet dišalo po paradižnikih

Radio Koper

06.08.2025 2 min

15. tradicionalna Šalšijada - v Izoli bo spet dišalo po paradižnikih

Radio Koper

06.08.2025 2 min

Šalšijada v Izoli je tradicionalni dogodek, ki v Ljubljansko ulico - v njen najširši del Largo pri špini - vsako leto pritegne res veliko ljudi. Tudi letos je za nedeljo, 10.avgusta, ko bo po paradižnikih dišalo od 9ih do 13ih, prijavljenih že 7 ekip, morda se kakšna prijavi še zadnji trenutek. Letos bo Šalšijada, ki jo organizira Drago Mislej Mef s pomočjo prijateljev v Izoli že 15. leto zapored. Dogodek ni tekmovalne narave, je neke vrste revija kuharskega znanja in okusov. Šalšo, kot Primorci pravimo paradižnikovi omaki, vsaka ekipa naredi po svoje, okusi so seveda različni, ljubezen do dogodka in kuhanja pa pri vseh kuharjih in mimoidočih jedcih vedno znova navdihujoča. Na Šalšijado nas tokrat vabi Izolanka Orjana Babič, ki skupaj z ekipo Šolera- poimenovano po delu Izole v starem mestnem jedru in z ekipo Bologna - poimenovano po delu Baredov nad Izolo, tu kuha šalšo že vsaj 13 let. In jo bo skupaj s prijatelji tudi v bodoče.Zakaj nam pove kar takoj. Šalšijada bo tudi letos dobrodelne narave - kar boste prispevali za dober krožnik pašte s svežo šalšo, bo šlo v roke Društvu Palčica Pomagalčica za deklico Loro, še pove Orjana Babić. Njeni dve ekipi imata tudi lepe predpasnike, narejene posebej za ta dogodek, v šalšo pa seveda sodi tudi domače oljčno olje, ki v njihov lonec pride z Baredov. To nedeljo, 10. avgusta bo torej v Izoli spet lepo dišalo po "pomidorih".

Nataša Benčič

Prikaži več
Prikaži manj

Dopoldan in pol

Opis epizode

Šalšijada v Izoli je tradicionalni dogodek, ki v Ljubljansko ulico - v njen najširši del Largo pri špini - vsako leto pritegne res veliko ljudi. Tudi letos je za nedeljo, 10.avgusta, ko bo po paradižnikih dišalo od 9ih do 13ih, prijavljenih že 7 ekip, morda se kakšna prijavi še zadnji trenutek. Letos bo Šalšijada, ki jo organizira Drago Mislej Mef s pomočjo prijateljev v Izoli že 15. leto zapored. Dogodek ni tekmovalne narave, je neke vrste revija kuharskega znanja in okusov. Šalšo, kot Primorci pravimo paradižnikovi omaki, vsaka ekipa naredi po svoje, okusi so seveda različni, ljubezen do dogodka in kuhanja pa pri vseh kuharjih in mimoidočih jedcih vedno znova navdihujoča. Na Šalšijado nas tokrat vabi Izolanka Orjana Babič, ki skupaj z ekipo Šolera- poimenovano po delu Izole v starem mestnem jedru in z ekipo Bologna - poimenovano po delu Baredov nad Izolo, tu kuha šalšo že vsaj 13 let. In jo bo skupaj s prijatelji tudi v bodoče.Zakaj nam pove kar takoj. Šalšijada bo tudi letos dobrodelne narave - kar boste prispevali za dober krožnik pašte s svežo šalšo, bo šlo v roke Društvu Palčica Pomagalčica za deklico Loro, še pove Orjana Babić. Njeni dve ekipi imata tudi lepe predpasnike, narejene posebej za ta dogodek, v šalšo pa seveda sodi tudi domače oljčno olje, ki v njihov lonec pride z Baredov. To nedeljo, 10. avgusta bo torej v Izoli spet lepo dišalo po "pomidorih".

Nataša Benčič

Vse epizode

1601. epizod

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine