Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Radio Koper
Šalšijada v Izoli je tradicionalni dogodek, ki v Ljubljansko ulico - v njen najširši del Largo pri špini - vsako leto pritegne res veliko ljudi. Tudi letos je za nedeljo, 10.avgusta, ko bo po paradižnikih dišalo od 9ih do 13ih, prijavljenih že 7 ekip, morda se kakšna prijavi še zadnji trenutek. Letos bo Šalšijada, ki jo organizira Drago Mislej Mef s pomočjo prijateljev v Izoli že 15. leto zapored. Dogodek ni tekmovalne narave, je neke vrste revija kuharskega znanja in okusov. Šalšo, kot Primorci pravimo paradižnikovi omaki, vsaka ekipa naredi po svoje, okusi so seveda različni, ljubezen do dogodka in kuhanja pa pri vseh kuharjih in mimoidočih jedcih vedno znova navdihujoča. Na Šalšijado nas tokrat vabi Izolanka Orjana Babič, ki skupaj z ekipo Šolera- poimenovano po delu Izole v starem mestnem jedru in z ekipo Bologna - poimenovano po delu Baredov nad Izolo, tu kuha šalšo že vsaj 13 let. In jo bo skupaj s prijatelji tudi v bodoče.Zakaj nam pove kar takoj. Šalšijada bo tudi letos dobrodelne narave - kar boste prispevali za dober krožnik pašte s svežo šalšo, bo šlo v roke Društvu Palčica Pomagalčica za deklico Loro, še pove Orjana Babić. Njeni dve ekipi imata tudi lepe predpasnike, narejene posebej za ta dogodek, v šalšo pa seveda sodi tudi domače oljčno olje, ki v njihov lonec pride z Baredov. To nedeljo, 10. avgusta bo torej v Izoli spet lepo dišalo po "pomidorih".
Nataša Benčič
Šalšijada v Izoli je tradicionalni dogodek, ki v Ljubljansko ulico - v njen najširši del Largo pri špini - vsako leto pritegne res veliko ljudi. Tudi letos je za nedeljo, 10.avgusta, ko bo po paradižnikih dišalo od 9ih do 13ih, prijavljenih že 7 ekip, morda se kakšna prijavi še zadnji trenutek. Letos bo Šalšijada, ki jo organizira Drago Mislej Mef s pomočjo prijateljev v Izoli že 15. leto zapored. Dogodek ni tekmovalne narave, je neke vrste revija kuharskega znanja in okusov. Šalšo, kot Primorci pravimo paradižnikovi omaki, vsaka ekipa naredi po svoje, okusi so seveda različni, ljubezen do dogodka in kuhanja pa pri vseh kuharjih in mimoidočih jedcih vedno znova navdihujoča. Na Šalšijado nas tokrat vabi Izolanka Orjana Babič, ki skupaj z ekipo Šolera- poimenovano po delu Izole v starem mestnem jedru in z ekipo Bologna - poimenovano po delu Baredov nad Izolo, tu kuha šalšo že vsaj 13 let. In jo bo skupaj s prijatelji tudi v bodoče.Zakaj nam pove kar takoj. Šalšijada bo tudi letos dobrodelne narave - kar boste prispevali za dober krožnik pašte s svežo šalšo, bo šlo v roke Društvu Palčica Pomagalčica za deklico Loro, še pove Orjana Babić. Njeni dve ekipi imata tudi lepe predpasnike, narejene posebej za ta dogodek, v šalšo pa seveda sodi tudi domače oljčno olje, ki v njihov lonec pride z Baredov. To nedeljo, 10. avgusta bo torej v Izoli spet lepo dišalo po "pomidorih".
Nataša Benčič
Vse epizode