Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Zeliščarnica, kot jo poznamo se poslavlja, saj je v dobrih 4 letih prerasla svoje okvire. Za konec bo Sanja Lončar spomnila, da so zelišča le eden od petih stebrov zdravja in da na zadnji, peti steber pogosto pozabimo. Že prihodnji teden bo v tem času na sporedu rubrika Modrost narave, v kateri bomo s pomočjo različnih sogovornikov spoznavali, da lahko narava tistim, ki imajo do nje spoštljiv odnos ponudi še veliko več.
Zeliščarnica, kot jo poznamo se poslavlja, saj je v dobrih 4 letih prerasla svoje okvire. Za konec bo Sanja Lončar spomnila, da so zelišča le eden od petih stebrov zdravja in da na zadnji, peti steber pogosto pozabimo. Že prihodnji teden bo v tem času na sporedu rubrika Modrost narave, v kateri bomo s pomočjo različnih sogovornikov spoznavali, da lahko narava tistim, ki imajo do nje spoštljiv odnos ponudi še veliko več.
Med prihajajočimi prazniki bodo mize polne najrazličnejših dobrot, ki jih bodo vesele brbončice, želodec in jetra pa bosta klicala »na pomoč«. Kako lahko telesu pomagamo z izbranimi začimbami pri spopadnju s sladko in mastno hrano, je v Zeliščarnici povedala Sanja Lončar.
Med prihajajočimi prazniki bodo mize polne najrazličnejših dobrot, ki jih bodo vesele brbončice, želodec in jetra pa bosta klicala »na pomoč«. Kako lahko telesu pomagamo z izbranimi začimbami pri spopadnju s sladko in mastno hrano, je v Zeliščarnici povedala Sanja Lončar.
Pred tednom dni nas je Sanja Lončar v Zeliščarnici opozorila na škodljive umetne vonjave, ki jih najdemo v številnih izdelkih, tokrat pa je povedala kako si lahko življenje - pa tudi praznike, odišavimo na naraven način.
Pred tednom dni nas je Sanja Lončar v Zeliščarnici opozorila na škodljive umetne vonjave, ki jih najdemo v številnih izdelkih, tokrat pa je povedala kako si lahko življenje - pa tudi praznike, odišavimo na naraven način.
Vonjave imajo velik vpliv na naše razpoloženje, nenazadnje je na tem osnovan tudi del psihologije prodaje. O tem, da nas vonj lahko nevede prepriča v nakup izdelka in da so številne vonjave zdravju škodljive, smo govorili v Zeliščarnici.
Vonjave imajo velik vpliv na naše razpoloženje, nenazadnje je na tem osnovan tudi del psihologije prodaje. O tem, da nas vonj lahko nevede prepriča v nakup izdelka in da so številne vonjave zdravju škodljive, smo govorili v Zeliščarnici.
Mehka odeja, dobra knjiga in topel čaj so odlična zimska večerna družba. Kakšne so zakonitosti priprave dobrih čajnih mešanic, je v Zeliščarnici povedala Sanja Lončar.
Mehka odeja, dobra knjiga in topel čaj so odlična zimska večerna družba. Kakšne so zakonitosti priprave dobrih čajnih mešanic, je v Zeliščarnici povedala Sanja Lončar.
Mnogi si jutra ne predstavljajo brez skodelice kave. Kaj pa če nam je odsvetovana ali nam povzroča zdravstvene težave? O razlogih za zaspano počutje in njihovih rešitvah brez kofeina, smo se v Zeliščarnici pogovarjali z iskalko naravnih rešitev Sanjo Lončar.
Mnogi si jutra ne predstavljajo brez skodelice kave. Kaj pa če nam je odsvetovana ali nam povzroča zdravstvene težave? O razlogih za zaspano počutje in njihovih rešitvah brez kofeina, smo se v Zeliščarnici pogovarjali z iskalko naravnih rešitev Sanjo Lončar.
Stari koledarji in pratike so v luči podnebnih sprememb izgubili svojo veljavo. Se sprašujete kaj storiti z zelišči, ki še kar rastejo, posledično pa se hranila ne kopičijo v koreninah, ki bi jih naj izkopavavali pozno jeseni? Odgovore prinaša Sanja Lončar.
Stari koledarji in pratike so v luči podnebnih sprememb izgubili svojo veljavo. Se sprašujete kaj storiti z zelišči, ki še kar rastejo, posledično pa se hranila ne kopičijo v koreninah, ki bi jih naj izkopavavali pozno jeseni? Odgovore prinaša Sanja Lončar.
Na spletu kroži veliko nasvetov, kako porabiti zelene plodove paradižnika. Ker ta vsebuje solanin - nekateri pravijo, da se s toplotno obdelavo in fermentacijo ta strup uniči – smo pomisleke izpostavili v Zeliščarnic. Iskalka naravnih rešitev Sanja Lončar nam pove, kako je z vsebnostjo solanina v paradižniku in tudi v krompirju.
Na spletu kroži veliko nasvetov, kako porabiti zelene plodove paradižnika. Ker ta vsebuje solanin - nekateri pravijo, da se s toplotno obdelavo in fermentacijo ta strup uniči – smo pomisleke izpostavili v Zeliščarnic. Iskalka naravnih rešitev Sanja Lončar nam pove, kako je z vsebnostjo solanina v paradižniku in tudi v krompirju.
Mnogi imajo letos težave s pokanjem zeljnih glav. Take je najbolje čimprej uporabiti za kisanje. Ker se pomembne podrobnosti v postopku fermentacije skrivajo v dodajanju začimb, je dobro vedeti, katere dodati in kdaj.
Mnogi imajo letos težave s pokanjem zeljnih glav. Take je najbolje čimprej uporabiti za kisanje. Ker se pomembne podrobnosti v postopku fermentacije skrivajo v dodajanju začimb, je dobro vedeti, katere dodati in kdaj.
Izsušene sluznice dihal so lahka tarča mikrobov, kar posledično vodi do najrazličnejših viroznih, pa tudi bakterijskih obolenj. Kako sluznice vlažiti na nareven način, nam pove Sanja Lončar.
Izsušene sluznice dihal so lahka tarča mikrobov, kar posledično vodi do najrazličnejših viroznih, pa tudi bakterijskih obolenj. Kako sluznice vlažiti na nareven način, nam pove Sanja Lončar.
V Zeliščarnici iščemo naravne rešitve za zdravje, na katerega vplivajo tudi številni dejavniki iz okolja. Tudi v primeru obsevanj in radioaktivnega sevanja nas narava ne pušča na cedilu. Prisluhnite Sanji Lončar.
V Zeliščarnici iščemo naravne rešitve za zdravje, na katerega vplivajo tudi številni dejavniki iz okolja. Tudi v primeru obsevanj in radioaktivnega sevanja nas narava ne pušča na cedilu. Prisluhnite Sanji Lončar.
Žajbelj so gojila že stara ljudstva, nanj se je do 16. stoletja nanašala tudi angleška navada pitja čaja. Spoznanja naših prednikov o zdravilnosti žajblja so potrdile tudi številne sodobne znanstvene študije, nas pa je nanje spomnila Sanja Lončar.
Žajbelj so gojila že stara ljudstva, nanj se je do 16. stoletja nanašala tudi angleška navada pitja čaja. Spoznanja naših prednikov o zdravilnosti žajblja so potrdile tudi številne sodobne znanstvene študije, nas pa je nanje spomnila Sanja Lončar.
Izvedeli boste kaj v svoji notranjosti skrivajo semena koromača oz. sladkega komarčka in zakaj ne smemo zavreči korenin omenjenega zelišča, ki je tudi odličen timski igralec. Njegova zmagovalna ekipa se imenuje 4K. Več pa v pogovoru s Sanjo Lončar.
Izvedeli boste kaj v svoji notranjosti skrivajo semena koromača oz. sladkega komarčka in zakaj ne smemo zavreči korenin omenjenega zelišča, ki je tudi odličen timski igralec. Njegova zmagovalna ekipa se imenuje 4K. Več pa v pogovoru s Sanjo Lončar.
V času dozorevanja grozdja vas spomnimo, da je rdeče grozdje bogato z resveratrolom. Kaj poleg vina še lahko naredimo iz grozdja, da bomo ohranili čim več tega najmočnejšega antioksidanta, ki ima veliko pozitivnih učinkov na naše zdravje?
V času dozorevanja grozdja vas spomnimo, da je rdeče grozdje bogato z resveratrolom. Kaj poleg vina še lahko naredimo iz grozdja, da bomo ohranili čim več tega najmočnejšega antioksidanta, ki ima veliko pozitivnih učinkov na naše zdravje?
Če tudi vi v teh dneh kuhate paradižnikovo mezgo, še posebej vabljeni k poslušanju Zeliščarnice. Sanja Lončar nam je zaupala kako mezgo narediti na najenostavnejši način in katera zelišča ji dodati, da bo naš shranek za zimske dni resnična zakladnica antioksidantov.
Če tudi vi v teh dneh kuhate paradižnikovo mezgo, še posebej vabljeni k poslušanju Zeliščarnice. Sanja Lončar nam je zaupala kako mezgo narediti na najenostavnejši način in katera zelišča ji dodati, da bo naš shranek za zimske dni resnična zakladnica antioksidantov.
Zeliščarnico tokrat namenjamo zeliščem, ki blažijo stres. Na tri izmed njih je spomnila Sanja Lončar
Zeliščarnico tokrat namenjamo zeliščem, ki blažijo stres. Na tri izmed njih je spomnila Sanja Lončar
V času zorenja plodov aronije, Zeliščarnico namenjamo temu izredno zdravemu jagodičju. Z nepravilnim postopkom pripriprave lahko izgubimo veliko dragocenega, okus pa bo trpek. Z nekaj iznajdljivosti in znanja pa lahko nastanejo zelo okusni pripravki, ki bodo vsebovali večino zdravilnih snovi, ki jih premorejo plodovi aronije. Več boste izvedeli, če boste prisluhnili Sanji Lončar.
V času zorenja plodov aronije, Zeliščarnico namenjamo temu izredno zdravemu jagodičju. Z nepravilnim postopkom pripriprave lahko izgubimo veliko dragocenega, okus pa bo trpek. Z nekaj iznajdljivosti in znanja pa lahko nastanejo zelo okusni pripravki, ki bodo vsebovali večino zdravilnih snovi, ki jih premorejo plodovi aronije. Več boste izvedeli, če boste prisluhnili Sanji Lončar.
Ker ta čas zori črni bezeg, smo Zeliščarnico namenili tem zdravilnim črnim jagodam. O pripravkih iz črnega bezga je bil narejen celo doktorat; kateri je v sebi ohranil največ zdravilnih snovi in hkrati izgubil največ strupenih glikozidov, je povedala iskalka naravnih rešitev Sanja Lončar.
Ker ta čas zori črni bezeg, smo Zeliščarnico namenili tem zdravilnim črnim jagodam. O pripravkih iz črnega bezga je bil narejen celo doktorat; kateri je v sebi ohranil največ zdravilnih snovi in hkrati izgubil največ strupenih glikozidov, je povedala iskalka naravnih rešitev Sanja Lončar.
V prejšnji Zeliščarnici smo govorili o zatiranju škodljivcev na vrtninah s pomočjo pravega pelina. Tokrat pa nam iskalka naravnih rešitev Sanja Lončar zaupala, kako s pomočjo zelišč skrbimo za zdrav paradižnik in zatiramo plesen na kumarah, bučkah in drugih plodovkah.
V prejšnji Zeliščarnici smo govorili o zatiranju škodljivcev na vrtninah s pomočjo pravega pelina. Tokrat pa nam iskalka naravnih rešitev Sanja Lončar zaupala, kako s pomočjo zelišč skrbimo za zdrav paradižnik in zatiramo plesen na kumarah, bučkah in drugih plodovkah.
V Zeliščarnici smo spomnili, da zelišča niso naravna pomoč le za človeka, temveč tudi za vrtnine. Sanja Lončar nam je tokrat povedala, pod kakšnimi pogoji je pravi pelin odličen insekticid.
V Zeliščarnici smo spomnili, da zelišča niso naravna pomoč le za človeka, temveč tudi za vrtnine. Sanja Lončar nam je tokrat povedala, pod kakšnimi pogoji je pravi pelin odličen insekticid.
Rdečo peso so kot zdravilno rastlino gojili že stari Grki in Rimljani, kot vrtnina pa je bila prvič omenjena šele v šestnajstem stoletju. V Zeliščarnici smo spoznavali njene številne zdravilne lastnosti.
Rdečo peso so kot zdravilno rastlino gojili že stari Grki in Rimljani, kot vrtnina pa je bila prvič omenjena šele v šestnajstem stoletju. V Zeliščarnici smo spoznavali njene številne zdravilne lastnosti.
V teh dneh se hladimo na različne načine, pri tem pa pogosto nevede poskrbimo, da nam je čez čas še bolj vroče. Kako se učinkovito hladiti na naraven način, nam pove Sanja Lončar.
V teh dneh se hladimo na različne načine, pri tem pa pogosto nevede poskrbimo, da nam je čez čas še bolj vroče. Kako se učinkovito hladiti na naraven način, nam pove Sanja Lončar.
Če ste med tistimi, ki pridno kuhajo marmelade in kompote, vas še posebej vabimo k poslušanju tokratne Zeliščarnice. Sanja Lončar nam med drugim pove, na kak način bodo ti sladki shranki obstojni s čim manj dodanega sladkorja in katere začimbe jim oplemenitijo okus. Izvedeli boste še, katera začimba odvzame ostrino kislosti denimo ribeza ali limone.
Če ste med tistimi, ki pridno kuhajo marmelade in kompote, vas še posebej vabimo k poslušanju tokratne Zeliščarnice. Sanja Lončar nam med drugim pove, na kak način bodo ti sladki shranki obstojni s čim manj dodanega sladkorja in katere začimbe jim oplemenitijo okus. Izvedeli boste še, katera začimba odvzame ostrino kislosti denimo ribeza ali limone.
Zeliščarnico namenjamo pehtranu, ki ga mnogi obožujejo v potici. Njegovo široko paleto zdravilih lastnosti nam predstavlja Sanja Lončar in nam razkrila zakaj mu pravijo ''mali zmaj med začimbami''.
Zeliščarnico namenjamo pehtranu, ki ga mnogi obožujejo v potici. Njegovo široko paleto zdravilih lastnosti nam predstavlja Sanja Lončar in nam razkrila zakaj mu pravijo ''mali zmaj med začimbami''.
Zeliščarnico namenjamo koromaču, rastlini, ki je bila cenjena že v antiki. V pomoč nam je pri prebavnih in številnih drugih težavah, odličen pa je tudi v kulinariki. Z šroko uporabnostjo koromača nas seznanja Sanja Lončar.
Zeliščarnico namenjamo koromaču, rastlini, ki je bila cenjena že v antiki. V pomoč nam je pri prebavnih in številnih drugih težavah, odličen pa je tudi v kulinariki. Z šroko uporabnostjo koromača nas seznanja Sanja Lončar.
Cvetovi črnega bezga čistijo limfo, spodbujajo potenje in imajo še mnoge druge zdravilne lastnosti - a le ob pravilni pripravi. Če ne marate okusa bezgovih cvetov, bodo recepti Sanje Lončar kot nalašč za vas.
Cvetovi črnega bezga čistijo limfo, spodbujajo potenje in imajo še mnoge druge zdravilne lastnosti - a le ob pravilni pripravi. Če ne marate okusa bezgovih cvetov, bodo recepti Sanje Lončar kot nalašč za vas.
Zeliščarnico tokrat namenjamo rastlini, ki je zelenjava, začimba in zelišče hkrati. Zakaj je Sanja Lončar posadila kar 200 sadik zélene, izveste v tokratni oddaji.
Zeliščarnico tokrat namenjamo rastlini, ki je zelenjava, začimba in zelišče hkrati. Zakaj je Sanja Lončar posadila kar 200 sadik zélene, izveste v tokratni oddaji.
V Zeliščarnici boste izvedeli, zakaj bi moral na vsakem vrtu rasti kraški šetraj. Njegove zdravilne moči nam je zaupala iskalka naravnih rešitev Sanja Lončar.
V Zeliščarnici boste izvedeli, zakaj bi moral na vsakem vrtu rasti kraški šetraj. Njegove zdravilne moči nam je zaupala iskalka naravnih rešitev Sanja Lončar.
Smutiji veljajo za preprost eliksir zdravja, ki si ga lahko privoščimo za zajtrk ali malico v službi. Na prvi pogled zdrav obrok pa lahko v sebi skriva tudi nekaj pasti. Nanje bo v Zeliščarnici, kmalu po pol sedmi uri, opozorila Sanja Lončar in podala rešitve zanje v obliki ustreznih začimb.
Smutiji veljajo za preprost eliksir zdravja, ki si ga lahko privoščimo za zajtrk ali malico v službi. Na prvi pogled zdrav obrok pa lahko v sebi skriva tudi nekaj pasti. Nanje bo v Zeliščarnici, kmalu po pol sedmi uri, opozorila Sanja Lončar in podala rešitve zanje v obliki ustreznih začimb.
Začenja se sezona žara, Zato je Sanja Lončar povedala, katere začimbe je dobro dodati mletemu mesu in marinadam. Izbrane začimbe izboljšajo okus, pomagajo pri prebavi težke hrane in imajo še nekaj drugih koristnih učinkov,
Začenja se sezona žara, Zato je Sanja Lončar povedala, katere začimbe je dobro dodati mletemu mesu in marinadam. Izbrane začimbe izboljšajo okus, pomagajo pri prebavi težke hrane in imajo še nekaj drugih koristnih učinkov,
V Zeliščarnici predstavljamo zelišča in seznanjamo poslušalce, zakaj moramo zelišča pred nabiranjem in uporabo dobro poznati, pa tudi, kako jih pravilno uporabljamo.
V Zeliščarnici predstavljamo zelišča in seznanjamo poslušalce, zakaj moramo zelišča pred nabiranjem in uporabo dobro poznati, pa tudi, kako jih pravilno uporabljamo.
Ob veliki noči v Zeliščarnici ne smemo zaobiti hrena, ki je nepogrešlji del praznične kulinarike - ne le zaradi simbolike, pač pa tudi iz zdravstvenih razlogov. Zaradi protirakavih, antibakterijskih in mnogih drugih koristnih učinkov na naše zdravje, pa ga je koristno uživati vse leto. (foto: By Amanda Slater from Coventry, West Midlands, UK - Hren (Horseradish), CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=47780499)
Ob veliki noči v Zeliščarnici ne smemo zaobiti hrena, ki je nepogrešlji del praznične kulinarike - ne le zaradi simbolike, pač pa tudi iz zdravstvenih razlogov. Zaradi protirakavih, antibakterijskih in mnogih drugih koristnih učinkov na naše zdravje, pa ga je koristno uživati vse leto. (foto: By Amanda Slater from Coventry, West Midlands, UK - Hren (Horseradish), CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=47780499)
Sanja Lončar je tokrat predstavila začimbe, ki zmanjšujejejo glikemični indeks živil, oz. pomagajo uravnavati sladkor v krvi. Katere so in kdaj jih uporabiti?
Sanja Lončar je tokrat predstavila začimbe, ki zmanjšujejejo glikemični indeks živil, oz. pomagajo uravnavati sladkor v krvi. Katere so in kdaj jih uporabiti?
Zelišča ne pomagajo le človeku, ampak tudi vrtninam, zato naše babice niso poznale ločenih zeliščnih vrtov. Sanja Lončar, urednica spletnega središča Zazdravje.net pri tem dodaja, da kar se ujema v loncu, ponavadi sodi skupaj na vrt.
Zelišča ne pomagajo le človeku, ampak tudi vrtninam, zato naše babice niso poznale ločenih zeliščnih vrtov. Sanja Lončar, urednica spletnega središča Zazdravje.net pri tem dodaja, da kar se ujema v loncu, ponavadi sodi skupaj na vrt.
Negotovi časi so priložnost za premik v glavi. Če razmišljate, kako na svojem vrtu, balkonu ali okenski polici pridelati čim več vitaminov, mineralov in antioksidantov, potem ne preslišite tokratne zeliščarnice.
Negotovi časi so priložnost za premik v glavi. Če razmišljate, kako na svojem vrtu, balkonu ali okenski polici pridelati čim več vitaminov, mineralov in antioksidantov, potem ne preslišite tokratne zeliščarnice.
Naše babice so dobro poznale zdravilne moči arnike, ki jim danes pritrjuje tudi znanost. Tradicionalna in sodobna spoznanja o arniki je preučila in na lastni koži preiskusila tudi Sanja Lončar.
Naše babice so dobro poznale zdravilne moči arnike, ki jim danes pritrjuje tudi znanost. Tradicionalna in sodobna spoznanja o arniki je preučila in na lastni koži preiskusila tudi Sanja Lončar.
Tokratna Zeliščarnica ima podnaslov Dramilo in nas želi spodbuditi k temu, da izkoristimo zgodnjo ponudbo divjih rastlin, ki jih že ponuja narava. Da je to letos še posebej dobrodošlo, je spomnila iskalka naravnih rešitev Sanja Lončar.
Tokratna Zeliščarnica ima podnaslov Dramilo in nas želi spodbuditi k temu, da izkoristimo zgodnjo ponudbo divjih rastlin, ki jih že ponuja narava. Da je to letos še posebej dobrodošlo, je spomnila iskalka naravnih rešitev Sanja Lončar.
Najnovejše klinične študije o protivirusnih močeh ameriškega slamnika so potrdile starodavna vedenja severno-ameriških Indijacev. Sanja Lončar nas je v Zeliščarnici seznanila z izsledki teh študij in nas spomnila, da je zdaj čas za setev te zdravilne rastline.
Najnovejše klinične študije o protivirusnih močeh ameriškega slamnika so potrdile starodavna vedenja severno-ameriških Indijacev. Sanja Lončar nas je v Zeliščarnici seznanila z izsledki teh študij in nas spomnila, da je zdaj čas za setev te zdravilne rastline.
Zeliščarnico namenjamo manj znani začimbi, ki jo je sveta Hildegarda imenovala kar začimba življenja. S Sanjo Lončar smo predstavili galgant, ki deluje ugodno na prebavo in srce, nas ohranja budne in še bi lahko naštevali njegove pozitivne lastnosti.
Zeliščarnico namenjamo manj znani začimbi, ki jo je sveta Hildegarda imenovala kar začimba življenja. S Sanjo Lončar smo predstavili galgant, ki deluje ugodno na prebavo in srce, nas ohranja budne in še bi lahko naštevali njegove pozitivne lastnosti.
Še eno Zeliščarnico namenjamo česnu. Pred tednom dni smo izpostavili njegovo antiseptično delovanje, tokrat pa bo Sanja Lončar povedala, kako česen vpliva na krvožilni sistem in na delovanje jeter.
Še eno Zeliščarnico namenjamo česnu. Pred tednom dni smo izpostavili njegovo antiseptično delovanje, tokrat pa bo Sanja Lončar povedala, kako česen vpliva na krvožilni sistem in na delovanje jeter.
Da česen ščiti pred vampirji in zlemi duhovi v Zeliščarnici ne moremo potrditi, lahko pa s sodobnimi spoznanji razumemo prednike, ki so v to verjeli. V česnu se namreč skriva marsikaj zdravilnega, kar odganja patogene organizme; od virusov do trdoživih bakterih, odpornih na antibiotike. Več o zdravilni moči česna boste izvedeli v tokratni Zeliščarnici.
Da česen ščiti pred vampirji in zlemi duhovi v Zeliščarnici ne moremo potrditi, lahko pa s sodobnimi spoznanji razumemo prednike, ki so v to verjeli. V česnu se namreč skriva marsikaj zdravilnega, kar odganja patogene organizme; od virusov do trdoživih bakterih, odpornih na antibiotike. Več o zdravilni moči česna boste izvedeli v tokratni Zeliščarnici.
Tudi tokratno Zeliščarnico namenjamo kurkumi, ki vsebuje zdravju koristne kurkumine. Kako jih narediti dostopne našemu telesu, zakaj so odlični za možgane in še kaj, nam je zaupala iskalka naravnih rešitev Sanja Lončar.
Tudi tokratno Zeliščarnico namenjamo kurkumi, ki vsebuje zdravju koristne kurkumine. Kako jih narediti dostopne našemu telesu, zakaj so odlični za možgane in še kaj, nam je zaupala iskalka naravnih rešitev Sanja Lončar.
Kurkuma velja v hindujski kulturi za simbol sonca in sreče, pri nas pa lahko zanjo rečemo, da je zlata vredna začimba. Zakaj ji pripisujemo tak pomen je Metki Perko povedala Sanja Lončar.
Kurkuma velja v hindujski kulturi za simbol sonca in sreče, pri nas pa lahko zanjo rečemo, da je zlata vredna začimba. Zakaj ji pripisujemo tak pomen je Metki Perko povedala Sanja Lončar.
Čeprav še ni velika noč bomo v Zeliščarnici govorili o hrenu. Ta zdravilna korenina nas ob pravilni uporabi pozimi greje od znotraj, čisti dihalne poti, deluje protibolečinsko in še bi lahko naštevali. Prisluhnite Metki Perko in iskalki naravnih rešitev Sanji Lončar.
Čeprav še ni velika noč bomo v Zeliščarnici govorili o hrenu. Ta zdravilna korenina nas ob pravilni uporabi pozimi greje od znotraj, čisti dihalne poti, deluje protibolečinsko in še bi lahko naštevali. Prisluhnite Metki Perko in iskalki naravnih rešitev Sanji Lončar.
V zraku krožijo številni virusi in mnogi, vključno z omikronom, med drugim povzročajo boleče grlo. Narava tudi za to težavo pozna številne rešitve, da jih boste poznali tudi vi, prisluhnite Zeliščarnici, ki sta jo pripravili Sanja Lončar in Metka Perko.
V zraku krožijo številni virusi in mnogi, vključno z omikronom, med drugim povzročajo boleče grlo. Narava tudi za to težavo pozna številne rešitve, da jih boste poznali tudi vi, prisluhnite Zeliščarnici, ki sta jo pripravili Sanja Lončar in Metka Perko.
Ste vedeli da so klinčki ali nageljnove žbice posušeni cvetni popki zimzelene rastline, ki zraste do 15 metrov in živi do 350 let? Klinčki niso le aromatični impak veljajo za najmočnejši antioksidant. Zakaj so nepogrešljivi v kulinariki in v domači lekarni, bo v Zeliščarnici, kmalu po pol sedmi uri povedala urednica spletnega središča Za zdravje.net Sanja Lončar.
Ste vedeli da so klinčki ali nageljnove žbice posušeni cvetni popki zimzelene rastline, ki zraste do 15 metrov in živi do 350 let? Klinčki niso le aromatični impak veljajo za najmočnejši antioksidant. Zakaj so nepogrešljivi v kulinariki in v domači lekarni, bo v Zeliščarnici, kmalu po pol sedmi uri povedala urednica spletnega središča Za zdravje.net Sanja Lončar.
Kardamom je nekaterim že dobro znan, za mnoge pa je še vedno neznana eksotična začimba. Zakaj ga je koristno dodajati črni kavi, božičnim začimbam in čemu ga Indijci žvečijo kot žvečilko? Te in še druge odgovore prinaša Zeliščarnica, ki jo je pripravila Metka Perko.
Kardamom je nekaterim že dobro znan, za mnoge pa je še vedno neznana eksotična začimba. Zakaj ga je koristno dodajati črni kavi, božičnim začimbam in čemu ga Indijci žvečijo kot žvečilko? Te in še druge odgovore prinaša Zeliščarnica, ki jo je pripravila Metka Perko.
Spremljevalec viroznih obolenj je tudi kašelj, ki se razvija od suhega do produktivnega. Da boste vedeli s katerimi pripravki si pomagamo v različnih fazah kašlja. Pripravila Metka Perko.
Spremljevalec viroznih obolenj je tudi kašelj, ki se razvija od suhega do produktivnega. Da boste vedeli s katerimi pripravki si pomagamo v različnih fazah kašlja. Pripravila Metka Perko.
Če nas topla peč greje od zunaj, nas lahko nekatera zelišča in začimbe grejejo od znotraj. Ker obstajajo tudi taka, ki hladijo, je dobro vedeti, kdaj si bomo skuhali npr. metin in kdaj lipov čaj. Da vam bo ravno prav toplo... Pripravila Metka Perko.
Če nas topla peč greje od zunaj, nas lahko nekatera zelišča in začimbe grejejo od znotraj. Ker obstajajo tudi taka, ki hladijo, je dobro vedeti, kdaj si bomo skuhali npr. metin in kdaj lipov čaj. Da vam bo ravno prav toplo... Pripravila Metka Perko.
V Zeliščarnici govorimo o gabezu, ki mu pravimo tudi kostni celež. Poleti uporabljamo zelene dele rastline, od pozne jeseni do pomladi pa je čas za izkop korenin. O zdravilnih učinkih gabeza in njegovi uporabi, je z Metko Perko spregovorila iskalka naravnih rešitev Sanja Lončar.
V Zeliščarnici govorimo o gabezu, ki mu pravimo tudi kostni celež. Poleti uporabljamo zelene dele rastline, od pozne jeseni do pomladi pa je čas za izkop korenin. O zdravilnih učinkih gabeza in njegovi uporabi, je z Metko Perko spregovorila iskalka naravnih rešitev Sanja Lončar.