Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Projekt Zelena generacija povezuje oddaje in ciljne javnosti Otroškega in mladinskega programa v oddajah Firbcologi, Infodrom in Studio Kriškraš, ki nagovarjajo mlade različnih starostnih skupin ter kratek format oddaj #Zelena generacija – Young Village Folk, ki informira in ozavešča o odprtih vprašanjih evropskega kmetijstva in razvoju podeželja na podlagi aktualne tematike in zamenjave generacij v pridelavi hrane, ki je tudi ena izmed devetih prioritet skupne kmetijske politike po letu 2020.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Tržni vrtovi so majhne zelenjavne kmetije , ki jih razvijajo v Ameriki in Kanadi. Tilen Praprotnik se je odločil , da jih prenese tudi v Slovenijo, konkretno na Gorenjsko. Njegovo zelenjavo z veseljem na svoje jedilnike uvršča kuharski chef Uroš Štefelin.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Tržni vrtovi so majhne zelenjavne kmetije , ki jih razvijajo v Ameriki in Kanadi. Tilen Praprotnik se je odločil , da jih prenese tudi v Slovenijo, konkretno na Gorenjsko. Njegovo zelenjavo z veseljem na svoje jedilnike uvršča kuharski chef Uroš Štefelin.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Miha Kobal razvija svoj projekt pridelave česna, čebule in krompirja na slikoviti Šentviški planoti. Študij elektrotehnike v Ljubljani ga ni odvrnil od ideje da v domači vasi Ponikve nadaljuje svojo prihodnost. Miha pozimi sodeluje tudi v projektu pogozdovanja, že od nekdaj pa je zapriseženi športnik in učitelj smučanja. Lotil se je tudi obnove starih objektov , kjer načrtuje tudi turistično dejavnost.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Miha Kobal razvija svoj projekt pridelave česna, čebule in krompirja na slikoviti Šentviški planoti. Študij elektrotehnike v Ljubljani ga ni odvrnil od ideje da v domači vasi Ponikve nadaljuje svojo prihodnost. Miha pozimi sodeluje tudi v projektu pogozdovanja, že od nekdaj pa je zapriseženi športnik in učitelj smučanja. Lotil se je tudi obnove starih objektov , kjer načrtuje tudi turistično dejavnost.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Še nekaj korakov do doktorata na Biotehniški fakulteti, končan študij andragogike in skrb za 1000 oljčnih dreves, to je zgodba mlade prevzemnice kmetije Martine Veršnik iz Izole.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Še nekaj korakov do doktorata na Biotehniški fakulteti, končan študij andragogike in skrb za 1000 oljčnih dreves, to je zgodba mlade prevzemnice kmetije Martine Veršnik iz Izole.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Luka Košir je eden izmed najuspešnejših slovenskih kuharskih chefov, vendar se tudi sam ukvarja s pridelavo hrane. Že nekaj let razvija prirejo rac in gosi, prideluje zelenjavo in načrtuje , da bo imela njegova restavracija tudi svojo prirejo krško poljskih prašičev. Luka Košir pa je tudi povezovalec, spodbuja in promovira kakovostne pridelke in izdelke slovenskih kmetij in ocenjuje , da je v slovenskem prostoru še veliko možnosti za mlade, ki bi se ukvarjali s kakovostno pridelavo hrane.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Luka Košir je eden izmed najuspešnejših slovenskih kuharskih chefov, vendar se tudi sam ukvarja s pridelavo hrane. Že nekaj let razvija prirejo rac in gosi, prideluje zelenjavo in načrtuje , da bo imela njegova restavracija tudi svojo prirejo krško poljskih prašičev. Luka Košir pa je tudi povezovalec, spodbuja in promovira kakovostne pridelke in izdelke slovenskih kmetij in ocenjuje , da je v slovenskem prostoru še veliko možnosti za mlade, ki bi se ukvarjali s kakovostno pridelavo hrane.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Brata Mitja in Matjan Žgajner sta iz majhne kmetije, ki jo je podedovala njuna mama, razvila projekt ki ju je pripeljal do najboljših kuharskih mojstrov v Sloveniji. S farmo kuncev in avtohtonih krškopoljskih prašičev, ter s predelavo v odlične mesne izdelke, sta ustvarila delovni mesti tudi za svoji ženi. Družinsko podjetje se uspešno razvija in raste.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Brata Mitja in Matjan Žgajner sta iz majhne kmetije, ki jo je podedovala njuna mama, razvila projekt ki ju je pripeljal do najboljših kuharskih mojstrov v Sloveniji. S farmo kuncev in avtohtonih krškopoljskih prašičev, ter s predelavo v odlične mesne izdelke, sta ustvarila delovni mesti tudi za svoji ženi. Družinsko podjetje se uspešno razvija in raste.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico. Samu is 20 years old and has been farming since childhood, he drove the combine before his father bought him a moped. Today, he is convinced that his life in the future will be linked to the extraction of peat, which in Finland stretches over more than 10 million hectares of forest.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico. Samu is 20 years old and has been farming since childhood, he drove the combine before his father bought him a moped. Today, he is convinced that his life in the future will be linked to the extraction of peat, which in Finland stretches over more than 10 million hectares of forest.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano? Samu ima 20 let, ko je bil star 14 je začel pomagati očetu pri pridobivanju šote. Na Finskem se pod številnimi gozdovi nahajajo rastišča šote, ki jih uporabljajo za ogrevanje, pa tudi za različne namene v kmetijstvu. Samu je mlad Finec, ki ve kaj želi doseči v življenju.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano? Samu ima 20 let, ko je bil star 14 je začel pomagati očetu pri pridobivanju šote. Na Finskem se pod številnimi gozdovi nahajajo rastišča šote, ki jih uporabljajo za ogrevanje, pa tudi za različne namene v kmetijstvu. Samu je mlad Finec, ki ve kaj želi doseči v življenju.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano? Sam Borub ima danske korenine, nedaleč od Helsinkov se ukvarja s prirejo pasme goveda angus. Sam je odprt za velike ideje, razmišlja da bi na kmetiji odprl možnosti za lov in motokros. Kritičen pa je tudi do obstoječih norm in predpisov, ki zadevajo ekološko pridelavo hrane.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano? Sam Borub ima danske korenine, nedaleč od Helsinkov se ukvarja s prirejo pasme goveda angus. Sam je odprt za velike ideje, razmišlja da bi na kmetiji odprl možnosti za lov in motokros. Kritičen pa je tudi do obstoječih norm in predpisov, ki zadevajo ekološko pridelavo hrane.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico. Sam Borup has Danish roots. He is a young farmer, open-minded and ready for new challenges. Not far from Helsinki he breeds the Angus breed, his farm also has extensive forest areas. He organizes hunting and motocross on the farm, and is open to initiatives by people who want to spend their free time in the countryside.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico. Sam Borup has Danish roots. He is a young farmer, open-minded and ready for new challenges. Not far from Helsinki he breeds the Angus breed, his farm also has extensive forest areas. He organizes hunting and motocross on the farm, and is open to initiatives by people who want to spend their free time in the countryside.
Samu ima 20 let in se že od otroštva ukvarja s kmetovanjem.
Samu ima 20 let in se že od otroštva ukvarja s kmetovanjem.
Sam Borub ima danske korenine, nedaleč od Helsinkov se ukvarja s prirejo pasme angus, kmetija pa ima tudi obširne površine gozda.
Sam Borub ima danske korenine, nedaleč od Helsinkov se ukvarja s prirejo pasme angus, kmetija pa ima tudi obširne površine gozda.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano? Jossi in Kari, oče in sin, sta zelo zgodaj, ko še nista dosegla 40. rojstnega dne, prepustila kmetijo mladim generacijam. Danes na kmetiji ustvarjajo trije Karijevi sinovi, ki so stari od 18 do 20 let. Zgodba družine Knuuttila, ki se zaveda kako pomembne so ideje, ki jih prinašajo mlade generacije, so redkost tako na Finskem kot v vseh evropskih državah.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano? Jossi in Kari, oče in sin, sta zelo zgodaj, ko še nista dosegla 40. rojstnega dne, prepustila kmetijo mladim generacijam. Danes na kmetiji ustvarjajo trije Karijevi sinovi, ki so stari od 18 do 20 let. Zgodba družine Knuuttila, ki se zaveda kako pomembne so ideje, ki jih prinašajo mlade generacije, so redkost tako na Finskem kot v vseh evropskih državah.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico. Jossi and Kari left their children a farm when they were not yet 40 years old. They are convinced that it is necessary to trust the young generation and leave farms to new, fresh, young and innovative ideas very early if we want someone else to grow food for us in the future.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico. Jossi and Kari left their children a farm when they were not yet 40 years old. They are convinced that it is necessary to trust the young generation and leave farms to new, fresh, young and innovative ideas very early if we want someone else to grow food for us in the future.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano? Tanel je na estonskem otoku Saarema v nekdanjem solhozu zagnal projekt reje ekoloških jajc. Investicijo je začel prav v času ko je epidemija covid 19 zajela tudi estonski otok. Tanel je ponosen, da je projekt izpeljal kljub veliko težavam, s čimer je dokazal da je podjetnik, ki se ne pusti ustaviti. Ekološka jajca iz otoka Saarema so že po letu dni postala prepoznavna blagovna znamka.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano? Tanel je na estonskem otoku Saarema v nekdanjem solhozu zagnal projekt reje ekoloških jajc. Investicijo je začel prav v času ko je epidemija covid 19 zajela tudi estonski otok. Tanel je ponosen, da je projekt izpeljal kljub veliko težavam, s čimer je dokazal da je podjetnik, ki se ne pusti ustaviti. Ekološka jajca iz otoka Saarema so že po letu dni postala prepoznavna blagovna znamka.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico. Tanel Tang has set up his own organic egg production company on the Estonian island of Saaremaa. The project began a few months before the declaration of an epidemic that would require a lot of energy and innovation so that it could set up a facility in technology that would have more than 100 eggs a day today. He successfully promotes sales on Facebook as well as participating in the reality show.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico. Tanel Tang has set up his own organic egg production company on the Estonian island of Saaremaa. The project began a few months before the declaration of an epidemic that would require a lot of energy and innovation so that it could set up a facility in technology that would have more than 100 eggs a day today. He successfully promotes sales on Facebook as well as participating in the reality show.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano? Mike je estonski kmet, ki skupaj z očetom gospodari na več kot 4000 hektarih zemlje. Pri delu mu je v veliko pomoč aplikacija, ki so jo razvili E-Agronomi, skupina mladih agronomov in računalniških strokovnjakov, ki svoje storitve povezujejo z več kot tisoč kmeti ne le v Estoniji, temveč tudi na Poljskem, Češkem, Nemčiji, Litvi, Latviji in nedavno tudi Avstraliji.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano? Mike je estonski kmet, ki skupaj z očetom gospodari na več kot 4000 hektarih zemlje. Pri delu mu je v veliko pomoč aplikacija, ki so jo razvili E-Agronomi, skupina mladih agronomov in računalniških strokovnjakov, ki svoje storitve povezujejo z več kot tisoč kmeti ne le v Estoniji, temveč tudi na Poljskem, Češkem, Nemčiji, Litvi, Latviji in nedavno tudi Avstraliji.
Jossi in Kari, sta svojim otrokom zapustila kmetijo, ko še nista dopolnila 40. rojstnega dne. Prepričana sta, da je potrebno mladi generaciji zaupati in prepustiti kmetije novim, svežim, mladim in inovativnim idejam zelo zgodaj, če želimo da nam bo v prihodnosti še kdo prideloval hrano.
Jossi in Kari, sta svojim otrokom zapustila kmetijo, ko še nista dopolnila 40. rojstnega dne. Prepričana sta, da je potrebno mladi generaciji zaupati in prepustiti kmetije novim, svežim, mladim in inovativnim idejam zelo zgodaj, če želimo da nam bo v prihodnosti še kdo prideloval hrano.
Tanel Tang je na estonskem otoku Saaremaa zasnoval svoje podjetje z ekološko prirejo jajc. Projekt je začel le nekaj mesecev pred razglasitvijo epidemije covid in potreboval veliko energije in inovativnosti, da je lahko postavil objekt in tehnologijo, ki mu danes prinaša več kot 100 jajc na dan.
Tanel Tang je na estonskem otoku Saaremaa zasnoval svoje podjetje z ekološko prirejo jajc. Projekt je začel le nekaj mesecev pred razglasitvijo epidemije covid in potreboval veliko energije in inovativnosti, da je lahko postavil objekt in tehnologijo, ki mu danes prinaša več kot 100 jajc na dan.
In the last year, as part of the shows #Green Generation - Young Village Folk, stories of young people have been created, which prove how innovative ideas and how much energy young people who produce food have for us. In order for young people to be able to pass on their ideas to responsible decision-makers, we gathered at the tourist farm Urška and exchanged our ideas with the Slovenian Minister of Agriculture, Forestry and Food - dr. Jože Podgoršek. Music band Koala Voice, whose single 'Ker tu je vse tako lepo' can be heard at the beginning of each #Green Generation / Young Village Folk show, made sure we enjoyed the day in a beautiful ambience.
In the last year, as part of the shows #Green Generation - Young Village Folk, stories of young people have been created, which prove how innovative ideas and how much energy young people who produce food have for us. In order for young people to be able to pass on their ideas to responsible decision-makers, we gathered at the tourist farm Urška and exchanged our ideas with the Slovenian Minister of Agriculture, Forestry and Food - dr. Jože Podgoršek. Music band Koala Voice, whose single 'Ker tu je vse tako lepo' can be heard at the beginning of each #Green Generation / Young Village Folk show, made sure we enjoyed the day in a beautiful ambience.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, obljavljamo še angleško različico. Maik is a young Estonian farmer who, together with his father, cultivates more than 4,000 hectares of land, where crops are mostly organic. Maik also co-founded E-Agronom, a group of young IT professionals who designed an app in Estonia a few years ago that is of great help especially to large farmers to be able to digitally control their farm. Without the app developed by E-Agronomists, Maik would not be able to control all activities on 4,000 hectares of land.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, obljavljamo še angleško različico. Maik is a young Estonian farmer who, together with his father, cultivates more than 4,000 hectares of land, where crops are mostly organic. Maik also co-founded E-Agronom, a group of young IT professionals who designed an app in Estonia a few years ago that is of great help especially to large farmers to be able to digitally control their farm. Without the app developed by E-Agronomists, Maik would not be able to control all activities on 4,000 hectares of land.
Maik je mlad estonski kmet, ki skupaj z očetom obdeluje več kot 4000 hektarjev zemlje, kjer v večini rastejo ekološki pridelki. Maik je sodeloval tudi pri ustanovitvi E-Agronomov, skupine mladih IT strokovnjakov, ki so v Estoniji pred nekaj leti zasnovali aplikacijo, ki je v veliko pomoč predvsem velikim kmetom, da lahko digitalno nadzorujejo svojo kmetijo. Prikazno sliko po želji in kar objavite prosim
Maik je mlad estonski kmet, ki skupaj z očetom obdeluje več kot 4000 hektarjev zemlje, kjer v večini rastejo ekološki pridelki. Maik je sodeloval tudi pri ustanovitvi E-Agronomov, skupine mladih IT strokovnjakov, ki so v Estoniji pred nekaj leti zasnovali aplikacijo, ki je v veliko pomoč predvsem velikim kmetom, da lahko digitalno nadzorujejo svojo kmetijo. Prikazno sliko po želji in kar objavite prosim
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano? Michalova družina , žena Anna in tri hčerke so predani mlečni prireji na kmetiji v bližini Varšave. Michael je nekaj let delal v banki in se odločil da prevzame kmetijo svojih staršev. Mlada družina razvija kmetijo s pomočjo novih tehnologij in veliko medsebojne ljubezni.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano? Michalova družina , žena Anna in tri hčerke so predani mlečni prireji na kmetiji v bližini Varšave. Michael je nekaj let delal v banki in se odločil da prevzame kmetijo svojih staršev. Mlada družina razvija kmetijo s pomočjo novih tehnologij in veliko medsebojne ljubezni.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, obljavljamo še angleško različico. After studying, Michal first got a job at a bank. After he had met his wife Anna, they soon created their own family and decided to continue living on a farm not far from Warsaw. Today, Michal and Anna and their three daughters are involved in milk production.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, obljavljamo še angleško različico. After studying, Michal first got a job at a bank. After he had met his wife Anna, they soon created their own family and decided to continue living on a farm not far from Warsaw. Today, Michal and Anna and their three daughters are involved in milk production.
Projekt Zelena generacija povezuje oddaje in ciljne javnosti Otroškega in mladinskega programa v oddajah Firbcologi, Infodrom in Studio Kriškraš, ki nagovarjajo mlade različnih starostnih skupin ter kratek format oddaj #Zelena generacija – Young Village Folk, ki informira in ozavešča o odprtih vprašanjih evropskega kmetijstva in razvoju podeželja na podlagi aktualne tematike in zamenjave generacij v pridelavi hrane, ki je tudi ena izmed devetih prioritet skupne kmetijske politike po letu 2020.
Projekt Zelena generacija povezuje oddaje in ciljne javnosti Otroškega in mladinskega programa v oddajah Firbcologi, Infodrom in Studio Kriškraš, ki nagovarjajo mlade različnih starostnih skupin ter kratek format oddaj #Zelena generacija – Young Village Folk, ki informira in ozavešča o odprtih vprašanjih evropskega kmetijstva in razvoju podeželja na podlagi aktualne tematike in zamenjave generacij v pridelavi hrane, ki je tudi ena izmed devetih prioritet skupne kmetijske politike po letu 2020.
Michal Krajewski skupaj z ženo Anno in hčerkami skrbi za kmetijo na vzhodu Poljske, na kateri se ukvarjajo z vzrejo mlečnega goveda. Michal na kmetiji gospodari od leta 2006.
Michal Krajewski skupaj z ženo Anno in hčerkami skrbi za kmetijo na vzhodu Poljske, na kateri se ukvarjajo z vzrejo mlečnega goveda. Michal na kmetiji gospodari od leta 2006.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano? Artičoke so eden izmed tradicionalnih pridelkov na Sardiniji in so del proizvodnje tudi v okolici mesta Oristano, kjer Alessandro nadaljuje posel svojega očeta, pridelava različne zelenjave na veliko. Alessando je po študijo informatike v Združenih državah Amerike pridobil še doktorski naziv na področju genetike paradižnika. Mladi Sardinijec z veseljem nadaljuje družinsko tradicijo, vendar pa razvija tudi svoje projekte. V Oristanu je odprl trgovino s sadjem in zelenjavo, tudi zato da bo lahko sledil tudi željam kupcev in izpopolnil promocijo pri prodaji.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano? Artičoke so eden izmed tradicionalnih pridelkov na Sardiniji in so del proizvodnje tudi v okolici mesta Oristano, kjer Alessandro nadaljuje posel svojega očeta, pridelava različne zelenjave na veliko. Alessando je po študijo informatike v Združenih državah Amerike pridobil še doktorski naziv na področju genetike paradižnika. Mladi Sardinijec z veseljem nadaljuje družinsko tradicijo, vendar pa razvija tudi svoje projekte. V Oristanu je odprl trgovino s sadjem in zelenjavo, tudi zato da bo lahko sledil tudi željam kupcev in izpopolnil promocijo pri prodaji.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico. Artichokes are one of the traditional crops in Sardinia and are also part of the production around the town of Oristano, where Alessandro continues his father’s business, growing a variety of vegetables in bulk. After studying computer science, Alessando also earned a doctorate in tomato genetics in the United States. The young Sardinian is happy to continue the family tradition, but he is also developing his projects. He opened a fruit and vegetable store in Oristan, so that he could follow the wishes of customers and improve sales promotion.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico. Artichokes are one of the traditional crops in Sardinia and are also part of the production around the town of Oristano, where Alessandro continues his father’s business, growing a variety of vegetables in bulk. After studying computer science, Alessando also earned a doctorate in tomato genetics in the United States. The young Sardinian is happy to continue the family tradition, but he is also developing his projects. He opened a fruit and vegetable store in Oristan, so that he could follow the wishes of customers and improve sales promotion.
Artičoke so eden izmed tradicionalnih pridelkov na Sardiniji in so del proizvodnje tudi v okolici mesta Oristano, kjer Alessandro nadaljuje posel svojega očeta, pridelavo različne zelenjave na veliko.
Artičoke so eden izmed tradicionalnih pridelkov na Sardiniji in so del proizvodnje tudi v okolici mesta Oristano, kjer Alessandro nadaljuje posel svojega očeta, pridelavo različne zelenjave na veliko.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano? Mamoiada, pa tudi Orgosolo, ki slovi po mestnih poslikavah imenovanih »murales«, so mesteca na Sardiniji, kjer raste še posebej kakovostna avtohtona sorta trte cannonau. Z vinom se na otoku v zadnjih letih ukvarja vse več visoko izobraženih mladih ljudi. Luca je študiral ekonomijo v Milanu, bil nekaj let zaposlen v javni upravi, Simone je študiral enologijo in potoval po svetu, Marco pa je po študiju informatike odkril svojo strast do vina. In tako so se v Mamoiadi v zadnjih letih odprle številne kantine z mladimi gospodarji.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano? Mamoiada, pa tudi Orgosolo, ki slovi po mestnih poslikavah imenovanih »murales«, so mesteca na Sardiniji, kjer raste še posebej kakovostna avtohtona sorta trte cannonau. Z vinom se na otoku v zadnjih letih ukvarja vse več visoko izobraženih mladih ljudi. Luca je študiral ekonomijo v Milanu, bil nekaj let zaposlen v javni upravi, Simone je študiral enologijo in potoval po svetu, Marco pa je po študiju informatike odkril svojo strast do vina. In tako so se v Mamoiadi v zadnjih letih odprle številne kantine z mladimi gospodarji.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico. Mamoiada, as well as Orgosolo, famous for the city's paintings called "murales", are small towns in Sardinia, where high quality indigenous variety of cannonau wine grows. In recent years more and more highly educated people have been dealing with wine on this island. Luca studied economics in Milan and was employed in public administration for a few years, Simone studied oenology and traveled the world and Marco discovered his passion for wine while studying computer science.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico. Mamoiada, as well as Orgosolo, famous for the city's paintings called "murales", are small towns in Sardinia, where high quality indigenous variety of cannonau wine grows. In recent years more and more highly educated people have been dealing with wine on this island. Luca studied economics in Milan and was employed in public administration for a few years, Simone studied oenology and traveled the world and Marco discovered his passion for wine while studying computer science.
Vse več mladih v Mamoiadi na Siciliji odpira svoje kantine.
Vse več mladih v Mamoiadi na Siciliji odpira svoje kantine.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano? Mauro in Giuseppe sta prijatelja in partnerja, ki sta pred nekaj leti ob klepetu ob pivu sklenila postaviti svojo pivovarno. In tako je nastala blagovna znamka sardinijskega piva, ki temelji na trajnostni pridelavi in krožnemu gospodarjenju, Marduk. V bronasti dobi je namreč na otoku Sardinija živel bog Marduk, ki je poosebljal luč sonca in moč bika. V pivovarni danes izdelujejo že šest različnih vrst piva in z novimi proizvodi razvijajo model krožnega gospodarjenja.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano? Mauro in Giuseppe sta prijatelja in partnerja, ki sta pred nekaj leti ob klepetu ob pivu sklenila postaviti svojo pivovarno. In tako je nastala blagovna znamka sardinijskega piva, ki temelji na trajnostni pridelavi in krožnemu gospodarjenju, Marduk. V bronasti dobi je namreč na otoku Sardinija živel bog Marduk, ki je poosebljal luč sonca in moč bika. V pivovarni danes izdelujejo že šest različnih vrst piva in z novimi proizvodi razvijajo model krožnega gospodarjenja.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico. Mauro and Giuseppe are friends and partners who decided to set up their own brewery while chatting over a beer a few years ago. And so the Sardinian beer brand based on sustainable production and circular management, Marduk, was born. In the Bronze Age, the island of Sardinia was inhabited by the god Marduk, who embodied the light of the sun and the power of the bull. Today, the brewery already produces six different types of beer and is developing a circular management model with new products.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico. Mauro and Giuseppe are friends and partners who decided to set up their own brewery while chatting over a beer a few years ago. And so the Sardinian beer brand based on sustainable production and circular management, Marduk, was born. In the Bronze Age, the island of Sardinia was inhabited by the god Marduk, who embodied the light of the sun and the power of the bull. Today, the brewery already produces six different types of beer and is developing a circular management model with new products.
Mauro in Giuseppe sta prijatelja in partnerja, ki sta pred nekaj leti ob klepetu ob pivu sklenila postaviti svojo pivovarno.
Mauro in Giuseppe sta prijatelja in partnerja, ki sta pred nekaj leti ob klepetu ob pivu sklenila postaviti svojo pivovarno.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6 % kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano? Sa Perda Marcada je turistična kmetija v bližini sardinijskega mesta Arbus, kjer ročno izdelujejo tudi svetovno poznane sardinijske nože. Elena je turistično kmetijo nadgradila tudi z delavnicami in socialnimi projekti, kjer tako otroke kot odrasle vključuje v izdelovanje najrazličnejših testenin in izdelkov iz volne sardinijskih ovac. Na otoku imajo še posebej v kmetijstvu pomembno vlogo ženske.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6 % kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano? Sa Perda Marcada je turistična kmetija v bližini sardinijskega mesta Arbus, kjer ročno izdelujejo tudi svetovno poznane sardinijske nože. Elena je turistično kmetijo nadgradila tudi z delavnicami in socialnimi projekti, kjer tako otroke kot odrasle vključuje v izdelovanje najrazličnejših testenin in izdelkov iz volne sardinijskih ovac. Na otoku imajo še posebej v kmetijstvu pomembno vlogo ženske.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico. We visited Elena in Sardinia. She takes care of the Sa Perda Marcada tourist farm near the town of Arbus, where they also make world-famous Sardinian knives by hand. Elena has upgraded the tourist farm with workshops and social projects, where she involves both children and adults in the production of various pasta and Sardinian sheep wool products.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico. We visited Elena in Sardinia. She takes care of the Sa Perda Marcada tourist farm near the town of Arbus, where they also make world-famous Sardinian knives by hand. Elena has upgraded the tourist farm with workshops and social projects, where she involves both children and adults in the production of various pasta and Sardinian sheep wool products.
Na Sardiniji smo obiskali Eleno, ki skrbi za turistično kmetijo Sa Perda Marcada v bližini mesta Arbus, kjer ročno izdelujejo tudi svetovno poznane sardinijske nože. Elena je turistično kmetijo nadgradila z delavnicami in socialnimi projekti, kjer tako otroke kot odrasle vključuje v izdelovanje najrazličnejših testenin in izdelkov iz volne sardinijskih ovac.
Na Sardiniji smo obiskali Eleno, ki skrbi za turistično kmetijo Sa Perda Marcada v bližini mesta Arbus, kjer ročno izdelujejo tudi svetovno poznane sardinijske nože. Elena je turistično kmetijo nadgradila z delavnicami in socialnimi projekti, kjer tako otroke kot odrasle vključuje v izdelovanje najrazličnejših testenin in izdelkov iz volne sardinijskih ovac.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano? Martina se je vključila v posel svojega očeta v pokrajini Reggio Emilia v Italiji, kjer pridelujejo sadike zelenjave v rastlinjakih. Pri svojem delu neizmerno uživa in ga ne bi zamenjala za nič na svetu. Ko pride vsako jutro v rastlinjak, pravi je tam vedno nekaj novega, kar ji daje življenjsko energijo. Tudi z očetom se zelo dobro razumeta, saj jo podpira in je vesel da bodo nasledniki prevzeli njegov posel.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano? Martina se je vključila v posel svojega očeta v pokrajini Reggio Emilia v Italiji, kjer pridelujejo sadike zelenjave v rastlinjakih. Pri svojem delu neizmerno uživa in ga ne bi zamenjala za nič na svetu. Ko pride vsako jutro v rastlinjak, pravi je tam vedno nekaj novega, kar ji daje življenjsko energijo. Tudi z očetom se zelo dobro razumeta, saj jo podpira in je vesel da bodo nasledniki prevzeli njegov posel.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico. Martina became involved in her father’s business in the province of Reggio Emilia in Italy, where they grow vegetable seedlings in greenhouses. She enjoys her work immensely and would not trade it for anything in the world. When she comes to the greenhouse every morning, she says there is always something new there that gives her life energy. She and his father also get along very well, as he supports her and is happy that the successors will take over his business.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico. Martina became involved in her father’s business in the province of Reggio Emilia in Italy, where they grow vegetable seedlings in greenhouses. She enjoys her work immensely and would not trade it for anything in the world. When she comes to the greenhouse every morning, she says there is always something new there that gives her life energy. She and his father also get along very well, as he supports her and is happy that the successors will take over his business.
Martina se je vključila v posel svojega očeta v pokrajini Reggio Emilia v Italiji, kjer pridelujejo sadike zelenjave v rastlinjakih.
Martina se je vključila v posel svojega očeta v pokrajini Reggio Emilia v Italiji, kjer pridelujejo sadike zelenjave v rastlinjakih.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano? Martin Kappel bo kmalu prevzel domačo kmetijo na avstrijskem Štajerskem. Njegovi stari starši in kasneje starši so že pred 50 leti začeli kmetovati na ekološki način. Poleg prireje molznih krav gojijo žita, ki jih predelujejo v domače pekovske izdelke in jih že več kot 30 let prodajajo na domačem dvorišču. Martin je končal študij kmetijstva, na kmetijo je pripeljal mobilni kokošnjak, za obiskovalce kmetije je v času molže odprl hlev, o tem, kaj se dogaja na kmetiji in kaj razmišlja, pa piše v blogu z naslovom Zgodbe z dvorišča.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V Evropski uniji je le 5,6% kmetov, ki so mlajši od 35 let. Kdo nam bo v prihodnje prideloval hrano? Martin Kappel bo kmalu prevzel domačo kmetijo na avstrijskem Štajerskem. Njegovi stari starši in kasneje starši so že pred 50 leti začeli kmetovati na ekološki način. Poleg prireje molznih krav gojijo žita, ki jih predelujejo v domače pekovske izdelke in jih že več kot 30 let prodajajo na domačem dvorišču. Martin je končal študij kmetijstva, na kmetijo je pripeljal mobilni kokošnjak, za obiskovalce kmetije je v času molže odprl hlev, o tem, kaj se dogaja na kmetiji in kaj razmišlja, pa piše v blogu z naslovom Zgodbe z dvorišča.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico. Martin Kappel will soon take over a home farm in Styria, Austria. His grandparents and later parents started farming organically 50 years ago. In addition to milk production, they grow cereals, which they process into home-made bakery products and have been selling in the yard for more than 30 years. Martin finished his studies of agriculture, brought a mobile chicken coop to the farm, opened a barn for visitors to the farm during milking, writes and publishes a blog entitled "Stories from the yard" about everything that happens on the farm and how he thinks.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico. Martin Kappel will soon take over a home farm in Styria, Austria. His grandparents and later parents started farming organically 50 years ago. In addition to milk production, they grow cereals, which they process into home-made bakery products and have been selling in the yard for more than 30 years. Martin finished his studies of agriculture, brought a mobile chicken coop to the farm, opened a barn for visitors to the farm during milking, writes and publishes a blog entitled "Stories from the yard" about everything that happens on the farm and how he thinks.
Martin Kappel bo kmalu prevzel domačo kmetijo na avstrijskem Štajerskem. Njegovi stari starši in kasneje starši so že pred 50 leti začeli kmetovati na ekološki način. Poleg prireje mleka gojijo žita, ki jih predelujejo v domače pekovske izdelke in jih že več kot 30 let prodajajo na dvorišču.
Martin Kappel bo kmalu prevzel domačo kmetijo na avstrijskem Štajerskem. Njegovi stari starši in kasneje starši so že pred 50 leti začeli kmetovati na ekološki način. Poleg prireje mleka gojijo žita, ki jih predelujejo v domače pekovske izdelke in jih že več kot 30 let prodajajo na dvorišču.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Viktoria Hutter je mlada gozdarka in prevzemnica kmetije s 45 hektarji gozda v Gornji Avstriji. Lani maja je lokalne lastnike gozdov in lokalne podjetnike povezala v projekt sajenja mladih dreves. Skupaj organizirajo delovne akcije, do zdaj so zasadili okoli 4000 drevesc. Njihov cilj je do leta 2030 posaditi milijon sadik gozdnega drevja. V gozdnatem predelu Spodnje Avstrije so morali v zadnjih petih letih izkrčiti kar 20 tisoč hektarjev gozda zaradi lubadarja, ki se zaradi vse višje temperature zraka hitro razmnožuje.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Viktoria Hutter je mlada gozdarka in prevzemnica kmetije s 45 hektarji gozda v Gornji Avstriji. Lani maja je lokalne lastnike gozdov in lokalne podjetnike povezala v projekt sajenja mladih dreves. Skupaj organizirajo delovne akcije, do zdaj so zasadili okoli 4000 drevesc. Njihov cilj je do leta 2030 posaditi milijon sadik gozdnega drevja. V gozdnatem predelu Spodnje Avstrije so morali v zadnjih petih letih izkrčiti kar 20 tisoč hektarjev gozda zaradi lubadarja, ki se zaradi vse višje temperature zraka hitro razmnožuje.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico. Viktoria Hutter is a young forester and takeover of a farm with 45 hectares of forest in Upper Austria. Last May, she brought together local forest owners and local entrepreneurs into a young tree planting project. Together they organize work campaigns, so far they have planted about 4,000 trees. Their goal is to plant a million seedlings of forest trees by 2030. In the forested area of Lower Austria, as many as 20,000 hectares of forest have had to be cleared in the last five years due to the gopher, which is rapidly multiplying due to the higher average air temperature.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico. Viktoria Hutter is a young forester and takeover of a farm with 45 hectares of forest in Upper Austria. Last May, she brought together local forest owners and local entrepreneurs into a young tree planting project. Together they organize work campaigns, so far they have planted about 4,000 trees. Their goal is to plant a million seedlings of forest trees by 2030. In the forested area of Lower Austria, as many as 20,000 hectares of forest have had to be cleared in the last five years due to the gopher, which is rapidly multiplying due to the higher average air temperature.
Viktoria Hutter je mlada gozdarka in prevzemnica kmetije s 45 hektarji gozda v Zgornji Avstriji. Lani maja je povezala lokalne lastnike gozdov in lokalne podjetnike v projekt sajenja mladih dreves.
Viktoria Hutter je mlada gozdarka in prevzemnica kmetije s 45 hektarji gozda v Zgornji Avstriji. Lani maja je povezala lokalne lastnike gozdov in lokalne podjetnike v projekt sajenja mladih dreves.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V italijanskem mestecu Guastalla v pokrajini Emilia Romagna, na območju ki je zaščiteno za proizvodnjo slavnega sira Parmigiano Reggiano, so nedavno kmetijo svojih staršev prevzeli bratranec in dve sestrični. Vsi so polni energije ko uvajajo nove tehnologije in sledijo tradiciji proizvodnje uveljavljene blagovne znamke parmezana in drugih visoko kakovostnih sirov, tako značilnih za to pokrajino.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. V italijanskem mestecu Guastalla v pokrajini Emilia Romagna, na območju ki je zaščiteno za proizvodnjo slavnega sira Parmigiano Reggiano, so nedavno kmetijo svojih staršev prevzeli bratranec in dve sestrični. Vsi so polni energije ko uvajajo nove tehnologije in sledijo tradiciji proizvodnje uveljavljene blagovne znamke parmezana in drugih visoko kakovostnih sirov, tako značilnih za to pokrajino.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico. In the Italian town of Guastalla in the province of Emilia Romagna in an area protected for the production of the famous Parmigiano Reggiano cheese, where three cousins recently took over the agricultural work of their parents. They are all full of energy, introducing new technologies and following the tradition of production of the established brands of parmesan and other high-quality cheeses that are most known for this region.
Ker želimo, da dokumentarno zgodbo spozna tudi mednarodna javnost, objavljamo še angleško različico. In the Italian town of Guastalla in the province of Emilia Romagna in an area protected for the production of the famous Parmigiano Reggiano cheese, where three cousins recently took over the agricultural work of their parents. They are all full of energy, introducing new technologies and following the tradition of production of the established brands of parmesan and other high-quality cheeses that are most known for this region.
V Italijanskem mestecu Guastalla v pokrajini Emilia Romagna, na območju ki je zaščiteno za proizvodnjo slavnega sira Parmigiano Reggiano, so nedavno kmetijo svojih staršev prevzeli bratranec in dve sestrični.
V Italijanskem mestecu Guastalla v pokrajini Emilia Romagna, na območju ki je zaščiteno za proizvodnjo slavnega sira Parmigiano Reggiano, so nedavno kmetijo svojih staršev prevzeli bratranec in dve sestrični.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Sanni Kaitamaki je zaljubljena v finsko volno in svoje ovce. Živi v bližini mesta Vassa na zahodni obali Finske, kar je dobra lokacija za prodajo volne. Sanni ima 34 let in včasih se je ukvarjala z rejo prašičev. Ko so v bližnjem mestu v podjetju za predelavo volne napovedali, da bodo opustili posel se je Sanni odločila da stroje odkupi in se začne ukvarjati s predelavo volne, kar je njeni kmetiji prineslo dodano vrednost in možnosti razvoja.
Serija 25 oddaj kratkega formata #Zelena generacija - Young Village folk, predstavlja zgodbe in dobre prakse mladih, ki nam v EU pridelujejo hrano. Sanni Kaitamaki je zaljubljena v finsko volno in svoje ovce. Živi v bližini mesta Vassa na zahodni obali Finske, kar je dobra lokacija za prodajo volne. Sanni ima 34 let in včasih se je ukvarjala z rejo prašičev. Ko so v bližnjem mestu v podjetju za predelavo volne napovedali, da bodo opustili posel se je Sanni odločila da stroje odkupi in se začne ukvarjati s predelavo volne, kar je njeni kmetiji prineslo dodano vrednost in možnosti razvoja.