Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Filmoteka V živo RTV 365 Raziskujte Več
Domov
Raziskujte
Zadnja priložnost
Za otroke
V živo
Filmoteka
Zgodovina
Seznami
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Zadnja priložnost Za otroke V živo Filmoteka Zgodovina
Seznami
Zaključi urejanje
Moje
Naročnine
Zaključi urejanje
Vse naročnine
Oddaje
Televizija Radio Podkasti

Zborovski panoptikum

Panoptikum aktualnih zborovskih dogodkov doma in po svetu, nova raziskovalna dognanja, veliki dosežki in novi glasbeni posnetki, pogovori z zborovodji, skladatelji, raziskovalci, pevci, založniki, organizatorji … Prvo, tretjo (in peto) soboto v mesecu lahko slišite oddajo iz ljubljanskega studia, drugo iz mariborskega in četrto iz koprskega..

Odmevi na festival Europa cantat 2021 in načrti JSKD

27. 11. 2021

Kako je odmevalo letošnje srečanje Europa cantat v Ljubljani in kaj načrtuje Javni sklad RS za kulturne dejavnosti v prihodnosti? Na vprašanja odgovarja Mihela Jagodic, svetovalka za zborovsko dejavnost pri JSKD. Med besedami pa ne zamudite odličnih izvedb novih, naročenih del festivala Europa cantat 2021: priredbe ljudske Zrejlo je žito Christiana Meistra (Singer pur), pravoslavnega hvalospeva Klare Mlakar (Komorni zbor KGBL) in uglasbitve dveh psalmov Valtsa Puceja (Nacionalni mladinski zbori).

S štajerskega konca

20. 11. 2021

Že od marca lani posebne okoliščine krojijo tudi zborovsko življenje in prav lani ob 160- letnici rojstva skladatelja Huga Wolfa naj bi istoimenski zbor v Mariboru praznoval 10-letnico uspešnega delovanja. Praznovanje se je pomaknilo v letošnje leto in dva koncerta ob jubileju je zboru Hugo Wolf uspelo izvesti šele julija letos v cerkvi sv. Janeza Bosca v Mariboru. Poslušajmo, kakšna je mlada zgodovina tega sestava.

Novi kamenčki v Gallusovem mozaiku

13. 11. 2021

Pred leti je izšla čudovita študija o Gallusu, njegovem delu in zapuščini, ki jo je ustvaril dr. Marko Motnikar. Ker pa znanost ni nekaj statičnega, temveč se vseskozi razvija in dopolnjuje, se skupaj z njo dopolnjuje tudi naše vedenje o Gallusu. In zato dr. Motnikarja spet lahko pozdravimo v svoji družbi.

Zborovski panoptikum

6. 11. 2021

Panoptikum aktualnih zborovskih dogodkov doma in po svetu, nova raziskovalna dognanja, veliki dosežki in novi glasbeni posnetki, pogovori z zborovodji, skladatelji, raziskovalci, pevci, založniki, organizatorji.