Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Serija Za sosedovo mizo odkriva pravo kulinarično zakladnico s pomočjo ljudi, ki jo najbolje poznajo: kmetov, vinogradnikov, kuharjev, gospodinj, ribičev in mnogih drugih.
Nikakor ne gre za le še eno kuharsko oddajo, ampak serija združuje prikaz življenja na različnih koncih Evrope (tu in tam pa tudi zunaj nje), portrete zanimivih ljudi in predstavitev lokalnih kuhinj, v eni od epizod tudi slovenske.
Predstavljajte si pogostitev v Lyonu, v gurmanski prestolnici Francije, spoznavanje gojenja žafrana v Iranu ali obisk tržnice v Moldaviji. Gledalci bodo na najboljši mogoč način spoznali zanimiv utrip vsakdanjega življenja in ob tem pripravo tipičnih regionalnih jedi.
Ekipa serije bo obiskala ljudi v različnih regijah in jih spremljala skozi njihov vsakdan, seveda s poudarkom na čarovniji kuhanja. Poleg priprave tipičnih regionalnih jedi si bodo gledalci ogledali tudi pridelavo ali odkup živil, skladno s sloganom: Razmišljajmo globalno – jejmo lokalno. Spoznavali bomo, kaj pomeni kuhanje v različnih kulturah v Evropi in po svetu.
Serijo Za sosedovo mizo predvajajo že 13. leto, kar kaže na njen velik uspeh, predvsem v nemško govorečem prostoru. Posneta je za nemško javno televizijo ZDF, v sodelovanju z uglednim programom Arte.
Gotland leži v Baltskem morju, slabih sto kilometrov od švedske obale, in je bil pomembna trgovska postojanka že v času Vikingov. Jenny Granlund se je po študiju na celini vrnila na otok in se zdaj ukvarja z ovčjerejo, nekaj dodatnega zaslužka pa ji prinese tudi šivanje izdelkov iz ovčjega krzna. Z družino rada kuha tradicionalne gotlandske jedi, na primer žafranov kolač in kajpovo juho, ob posebnih priložnostih pa z možem povabita prijatelje in družino na jagenjčka na žaru, ob katerem seveda ne sme manjkati domače brinovo pivo.
Gotland leži v Baltskem morju, slabih sto kilometrov od švedske obale, in je bil pomembna trgovska postojanka že v času Vikingov. Jenny Granlund se je po študiju na celini vrnila na otok in se zdaj ukvarja z ovčjerejo, nekaj dodatnega zaslužka pa ji prinese tudi šivanje izdelkov iz ovčjega krzna. Z družino rada kuha tradicionalne gotlandske jedi, na primer žafranov kolač in kajpovo juho, ob posebnih priložnostih pa z možem povabita prijatelje in družino na jagenjčka na žaru, ob katerem seveda ne sme manjkati domače brinovo pivo.
Val Gardena, ki leži na severozahodu Dolomitov, je obdana z množico alpskih pašnikov in mogočnih gora. Glavno mesto Ortisei s 6000 prebivalci je bilo nekoč zaspana vasica, danes pa je privlačno turistično središče – poleti za pohodnike, pozimi za smučarje. Tam živi tudi družina Bernardi, ki se preživlja z rezbarjenjem svetopisemskih kipcev, nekateri člani družine pa delajo tudi v turizmu. Sin Florian je tudi strasten kuhar, ki obožuje tradicionalne jedi in že od otroštva rad peče sladke dobrote, svoje znanje pa rad deli tudi z drugimi vaščani.
Val Gardena, ki leži na severozahodu Dolomitov, je obdana z množico alpskih pašnikov in mogočnih gora. Glavno mesto Ortisei s 6000 prebivalci je bilo nekoč zaspana vasica, danes pa je privlačno turistično središče – poleti za pohodnike, pozimi za smučarje. Tam živi tudi družina Bernardi, ki se preživlja z rezbarjenjem svetopisemskih kipcev, nekateri člani družine pa delajo tudi v turizmu. Sin Florian je tudi strasten kuhar, ki obožuje tradicionalne jedi in že od otroštva rad peče sladke dobrote, svoje znanje pa rad deli tudi z drugimi vaščani.
V Savojskih Alpah v Franciji je nekaj najvišjih evropskih vrhov. Najvišji med njimi je Mont Blanc. Ob vznožju mogočnega vrha leži Chamonix, mondeni smučarski in gorniški kraj. Tukajšnja kuhinja temelji na hranljivem krompirju, suhem sadju in slanini. Julie Ravanel za družino pogosto pripravlja savojske jedi, medtem ko njen mož Sylvain vodi gornike po bližnjih vrhovih. ZU TISCH / Nemčija / 2017 / Friederike Schlumbom
V Savojskih Alpah v Franciji je nekaj najvišjih evropskih vrhov. Najvišji med njimi je Mont Blanc. Ob vznožju mogočnega vrha leži Chamonix, mondeni smučarski in gorniški kraj. Tukajšnja kuhinja temelji na hranljivem krompirju, suhem sadju in slanini. Julie Ravanel za družino pogosto pripravlja savojske jedi, medtem ko njen mož Sylvain vodi gornike po bližnjih vrhovih. ZU TISCH / Nemčija / 2017 / Friederike Schlumbom