Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Serija Za sosedovo mizo odkriva pravo kulinarično zakladnico s pomočjo ljudi, ki jo najbolje poznajo: kmetov, vinogradnikov, kuharjev, gospodinj, ribičev in mnogih drugih.
Nikakor ne gre za le še eno kuharsko oddajo, ampak serija združuje prikaz življenja na različnih koncih Evrope (tu in tam pa tudi zunaj nje), portrete zanimivih ljudi in predstavitev lokalnih kuhinj, v eni od epizod tudi slovenske.
Predstavljajte si pogostitev v Lyonu, v gurmanski prestolnici Francije, spoznavanje gojenja žafrana v Iranu ali obisk tržnice v Moldaviji. Gledalci bodo na najboljši mogoč način spoznali zanimiv utrip vsakdanjega življenja in ob tem pripravo tipičnih regionalnih jedi.
Ekipa serije bo obiskala ljudi v različnih regijah in jih spremljala skozi njihov vsakdan, seveda s poudarkom na čarovniji kuhanja. Poleg priprave tipičnih regionalnih jedi si bodo gledalci ogledali tudi pridelavo ali odkup živil, skladno s sloganom: Razmišljajmo globalno – jejmo lokalno. Spoznavali bomo, kaj pomeni kuhanje v različnih kulturah v Evropi in po svetu.
Serijo Za sosedovo mizo predvajajo že 13. leto, kar kaže na njen velik uspeh, predvsem v nemško govorečem prostoru. Posneta je za nemško javno televizijo ZDF, v sodelovanju z uglednim programom Arte.
Tokrat se bomo podali v dolino reke Douro na Portugalskem. Spremljali bomo zakonca, ki se pripravljata na praznovanje zlate poroke. Njuna sinova na reki ulovita vsak enega rečnega piškurja, brez katerega pri njih ni pravega praznovanja. Reka že rodove kroji njihovo življenje.
Tokrat se bomo podali v dolino reke Douro na Portugalskem. Spremljali bomo zakonca, ki se pripravljata na praznovanje zlate poroke. Njuna sinova na reki ulovita vsak enega rečnega piškurja, brez katerega pri njih ni pravega praznovanja. Reka že rodove kroji njihovo življenje.
Močvirnata pokrajina Camargue leži zahodno od Marseilla. V pokrajini so odlični pogoji za pridelavo sadja in zelenjave, predvsem pa za gojenje riža. Jacques Rosière je zagnan pridelovalec riža, goji ga kar 15 različnih sort. Zaradi spora z očetom je ostal brez obdelovalne zemlje, vendar ima zaradi svoje prizadevnosti že 200 hektarjev riževih polj, ki jih namerava v obdelovanje predati svojemu sinu. Njegove sosedje vzrejajo bike in redno sodelujejo na nekrvavi camarški bikoborbi Course camarguaise; bikoborci morajo med tekom z bikovih rogov odrezati trofeje. Camarški biki, ki se ne uvrstijo na bikoborbo, končajo v loncu in veljajo za pravo poslastico. Jacquesova soseda Françoise pripravlja tradicionalno dušeno jed gardiane, za katero mora meso 24 ur marinirati v rdečem vinu.
Močvirnata pokrajina Camargue leži zahodno od Marseilla. V pokrajini so odlični pogoji za pridelavo sadja in zelenjave, predvsem pa za gojenje riža. Jacques Rosière je zagnan pridelovalec riža, goji ga kar 15 različnih sort. Zaradi spora z očetom je ostal brez obdelovalne zemlje, vendar ima zaradi svoje prizadevnosti že 200 hektarjev riževih polj, ki jih namerava v obdelovanje predati svojemu sinu. Njegove sosedje vzrejajo bike in redno sodelujejo na nekrvavi camarški bikoborbi Course camarguaise; bikoborci morajo med tekom z bikovih rogov odrezati trofeje. Camarški biki, ki se ne uvrstijo na bikoborbo, končajo v loncu in veljajo za pravo poslastico. Jacquesova soseda Françoise pripravlja tradicionalno dušeno jed gardiane, za katero mora meso 24 ur marinirati v rdečem vinu.
Don Mimmo Repice je duhovnik, ki živi v Rimu. Zase in za sostanovalca Ivana bo pripravil cacio e pepe, preprosto jed iz špagetov, pekorina in popra. Špagete skuha ter jih zmeša s sirom in poprom. Preprosteje ne gre. S prijateljem Diegom bosta za večerjo v olju in česnu popražila straccette, zelo tanke rezine govedine. Za predjed bosta postregla popečene rezine kruha s scamorzo. Don Mimmo bo za praznično večerjo pripravil rimske artičoke in puntarelle, vrsto cikorije, ki jo prodajajo samo v Rimu. Glavna jed pa bo pollo alla romana, piščanec po rimsko, ki ga oplemeniti z rožmarinom. Diego bo spekel sladico – krostato z rikoto.
Don Mimmo Repice je duhovnik, ki živi v Rimu. Zase in za sostanovalca Ivana bo pripravil cacio e pepe, preprosto jed iz špagetov, pekorina in popra. Špagete skuha ter jih zmeša s sirom in poprom. Preprosteje ne gre. S prijateljem Diegom bosta za večerjo v olju in česnu popražila straccette, zelo tanke rezine govedine. Za predjed bosta postregla popečene rezine kruha s scamorzo. Don Mimmo bo za praznično večerjo pripravil rimske artičoke in puntarelle, vrsto cikorije, ki jo prodajajo samo v Rimu. Glavna jed pa bo pollo alla romana, piščanec po rimsko, ki ga oplemeniti z rožmarinom. Diego bo spekel sladico – krostato z rikoto.
Srednjeveška Volterra leži med toskanskimi griči. Blizu kraja je kmetija sedemnajstčlanske družine Ferri. Mama Emilia in njena hči Carla bosta za kosilo pripravili zuppo volterrano, krepko zelenjavno juho iz toskanskega črnega ohrovta, ki ima zaradi prepraženega pršuta in svinjske slanine posebno izrazit okus. Za večerjo bo fegatelli, jed iz svežih svinjskih jeter, slanine in žajblja. Priloga pa bo beli fižol, ki ga kuhajo z olivnim oljem, žajbljem, česnom in domačo paradižnikovo omako. Volterra je znana tudi po restavraciji v strogo varovanem zaporu, v kateri vrhunski kuharji enkrat na mesec sodelujejo z zaporniki in pripravijo »jetniško večerjo« za približno 130 gostov. Tokrat bodo med drugim postregli peno iz polenovke v vlečenem testu, sipo z rukolo in paradižnikom ter nabodalca z rakci in ananasom.
Srednjeveška Volterra leži med toskanskimi griči. Blizu kraja je kmetija sedemnajstčlanske družine Ferri. Mama Emilia in njena hči Carla bosta za kosilo pripravili zuppo volterrano, krepko zelenjavno juho iz toskanskega črnega ohrovta, ki ima zaradi prepraženega pršuta in svinjske slanine posebno izrazit okus. Za večerjo bo fegatelli, jed iz svežih svinjskih jeter, slanine in žajblja. Priloga pa bo beli fižol, ki ga kuhajo z olivnim oljem, žajbljem, česnom in domačo paradižnikovo omako. Volterra je znana tudi po restavraciji v strogo varovanem zaporu, v kateri vrhunski kuharji enkrat na mesec sodelujejo z zaporniki in pripravijo »jetniško večerjo« za približno 130 gostov. Tokrat bodo med drugim postregli peno iz polenovke v vlečenem testu, sipo z rukolo in paradižnikom ter nabodalca z rakci in ananasom.