Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
V poletni različici turistične oddaje spoznavamo slovenske turistične kmetije. Ustavili smo se že v Halozah, Slovenskih goricah in pod Pohorjem – tokrat pa smo se odpravili na Koroško. Predstavila se nam je ekološka kmetija Mikl iz Jamnice pri Prevaljah.
V poletni različici turistične oddaje spoznavamo slovenske turistične kmetije. Ustavili smo se že v Halozah, Slovenskih goricah in pod Pohorjem – tokrat pa smo se odpravili na Koroško. Predstavila se nam je ekološka kmetija Mikl iz Jamnice pri Prevaljah.
V sobotnih dopoldnevih to poletje predstavljamo turistične kmetije. Tokrat smo ugotavljali, da je obisk teh kmetij vse bolj priljubljena oblika preživljanja prostega časa. Ustavili smo se v slikoviti vasici Malahorna in na domačiji Forbar izvedeli, zakaj je pomembno sodelovanje z domačimi pridelovalci.
V sobotnih dopoldnevih to poletje predstavljamo turistične kmetije. Tokrat smo ugotavljali, da je obisk teh kmetij vse bolj priljubljena oblika preživljanja prostega časa. Ustavili smo se v slikoviti vasici Malahorna in na domačiji Forbar izvedeli, zakaj je pomembno sodelovanje z domačimi pridelovalci.
V času sobotne turistične oddaje to poletje spoznavamo slovenske turistične kmetije. Tokrat smo se ustavili v Halozah, na kmetiji Pungračič, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo. Med drugim smo slišali, da imajo kmetije z registrirano dopolnilno dejavnostjo turizma še velike možnosti za napredek.
V času sobotne turistične oddaje to poletje spoznavamo slovenske turistične kmetije. Tokrat smo se ustavili v Halozah, na kmetiji Pungračič, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo. Med drugim smo slišali, da imajo kmetije z registrirano dopolnilno dejavnostjo turizma še velike možnosti za napredek.
V poletnih mesecih bomo v času turistične oddaje spoznavali, doživeli in začutili utrip na naših turističnih kmetijah. Kako je prespati na seniku, tekati po sveže pokošeni travi, hraniti kokoši, sesti na traktor, ob koncu doživetega dne pa z domačini okusiti še dobrote podeželja – to boste radijsko doživeli to poletje, ko se boste lahko potegovali tudi za lepe nagrade; v prvi oddaji smo obiskali kmetijo Firbas iz Cogetincev v občini Cerkvenjak.
V poletnih mesecih bomo v času turistične oddaje spoznavali, doživeli in začutili utrip na naših turističnih kmetijah. Kako je prespati na seniku, tekati po sveže pokošeni travi, hraniti kokoši, sesti na traktor, ob koncu doživetega dne pa z domačini okusiti še dobrote podeželja – to boste radijsko doživeli to poletje, ko se boste lahko potegovali tudi za lepe nagrade; v prvi oddaji smo obiskali kmetijo Firbas iz Cogetincev v občini Cerkvenjak.
V turistični oddaji smo pregledali dosežke in aktivnosti prvega leta delovanja blagovne znamke Štajerska, nato pa spoznali mlado vinarsko popotnico, ki jo zanimajo tudi vina južne poloble. Še zadnjič smo odpotovali na Japonsko – in slišali, da je tam vsaka malenkost prava umetnost.
V turistični oddaji smo pregledali dosežke in aktivnosti prvega leta delovanja blagovne znamke Štajerska, nato pa spoznali mlado vinarsko popotnico, ki jo zanimajo tudi vina južne poloble. Še zadnjič smo odpotovali na Japonsko – in slišali, da je tam vsaka malenkost prava umetnost.
Odpravili smo se v najvzhodnejše mesto v Sloveniji, tik ob meji z Madžarsko, v Lendavo. Poleg stolpa Vinarium, ki je od leta 2015 turistični magnet Pomurja, se je v Lendavi v zadnjih letih uveljavil tudi Festival Vinarium, vabita pa še lendavski grad in tamkajšnji muzej. V oddaji ni manjkal niti potopisni pogovor – zadnjih nekaj tednov potujemo po Japonski.
Odpravili smo se v najvzhodnejše mesto v Sloveniji, tik ob meji z Madžarsko, v Lendavo. Poleg stolpa Vinarium, ki je od leta 2015 turistični magnet Pomurja, se je v Lendavi v zadnjih letih uveljavil tudi Festival Vinarium, vabita pa še lendavski grad in tamkajšnji muzej. V oddaji ni manjkal niti potopisni pogovor – zadnjih nekaj tednov potujemo po Japonski.
V turistični oddaji smo se ustavili v Rogaški Slatini, kjer se ponašajo z novo pridobitvijo – najvišjim razglednim stolpom pri nas. 106 metrov visoki stolp Kristal bo še dodatno promoviral kraj z bogato zdraviliško in steklarsko tradicijo. V nadaljevanju popotniške zgodbe pa smo potovali po Japonski.
V turistični oddaji smo se ustavili v Rogaški Slatini, kjer se ponašajo z novo pridobitvijo – najvišjim razglednim stolpom pri nas. 106 metrov visoki stolp Kristal bo še dodatno promoviral kraj z bogato zdraviliško in steklarsko tradicijo. V nadaljevanju popotniške zgodbe pa smo potovali po Japonski.
V Turistični oddaji smo spoznali ambasadorja gostoljubja in dobrega počutja, ki ju izberejo na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem, ki je letos zaznamovala 25-letnico delovanja. Potem smo napovedali tretjo žametno večerjo med vinogradi in nazadnje še odpotovali na Japonsko.
V Turistični oddaji smo spoznali ambasadorja gostoljubja in dobrega počutja, ki ju izberejo na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem, ki je letos zaznamovala 25-letnico delovanja. Potem smo napovedali tretjo žametno večerjo med vinogradi in nazadnje še odpotovali na Japonsko.
V turistični oddaji smo se ustavili pri izzivih pašništva na Pohorju. Slišali ste, da si v sosednjih alpskih pokrajinah turistične ponudbe brez pašništva ne predstavljajo več. S Pohorja smo se preselili na Gorenjsko in obiskali Preddvor – ta je nekoč slovel kot klimatsko zdravilišče. Od tam pa smo odpotovali še na otočje v Indijskem oceanu, na čudovite Maldive.
V turistični oddaji smo se ustavili pri izzivih pašništva na Pohorju. Slišali ste, da si v sosednjih alpskih pokrajinah turistične ponudbe brez pašništva ne predstavljajo več. S Pohorja smo se preselili na Gorenjsko in obiskali Preddvor – ta je nekoč slovel kot klimatsko zdravilišče. Od tam pa smo odpotovali še na otočje v Indijskem oceanu, na čudovite Maldive.
Pred svetovnim dnevom čebel smo se tudi v turistični oddaji pomudili pri teh, življenjsko pomembnih žuželkah. Spoznali smo delo čebelarskega vodnika in se ustavili v Banovcih v Prlekiji – na turistični kmetiji Šalamun, ki se ponaša z dolgo čebelarsko tradicijo; danes tam poleg čebeljih pridelkov gradijo še turistično zgodbo. Nadaljevali smo tudi potopisni klepet – spoznavamo sanjske Maldive.
Pred svetovnim dnevom čebel smo se tudi v turistični oddaji pomudili pri teh, življenjsko pomembnih žuželkah. Spoznali smo delo čebelarskega vodnika in se ustavili v Banovcih v Prlekiji – na turistični kmetiji Šalamun, ki se ponaša z dolgo čebelarsko tradicijo; danes tam poleg čebeljih pridelkov gradijo še turistično zgodbo. Nadaljevali smo tudi potopisni klepet – spoznavamo sanjske Maldive.
V turistični oddaji smo se sprehodili po tematskih gozdnih učnih poteh, kajti Zavod za gozdove Slovenije letos zaznamuje 50-letnico zasnove prvih tovrstnih poti pri nas. Ker smo obiskali še tako imenovani resort Štajerska sivka, ste lahko slišali, kaj vse tam ponujajo. Začeli smo tudi z novo potopisno zgodbo, naslednjih nekaj tednov bomo odkrivali lepote Maldivov.
V turistični oddaji smo se sprehodili po tematskih gozdnih učnih poteh, kajti Zavod za gozdove Slovenije letos zaznamuje 50-letnico zasnove prvih tovrstnih poti pri nas. Ker smo obiskali še tako imenovani resort Štajerska sivka, ste lahko slišali, kaj vse tam ponujajo. Začeli smo tudi z novo potopisno zgodbo, naslednjih nekaj tednov bomo odkrivali lepote Maldivov.
V turistični oddaji so na svoj račun prišli ljubitelji čokolade. Odpravili smo se v občino Moravske Toplice, na turistično kmetijo Passero, kjer sta mlada prevzemnika tradiciji dodala pridih sodobnega, tudi s čokolado. V nadaljevanju potopisne zgodbe pa nam je popotnik Dušan Berdnik med drugim povedal, zakaj s potovanj še vedno rad pošilja razglednice.
V turistični oddaji so na svoj račun prišli ljubitelji čokolade. Odpravili smo se v občino Moravske Toplice, na turistično kmetijo Passero, kjer sta mlada prevzemnika tradiciji dodala pridih sodobnega, tudi s čokolado. V nadaljevanju potopisne zgodbe pa nam je popotnik Dušan Berdnik med drugim povedal, zakaj s potovanj še vedno rad pošilja razglednice.
V turistični oddaji smo postavili v ospredje grad Borl; dolga leta je klavrno propadal, pred nedavnim pa je znova odprl vrata in spet vabi obiskovalce. Zatem smo se ustavili v Rimskih Toplicah, ki poleg Term ponujajo še veliko razlogov za obisk, in nadaljevali bomo potopisni klepet…popotnik Dušan Berdnik je z nami delil zanimive izkušnje s svojih potovanj.
V turistični oddaji smo postavili v ospredje grad Borl; dolga leta je klavrno propadal, pred nedavnim pa je znova odprl vrata in spet vabi obiskovalce. Zatem smo se ustavili v Rimskih Toplicah, ki poleg Term ponujajo še veliko razlogov za obisk, in nadaljevali bomo potopisni klepet…popotnik Dušan Berdnik je z nami delil zanimive izkušnje s svojih potovanj.
V turistični oddaji smo se ustavili v Zdravilnem parku pri Sveti Trojici. Kot je znano, so ljudje v ta kraj radi prihajali že od nekdaj; in ni naključje, da je tu nastalo mogočno romarsko svetišče; po ustnih izročilih so ljudje, ki so se zatekli tja po pomoč, tudi čudežno ozdraveli. Nadaljevali smo tudi potopisni klepet in slišali, da naš gost, popotnik Dušan Berdnik, rad odkriva zanimive kraje naše dežele, prepotoval pa je že velik del sveta, tudi ob pomoči svetovnega knjižnega vodnika Lonely planet.
V turistični oddaji smo se ustavili v Zdravilnem parku pri Sveti Trojici. Kot je znano, so ljudje v ta kraj radi prihajali že od nekdaj; in ni naključje, da je tu nastalo mogočno romarsko svetišče; po ustnih izročilih so ljudje, ki so se zatekli tja po pomoč, tudi čudežno ozdraveli. Nadaljevali smo tudi potopisni klepet in slišali, da naš gost, popotnik Dušan Berdnik, rad odkriva zanimive kraje naše dežele, prepotoval pa je že velik del sveta, tudi ob pomoči svetovnega knjižnega vodnika Lonely planet.
V turistični oddaji smo povabili na obisk turističnih kmetij – nekatere so na stežaj odprle vrata. Organizator prvega tovrstnega tedna je Združenje turističnih kmetij Slovenije. / Medtem ko je mariborsko letališče skorajda brez komercialnih poletov, pa se na graškem, v Avstriji, število poletov povečuje. O novostih letošnje sezone smo govorili v tej oddaji, začeli smo tudi novo popotniško zgodbo, slišali smo, da Mariborčan Dušan Berdnik potuje že od rane mladosti.
V turistični oddaji smo povabili na obisk turističnih kmetij – nekatere so na stežaj odprle vrata. Organizator prvega tovrstnega tedna je Združenje turističnih kmetij Slovenije. / Medtem ko je mariborsko letališče skorajda brez komercialnih poletov, pa se na graškem, v Avstriji, število poletov povečuje. O novostih letošnje sezone smo govorili v tej oddaji, začeli smo tudi novo popotniško zgodbo, slišali smo, da Mariborčan Dušan Berdnik potuje že od rane mladosti.
V naših turističnih oddajah radi obiščemo bližnje kraje, da bi preverili njihovo turistično ponudbo. Tokrat smo se ustavili na Ptujskem Polju: in sicer v Dornavi in v Markovcih. Prvi kraj se ponaša z znamenitim baročnim dvorcem, drugi pa s tradicionalnim fašenkom.//
V naših turističnih oddajah radi obiščemo bližnje kraje, da bi preverili njihovo turistično ponudbo. Tokrat smo se ustavili na Ptujskem Polju: in sicer v Dornavi in v Markovcih. Prvi kraj se ponaša z znamenitim baročnim dvorcem, drugi pa s tradicionalnim fašenkom.//
V turistični oddaji smo pripravili nekaj namigov za praznične izlete po bližnjih krajih … Ustavili smo se pri Sveti Ani, pri Sveti Trojici, Ljutomeru in Vitanju in vam nanizali nekaj zanimivosti o omenjenih krajih. Seveda ni manjkal potopisni del oddaje; z našim gostom, študentom Tilnom Nipičem, smo raziskovali grški otok Leros.
V turistični oddaji smo pripravili nekaj namigov za praznične izlete po bližnjih krajih … Ustavili smo se pri Sveti Ani, pri Sveti Trojici, Ljutomeru in Vitanju in vam nanizali nekaj zanimivosti o omenjenih krajih. Seveda ni manjkal potopisni del oddaje; z našim gostom, študentom Tilnom Nipičem, smo raziskovali grški otok Leros.
V turistični oddaji smo se ozrli na tretji mariborski turistični forum. Tokrat je bil v znamenju kulturnega turizma. Kot smo slišali, bodo v ospredju turističnega razvoja za prihodnji dve leti trije stebri: umetniška produkcija, urbana središča in kulturna dediščina. Tudi tokrat nismo izpustili potopisnega klepeta, naš gost študent Tilen Nipič je med drugim povedal, kako je doživel Katar in Turčijo.
V turistični oddaji smo se ozrli na tretji mariborski turistični forum. Tokrat je bil v znamenju kulturnega turizma. Kot smo slišali, bodo v ospredju turističnega razvoja za prihodnji dve leti trije stebri: umetniška produkcija, urbana središča in kulturna dediščina. Tudi tokrat nismo izpustili potopisnega klepeta, naš gost študent Tilen Nipič je med drugim povedal, kako je doživel Katar in Turčijo.
V turistični oddaji smo se odpravili v Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanje in preverili, zakaj vesolje že od nekdaj privlači ljudi; zatem smo se dotaknili klasičnih zemljevidov. Jih še uporabljate? Stroka pravi, da kljub manjši uporabi kartografija ne bo izumrla. Začeli smo z novo popotniško zgodbo. Študent Tilen Nipič bo z nami naslednje štiri sobote delil izkušnje in razmišljanja o turizmu.
V turistični oddaji smo se odpravili v Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanje in preverili, zakaj vesolje že od nekdaj privlači ljudi; zatem smo se dotaknili klasičnih zemljevidov. Jih še uporabljate? Stroka pravi, da kljub manjši uporabi kartografija ne bo izumrla. Začeli smo z novo popotniško zgodbo. Študent Tilen Nipič bo z nami naslednje štiri sobote delil izkušnje in razmišljanja o turizmu.
V turistični oddaji smo se ustavili v Selnici ob Dravi. Kot že ime pove, leži občina v Dravski dolini, ob reki, ki je igrala pomembno vlogo pri nastanku, zgodovini in samem razvoju kraja. Ta je že od nekdaj znan po pridelavi sadja, zlasti jabolk. V nadaljevanju popotniške zgodbe pa sta Julija in Ajda z nami delili še nekaj vtisov s potovanja po Evropi.
V turistični oddaji smo se ustavili v Selnici ob Dravi. Kot že ime pove, leži občina v Dravski dolini, ob reki, ki je igrala pomembno vlogo pri nastanku, zgodovini in samem razvoju kraja. Ta je že od nekdaj znan po pridelavi sadja, zlasti jabolk. V nadaljevanju popotniške zgodbe pa sta Julija in Ajda z nami delili še nekaj vtisov s potovanja po Evropi.
V turistični oddaji je bil v ospredju tako imenovani outdoor oziroma prostočasni turizem; ta se zelo krepi, hkrati pa zahteva nove pristope. Tudi o odgovornosti v gorah smo govorili – predstavili smo trenutno stanje in prizadevanja za izboljšanje. Z nami sta bili popotnici Ajda in Julija, ki sta lani s starodobnim kombijem odkrivali Evropo.
V turistični oddaji je bil v ospredju tako imenovani outdoor oziroma prostočasni turizem; ta se zelo krepi, hkrati pa zahteva nove pristope. Tudi o odgovornosti v gorah smo govorili – predstavili smo trenutno stanje in prizadevanja za izboljšanje. Z nami sta bili popotnici Ajda in Julija, ki sta lani s starodobnim kombijem odkrivali Evropo.
V tem tednu smo zaznamovali mednarodni dan turističnih vodnikov, zato smo se v turistični oddaji ustavili pri njihovem delu in poslanstvu. V ospredju tega dne je bilo letos spodbujanje zelenega turizma, mi pa smo izpostavili novi profil gozdnega turističnega vodnika. V naši redni rubriki potopisni klepet pa sta bili z nami znova študentki Ajda in Julija, ki sta lani poleti s kombijem prepotovali del Evrope.
V tem tednu smo zaznamovali mednarodni dan turističnih vodnikov, zato smo se v turistični oddaji ustavili pri njihovem delu in poslanstvu. V ospredju tega dne je bilo letos spodbujanje zelenega turizma, mi pa smo izpostavili novi profil gozdnega turističnega vodnika. V naši redni rubriki potopisni klepet pa sta bili z nami znova študentki Ajda in Julija, ki sta lani poleti s kombijem prepotovali del Evrope.
Za tokratno turistično oddajo smo se ustavili v Slovenskih goricah, natančneje pri Sveti Ani, in obiskali zeliščarko Danico Kolarič. Kaj je tako posebnega v zeliščni zemljanki in kaj prihaja iz njenega čarobnega kovčka, smo izvedeli v oddaji, v njej smo začeli tudi novo potopisno zgodbo; z mladima popotnicama Julijo in Ajdo odkrivamo Evropo.
Za tokratno turistično oddajo smo se ustavili v Slovenskih goricah, natančneje pri Sveti Ani, in obiskali zeliščarko Danico Kolarič. Kaj je tako posebnega v zeliščni zemljanki in kaj prihaja iz njenega čarobnega kovčka, smo izvedeli v oddaji, v njej smo začeli tudi novo potopisno zgodbo; z mladima popotnicama Julijo in Ajdo odkrivamo Evropo.
V turistični oddaji smo se ustavili v Gornji Radgoni in njeni okolici in najprej spoznavali naravne lepote, potem še kulturno dediščino. Ali veste, da ima Slovenija svojo Amazonko? In da se v gradu Negova lahko podate v vznemirljivi svet zgodb …? O vsem tem smo govorili v oddaji in nadaljevali tudi radijsko potepanje tokrat po Kanadi.
V turistični oddaji smo se ustavili v Gornji Radgoni in njeni okolici in najprej spoznavali naravne lepote, potem še kulturno dediščino. Ali veste, da ima Slovenija svojo Amazonko? In da se v gradu Negova lahko podate v vznemirljivi svet zgodb …? O vsem tem smo govorili v oddaji in nadaljevali tudi radijsko potepanje tokrat po Kanadi.
V turistični oddaji smo se ustavili pri turističnih rezultatih v Sloveniji; ti so po podatkih statističnega urada najboljši doslej, potem pa smo se ozrli na nedavni dogodek na mariborski Srednji šoli za gostinstvo in turizem, ko so dijaki kuhali z vrhunskim kuharskim mojstrom s Hrvaške Davidom Skokom. In ker se k hrani poda tudi vino, smo izvedeli več o vinih Aljaske.
V turistični oddaji smo se ustavili pri turističnih rezultatih v Sloveniji; ti so po podatkih statističnega urada najboljši doslej, potem pa smo se ozrli na nedavni dogodek na mariborski Srednji šoli za gostinstvo in turizem, ko so dijaki kuhali z vrhunskim kuharskim mojstrom s Hrvaške Davidom Skokom. In ker se k hrani poda tudi vino, smo izvedeli več o vinih Aljaske.
V turistični oddaji smo se ustavili na Ptuju, kjer so zadovoljni z lanskim turističnim obiskom in so že v polnih pripravah na 64-to Kurentovanje. V potopisnem delu smo v teh hladnih dneh potovali po mrzlih deželah, čeprav se marsikomu toži po toplih krajih. Radijsko smo odpotovali na Aljasko in v Kanado.
V turistični oddaji smo se ustavili na Ptuju, kjer so zadovoljni z lanskim turističnim obiskom in so že v polnih pripravah na 64-to Kurentovanje. V potopisnem delu smo v teh hladnih dneh potovali po mrzlih deželah, čeprav se marsikomu toži po toplih krajih. Radijsko smo odpotovali na Aljasko in v Kanado.
V turističnih oddajah odkrivamo tudi manj znane, a zanimive kotičke naše lepe dežele. Tokrat smo obiskali Ljutomer in spoznavali pokrajino, ki ponuja številne možnosti za aktivni oddih, doživljanje kulture in tradicije, raziskovanje podeželja, uživanje ob vinih, pristni kulinariki in prleškem gostoljubju.// Sklenili smo tudi potopisni pogovor o Norveški in njenih lepotah.
V turističnih oddajah odkrivamo tudi manj znane, a zanimive kotičke naše lepe dežele. Tokrat smo obiskali Ljutomer in spoznavali pokrajino, ki ponuja številne možnosti za aktivni oddih, doživljanje kulture in tradicije, raziskovanje podeželja, uživanje ob vinih, pristni kulinariki in prleškem gostoljubju.// Sklenili smo tudi potopisni pogovor o Norveški in njenih lepotah.
V turistični oddaji smo pozornost namenili umetni inteligenci – ta tudi v turizmu prinaša številne priložnosti, med drugim lahko pospeši procese, optimizira stroške in omogoča vpogled v vedenje strank; nikakor pa ne more nadomestiti pristnega človeškega stika. Obiskali smo srednjeveški trg Kozje, eno najstarejših naselij na Štajerskem; radijsko pa smo doživeli še polarni sij na Norveškem.
V turistični oddaji smo pozornost namenili umetni inteligenci – ta tudi v turizmu prinaša številne priložnosti, med drugim lahko pospeši procese, optimizira stroške in omogoča vpogled v vedenje strank; nikakor pa ne more nadomestiti pristnega človeškega stika. Obiskali smo srednjeveški trg Kozje, eno najstarejših naselij na Štajerskem; radijsko pa smo doživeli še polarni sij na Norveškem.
V prvi turistični oddaji v letu 2024 smo se pogovarjali z uspešnimi študenti gostinstva in turizma, ki so se lani posebej izkazali na domačih in tujih tekmovanjih. Poleg tega smo začeli novo potopisno zgodbo – potepamo se po Norveški in odkrivamo lepote fjordov in polarnega sija.
V prvi turistični oddaji v letu 2024 smo se pogovarjali z uspešnimi študenti gostinstva in turizma, ki so se lani posebej izkazali na domačih in tujih tekmovanjih. Poleg tega smo začeli novo potopisno zgodbo – potepamo se po Norveški in odkrivamo lepote fjordov in polarnega sija.
V še zadnji turistični oddaji v letu 2023 smo se ozrli na opravljeno delo …Tokrat smo pozornost zato namenili letošnjemu turističnemu utripu v Mariboru, ki je prav sredi tega meseca zabeležil zavidljivo številko pol milijona nočitev. Sklenili smo tudi potopisno zgodbo po Iranu. Izvedeli smo, ali je tamkajšnja pokrajina Shiraz povezana z vinom.
V še zadnji turistični oddaji v letu 2023 smo se ozrli na opravljeno delo …Tokrat smo pozornost zato namenili letošnjemu turističnemu utripu v Mariboru, ki je prav sredi tega meseca zabeležil zavidljivo številko pol milijona nočitev. Sklenili smo tudi potopisno zgodbo po Iranu. Izvedeli smo, ali je tamkajšnja pokrajina Shiraz povezana z vinom.
Izpostavili smo turistično leto 2023 v Sloveniji. Medtem ko beležimo odlične rezultate, pa na panogo že močno vplivajo podnebne spremembe. V potopisnem delu oddaje smo nadaljevali potovanje po Islamski republiki Iran. Tokrat smo slišali tudi o tamkajšnjem nočnem življenju v puščavi.
Izpostavili smo turistično leto 2023 v Sloveniji. Medtem ko beležimo odlične rezultate, pa na panogo že močno vplivajo podnebne spremembe. V potopisnem delu oddaje smo nadaljevali potovanje po Islamski republiki Iran. Tokrat smo slišali tudi o tamkajšnjem nočnem življenju v puščavi.
V turistični oddaji smo najprej poudarili odlične rezultate obiska in nočitev v Mariboru. Potem smo predstavili mednarodni projekt FORESTWELL, pri katerem sodeluje mariborska Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem, in obiskali ribniški grad. Nadaljevali smo tudi s potopisno zgodbo o Iranu.
V turistični oddaji smo najprej poudarili odlične rezultate obiska in nočitev v Mariboru. Potem smo predstavili mednarodni projekt FORESTWELL, pri katerem sodeluje mariborska Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem, in obiskali ribniški grad. Nadaljevali smo tudi s potopisno zgodbo o Iranu.
V turistični oddaji smo se ustavili na Ptuju, kjer so v župnijskih prostorih svetega Petra in Pavla uredili sobe za turiste. V turizmu vidijo še več priložnosti; predvidoma prihodnje leto bodo odprli tudi mestni razgledni stolp. Zatem smo obiskali še Brežice, ki niso le turistično-termalna destinacija, temveč tudi mesto kulture in zgodovinske dediščine. V potopisni zgodbi pa vandramo po Iranu.
V turistični oddaji smo se ustavili na Ptuju, kjer so v župnijskih prostorih svetega Petra in Pavla uredili sobe za turiste. V turizmu vidijo še več priložnosti; predvidoma prihodnje leto bodo odprli tudi mestni razgledni stolp. Zatem smo obiskali še Brežice, ki niso le turistično-termalna destinacija, temveč tudi mesto kulture in zgodovinske dediščine. V potopisni zgodbi pa vandramo po Iranu.
V prvi decembrski turistični oddaji smo povedali, kako pripravljeni so naši gorski centri na novo zimsko sezono. Ustavili smo se na Mariborskem Pohorju, kjer so pred nedavnim znova zagnali gondolo, in preverili, kakšne novosti čakajo tam smučarje…potem pa smo odpotovali na Bližnji vzhod; po Iranu nas vodi Marjan Ostroško s Ptuja.
V prvi decembrski turistični oddaji smo povedali, kako pripravljeni so naši gorski centri na novo zimsko sezono. Ustavili smo se na Mariborskem Pohorju, kjer so pred nedavnim znova zagnali gondolo, in preverili, kakšne novosti čakajo tam smučarje…potem pa smo odpotovali na Bližnji vzhod; po Iranu nas vodi Marjan Ostroško s Ptuja.
V turistični oddaji smo osrednjo pozornost namenili umetni inteligenci v turizmu. Ta panogi prinaša številne priložnosti, ne more pa nadomestiti prijaznih ljudi. Nekaj mnenj smo nanizali v oddaji, v kateri smo začeli z novo potopisno zgodbo, odpotovali smo v deželo v srcu Perzije – Iran.
V turistični oddaji smo osrednjo pozornost namenili umetni inteligenci v turizmu. Ta panogi prinaša številne priložnosti, ne more pa nadomestiti prijaznih ljudi. Nekaj mnenj smo nanizali v oddaji, v kateri smo začeli z novo potopisno zgodbo, odpotovali smo v deželo v srcu Perzije – Iran.
V turistični oddaji smo se ustavili na nekaterih koroških turističnih kmetijah z doživljajsko ponudbo; obiskali smo Eko hotel Koroš, ki je tesno povezan z gorskim kolesarjenjem, in se ustavili še na kmetijah Ravnjak in Lešnik; tam smo srečali tudi tuje goste, ki se vračajo v naše kraje. V oddaji smo zaokrožili še kolesarsko potepanje po Aljaski z Bernardo Jurič.
V turistični oddaji smo se ustavili na nekaterih koroških turističnih kmetijah z doživljajsko ponudbo; obiskali smo Eko hotel Koroš, ki je tesno povezan z gorskim kolesarjenjem, in se ustavili še na kmetijah Ravnjak in Lešnik; tam smo srečali tudi tuje goste, ki se vračajo v naše kraje. V oddaji smo zaokrožili še kolesarsko potepanje po Aljaski z Bernardo Jurič.
V turistični oddaji smo se podali na doživetje za ljubitelje vina, tradicije, zgodovine in kulinarike našega najstarejšega mesta – Ptuja. Tamkajšnji Zavod za turizem je pripravil novo ponudbo, poimenovali so jo Popotovanje po mestu tisočletne vinske kulture. Z ultrakolesarko Bernardo Jurič pa smo se tokrat zapeljali po Aljaski.
V turistični oddaji smo se podali na doživetje za ljubitelje vina, tradicije, zgodovine in kulinarike našega najstarejšega mesta – Ptuja. Tamkajšnji Zavod za turizem je pripravil novo ponudbo, poimenovali so jo Popotovanje po mestu tisočletne vinske kulture. Z ultrakolesarko Bernardo Jurič pa smo se tokrat zapeljali po Aljaski.
V turistični oddaji smo se ustavili na turističnih kmetijah in preverili, kakšna je bila letošnja sezona. Slišali ste tudi, kaj je gozdna kopel in kakšne učinke ima na naše počutje. Tudi tokrat nismo izpustili potopisnega klepeta – z ultrakolesarko Bernardo Jurič smo potovali od Poljske do Španije.
V turistični oddaji smo se ustavili na turističnih kmetijah in preverili, kakšna je bila letošnja sezona. Slišali ste tudi, kaj je gozdna kopel in kakšne učinke ima na naše počutje. Tudi tokrat nismo izpustili potopisnega klepeta – z ultrakolesarko Bernardo Jurič smo potovali od Poljske do Španije.
V turistični oddaji smo se odpravili na Rifnik; hrib južno od Šentjurja pri Celju. Poseljen je že vse od mlajše kamene dobe in je preurejen v arheološki park. Nadaljevali smo tudi zgodbo ultrakolesarke Bernarde Jurič, tokrat smo osvajali Kirgizijo.
V turistični oddaji smo se odpravili na Rifnik; hrib južno od Šentjurja pri Celju. Poseljen je že vse od mlajše kamene dobe in je preurejen v arheološki park. Nadaljevali smo tudi zgodbo ultrakolesarke Bernarde Jurič, tokrat smo osvajali Kirgizijo.
V turistični oddaji smo postavili v ospredje mlade in njihov pogled na poklice v gostinstvu. Na mariborski Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem so pripravili srečanje študentov in podjetij; sodeč po odzivu podjetij, je povpraševanje po mladem kadru v gostinstvu in turizmu zelo veliko. Seveda smo tudi v tej oddaji potovali – z ultra kolesarko Bernardo Jurič smo se podali po Maroku.
V turistični oddaji smo postavili v ospredje mlade in njihov pogled na poklice v gostinstvu. Na mariborski Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem so pripravili srečanje študentov in podjetij; sodeč po odzivu podjetij, je povpraševanje po mladem kadru v gostinstvu in turizmu zelo veliko. Seveda smo tudi v tej oddaji potovali – z ultra kolesarko Bernardo Jurič smo se podali po Maroku.
V turistični oddaji smo vam približali ponudbo obogatenega projekta Visit Haloze, ki ga je nedavno predstavila Lokalna akcijska skupina Haloze. Izvedeli ste, kakšna ponudba se skriva pod tem naslovom, ob tem pa smo tudi potovali, in to z ultra kolesarko Bernardo Jurič, ki je letos znova uresničila kar nekaj kolesarskih podvigov na različnih celinah.
V turistični oddaji smo vam približali ponudbo obogatenega projekta Visit Haloze, ki ga je nedavno predstavila Lokalna akcijska skupina Haloze. Izvedeli ste, kakšna ponudba se skriva pod tem naslovom, ob tem pa smo tudi potovali, in to z ultra kolesarko Bernardo Jurič, ki je letos znova uresničila kar nekaj kolesarskih podvigov na različnih celinah.
V turistični oddaji smo govorili o odgovornem gastronomskem turizmu, kajti kulinarika predstavlja enega ključnih produktov prihodnje strategije. Še zadnjič smo se potepali po indonezijskem otoku Sumatra, kjer se je naša sogovornica srečala z vse bolj ogroženimi živalmi – orangutani.
V turistični oddaji smo govorili o odgovornem gastronomskem turizmu, kajti kulinarika predstavlja enega ključnih produktov prihodnje strategije. Še zadnjič smo se potepali po indonezijskem otoku Sumatra, kjer se je naša sogovornica srečala z vse bolj ogroženimi živalmi – orangutani.
V turistični oddaji smo se ozrli na svetovni dan turizma, ki je z nosilno temo Turizem in zelene naložbe opozarjal na pomen trajnostnega razvoja te panoge. V kakšni meri se temu približuje Maribor, smo slišali v oddaji, v njej smo predstavili tudi ptujsko grajsko orožarno. Seveda ni manjkal potopisni klepet, nadaljevali smo popotovanje po Sumatri.
V turistični oddaji smo se ozrli na svetovni dan turizma, ki je z nosilno temo Turizem in zelene naložbe opozarjal na pomen trajnostnega razvoja te panoge. V kakšni meri se temu približuje Maribor, smo slišali v oddaji, v njej smo predstavili tudi ptujsko grajsko orožarno. Seveda ni manjkal potopisni klepet, nadaljevali smo popotovanje po Sumatri.
V turistični oddaji smo se ustavili na Ravnem polju, kjer so obiskovalci lahko minuli konec tedna, pred svetovnim dnevom turizma, spoznavali skrite turistične bisere štajerske ravnice. Predstavili smo turistične znamenitosti Ribnice na Pohorju in vas ponovno popeljali po indonezijskem otoku Sumatra.
V turistični oddaji smo se ustavili na Ravnem polju, kjer so obiskovalci lahko minuli konec tedna, pred svetovnim dnevom turizma, spoznavali skrite turistične bisere štajerske ravnice. Predstavili smo turistične znamenitosti Ribnice na Pohorju in vas ponovno popeljali po indonezijskem otoku Sumatra.
V turistični oddaji smo se povzpeli na bližnje Pohorje, ki ponuja obilo možnosti in priložnosti za celoletni turizem. Slišali smo, kako ga razvijati, ob tem pa ne pozabiti na ohranjanje naravnih danosti, seveda smo tudi potovali in spoznavali otok Sumatro.
V turistični oddaji smo se povzpeli na bližnje Pohorje, ki ponuja obilo možnosti in priložnosti za celoletni turizem. Slišali smo, kako ga razvijati, ob tem pa ne pozabiti na ohranjanje naravnih danosti, seveda smo tudi potovali in spoznavali otok Sumatro.
V turistični oddaji smo se pogovarjali z dolgoletnim turističnim delavcem Milanom Sajkom, kajti njegova turistična agencija zaznamuje letos 30-letnico delovanja. Predstavili smo knjigo Malečniška kuharica, v potopisnem delu pa smo vas popeljali še na največji indonezijski otok – Sumatro.
V turistični oddaji smo se pogovarjali z dolgoletnim turističnim delavcem Milanom Sajkom, kajti njegova turistična agencija zaznamuje letos 30-letnico delovanja. Predstavili smo knjigo Malečniška kuharica, v potopisnem delu pa smo vas popeljali še na največji indonezijski otok – Sumatro.
Turistične oddaje smo to poletje začinili s kulinarično ponudbo Maribora. V še zadnji oddaji v tem nizu smo preverili, ali ima mesto dovolj kakovostne ponudbe, pa tudi, ali lahko Maribor gradi turistično prepoznavnost prav na kulinariki. Poznavalci pravijo, da je ponudba sicer raznovrstna, premalo pa je drznosti in poguma pri njenem ustvarjanju.
Turistične oddaje smo to poletje začinili s kulinarično ponudbo Maribora. V še zadnji oddaji v tem nizu smo preverili, ali ima mesto dovolj kakovostne ponudbe, pa tudi, ali lahko Maribor gradi turistično prepoznavnost prav na kulinariki. Poznavalci pravijo, da je ponudba sicer raznovrstna, premalo pa je drznosti in poguma pri njenem ustvarjanju.
Ker je Maribor najboljša kulinarična destinacija tega leta, namenjamo poleti pozornost gastronomiji. S poznavalci smo govorili o tem, ali si mesto s svojo ponudbo zasluži ta naziv in ali je preplet tradicije in sodobnosti prava pot za kulinarično promocijo mesta ob Dravi. V tej oddaji smo dodali še nekaj pogledov na to tematiko, zatem pa še zadnjič v nizu poletnih oddaj obiskali eno od tradicionalnih mariborskih gostiln – tokrat Vinsko klet Brigadir.
Ker je Maribor najboljša kulinarična destinacija tega leta, namenjamo poleti pozornost gastronomiji. S poznavalci smo govorili o tem, ali si mesto s svojo ponudbo zasluži ta naziv in ali je preplet tradicije in sodobnosti prava pot za kulinarično promocijo mesta ob Dravi. V tej oddaji smo dodali še nekaj pogledov na to tematiko, zatem pa še zadnjič v nizu poletnih oddaj obiskali eno od tradicionalnih mariborskih gostiln – tokrat Vinsko klet Brigadir.
V turistični oddaji to poletje namenjamo pozornost gastronomiji. Tokrat smo preverili, ali si mesto s svojo ponudbo zasluži naziv evropske kulinarične destinacije in ali je preplet tradicije in sodobnosti prava pot za kulinarično promocijo mesta ob Dravi … V tej smeri že desetletja gradijo svojo kulinarično zgodbo tudi v gostilni Vernik, ki smo jo obiskali v tej oddaji.
V turistični oddaji to poletje namenjamo pozornost gastronomiji. Tokrat smo preverili, ali si mesto s svojo ponudbo zasluži naziv evropske kulinarične destinacije in ali je preplet tradicije in sodobnosti prava pot za kulinarično promocijo mesta ob Dravi … V tej smeri že desetletja gradijo svojo kulinarično zgodbo tudi v gostilni Vernik, ki smo jo obiskali v tej oddaji.
Rdeča nit naših poletnih turističnih oddaj je kulinarika. Maribor se namreč ponaša z bogato in pestro kulinarično zgodovino. Del kulturne dediščine predstavljajo tudi mariborske gostilne, ki so skozi stoletja igrale pomembno vlogo pri zadovoljevanju prehranskih potreb ljudi, bile pa so tudi središče družabnega življenja. Tokrat smo slišali, katere so bile nekoč najbolj priljubljene; obiskali pa smo gostilno Klampfer v Brezju, poznano po klasični domači kuhinji.
Rdeča nit naših poletnih turističnih oddaj je kulinarika. Maribor se namreč ponaša z bogato in pestro kulinarično zgodovino. Del kulturne dediščine predstavljajo tudi mariborske gostilne, ki so skozi stoletja igrale pomembno vlogo pri zadovoljevanju prehranskih potreb ljudi, bile pa so tudi središče družabnega življenja. Tokrat smo slišali, katere so bile nekoč najbolj priljubljene; obiskali pa smo gostilno Klampfer v Brezju, poznano po klasični domači kuhinji.