Okus po cvetju

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RTV 365 Programi Oddaje Podkasti Moj 365 Menu
Domov
Raziskujte
Programi
Dokumentarci
Filmi in serije
Oddaje
Podkasti
Filmoteka
Zgodovina
Shranjeno
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Programi Dokumentarci Filmi in serije Oddaje Podkasti
Plačljivo
Filmoteka
Moj 365
Zgodovina
Naročnine
Shranjeno

Okus po cvetju

Marsikatero cvetlico lahko pripravimo tudi kot vabljiv dodatek jedem, ali pa cvetove ponudimo kot samostojno jed. Med taka presenečenja uvrščamo mačehe, vijolice, tulipane, maslenice, luke, make idr. Neverjetno, koliko domišljije se skriva v receptih, po katerih smo pripravljali jedi s temi cvetovi. Poleg tega smo poskrbeli, da so jedi ponujene v lepem in slogovno enotnem okolju.

Zadnje

Okus po cvetju

Sončno rumeno

9. 8. 2023

Mnoge cvetlice sijejo v rumeni barvi. Med najbolj izrazitimi so gotovo sončnice. Pri tem pa mnogi ne vedo, da je iz njihovih cvetov mogoče pripraviti okusne jedi. Kaj pa lahko naredimo iz ostalih rumenih cvetov: lučniki, kapucinke, ognjič, buče itd.? Tudi za te in druge manj znane cvetlice bo oddaja z Jeleno de Belder-Kovačič ponudila mnoge zanimive zamisli. Scenarist in urednik: Stane Sušnik Režiserka: Hanka Kastelicová

30 min

Mnoge cvetlice sijejo v rumeni barvi. Med najbolj izrazitimi so gotovo sončnice. Pri tem pa mnogi ne vedo, da je iz njihovih cvetov mogoče pripraviti okusne jedi. Kaj pa lahko naredimo iz ostalih rumenih cvetov: lučniki, kapucinke, ognjič, buče itd.? Tudi za te in druge manj znane cvetlice bo oddaja z Jeleno de Belder-Kovačič ponudila mnoge zanimive zamisli. Scenarist in urednik: Stane Sušnik Režiserka: Hanka Kastelicová

Okus po cvetju

Cvetoče preproge

9. 8. 2023

Marsikatero cvetlico lahko pripravimo tudi kot vabljiv dodatek jedem, ali pa cvetove ponudimo kot samostojno jed. Med taka presenečenja uvrščamo mačehe, vijolice, tulipane, maslenice, luke, make idr. Neverjetno, koliko domišljije se skriva v receptih, po katerih smo pripravljali jedi s temi cvetovi. Poleg tega smo poskrbeli, da so jedi ponujene v lepem in slogovno enotnem okolju. Scenarist in urednik: Stane Sušnik Režiserka: Hanka Kastelicová

30 min

Marsikatero cvetlico lahko pripravimo tudi kot vabljiv dodatek jedem, ali pa cvetove ponudimo kot samostojno jed. Med taka presenečenja uvrščamo mačehe, vijolice, tulipane, maslenice, luke, make idr. Neverjetno, koliko domišljije se skriva v receptih, po katerih smo pripravljali jedi s temi cvetovi. Poleg tega smo poskrbeli, da so jedi ponujene v lepem in slogovno enotnem okolju. Scenarist in urednik: Stane Sušnik Režiserka: Hanka Kastelicová

Okus po cvetju

Kako lepo diši!

2. 8. 2023

Na vsakem vrtu najdemo tudi nekaj predstavnic obsežne skupine rastlin, katerim je skupno, da prijetno dišijo. T. i. dišavnice so pogosto ne samo aromatične, temveč tudi zdravilne, pa tudi obvezen dodatek jedem. Nekaj znanih in manj znanih dišavnic bodo v oddaji pripravljale spretne kuharice, recepti pa so iz knjige Jelene De Belder-Kovačič z naslovom Okus po cvetju. Scenarist in urednik: Stane Sušnik Režiserka: Hanka Kastelicová

30 min

Na vsakem vrtu najdemo tudi nekaj predstavnic obsežne skupine rastlin, katerim je skupno, da prijetno dišijo. T. i. dišavnice so pogosto ne samo aromatične, temveč tudi zdravilne, pa tudi obvezen dodatek jedem. Nekaj znanih in manj znanih dišavnic bodo v oddaji pripravljale spretne kuharice, recepti pa so iz knjige Jelene De Belder-Kovačič z naslovom Okus po cvetju. Scenarist in urednik: Stane Sušnik Režiserka: Hanka Kastelicová

Okus po cvetju

Modrina med vrtnicami

2. 8. 2023

Vrtnice navdihujejo umetnike vseh zvrsti, le redki pa vedo, da so primerne tudi kot dodatek jedi, kot posladek. Kaj vse se da pripraviti iz njih, bomo spoznali v oddaji, v kateri smo vrtnicam - da ne bo vse samo rožnato in rdeče - pridružili še različne cvetlice modrih barvnih odtenkov. Tudi z njimi smo okrasili jedi, jim dodali novo nianso okusov in jih predelali v posladke. Scenarist in urednik: Stane Sušnik Režiserka: Hanka Kastelicová

30 min

Vrtnice navdihujejo umetnike vseh zvrsti, le redki pa vedo, da so primerne tudi kot dodatek jedi, kot posladek. Kaj vse se da pripraviti iz njih, bomo spoznali v oddaji, v kateri smo vrtnicam - da ne bo vse samo rožnato in rdeče - pridružili še različne cvetlice modrih barvnih odtenkov. Tudi z njimi smo okrasili jedi, jim dodali novo nianso okusov in jih predelali v posladke. Scenarist in urednik: Stane Sušnik Režiserka: Hanka Kastelicová


Čakalna vrsta

RTV 365
Mobilna aplikacija
Prenesite iz Trgovine