Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Filmoteka V živo RTV 365 Raziskujte Več
Domov
Raziskujte
Zadnja priložnost
Za otroke
V živo
Filmoteka
Zgodovina
Seznami
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Zadnja priložnost Za otroke V živo Filmoteka Zgodovina
Seznami
Zaključi urejanje
Moje
Naročnine
Zaključi urejanje
Vse naročnine
Oddaje
Televizija Radio Podkasti

Odprta knjiga na radiu

Branje različnih knjig v integralnih verzijah in v več delih.

Rašomon efekt - 30. poglavje - Rac, Biografski roman o življenju Radka Poliča

2. 12. 2021

"...Takrat sem bil prvič v življenju glasnik smrti. Drugič sem to postal, ko mi je deset let kasneje umrl oče. Obakrat je bila moja mama tista, ki sem ji moral sporočiti novico. O smrti njene mame in smrti njenega moža. Očitno se z mojim tuzemnim življenjem dogaja nekaj čudnega..." Rac bere Raca. Življenjske zgodbe vrhunskega gledališkega in filmskega igralca Radka Poliča v biografskem romanu, ki je nastal po intenzivnih pogovorih z dramaturginj in publicistko Petro Pogorevc. Prisluhnite raskavemu glasu, ki med hehetom in premolki pripoveduje zgodbo o sebi in o veselih in tragičnih stvareh, ki so ga v življenju doletele od otroštva do vrhuncev igralske kariere v 52-ih nadaljevanjih. Režiserka: Špela Kravogel Tonski mojstri: Gal Nagode, Urban Gruden, Matjaž Miklič Glasbena oblikovalka. Darja Hlavka Godina Fonetičarka: Suzana Köstner Korektorica: Emanuela Montanič Sekulović Posneto v studiu 01 Radia Slovenija, maja 2021.

Zgaga v bikinkah - 29. poglavje - Rac, biografski roman o življenju Radka Poliča

1. 12. 2021

"...Kupec, ki ga je čakal, se nato ni pojavil. Takrat še ni bilo mobilnih telefonov, zato ni mogel vedeti, zakaj ga ni bilo. No, pospravil je tiste papirje v torbo. Jaz sem začel v glavi kalkulirati, koliko denarja imam in koliko ga bom v kratkem še zaslužil. Pomislil sem, da ga imam dovolj, zato sem ga vprašal, ali bi hišo prodal meni. Hotel je vedeti, ali sem oženjen. In sem rekel, da ja. Nato ga je zanimalo, ali imam otroke, in sem mu povedal, da imam sina iz prvega zakona. Hvalil sem se, da sem bil še sam sebi všeč. Toliko časa sem mu pihal na dušo, da je rekel, da bo razmislil..." Rac bere Raca. Življenjske zgodbe vrhunskega gledališkega in filmskega igralca Radka Poliča v biografskem romanu, ki je nastal po intenzivnih pogovorih z dramaturginj in publicistko Petro Pogorevc. Prisluhnite raskavemu glasu, ki med hehetom in premolki pripoveduje zgodbo o sebi in o veselih in tragičnih stvareh, ki so ga v življenju doletele od otroštva do vrhuncev igralske kariere v 52-ih nadaljevanjih. Režiserka: Špela Kravogel Tonski mojstri: Gal Nagode, Urban Gruden, Matjaž Miklič Glasbena oblikovalka. Darja Hlavka Godina Fonetičarka: Suzana Köstner Korektorica: Emanuela Montanič Sekulović Posneto v studiu 01 Radia Slovenija, maja 2021.

Zezanje hipijev - 28. poglavje - Rac, biografski roman o življenju Radka Poliča

30. 11. 2021

"...Moja mama je vedno govorila, da sem bil rojen za samsko življenje. Sam sem to pogruntal šele po tretji ločitvi. Zdaj sem že trideset let samski in mi zaradi tega čisto nič ne manjka. V mladosti tega nisem razumel in sem se poročal kot po tekočem traku..." Rac bere Raca. Življenjske zgodbe vrhunskega gledališkega in filmskega igralca Radka Poliča v biografskem romanu, ki je nastal po intenzivnih pogovorih z dramaturginj in publicistko Petro Pogorevc. Prisluhnite raskavemu glasu, ki med hehetom in premolki pripoveduje zgodbo o sebi in o veselih in tragičnih stvareh, ki so ga v življenju doletele od otroštva do vrhuncev igralske kariere v 52-ih nadaljevanjih. Režiserka: Špela Kravogel Tonski mojstri: Gal Nagode, Urban Gruden, Matjaž Miklič Glasbena oblikovalka. Darja Hlavka Godina Fonetičarka: Suzana Köstner Korektorica: Emanuela Montanič Sekulović Posneto v studiu 01 Radia Slovenija, maja 2021.