Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Filmoteka V živo RTV 365 Raziskujte Več
Domov
Raziskujte
V živo
Oddaje
Podkasti
Glasba
Za otroke
Filmoteka
Zgodovina
Seznami
Naročnine
Več
Domov Raziskujte V živo Oddaje Podkasti Glasba Za otroke Filmoteka Zgodovina
Seznami
Zaključi urejanje
Moje
Moj 365
Zaključi urejanje
Vse naročnine

Mumindol

Animirana serija Mumindol je priredba priljubljenih zgodbic finsko-švedske pisateljice, slikarke in ilustratorke Tove Jansson. Za svoje knjige o Muminih, ki so prevedene v več kot 50 jezikov, tudi v slovenščino, je prejela številne ugledne nagrade. Dramsko-fantazijska serija, v kateri se življenjska radost prepleta z brezmejno domišljijo, je namenjena gledalcem vseh starosti. S svojo izvirnostjo bo pritegnila zveste oboževalce Muminov, pa tudi tiste, ki jih bodo šele spoznali.
Prisrčno pravljično bitje, radovedni in lahkoverni trolček Mumin, obkrožen s svojo nenavadno družino in čudaškimi prijatelji, nas popelje na pustolovščino v čarobni svet Mumindola. Prizorišče večine zgodbic sta Muminhiša in Dol, idilična pokrajina, ki se je vplivi sodobnega sveta še niso dotaknili. Včasih pa radovednost popelje junake v prostrano divjino, mogočne in temačne gozdove, na skrivnostne daljne otoke in v samoto nevarnih gora.
Ko spremljamo Mumintrolovo odraščanje, doživetja z družino in drugimi bitji, se soočamo z lastno človečnostjo, odnosi in čustvi – še posebej z ljubeznijo. Mumindol je iskriva serija, obogatena s pozitivnimi sporočili.

Zadnji posnetki

Prednik, risana nadaljevanka

7. 8. 2022

Mumintrol se spopade z največjim izzivom do tedaj, ko se prezgodaj prebudi iz zimskega spanja in se znajde sam v neznanem svetu mumindolske zime. A srečanje z davnim prasorodnikom, njegovim prednikom, ga nauči iznajdljivosti v prvinskem načinu preživetja.