Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Filmoteka V živo RTV 365 Raziskujte Več
Domov
Raziskujte
Zadnja priložnost
Za otroke
V živo
Filmoteka
Zgodovina
Seznami
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Zadnja priložnost Za otroke V živo Filmoteka Zgodovina
Seznami
Zaključi urejanje
Moje
Naročnine
Zaključi urejanje
Vse naročnine
Oddaje
Televizija Radio Podkasti

Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini. Kulturo urejajo in vodijo redaktorice: Andreja Kočar, Nina Jerman, Melita Kontrec in Teja Kunst..

Kultura

22. 10. 2021

Nocoj v Kulturi med drugim o premieri predstave v Plesnem Teatru Ljubljana z naslovom Blef, obiskali smo razstavo z naslovom Kdo se boji roza barve v Umetnostni galeriji Maribor umetnice Ksenije Čerče in ujeli zadnji dan dogajanja na festivalu Ignore 5 v Klubu Gromka na Metelkovi.

Kultura

21. 10. 2021

V SNG Ljubljana smo bili na premieri opere Vincenza Bellinija Capuleti in Montegi pod dirigentsko taktirko Roberta Gianola in v režiji Franka Van Laeckeja, v Kinu Šiška pa smo si v okviru festivala Druga godba privoščili nastop finskega harmonikarja Kimma Pohjonena. Seveda smo obiskali tudi Cukrarno in na festivalu Indigo pozorno prisluhnili pogovoru med Yanisom Varoufakisom in Slavojem Žižkom, pozabili pa nismo niti na 70 let delovanja Slovenske izseljenske matice.

Kultura

20. 10. 2021

Ogledali smo si premiero predstave Jerebika, štrudelj, ples pa še kaj v Slovenskem mladinskem gledališču, ki je nastala v sodelovanju s SNG Nova Gorica, na mali sceni Mestnega gledališča ljubljanskega pa monodramo Le en smaragd v kateri igra Jožica Avbelj. Janko Petrovec je obiskal muzej Federica Fellinija, ki so ga z enoletno zamudo odprli v njegovem rojstnem mestu Riminiju. Ljubljanski Kino Šiška pa gosti Bienale slovenske ilustracije – Bienale neodvisnih.

Kultura

19. 10. 2021

Predstavili bomo prvi zvezek Slovarja slovenskega knjižnega jezika 16. stoletja in razstavo z naslovom Iščem stanovanje ... Sto let organizirane stanovanjske gradnje, ki bo na ogled v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Ob letu Josipa Jurčiča bomo v Cankarjevem domu prisluhnili simpoziju Desetič brat!, na radijskem programu Ars pa igralcu Radku Poliču in projektu Rac bere Raca.

Kultura

18. 10. 2021

Na festivalu Mesto žensk si bomo ogledali pop opero o pesnici Sylvii Plath ter spremljali odkritje spomenika Franceti Prešernu v Zagrebu in Ljudevitu Gaju v Ljubljani. Predstavili bomo dobitnico Sovretove nagrade in glavne nagrajence Festivala slovenskega filma. V galeriji Photon v Ljubljani si bomo ogledali razstavo Romana Bezjaka Arheologija nekega obdobja.

Kultura

15. 10. 2021

Ob 200-letnici Narodnega muzeja Slovenije bomo spregovorili o njegovem pomenu. Objavili bomo reportažo s Festivala slovenskega filma in razkrili nagrajence Društva slovenskih filmskih in televizijskih prevajalcev. Predstavili bomo tudi knjigo dramaturginje Diane Koloini Slabo poznate naših src tančine in si ogledali razstavi v Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki.

Kultura

14. 10. 2021

Bili smo na premieri predstave Emigranta v SNG Drama. Enodejanko poljskega dramatika in vsestranskega ustvarjalca Sławomirja Mrożka je režirala Nina Ramšak Marković. Na 24. Festivalu slovenskega filma v Portorožu smo si ogledali filma Divja Slovenija in Murina, v Mariboru pa serijo performativnih gest Nagib #2, ki so jih na ulicah in v izložbah pripravili številni umetniki, igralci, plesalci in koreografi.

Kultura

13. 10. 2021

Nocoj v Kulturi; naša ekipa spremlja dogajanje na Festivalu slovenskega filma v Portorožu, bili smo tudi na otvoritvi festivala Indigo v Cukrarni v Ljubljani in na razstavi Zgodbe iz grajskih soban v Pokrajinskem muzeju Maribor.

Kultura

12. 10. 2021

Objavili bomo reportažo z otvoritve 24. Festivala slovenskega filma in predstavili retrospektivo katalonskega režiserja Marca Reche v ljubljanskem Kinodvoru in Slovenski kinoteki. Ogledali si bomo premiero predstave Vročina v Slovenskem mladinskem gledališču in se spomnili pisateljice in popotnice Alme M. Karlin. Predstavili bomo tudi projekt Filmoteka na spletnem portalu MMC.

Kultura

11. 10. 2021

Bili smo na Festivalu nemega filma v italijanskem Pordenonu, kjer je slovenski skladatelj in pianist Andrej Goričar z orkestrom premierno spremljal film Erotikon Gustava Machatyja, s katerim je konec 20. let prejšnjega stoletja zaslovela naša prva mednarodna filmska zvezda Ita Rina. V Lutkovnem gledališču Ljubljana smo si ogledali predstavo Vse je v redu, ki je nastala v režiji Nataše Živković, v koprodukciji z Mestom žensk in v sklopu programa Gledališki laboratorij LGL. V pasaži kina Komuna in Name pa so odprli skupinsko razstavo Stekleni strop umetnikov rojenih v 90-ih letih, ki so ob splošni prekarizaciji življenja najbolj na udaru.

Kultura

8. 10. 2021

Nocoj v Kulturi: bili smo na premieri Pisem iz ječe v Anton Podbevšek Teatru, obiskali smo tudi začetek Mednarodnega festivala računalniške umetnosti v Mariboru ter razstavo Grafika v Pilonovi galeriji Ajdovščina.

Kultura

7. 10. 2021

Na obali smo obiskali Forum Tomizza, ki letos pod drobnogled jemlje pokrajine ob severnem Jadranu, v SNG Nova Gorica pa smo bili na premieri predstave Toona Tellegena Čriček in temačni občutek v režiji Ivane Djilas. Premierno smo si tudi ogledali film o življenju soul ikone Arethe Franklin, Respect. Na festivalu Mesto ženk smo govorili z nizozemsko umetnico Annette Krauss, ki predstavlja projekt Prikriti kurikulum, pogledali pa smo tudi na Amfiteatrov mednarodni znanstveni simpozij Premene v sodobni dramatiki po letu 2000.

Kultura

6. 10. 2021

Nocoj v Kulturi: obiskali smo začetek festivala stripa v Ljubljani z naslovom Tinta, v Mariboru se je pred dvema dnevoma začel glasbeni festival Minoriti, predstavljamo vam tudi nov dokumentarni film režiserja Igorja Zupeta z naslovom Opravičilo za modernost-Pavilijon NSK države v času, bili pa smo tudi v Kopru na festivalu Kino Istra.

Kultura

5. 10. 2021

Slovenski kandidat za oskarja je letos film Miroslava Mandića Sanremo, ki so ga nocoj premierno prikazali v Cankarjevem domu. V tamkajšnjem Klubu pa smo nocoj prisluhnili tudi kitarskim ritmom Nika Novaka in Jane Beltran. Bili smo na tiskovni konferenci 24. Festivala slovenskega filma, ki se bo začel 12. oktobra v Portorožu in na razstavi Jennifer Willet z naslovom Ko mikrobi sanjajo v Galeriji Kapelica.

Kultura

4. 10. 2021

Začel se je 27. mednarodni festival sodobnih umetnosti Mesto žensk, ki bo na različnih lokacijah v Ljubljani potekal vse do 18. oktobra. Ogledali smo si tudi premiero predstave Češnjev vrt v Mestnem gledališču ljubljanskem in razstavo v Galeriji Prešernovih nagrajencev Kranj, Neokonstruktivisti nekoč in danes. V koprski stolnici pa so s koncertom Obalnega komornega orkestra zbirali prispevke za nove orgle.

Kultura

1. 10. 2021

V Prešernovem gledališču Kranj smo si danes ogledali premiero predstave Mama Floriana Zellerja v režiji Ivice Buljana. V Kranju pa se je začel tudi največji likovni festival v Sloveniji, na katerem se predstavlja preko 100 avtorjev iz 26 držav Evrope, Azije in Južne Amerike. V mariborskem razstavišču Kibla portal so nocoj odprli mednarodno razstavo KIBLIX 2021: Virtualni svetovi danes, avstrijski Gradec pa že več tednov diha s festivalom Štajerska jesen, ki letos različne instalacije in performanse predstavlja v javnem prostoru. Ogledali smo si jih nekaj in se pogovarjali z umetniško direktorico Ekaterino Degot.

Kultura

30. 9. 2021

Bili smo na premieri baleta Apolon, ljubljenec muz in operatorija Kralj Ojdip v SNG Opera Ljubljana, pa tudi na odprtju razstave Zavedanje enosti v Miheličevi galeriji na Ptuju, kjer je Alenka Slavinec razstavila svoje fotografije, montaže in instalacije. Pogledali smo v bistvo filma Oasis - Knebworth 1996, ter obiskali predzadnji koncert cikla Plečnik & A-cappella APZ-ja Tone Tomšič. Nismo pa se izognili niti škodi, ki je kulturne ustanove prizadela v sinočnjih vodnih ujmah.

Kultura

29. 9. 2021

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Kultura

28. 9. 2021

Na malem odru Mestnega gledališča ljubljanskega smo si ogledali premiero drame Nekoč se bova temu smejala, v Stari elektrarni pa predstavnina Hoppla, wir leben. Izgubljena gesta lastnega odstopa, kolektiva Beton LTD. Bili pa smo tudi na skupinski razstavi Onkraj meja v Centru sodobnih umetnosti v Celju.

Kultura

27. 9. 2021

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Kultura

24. 9. 2021

Pred jutrišnjo premiero smo si v SNG Drama Ljubljana ogledali Požigalce, ki so v režiji Jana Krmelja nastali po igri Maxa Frischa Dobrnik in požigalci, v Plesnem teatru Ljubljana pa otroško predstavo Povodni mož Ambrož avtorjev Natalije Manojlović Varga in Andreja Rozmana Roze. Bili smo tudi na začetku operne sezone v Mariboru, ogledali smo si razstavo in fotoknjigo Nika Erika Neubauerja, ki ga predstavlja Galerija Fotografija. Seznanili pa vas bomo tudi novim ciklusom Klasike evropskega političnega filma, ki se bo nocoj začel na prvem programu naše televizije.

Kultura

23. 9. 2021

V Ljubljani je po temeljiti prenovi zaživela kultna Cukrarna, ki bo namenjena sodobni umetnosti, obiskali smo njeno otvoritev. V Trbovljah smo se udeležili festivala novomedjiske umetnosti Speculum Artium, v Slovenskem mladinskem gledališču v Ljubljani smo si ogledali tudi premiero predstave Norišnica d.o.o. angleškega avtorja Joeja Ortona, v režiji Vita Tauferja . Prelistali smo novo knjigo Marcela Števančiča jr. Slovenski sen - Eseji ob 30-letnici SLO osamosvojitve.

Kultura

22. 9. 2021

Združenje filmskih snemalcev je nocoj v dvorani Kinoteke podelilo nagrado Iris za fotografijo v filmih za leto 2020. V projektnem prostoru Fundacije Ulay smo si ogledali razstavo Ekstatično telo, eklektično telo, ekscentrično telo, ki jo je kurirala Hana Ostan Ožbolt. Pogovarjali pa smo se tudi z novo direktorico Obalnih galerij Maro Ambrožič Verderber.

Kultura

21. 9. 2021

Obiskali smo milanski sejem sodobne in moderne umetnosti Miart, spremljali smo sejo na kateri se bo odvijal boj za novega direktorja Obalnih galerij Piran. V Kinu Šiška smo poslušali pogovor s francoskim avtorjem, ki ustvarja pod psevdonimom L’homme Étoilé (Zvezdni človek) in je v svojem najnovejšem risoromanu Na življenje! prikazal lastne izkušnje z delom v paliativni oskrbi. Zabeležili pa smo tudi 30 let ljubljanske galerije Zala.

Kultura

20. 9. 2021

Predstavili vam bomo knjigo Alja Tkačev: Igralka s svinčnikom, Izbrani dnevniki (1962–1991). Pogovarjali smo se s skladateljem, improvizatorjem, pozavnistom Vinkom Globokarjem, ki se bo s koncertoma v Slovenski filharmoniji ta teden poslovil od občinstva. Obiskali smo tudi Festival Maribor in razstavo Naj bo kvir!, razstavo LGBTQ+ v ljubljanski Mestni galeriji.

Kultura

17. 9. 2021

Obiskali smo začetek Treska #12, ki je obračun glasbe in založništva, ter začetek Šiške Open, ki pa je dan urbanega dogajanja in glasbe. Iz Trsta se oglaša dopisnica, ki je preverila dogajanje na bienalnem festivalu Slovencev v Italiji, Slofestu, v prestolnici pa smo obiskali še razstavo umetniškega nakita na gradu in razstavo latvijske animatorke in ilustratorke Anete Melece v Galerijo Vodnikove domačije. Po vsej državi se začenja tudi festival Odprte hiše Slovenije, v SEM-u pa razstava Saj grem samo mimo: Mozaik razglednic in prijateljstev Aleša Debeljaka.

Kultura

16. 9. 2021

Nocoj se je s koncertom Simfoničnega orkestra SNG Maribor pod taktirko romunskega dirigenta Gabriela Bebeselee, začel Festival Maribor. V Weltmuseum-u na Dunaju smo si sinoči ogledali razstavo o Almi M. Karlin Sama okoli sveta, v Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki pa razstavo Vezi - Zagrebška likovna akademija in slovenski umetniki med obema vojnama. Novo sezono Lutkovnega gledališča Ljubljana pa je nocoj otvorila premiera senčne predstavo Moj dedek je bil češnjevo drevo, v režiji italijanskega mojstra senčnih lutk Fabrizia Montecchija.

Kultura

15. 9. 2021

Pogledali bomo na novo izdajo Gibanice, bienala sodobne plesne umetnosti in razkrili dobitnika lastovke, nagrade, ki jo za najboljšo kratko zgodbo podeljuje Radio ARS. Predstavili bomo novo gledališko sezono ljubljanske Drame in si ogledali si razstavo Tamása Galambosa v Lisztovem inštitutu v Ljubljani.

Kultura

14. 9. 2021

Bili smo na koncertu organista Thierryja Escaicha v Cankarjevegem domu. V Galeriji Vžigalica smo si ogledali razstavo japonskega umetnika, performerja in aktivista Yoshinorija Niwe z naslovom O rehabilitaciji prevlade in posesti, v Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki pa razstavo Vezi - Zagrebška likovna akademija in slovenski umetniki med obema vojnama. Več pa tudi o projektu Certifikat Kulturno podjetje, ki ga je danes predstavilo Društvo Asociacija.

Kultura

13. 9. 2021

V oddaji bomo med drugim predstavili novo igrano-dokumentarno serijo Inhumanum: Umori na Slovenskem, ki nastaja v koprodukciji z RTV Slovenija. Ogledali si bomo premiero plesne predstave Andreje Rauch Kar nosim s seboj. Konec meseca se obeta festival Sonica. Napoveduje ga razstava Boundless BodyMinds - Brezmejni umi telesa, ki je že na ogled v galeriji Equrna.

Kultura

10. 9. 2021

Pogledali bomo na razstavo ob začetku 34. Grafičnega bienala in obiskali literarni večer z Josefom Winklerjem, dobitnikom nagrade vilenica. Predstavili bomo prevod dela Sedem razodetij, katerega avtor je francoski publicist Guillaume Klossa in si v Slovenskem stalnem gledališču v Trstu ogledali premiero predstave Čudovita. Obiskali bomo tudi Teden oblikovanja v Milanu.

Kultura

9. 9. 2021

V Mestnem gledališču ljubljanskem smo si ogledali premiero črne komedije Zimska poroka, v režiji Matjaža Zupančiča, v galeriji Instituta Jožef Stefan pa razstavo akademske slikarke Polone Petek. Bili smo na 11. bienalu lutkovnih ustvarjalcev v Lutkovnem gledališču Maribor. Seznanili pa vas bomo tudi z virtualnim vodičem po formi vivi Portorož.

Kultura

8. 9. 2021

Med drugim smo bili na podelitvi nagrad Franceta Štiglica, ki jih podeljuje društvo slovenskih režiserjev, nagrado za življenjsko delo so podelili Maku Sajku. Poslušali smo koncert avstralske improvizatorke Julie Reidy, ki je v okviru koncertnega cikla Sonica series X gostovala v Kinu Šiška. V Plesnem teatru Ljubljana pa smo si ogledali premiero Fear(ful)less Jerce Rožnik Novak.

Kultura

7. 9. 2021

Nocoj v Kulturi: začenja se Vilenica - 36. Mednarodni literarni festival v organizaciji Društva slovenskih pisateljev, bili smo tudi na mednarodnem slikarskem Ex-tempore v Piranu in na osrednjem dogodku festivala Fabula z Umbertom Galimbertijem v Cankarjevem domu.

Kultura

6. 9. 2021

V ljubljanski Drami so v soboto premierno uprizorili predstavo Konec igre Samuela Becketta v režiji Diega de Bree. Ogledali smo si razstavo Brezmejni umi telesa v galeriji Equrna, ki je nastala v sodelovanju s festivalom Sonica, več pa tudi o dogajanju na Beneškem filmskem festivalu in 20. letnici Tartini festivala.

Kultura

3. 9. 2021

Bili smo na predstavi Palmyra Bertranda Lesca in Nasija Voutsasa, ki je bila premierno uprizorjena leta 2017 na Festivalu Edinburg, te dni pa gostuje v Mariboru. Koncert z naslovom Večna harmonija zbora Slovenske filharmonije pod vodstvom dirigenta Stephena Laytona, je danes v ljubljanski stolnici otvoril novo sezono. V Rogaški Slatini so na festivalu Pranger podelili Stritarjevo nagrado, ogledali pa smo si tudi razstavo v Mestni galeriji Nova Gorica, ki obeležuje 25-letnico kolektiva BridA. Več pa tudi o literarni biografiji Neže Maurer, avtorice Liljane Jarh.

Kultura

2. 9. 2021

Bili smo v Kinu Šiška, kjer je Laibach z Mino Špiler in gosti v gledališkem muzikalu po motivih in tekstih nemškega dramatika Heinerja Müllerja predstavil nov album Wir sind das Volk. V Slovenski Kinoteki smo se udeležili dogodka ob izdaji novega zbornika o Silvanu Furlanu, predstavili pa so tudi filmske, razstavne, restavratorske, založniške in pedagoške dejavnosti. V Galeriji Hest smo si ogledali razstavo vizualne umetnice Nataše Prosenc Stearns, ki ustvarja med Ljubljano in Los Angelesom, novosti iz sveta filma pa te dni predstavljajo tudi na Beneškem filmskem festivalu.

Kultura

1. 9. 2021

Nocoj v Kulturi prispevek iz festivala Platforma sodobnega plesa, ki se je včeraj pričel v Mariboru, bili smo tudi na premieri 5 kg sladkorja v SNG Nova gorica in na otvoritvi Beneškega filmskega festivala.

Kultura

31. 8. 2021

Nocoj boste v Kulturi izvedeli kdo je dobitnica letošnje Veronikine nagrade za najboljšo pesniško zbirko in zlatnik poezije, podelitev bo potekala v Celjskem narodnem domu, v Trubarjevi hiši literature v Ljubljani pa se začenja festival Pranger - 18. srečanje pesnikov, kritikov in prevajalcev poezije.

Kultura

30. 8. 2021

V strip.art.nici Buch smo bili na predstavitvi knjige Hinko Smrekar: Črnovojnik in protostripi na Slovenskem, ki sta jo uredila Ddr. Damir Globočnik in Žiga Valetič. V Mini teatru smo si ogledali premiero Turingovega stroja v režiji Ivice Buljana. V Kinu Šiška pa smo bili na večmedijski razstavi Terra Ignota tandema Plateauresidue.

Kultura

27. 8. 2021

Po kritično, uporno in alternativno misel smo se odpravili na Vodnikovo domačijo v ljubljansko Šiško, kjer danes in jutri poteka 5. Festival angažiranega pisanja Itn., potipali smo že tradicionalni postpoletni utrip, ki ga narekujejo Noči v stari Ljubljani, obiskali pa smo tudi prvo dražbo projekta Forsale. Iz Studia Umetniške galerije Maribor poročamo o razstavi Hipoteza: vse je listje, madžarskega fotografa Tamasa Dezsöja. Pogledali bomo tudi v Berlin, kjer so znova odprli prenovljeno Novo narodno galerijo, razkrivamo pa še, kdo je dobitnik letošnje nagrade novo mesto na festivalu Novo mesto short.

Kultura

26. 8. 2021

Obiskali smo festival Dnevi poezije in vina na Ptuju, kjer se je odvilo tradicionalno branje družbeno-kritičnega Odprtega pisma Evropi, tokrat ga podpisuje nemški pesnik Durs Grünbein. V Cankarjevem domu smo si ogledali premiero baleta Dunajski večer Ansambla SNG Opera in Balet Ljubljana v koreografiji Renata Zanelle in pod vodstvom dirigenta Kevina Rhodesa. Bili pa smo tudi na festivalu Fronta v Murski Soboti in na razstavi Uteha spomina. Kako smo preživeli komunizem in se celo smejali v ljubljanski galeriji Photon.

Kultura

25. 8. 2021

Udeležili smo se mednarodnega filmskega festivala Kino Otok, ki poteka v Izoli in novinarske konference Aipe na kateri je bila v fokusu zamuda pri implementaciji predlani sprejete direktive o avtorskih pravicah na enotnem digitalnem trgu. Predstavili pa vam bomo tudi knjižno novost zgodovinarjev Boruta Klabjana in Gorazda Bajca Ogenj, ki je zajel Evropo: Narodni dom v Trstu (1920-2020).

Kultura

24. 8. 2021

Nocoj v Kulturi o karavani evropske poezije na kateri so pesniki in pesnice iz vse Evrope zavzeli ulice Ljubljane in jo za en dan proglasili za evropsko prestolnico poezije. To je le eden od dogodkov, ki napovedujejo letošnji festival Dnevi poezije in vina. V Murski Soboti smo obiskali mednarodni festival sodobnega plesa Fronta, v Ljubljani pa festival sodobnih uprizoritvenih umetnosti Mladi levi.

Kultura

23. 8. 2021

Na festivalu Mladi levi smo se pogovarjali s hrvaškim umetnikom Sinišo Labrovićem, ki bo izvedel 10-dnevni performans v zaprti omari v Miklošičevem parku. Pogovarjali smo se s člani skupine Matter, ki so posneli film Ameba, več pa tudi o nagrajenih filmih festivala kratkega filma FeKK. V Galeriji P74 smo si ogledali razstavo Ane Likar Diorama II, na Kongresnem trgu pa muzikal Lolita Gledališča LDM Nova scena iz Sankt Peterburga.

Kultura

20. 8. 2021

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Kultura

19. 8. 2021

Tokrat smo se odpravili na festival elektronske glasbe, kritične misli in aktivizma Grounded v ljubljansko Švicarijo, se udeležili mednarodne poletne glasbene delavnice in festivala Jazzinty v Novem mestu, v Kranju pa smo bili na otvoritvi Jazz kampa. Preverili smo tudi, kaj se dogaja na letošnjem Festivalu kratkega filma v Ljubljani in kako so na Muzejski ploščadi Metelkova odkrili spomenik stanovanjski krizi. Spomnili smo se tudi 90. obletnice premiere prvega slovenskega celovečernega filma V Kraljestvu Zlatoroga režiserja Janka Ravnika.

Kultura

18. 8. 2021

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Kultura

17. 8. 2021

Tokrat smo se odpravili v Osmo/zo, na premiero druge predstave trilogije Življenje je sen FINALIZEM::FONEMI v režiji Dragana Živadinova, obiskali smo tudi otvoritev razstave IZLAND: Lab Loops IX na Metelkovi 6. Bili smo še na predstavitvi začetka vzdrževalnih del na ostrešju Servitskega samostana v Kopru in na razstavi nemškega vizualnega umetnika Sebastiana Junga v ljubljanski galeriji ŠKUC.

Kultura

16. 8. 2021

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.