Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Gaja in Klemen imata Krompir! Vsako soboto zjutraj v živo, zanimive teme in gosti, rekordne številke, gibalni izzivi in glasba ter ples na Krompirjevem odru!
Krompir bo spet vsako soboto zjutraj v živo, gledalci pa bodo lahko sodelovali tudi prek družabnih omrežij, saj bo Krompir na Facebook, Instagram in TikTok profilih Čist hudo: FB @cisthudo, IG @cist_hudo, TT @cist_hudo.
Igralci: Gaja Filač, Klemen Kovačič
Zadnji Krompir v letu 2024 bo en velik HIP HOP žur. Gaja in Klemen sta v studio povabila hiphoperski kolektiv MU-LE (Murat in Leemajik) ter HUDBROTHERHOOD (Kostnamoka in Dr. Ljubezni), na Krompirjevem odru se bodo predstavili mladi didžeji iz MINI DJ AKADEMIJE, za dobro razpoloženje pa bo skrbelo plesno občinstvo. Pleg glasbe bodo v gibalnem izzivu vrteli plastenke, Slavko Jerič pa je za Krompirjevce izbrskal zanimive rekorde leta.
Zadnji Krompir v letu 2024 bo en velik HIP HOP žur. Gaja in Klemen sta v studio povabila hiphoperski kolektiv MU-LE (Murat in Leemajik) ter HUDBROTHERHOOD (Kostnamoka in Dr. Ljubezni), na Krompirjevem odru se bodo predstavili mladi didžeji iz MINI DJ AKADEMIJE, za dobro razpoloženje pa bo skrbelo plesno občinstvo. Pleg glasbe bodo v gibalnem izzivu vrteli plastenke, Slavko Jerič pa je za Krompirjevce izbrskal zanimive rekorde leta.
Na zadnjem letošnjem Krompirjevem odru se tokrat predstavljajo nadebudni DJ-ji iz Mini DJ Akademije, ki deluje v Celju.
Na zadnjem letošnjem Krompirjevem odru se tokrat predstavljajo nadebudni DJ-ji iz Mini DJ Akademije, ki deluje v Celju.
Slavko je za Krompirjevce izbrskal zanimive rekorde leta.
Slavko je za Krompirjevce izbrskal zanimive rekorde leta.
V Gibalnem izzivu vrtimo plastenke in razvijamo izometrično moč.
V Gibalnem izzivu vrtimo plastenke in razvijamo izometrično moč.
Sladek bo tokratni Krompir. Gaja in Klemen bosta s sedmošolci OŠ Spodnja Šiška pekla piškotke, sladke pa bodo tudi Slavkove številke. Poskrbeli bodo tudi za dovolj gibanja in zabave. V Gibalnem izzivu, ki ga pripravljajo s timom SLO FIT, bodo s plesno točko Plesna snežna kepa razvijali koordinacijo, v Infodromovem prispevku bo Hugo predstavil Jerneja Kogovška, na Krompirjevem odru pa se bosta predstavili Živa in Lara, mladi plesalki stepa iz Kazine Obala.
Sladek bo tokratni Krompir. Gaja in Klemen bosta s sedmošolci OŠ Spodnja Šiška pekla piškotke, sladke pa bodo tudi Slavkove številke. Poskrbeli bodo tudi za dovolj gibanja in zabave. V Gibalnem izzivu, ki ga pripravljajo s timom SLO FIT, bodo s plesno točko Plesna snežna kepa razvijali koordinacijo, v Infodromovem prispevku bo Hugo predstavil Jerneja Kogovška, na Krompirjevem odru pa se bosta predstavili Živa in Lara, mladi plesalki stepa iz Kazine Obala.
Na Krompirjev oder tokrat stopata mladi plesalki stepa, Živa in Lara iz plesne šole Kazina Obala.
Na Krompirjev oder tokrat stopata mladi plesalki stepa, Živa in Lara iz plesne šole Kazina Obala.
Infodromov otroški poročevalec Hugo je pred kratkim preveril, kako zabaven je tudi v vsakdanjem življenju igralec Jernej Kogovšek.
Infodromov otroški poročevalec Hugo je pred kratkim preveril, kako zabaven je tudi v vsakdanjem življenju igralec Jernej Kogovšek.
V Gibalnem izzivu, ki ga pripravlja tim SLO FIT-a, bodo s plesno točko Plesna snežna kepa razvijali koordinacijo.
V Gibalnem izzivu, ki ga pripravlja tim SLO FIT-a, bodo s plesno točko Plesna snežna kepa razvijali koordinacijo.
Slavko se je s številkami lotil sladke teme, ki je zanimala Lana in Vala.
Slavko se je s številkami lotil sladke teme, ki je zanimala Lana in Vala.
Pestra bo druščina gostov v tokratnem Krompirju. H Gaji in Klemnu bodo prišli Tanja Ferenčak, veterinarka in vodja Zavetišča za zapuščene živali Ljubljana, devetletna Nuša, kuža Flash, Kaja in Tadej iz BICa Ljubljana in degu Flash ter grška želva Franček. Tema bo namreč odgovoren odnos do živali in kaj sploh pomeni imeti žival. Tudi prispevka bosta živalsko obarvana, Slavko Jerič je izbrskal kup zanimivih številk, pred časom pa so se Krompirjevci oglasili na kmetiji V pravljici. V gibalnem izzivu bo Žan Luca Potočnik iz ekipe SLO FIT predstavil izziv s palicami, pomembna pa bo zlasti hitrost. Na Krompirjev oder tokrat prihajajo mladi tubisti in evfonisti iz Glasbenih šol Kranj in Kamnik. S svojim Tuba - evfonij ansamblom pod vodstvom Uroša Koširja nam bodo pričarali praznično, decembrsko razpoloženje.
Pestra bo druščina gostov v tokratnem Krompirju. H Gaji in Klemnu bodo prišli Tanja Ferenčak, veterinarka in vodja Zavetišča za zapuščene živali Ljubljana, devetletna Nuša, kuža Flash, Kaja in Tadej iz BICa Ljubljana in degu Flash ter grška želva Franček. Tema bo namreč odgovoren odnos do živali in kaj sploh pomeni imeti žival. Tudi prispevka bosta živalsko obarvana, Slavko Jerič je izbrskal kup zanimivih številk, pred časom pa so se Krompirjevci oglasili na kmetiji V pravljici. V gibalnem izzivu bo Žan Luca Potočnik iz ekipe SLO FIT predstavil izziv s palicami, pomembna pa bo zlasti hitrost. Na Krompirjev oder tokrat prihajajo mladi tubisti in evfonisti iz Glasbenih šol Kranj in Kamnik. S svojim Tuba - evfonij ansamblom pod vodstvom Uroša Koširja nam bodo pričarali praznično, decembrsko razpoloženje.
Na Krompirjev oder tokrat prihajajo mladi tubisti in evfonisti iz Glasbenih šol Kranj in Kamnik. S svojim Tuba - evfonij ansamblom pod vodstvom Uroša Koširja nam bodo pričarali praznično, decembrsko razpoloženje.
Na Krompirjev oder tokrat prihajajo mladi tubisti in evfonisti iz Glasbenih šol Kranj in Kamnik. S svojim Tuba - evfonij ansamblom pod vodstvom Uroša Koširja nam bodo pričarali praznično, decembrsko razpoloženje.
Ne le domači ljubljenčki - tudi rejne živali so popolnoma odvisne od lastnika. In velikokrat se zgodi, da je življenje teh živali vse prej kot vredno življenja. Nekaterim hudo zanemarjanim in trpinčenim se je na starost nasmehnila sreča. Pred časom smo Krompirjevci obiskali kmetijo V pravljici kjer različne rešene rejne živali živijo kot v pravljici do konca svojih dni …
Ne le domači ljubljenčki - tudi rejne živali so popolnoma odvisne od lastnika. In velikokrat se zgodi, da je življenje teh živali vse prej kot vredno življenja. Nekaterim hudo zanemarjanim in trpinčenim se je na starost nasmehnila sreča. Pred časom smo Krompirjevci obiskali kmetijo V pravljici kjer različne rešene rejne živali živijo kot v pravljici do konca svojih dni …
V Gibalnem izzivu bo Žan Luca Potočnik, član tima SLO FIT, z mladimi atleti Akademskega atletskega društva Slovan ponazoril nekaj vaj, s katerimi razvijamo ravnotežje.
V Gibalnem izzivu bo Žan Luca Potočnik, član tima SLO FIT, z mladimi atleti Akademskega atletskega društva Slovan ponazoril nekaj vaj, s katerimi razvijamo ravnotežje.
Vas zanima statistika s področja naših ljubljenčkov? Tu je naš Slavko z zanimivimi številkami ….
Vas zanima statistika s področja naših ljubljenčkov? Tu je naš Slavko z zanimivimi številkami ….
Kdaj smo v puberteti in kaj sploh je puberteta? Je puberteta za punce drugačna kot za fante? Kako sploh vemo, kdaj smo v puberteti? To je le nekaj vprašanj, o katerih bosta Gaja in Klemen tokrat debatirala s sedmošolci OŠ Martina Konšaka iz Maribora in njihovo svetovalno delavko, psihologinjo Nino Babič. O najstnikih je zanimive številke izbrskal tudi Slavko Jerič, v Infodromovem prispevku pa bomo izvedeli, kaj skupnega imajo elastike na roki in ljubezen. V Gibalnem izzivu bo Žan Luca Potočnik, član tima SLO FIT, z mladimi atleti Akademskega atletskega društva Slovan ponazoril nekaj vaj, s katerimi razvijamo ravnotežje. Na Krompirjevem odru pa se bo tokrat predstavila mlada glasbenica in pevka Neža Levart.
Kdaj smo v puberteti in kaj sploh je puberteta? Je puberteta za punce drugačna kot za fante? Kako sploh vemo, kdaj smo v puberteti? To je le nekaj vprašanj, o katerih bosta Gaja in Klemen tokrat debatirala s sedmošolci OŠ Martina Konšaka iz Maribora in njihovo svetovalno delavko, psihologinjo Nino Babič. O najstnikih je zanimive številke izbrskal tudi Slavko Jerič, v Infodromovem prispevku pa bomo izvedeli, kaj skupnega imajo elastike na roki in ljubezen. V Gibalnem izzivu bo Žan Luca Potočnik, član tima SLO FIT, z mladimi atleti Akademskega atletskega društva Slovan ponazoril nekaj vaj, s katerimi razvijamo ravnotežje. Na Krompirjevem odru pa se bo tokrat predstavila mlada glasbenica in pevka Neža Levart.
Na Krompirjevem odru se bo s skladbo Anike Horvat »Lahko noč, Piran« predstavila mlada glasbenica in pevka Neža Levart.
Na Krompirjevem odru se bo s skladbo Anike Horvat »Lahko noč, Piran« predstavila mlada glasbenica in pevka Neža Levart.
Kako veš, da si nekomu všeč? Oz. kako veš, če njemu oz. njej, ki ti je všeč, ni všeč nekdo drug? Infodromovci so se po odgovore odpravili v OŠ Domžale.
Kako veš, da si nekomu všeč? Oz. kako veš, če njemu oz. njej, ki ti je všeč, ni všeč nekdo drug? Infodromovci so se po odgovore odpravili v OŠ Domžale.
V Gibalnem izzivu bo Žan Luca Potočnik, član tima SLO FIT, z mladimi atleti Akademskega atletskega društva Slovan ponazoril nekaj vaj, s katerimi razvijamo ravnotežje.
V Gibalnem izzivu bo Žan Luca Potočnik, član tima SLO FIT, z mladimi atleti Akademskega atletskega društva Slovan ponazoril nekaj vaj, s katerimi razvijamo ravnotežje.
O najstnikih je zanimive številke izbrskal tudi Slavko Jerič.
O najstnikih je zanimive številke izbrskal tudi Slavko Jerič.
Tokratni Krompir bo filmski! Gaja in Klemen bosta v studio povabila mlade ustvarjalce filmskih delavnic Zavoda za medijsko produkcijo in izobraževanje LIJAmedija iz Krškega in njihove mentorje. O risanih junakih je marsikaj zanimivega izbrskal Slavko Jerič. Kot vsak teden se bodo v Krompirju tudi temeljito razgibali. Žan Luca Potočnik iz ekipe SLO FIT je pripravil zanimiv gibalni izziv s poskočno palico. V Infodromovem prispevku tokrat predstavljajo vlogerja Lukasa. Na Krompirjevem odru pa bo pokalo. Show dance skupina mladih plesalk iz plesne šole Kazina bo nastopila s koreografijo Kokice.
Tokratni Krompir bo filmski! Gaja in Klemen bosta v studio povabila mlade ustvarjalce filmskih delavnic Zavoda za medijsko produkcijo in izobraževanje LIJAmedija iz Krškega in njihove mentorje. O risanih junakih je marsikaj zanimivega izbrskal Slavko Jerič. Kot vsak teden se bodo v Krompirju tudi temeljito razgibali. Žan Luca Potočnik iz ekipe SLO FIT je pripravil zanimiv gibalni izziv s poskočno palico. V Infodromovem prispevku tokrat predstavljajo vlogerja Lukasa. Na Krompirjevem odru pa bo pokalo. Show dance skupina mladih plesalk iz plesne šole Kazina bo nastopila s koreografijo Kokice.
Na Krompirjevem odru pa bo pokalo. Show dance skupina mladih plesalk iz plesne šole Kazina bo nastopila s koreografijo Kokice.
Na Krompirjevem odru pa bo pokalo. Show dance skupina mladih plesalk iz plesne šole Kazina bo nastopila s koreografijo Kokice.
V Infodromovem prispevku nam bo vloger Lukas predstavil kako posneti in objaviti video vlog.
V Infodromovem prispevku nam bo vloger Lukas predstavil kako posneti in objaviti video vlog.
Žan Luca Potočnik iz ekipe SLO FIT je z mladimi atleti Akademskega atletskega društva Slovan pripravil zanimiv gibalni izziv s poskočno palico.
Žan Luca Potočnik iz ekipe SLO FIT je z mladimi atleti Akademskega atletskega društva Slovan pripravil zanimiv gibalni izziv s poskočno palico.
Tudi Slavko ima rad risane junake. Kakšne zanimive podatke je izbrskal tokrat?
Tudi Slavko ima rad risane junake. Kakšne zanimive podatke je izbrskal tokrat?
Klemen se je ta teden odpravil na pot, Gaji pa se je na srečo pridružil Nik Škrlec, ki že nekaj časa na Valu 202 sodeluje z Radiovednimi. Gaja in Nik bosta združila moči in raziskovala, kaj pomeni biti dobro telesno pripravljen. Pomagali jima bodo zdravnica Petra Zupet, ki se ukvarja s športno medicino, ter mladi športniki. Radiovedno bodo z Ajdo Kus odgovorili tudi na nekaj zanimivih vprašanj o našem telesu, Slavko Jerič pa je izbrskal še nekaj rekordnih številk o starosti. Za dobro kondicijo in zlasti koordinacijo bodo z učenci OŠ Kolezija in Petro Rankel, učiteljico športne vzgoje, poskrbeli s pravo balonsko akrobacijo, kot so poimenovali tokratni gibalni izziv, v Infodromovem prispevku pa bomo spoznali Bruna, ki zna voziti monocikel. Na Krompirjevem odru se bo tokrat predstavil 40-članski pevski zbor OŠ Planina pri Sevnici in OŠ Lesično, ki ga vodi zborovodja Matej Romih.
Klemen se je ta teden odpravil na pot, Gaji pa se je na srečo pridružil Nik Škrlec, ki že nekaj časa na Valu 202 sodeluje z Radiovednimi. Gaja in Nik bosta združila moči in raziskovala, kaj pomeni biti dobro telesno pripravljen. Pomagali jima bodo zdravnica Petra Zupet, ki se ukvarja s športno medicino, ter mladi športniki. Radiovedno bodo z Ajdo Kus odgovorili tudi na nekaj zanimivih vprašanj o našem telesu, Slavko Jerič pa je izbrskal še nekaj rekordnih številk o starosti. Za dobro kondicijo in zlasti koordinacijo bodo z učenci OŠ Kolezija in Petro Rankel, učiteljico športne vzgoje, poskrbeli s pravo balonsko akrobacijo, kot so poimenovali tokratni gibalni izziv, v Infodromovem prispevku pa bomo spoznali Bruna, ki zna voziti monocikel. Na Krompirjevem odru se bo tokrat predstavil 40-članski pevski zbor OŠ Planina pri Sevnici in OŠ Lesično, ki ga vodi zborovodja Matej Romih.
Tokrat se na Krompirjevem odru predstavlja 40-članski pevski zbor OŠ Planina pri Sevnici in OŠ Lesično, pod vodstvom zborovodje Mateja Romiha. Nedavno so na svetovnem zborovskem pokalu SING FOR GOLD v Kataloniji v Španiji med 50 zbori iz 32 držav, v kategoriji otroških pevskih zborov, osvojili čisto zlato. V studiu jih bo na klavirju spremljal mlad pianist Aljaž Čepin.
Tokrat se na Krompirjevem odru predstavlja 40-članski pevski zbor OŠ Planina pri Sevnici in OŠ Lesično, pod vodstvom zborovodje Mateja Romiha. Nedavno so na svetovnem zborovskem pokalu SING FOR GOLD v Kataloniji v Španiji med 50 zbori iz 32 držav, v kategoriji otroških pevskih zborov, osvojili čisto zlato. V studiu jih bo na klavirju spremljal mlad pianist Aljaž Čepin.
Na dvorišču Osnovne šole Prule so Infodromovci pred časom ujeli Bruna, ki se je učil voziti monocikel.
Na dvorišču Osnovne šole Prule so Infodromovci pred časom ujeli Bruna, ki se je učil voziti monocikel.
Gaja in Klemen imata Krompir! Vsako soboto zjutraj v živo, zanimive teme in gosti, rekordne številke, gibalni izzivi in glasba ter ples na Krompirjevem odru! Krompir bo spet vsako soboto zjutraj v živo, gledalci pa bodo lahko sodelovali tudi prek družabnih omrežij, saj bo Krompir na Facebook, Instagram in TikTok profilih Čist hudo: FB @cisthudo, IG @cist_hudo, TT @cist_hudo.
Gaja in Klemen imata Krompir! Vsako soboto zjutraj v živo, zanimive teme in gosti, rekordne številke, gibalni izzivi in glasba ter ples na Krompirjevem odru! Krompir bo spet vsako soboto zjutraj v živo, gledalci pa bodo lahko sodelovali tudi prek družabnih omrežij, saj bo Krompir na Facebook, Instagram in TikTok profilih Čist hudo: FB @cisthudo, IG @cist_hudo, TT @cist_hudo.
Tudi Slavko Jerič je radoveden in ima rad nenavadna vprašanja, potem pa brska in izbrska zanimive, skrajne številke. Zanimalo vas je, kje na svetu je največ stoletnikov.
Tudi Slavko Jerič je radoveden in ima rad nenavadna vprašanja, potem pa brska in izbrska zanimive, skrajne številke. Zanimalo vas je, kje na svetu je največ stoletnikov.
Tradicionalni slovenski zajtrk je vsem dobro znan že od leta 2011, ko nas je vsak tretji petek v novembru, čakal tudi na šolskih klopeh. Letos je pomenu lokalno pridelane hrane namenjen kar cel tretji teden v novembru, Dan tradicionalnega slovenskega zajtrka pa bomo obeležili v petek, 15. novembra. V Uredništvu Otroških in mladinskih oddaj na TV SLO ga bomo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pospremili s posebno polurno dokumentarno izvedbo oddaje Krompir kjer bomo z Gajo in Klemnom spoznali vseh pet glavnih sestavin tega zdravega zajtrka. V simpatičnih dokumentarnih prispevkih s terena bodo otroci s slovenskih kmetij predstavili pridobivanje oz. pripravo domačega kruha, masla, medu, mleka in jabolk. S sproščenimi in zabavnimi predstavitvami na terenu želimo mlade gledalce pritegniti k pomenu Tradicionalnega slovenskega zajtrka in k zavedanju vrednosti sveže domače hrane. Vzbuditi zanimanje in odgovornost otrok do narave, domačega kmetovanja in živali ter zavedanje pomena domače samooskrbe, ohranjanja čistega in zdravega okolja je naš kredit na dolgi rok.
Tradicionalni slovenski zajtrk je vsem dobro znan že od leta 2011, ko nas je vsak tretji petek v novembru, čakal tudi na šolskih klopeh. Letos je pomenu lokalno pridelane hrane namenjen kar cel tretji teden v novembru, Dan tradicionalnega slovenskega zajtrka pa bomo obeležili v petek, 15. novembra. V Uredništvu Otroških in mladinskih oddaj na TV SLO ga bomo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pospremili s posebno polurno dokumentarno izvedbo oddaje Krompir kjer bomo z Gajo in Klemnom spoznali vseh pet glavnih sestavin tega zdravega zajtrka. V simpatičnih dokumentarnih prispevkih s terena bodo otroci s slovenskih kmetij predstavili pridobivanje oz. pripravo domačega kruha, masla, medu, mleka in jabolk. S sproščenimi in zabavnimi predstavitvami na terenu želimo mlade gledalce pritegniti k pomenu Tradicionalnega slovenskega zajtrka in k zavedanju vrednosti sveže domače hrane. Vzbuditi zanimanje in odgovornost otrok do narave, domačega kmetovanja in živali ter zavedanje pomena domače samooskrbe, ohranjanja čistega in zdravega okolja je naš kredit na dolgi rok.
V studiu Krompirja se bodo tokrat lotili konkretnih del. Gaji in Klemnu bodo pri tem pomagali mladi, ki imajo v Ajdovščini namesto delavnice, v kateri marsikaj izdelujejo, prenavljajo in popravljajo, kar svojo Garažo, kot so poimenovali projekt, ki poteka v sklopu Zavoda Beta. Od starih aparatov do pametnih telefonov se bo med številkami na svoj način sprehodil Slavko Jerič. V natančnosti se bodo urili v Gibalnem izzivu, ki ga bodo demonstrirali mladi iz Centra za sluh in govor Maribor s svojo mentorico Nušo Maver. Spet bodo zajtrkovali tradicionalni slovenski zajtrk in mu dodali še domača jabolka, ki so jih z izkušenim sadjarjem Matjažem obrali učenci OŠ Podgrad. Na Krompirjevem odru pa se bo predstavil mlad, nadarjen bobnar Noel.
V studiu Krompirja se bodo tokrat lotili konkretnih del. Gaji in Klemnu bodo pri tem pomagali mladi, ki imajo v Ajdovščini namesto delavnice, v kateri marsikaj izdelujejo, prenavljajo in popravljajo, kar svojo Garažo, kot so poimenovali projekt, ki poteka v sklopu Zavoda Beta. Od starih aparatov do pametnih telefonov se bo med številkami na svoj način sprehodil Slavko Jerič. V natančnosti se bodo urili v Gibalnem izzivu, ki ga bodo demonstrirali mladi iz Centra za sluh in govor Maribor s svojo mentorico Nušo Maver. Spet bodo zajtrkovali tradicionalni slovenski zajtrk in mu dodali še domača jabolka, ki so jih z izkušenim sadjarjem Matjažem obrali učenci OŠ Podgrad. Na Krompirjevem odru pa se bo predstavil mlad, nadarjen bobnar Noel.
Osemletni Noel prihaja iz Goričkega. Bobne igra že od svojega drugega leta, zadnja tri leta pa se uči pri Marku Soršaku – Sokiju v Sokijevi bobnarski šoli kjer preigrava že zelo zahtevne heavy metal in rock ritme. Noel je tudi zbiratelj cdjev metalske glasbe in očitno velik fan zvezd heavy metala - ameriške zasedbe Soulfly. Letos sta z očetom obiskala njihov koncert v Avstriji kjer se je zgodilo nekaj kar si bo Noel zapomnil za vse življenje – frontman zasedbe Max Cavalera ga je poklical na oder …
Osemletni Noel prihaja iz Goričkega. Bobne igra že od svojega drugega leta, zadnja tri leta pa se uči pri Marku Soršaku – Sokiju v Sokijevi bobnarski šoli kjer preigrava že zelo zahtevne heavy metal in rock ritme. Noel je tudi zbiratelj cdjev metalske glasbe in očitno velik fan zvezd heavy metala - ameriške zasedbe Soulfly. Letos sta z očetom obiskala njihov koncert v Avstriji kjer se je zgodilo nekaj kar si bo Noel zapomnil za vse življenje – frontman zasedbe Max Cavalera ga je poklical na oder …
Pred nami je dolgo pričakovani Teden slovenske hrane! V petek pa bo dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka! Spoznali smo že skoraj vse sestavine tega zdravega zajtrka, manjkajo nam samo še domača jabolka. Zato smo z učenci OŠ Podgrad obiskali sadjarja Matjaža in mu pomagali pri jesenskem obiranju jabolk. Tradicionalni slovenski zajtrk je vsem dobro znan že od leta 2011, ko nas je vsak tretji petek v novembru, čakal tudi na šolskih klopeh. Letos bo pomenu lokalno pridelane hrane namenjen kar cel tretji teden v novembru, Dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka pa bomo obeležili v petek, 15. novembra. Do takrat bomo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dodobra spoznali vseh pet glavnih sestavin tega zdravega zajtrka.
Pred nami je dolgo pričakovani Teden slovenske hrane! V petek pa bo dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka! Spoznali smo že skoraj vse sestavine tega zdravega zajtrka, manjkajo nam samo še domača jabolka. Zato smo z učenci OŠ Podgrad obiskali sadjarja Matjaža in mu pomagali pri jesenskem obiranju jabolk. Tradicionalni slovenski zajtrk je vsem dobro znan že od leta 2011, ko nas je vsak tretji petek v novembru, čakal tudi na šolskih klopeh. Letos bo pomenu lokalno pridelane hrane namenjen kar cel tretji teden v novembru, Dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka pa bomo obeležili v petek, 15. novembra. Do takrat bomo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dodobra spoznali vseh pet glavnih sestavin tega zdravega zajtrka.
V Gibalnem izzivu se bomo tokrat urili v natančnosti. Kako lahko to počnete tudi doma, nam bodo predstavili mladi iz Centra za sluh in govor Maribor s svojo mentorico Nušo Maver.
V Gibalnem izzivu se bomo tokrat urili v natančnosti. Kako lahko to počnete tudi doma, nam bodo predstavili mladi iz Centra za sluh in govor Maribor s svojo mentorico Nušo Maver.
Kdaj se pojavi prvi računalnik? Kateri aparat danes kupi največ ljudi? Kako pogosto ljudje menjajo telefon? Slavko se je pozabaval z odgovori skozi številke.
Kdaj se pojavi prvi računalnik? Kateri aparat danes kupi največ ljudi? Kako pogosto ljudje menjajo telefon? Slavko se je pozabaval z odgovori skozi številke.
Krompirjev studio bo tokrat en sam oder. Gaja in Klemen pa bosta skozi oddajo kar odplesala. Predstavili se bodo mladi baletniki iz Baletne šole TOI TOI, na Krompirjevem odru pa se bodo predstavile plesalke, učenke sodobnega plesa Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana s točko SURIKATE 007. Za spretne prste bodo z Nadjo Černe iz tima SLO FIT poskrbeli v gibalnem izzivu, Slavko Jerič je zbral zanimive številke o poklicih, zajtrkovali pa bodo slovenski tradicionalni zajtrk, ki mu bodo tokrat dodali še mleko.
Krompirjev studio bo tokrat en sam oder. Gaja in Klemen pa bosta skozi oddajo kar odplesala. Predstavili se bodo mladi baletniki iz Baletne šole TOI TOI, na Krompirjevem odru pa se bodo predstavile plesalke, učenke sodobnega plesa Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana s točko SURIKATE 007. Za spretne prste bodo z Nadjo Černe iz tima SLO FIT poskrbeli v gibalnem izzivu, Slavko Jerič je zbral zanimive številke o poklicih, zajtrkovali pa bodo slovenski tradicionalni zajtrk, ki mu bodo tokrat dodali še mleko.
Učenke 2. razreda sodobnega plesa Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana so se predstavile s koreografijo SURIKATE 007, za katero so na državnem mini festivalu Pika miga v Velenju prejele zlato priznanje.
Učenke 2. razreda sodobnega plesa Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana so se predstavile s koreografijo SURIKATE 007, za katero so na državnem mini festivalu Pika miga v Velenju prejele zlato priznanje.
Čaka nas predstavitev četrte sestavine Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Ker pa mleka ne dajejo samo krave, smo obiskali kmetijo s kozicami in spoznali vrednost domačega kozjega mleka. Tradicionalni slovenski zajtrk je vsem dobro znan že od leta 2011, ko nas je vsak tretji petek v novembru, čakal tudi na šolskih klopeh. Letos bo pomenu lokalno pridelane hrane namenjen kar cel tretji teden v novembru, Dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka pa bomo obeležili v petek, 15. novembra. Do takrat bomo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dodobra spoznali vseh pet glavnih sestavin tega zdravega zajtrka.
Čaka nas predstavitev četrte sestavine Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Ker pa mleka ne dajejo samo krave, smo obiskali kmetijo s kozicami in spoznali vrednost domačega kozjega mleka. Tradicionalni slovenski zajtrk je vsem dobro znan že od leta 2011, ko nas je vsak tretji petek v novembru, čakal tudi na šolskih klopeh. Letos bo pomenu lokalno pridelane hrane namenjen kar cel tretji teden v novembru, Dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka pa bomo obeležili v petek, 15. novembra. Do takrat bomo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dodobra spoznali vseh pet glavnih sestavin tega zdravega zajtrka.
V tokratnem izzivu bomo z Nadjo Čerene in Slo Fitom krepili mišice stopala ter razvijali spretnost nožnih prstov.
V tokratnem izzivu bomo z Nadjo Čerene in Slo Fitom krepili mišice stopala ter razvijali spretnost nožnih prstov.
Balet je za nekatere tudi poklic. Slavko se je skozi statistiko pozabaval z moškimi in ženskimi poklici
Balet je za nekatere tudi poklic. Slavko se je skozi statistiko pozabaval z moškimi in ženskimi poklici
Obiskale so nas mlade baletke Baletne šole TOI TOI iz Lesc ter nam predstavile to očarljivo klasično plesno umetnost.
Obiskale so nas mlade baletke Baletne šole TOI TOI iz Lesc ter nam predstavile to očarljivo klasično plesno umetnost.
Gaja in Klemen bosta v studio povabila mlade plezalke in plezalce Plezalno gibalnega centra Bolder Scena, temo plezanja pa bo z zanimivimi številkami nadgradil Slavko Jerič. Jutro na glavo se imenuje tokratni gibalni izziv, v katerem lahko razvijamo moč trupa, rok in ramenskega obroča, za pravilno izvedbo bo skrbela kineziologinja Tjaša Ocvirk. Pridobivanje medu, ki je tudi ena od sestavin tradicionalnega slovenskega zajtrka, bodo v prispevku predstavili mladi čebelarji iz Bele krajine. Na Krompirjevem odru pa se bo predstavil 12-letni Nace Jenc, ki se ukvarja z opernim petjem.
Gaja in Klemen bosta v studio povabila mlade plezalke in plezalce Plezalno gibalnega centra Bolder Scena, temo plezanja pa bo z zanimivimi številkami nadgradil Slavko Jerič. Jutro na glavo se imenuje tokratni gibalni izziv, v katerem lahko razvijamo moč trupa, rok in ramenskega obroča, za pravilno izvedbo bo skrbela kineziologinja Tjaša Ocvirk. Pridobivanje medu, ki je tudi ena od sestavin tradicionalnega slovenskega zajtrka, bodo v prispevku predstavili mladi čebelarji iz Bele krajine. Na Krompirjevem odru pa se bo predstavil 12-letni Nace Jenc, ki se ukvarja z opernim petjem.
Na Krompirjevem odru se je predstavil 11-letni Nace Jenc, ki se ukvarja z opernim petjem.
Na Krompirjevem odru se je predstavil 11-letni Nace Jenc, ki se ukvarja z opernim petjem.
Pa poglejmo kako se pridobiva med - tretja sestavina Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Oglasili smo se pri čebelarju Dušanu Milinkoviću v Beli krajini! Tradicionalni slovenski zajtrk je vsem dobro znan že od leta 2011, ko nas je vsak tretji petek v novembru, čakal tudi na šolskih klopeh. Letos bo pomenu lokalno pridelane hrane namenjen kar cel tretji teden v novembru, Dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka pa bomo obeležili v petek, 15. novembra. Do takrat bomo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dodobra spoznali vseh pet glavnih sestavin tega zdravega zajtrka.
Pa poglejmo kako se pridobiva med - tretja sestavina Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Oglasili smo se pri čebelarju Dušanu Milinkoviću v Beli krajini! Tradicionalni slovenski zajtrk je vsem dobro znan že od leta 2011, ko nas je vsak tretji petek v novembru, čakal tudi na šolskih klopeh. Letos bo pomenu lokalno pridelane hrane namenjen kar cel tretji teden v novembru, Dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka pa bomo obeležili v petek, 15. novembra. Do takrat bomo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dodobra spoznali vseh pet glavnih sestavin tega zdravega zajtrka.
Tokratni gibalni izziv se imenuje »Jutro na glavo«. Razvijali bomo moč trupa, rok in ramenskega obroča, za pravilno izvedbo pa bo skrbela kineziologinja Tjaša Ocvirk.
Tokratni gibalni izziv se imenuje »Jutro na glavo«. Razvijali bomo moč trupa, rok in ramenskega obroča, za pravilno izvedbo pa bo skrbela kineziologinja Tjaša Ocvirk.
Slavko je današnjo temo plezanja nadgradil z zanimivimi številkami in rekordi.
Slavko je današnjo temo plezanja nadgradil z zanimivimi številkami in rekordi.
Tokrat se usmerjamo v trajnostno in samosvojo modo. Tekstilna inženirka in pedagoginja Nina Logar – Ninarozina vsako leto pripravlja delavnice, na katerih oblačilom podaljšujejo življenjsko dobo in ustvarjalne prenove se bosta lotila tudi Gaja in Klemen. Z nami bo tudi ena najmlajših modnih oblikovalk, najstnica Žani Luisa, katere strast je kvačkanje. Slavko bo ob komercialni potrošnji oblek izbrskal zanimivo statistiko, na terenu pa nadaljujemo s spoznavanjem sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka, tokrat bo to domače maslo. V gibalnem izzivu se bomo z učenci OŠ Alojzija Šuštarja in profesorico športa Petro Filipič preizkusili v ravnotežju. Za konec pa s svetovnega prvenstva naravnost na Krompirjev oder prihajajo mladi breakdancerji Plesne šole Miki.
Tokrat se usmerjamo v trajnostno in samosvojo modo. Tekstilna inženirka in pedagoginja Nina Logar – Ninarozina vsako leto pripravlja delavnice, na katerih oblačilom podaljšujejo življenjsko dobo in ustvarjalne prenove se bosta lotila tudi Gaja in Klemen. Z nami bo tudi ena najmlajših modnih oblikovalk, najstnica Žani Luisa, katere strast je kvačkanje. Slavko bo ob komercialni potrošnji oblek izbrskal zanimivo statistiko, na terenu pa nadaljujemo s spoznavanjem sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka, tokrat bo to domače maslo. V gibalnem izzivu se bomo z učenci OŠ Alojzija Šuštarja in profesorico športa Petro Filipič preizkusili v ravnotežju. Za konec pa s svetovnega prvenstva naravnost na Krompirjev oder prihajajo mladi breakdancerji Plesne šole Miki.
S svetovnega prvenstva naravnost na Krompirjev oder prihajajo z odličnimi rezultati mladi breakdancerji Plesne šole Miki.
S svetovnega prvenstva naravnost na Krompirjev oder prihajajo z odličnimi rezultati mladi breakdancerji Plesne šole Miki.
Tradicionalni slovenski zajtrk in pridelava domačega masla. Tradicionalni slovenski zajtrk je vsem dobro znan že od leta 2011, ko nas je vsak tretji petek v novembru, čakal tudi na šolskih klopeh. Letos pa bo pomenu lokalno pridelane hrane namenjen kar cel tretji teden v novembru. Do takrat bomo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dodobra spoznali vseh pet glavnih sestavin tega zdravega zajtrka.
Tradicionalni slovenski zajtrk in pridelava domačega masla. Tradicionalni slovenski zajtrk je vsem dobro znan že od leta 2011, ko nas je vsak tretji petek v novembru, čakal tudi na šolskih klopeh. Letos pa bo pomenu lokalno pridelane hrane namenjen kar cel tretji teden v novembru. Do takrat bomo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dodobra spoznali vseh pet glavnih sestavin tega zdravega zajtrka.
V gibalnem izzivu se bomo z učenci OŠ Alojzija Šuštarja in profesorico športa Petro Filipič preizkusili v ravnotežju.
V gibalnem izzivu se bomo z učenci OŠ Alojzija Šuštarja in profesorico športa Petro Filipič preizkusili v ravnotežju.