Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Ni najdenih zadetkov.
Gaja in Klemen imata Krompir! Vsako soboto zjutraj v živo, zanimive teme in gosti, rekordne številke, gibalni izzivi in glasba ter ples na Krompirjevem odru!
Krompir bo spet vsako soboto zjutraj v živo, gledalci pa bodo lahko sodelovali tudi prek družabnih omrežij, saj bo Krompir na Facebook, Instagram in TikTok profilih Čist hudo: FB @cisthudo, IG @cist_hudo, TT @cist_hudo.
Igralci: Gaja Filač, Klemen Kovačič
Klemen se je ta teden odpravil na pot, Gaji pa se je na srečo pridružil Nik Škrlec, ki že nekaj časa na Valu 202 sodeluje z Radiovednimi. Gaja in Nik bosta združila moči in raziskovala, kaj pomeni biti dobro telesno pripravljen. Pomagali jima bodo zdravnica Petra Zupet, ki se ukvarja s športno medicino, ter mladi športniki. Radiovedno bodo z Ajdo Kus odgovorili tudi na nekaj zanimivih vprašanj o našem telesu, Slavko Jerič pa je izbrskal še nekaj rekordnih številk o starosti. Za dobro kondicijo in zlasti koordinacijo bodo z učenci OŠ Kolezija in Petro Rankel, učiteljico športne vzgoje, poskrbeli s pravo balonsko akrobacijo, kot so poimenovali tokratni gibalni izziv, v Infodromovem prispevku pa bomo spoznali Bruna, ki zna voziti monocikel. Na Krompirjevem odru se bo tokrat predstavil 40-članski pevski zbor OŠ Planina pri Sevnici in OŠ Lesično, ki ga vodi zborovodja Matej Romih.
Klemen se je ta teden odpravil na pot, Gaji pa se je na srečo pridružil Nik Škrlec, ki že nekaj časa na Valu 202 sodeluje z Radiovednimi. Gaja in Nik bosta združila moči in raziskovala, kaj pomeni biti dobro telesno pripravljen. Pomagali jima bodo zdravnica Petra Zupet, ki se ukvarja s športno medicino, ter mladi športniki. Radiovedno bodo z Ajdo Kus odgovorili tudi na nekaj zanimivih vprašanj o našem telesu, Slavko Jerič pa je izbrskal še nekaj rekordnih številk o starosti. Za dobro kondicijo in zlasti koordinacijo bodo z učenci OŠ Kolezija in Petro Rankel, učiteljico športne vzgoje, poskrbeli s pravo balonsko akrobacijo, kot so poimenovali tokratni gibalni izziv, v Infodromovem prispevku pa bomo spoznali Bruna, ki zna voziti monocikel. Na Krompirjevem odru se bo tokrat predstavil 40-članski pevski zbor OŠ Planina pri Sevnici in OŠ Lesično, ki ga vodi zborovodja Matej Romih.
Tokrat se na Krompirjevem odru predstavlja 40-članski pevski zbor OŠ Planina pri Sevnici in OŠ Lesično, pod vodstvom zborovodje Mateja Romiha. Nedavno so na svetovnem zborovskem pokalu SING FOR GOLD v Kataloniji v Španiji med 50 zbori iz 32 držav, v kategoriji otroških pevskih zborov, osvojili čisto zlato. V studiu jih bo na klavirju spremljal mlad pianist Aljaž Čepin.
Tokrat se na Krompirjevem odru predstavlja 40-članski pevski zbor OŠ Planina pri Sevnici in OŠ Lesično, pod vodstvom zborovodje Mateja Romiha. Nedavno so na svetovnem zborovskem pokalu SING FOR GOLD v Kataloniji v Španiji med 50 zbori iz 32 držav, v kategoriji otroških pevskih zborov, osvojili čisto zlato. V studiu jih bo na klavirju spremljal mlad pianist Aljaž Čepin.
Na dvorišču Osnovne šole Prule so Infodromovci pred časom ujeli Bruna, ki se je učil voziti monocikel.
Na dvorišču Osnovne šole Prule so Infodromovci pred časom ujeli Bruna, ki se je učil voziti monocikel.
Gaja in Klemen imata Krompir! Vsako soboto zjutraj v živo, zanimive teme in gosti, rekordne številke, gibalni izzivi in glasba ter ples na Krompirjevem odru! Krompir bo spet vsako soboto zjutraj v živo, gledalci pa bodo lahko sodelovali tudi prek družabnih omrežij, saj bo Krompir na Facebook, Instagram in TikTok profilih Čist hudo: FB @cisthudo, IG @cist_hudo, TT @cist_hudo.
Gaja in Klemen imata Krompir! Vsako soboto zjutraj v živo, zanimive teme in gosti, rekordne številke, gibalni izzivi in glasba ter ples na Krompirjevem odru! Krompir bo spet vsako soboto zjutraj v živo, gledalci pa bodo lahko sodelovali tudi prek družabnih omrežij, saj bo Krompir na Facebook, Instagram in TikTok profilih Čist hudo: FB @cisthudo, IG @cist_hudo, TT @cist_hudo.
Tudi Slavko Jerič je radoveden in ima rad nenavadna vprašanja, potem pa brska in izbrska zanimive, skrajne številke. Zanimalo vas je, kje na svetu je največ stoletnikov.
Tudi Slavko Jerič je radoveden in ima rad nenavadna vprašanja, potem pa brska in izbrska zanimive, skrajne številke. Zanimalo vas je, kje na svetu je največ stoletnikov.
Tradicionalni slovenski zajtrk je vsem dobro znan že od leta 2011, ko nas je vsak tretji petek v novembru, čakal tudi na šolskih klopeh. Letos je pomenu lokalno pridelane hrane namenjen kar cel tretji teden v novembru, Dan tradicionalnega slovenskega zajtrka pa bomo obeležili v petek, 15. novembra. V Uredništvu Otroških in mladinskih oddaj na TV SLO ga bomo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pospremili s posebno polurno dokumentarno izvedbo oddaje Krompir kjer bomo z Gajo in Klemnom spoznali vseh pet glavnih sestavin tega zdravega zajtrka. V simpatičnih dokumentarnih prispevkih s terena bodo otroci s slovenskih kmetij predstavili pridobivanje oz. pripravo domačega kruha, masla, medu, mleka in jabolk. S sproščenimi in zabavnimi predstavitvami na terenu želimo mlade gledalce pritegniti k pomenu Tradicionalnega slovenskega zajtrka in k zavedanju vrednosti sveže domače hrane. Vzbuditi zanimanje in odgovornost otrok do narave, domačega kmetovanja in živali ter zavedanje pomena domače samooskrbe, ohranjanja čistega in zdravega okolja je naš kredit na dolgi rok.
Tradicionalni slovenski zajtrk je vsem dobro znan že od leta 2011, ko nas je vsak tretji petek v novembru, čakal tudi na šolskih klopeh. Letos je pomenu lokalno pridelane hrane namenjen kar cel tretji teden v novembru, Dan tradicionalnega slovenskega zajtrka pa bomo obeležili v petek, 15. novembra. V Uredništvu Otroških in mladinskih oddaj na TV SLO ga bomo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pospremili s posebno polurno dokumentarno izvedbo oddaje Krompir kjer bomo z Gajo in Klemnom spoznali vseh pet glavnih sestavin tega zdravega zajtrka. V simpatičnih dokumentarnih prispevkih s terena bodo otroci s slovenskih kmetij predstavili pridobivanje oz. pripravo domačega kruha, masla, medu, mleka in jabolk. S sproščenimi in zabavnimi predstavitvami na terenu želimo mlade gledalce pritegniti k pomenu Tradicionalnega slovenskega zajtrka in k zavedanju vrednosti sveže domače hrane. Vzbuditi zanimanje in odgovornost otrok do narave, domačega kmetovanja in živali ter zavedanje pomena domače samooskrbe, ohranjanja čistega in zdravega okolja je naš kredit na dolgi rok.
V studiu Krompirja se bodo tokrat lotili konkretnih del. Gaji in Klemnu bodo pri tem pomagali mladi, ki imajo v Ajdovščini namesto delavnice, v kateri marsikaj izdelujejo, prenavljajo in popravljajo, kar svojo Garažo, kot so poimenovali projekt, ki poteka v sklopu Zavoda Beta. Od starih aparatov do pametnih telefonov se bo med številkami na svoj način sprehodil Slavko Jerič. V natančnosti se bodo urili v Gibalnem izzivu, ki ga bodo demonstrirali mladi iz Centra za sluh in govor Maribor s svojo mentorico Nušo Maver. Spet bodo zajtrkovali tradicionalni slovenski zajtrk in mu dodali še domača jabolka, ki so jih z izkušenim sadjarjem Matjažem obrali učenci OŠ Podgrad. Na Krompirjevem odru pa se bo predstavil mlad, nadarjen bobnar Noel.
V studiu Krompirja se bodo tokrat lotili konkretnih del. Gaji in Klemnu bodo pri tem pomagali mladi, ki imajo v Ajdovščini namesto delavnice, v kateri marsikaj izdelujejo, prenavljajo in popravljajo, kar svojo Garažo, kot so poimenovali projekt, ki poteka v sklopu Zavoda Beta. Od starih aparatov do pametnih telefonov se bo med številkami na svoj način sprehodil Slavko Jerič. V natančnosti se bodo urili v Gibalnem izzivu, ki ga bodo demonstrirali mladi iz Centra za sluh in govor Maribor s svojo mentorico Nušo Maver. Spet bodo zajtrkovali tradicionalni slovenski zajtrk in mu dodali še domača jabolka, ki so jih z izkušenim sadjarjem Matjažem obrali učenci OŠ Podgrad. Na Krompirjevem odru pa se bo predstavil mlad, nadarjen bobnar Noel.
Osemletni Noel prihaja iz Goričkega. Bobne igra že od svojega drugega leta, zadnja tri leta pa se uči pri Marku Soršaku – Sokiju v Sokijevi bobnarski šoli kjer preigrava že zelo zahtevne heavy metal in rock ritme. Noel je tudi zbiratelj cdjev metalske glasbe in očitno velik fan zvezd heavy metala - ameriške zasedbe Soulfly. Letos sta z očetom obiskala njihov koncert v Avstriji kjer se je zgodilo nekaj kar si bo Noel zapomnil za vse življenje – frontman zasedbe Max Cavalera ga je poklical na oder …
Osemletni Noel prihaja iz Goričkega. Bobne igra že od svojega drugega leta, zadnja tri leta pa se uči pri Marku Soršaku – Sokiju v Sokijevi bobnarski šoli kjer preigrava že zelo zahtevne heavy metal in rock ritme. Noel je tudi zbiratelj cdjev metalske glasbe in očitno velik fan zvezd heavy metala - ameriške zasedbe Soulfly. Letos sta z očetom obiskala njihov koncert v Avstriji kjer se je zgodilo nekaj kar si bo Noel zapomnil za vse življenje – frontman zasedbe Max Cavalera ga je poklical na oder …
Pred nami je dolgo pričakovani Teden slovenske hrane! V petek pa bo dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka! Spoznali smo že skoraj vse sestavine tega zdravega zajtrka, manjkajo nam samo še domača jabolka. Zato smo z učenci OŠ Podgrad obiskali sadjarja Matjaža in mu pomagali pri jesenskem obiranju jabolk. Tradicionalni slovenski zajtrk je vsem dobro znan že od leta 2011, ko nas je vsak tretji petek v novembru, čakal tudi na šolskih klopeh. Letos bo pomenu lokalno pridelane hrane namenjen kar cel tretji teden v novembru, Dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka pa bomo obeležili v petek, 15. novembra. Do takrat bomo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dodobra spoznali vseh pet glavnih sestavin tega zdravega zajtrka.
Pred nami je dolgo pričakovani Teden slovenske hrane! V petek pa bo dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka! Spoznali smo že skoraj vse sestavine tega zdravega zajtrka, manjkajo nam samo še domača jabolka. Zato smo z učenci OŠ Podgrad obiskali sadjarja Matjaža in mu pomagali pri jesenskem obiranju jabolk. Tradicionalni slovenski zajtrk je vsem dobro znan že od leta 2011, ko nas je vsak tretji petek v novembru, čakal tudi na šolskih klopeh. Letos bo pomenu lokalno pridelane hrane namenjen kar cel tretji teden v novembru, Dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka pa bomo obeležili v petek, 15. novembra. Do takrat bomo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dodobra spoznali vseh pet glavnih sestavin tega zdravega zajtrka.
V Gibalnem izzivu se bomo tokrat urili v natančnosti. Kako lahko to počnete tudi doma, nam bodo predstavili mladi iz Centra za sluh in govor Maribor s svojo mentorico Nušo Maver.
V Gibalnem izzivu se bomo tokrat urili v natančnosti. Kako lahko to počnete tudi doma, nam bodo predstavili mladi iz Centra za sluh in govor Maribor s svojo mentorico Nušo Maver.
Kdaj se pojavi prvi računalnik? Kateri aparat danes kupi največ ljudi? Kako pogosto ljudje menjajo telefon? Slavko se je pozabaval z odgovori skozi številke.
Kdaj se pojavi prvi računalnik? Kateri aparat danes kupi največ ljudi? Kako pogosto ljudje menjajo telefon? Slavko se je pozabaval z odgovori skozi številke.
Krompirjev studio bo tokrat en sam oder. Gaja in Klemen pa bosta skozi oddajo kar odplesala. Predstavili se bodo mladi baletniki iz Baletne šole TOI TOI, na Krompirjevem odru pa se bodo predstavile plesalke, učenke sodobnega plesa Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana s točko SURIKATE 007. Za spretne prste bodo z Nadjo Černe iz tima SLO FIT poskrbeli v gibalnem izzivu, Slavko Jerič je zbral zanimive številke o poklicih, zajtrkovali pa bodo slovenski tradicionalni zajtrk, ki mu bodo tokrat dodali še mleko.
Krompirjev studio bo tokrat en sam oder. Gaja in Klemen pa bosta skozi oddajo kar odplesala. Predstavili se bodo mladi baletniki iz Baletne šole TOI TOI, na Krompirjevem odru pa se bodo predstavile plesalke, učenke sodobnega plesa Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana s točko SURIKATE 007. Za spretne prste bodo z Nadjo Černe iz tima SLO FIT poskrbeli v gibalnem izzivu, Slavko Jerič je zbral zanimive številke o poklicih, zajtrkovali pa bodo slovenski tradicionalni zajtrk, ki mu bodo tokrat dodali še mleko.
Učenke 2. razreda sodobnega plesa Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana so se predstavile s koreografijo SURIKATE 007, za katero so na državnem mini festivalu Pika miga v Velenju prejele zlato priznanje.
Učenke 2. razreda sodobnega plesa Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana so se predstavile s koreografijo SURIKATE 007, za katero so na državnem mini festivalu Pika miga v Velenju prejele zlato priznanje.
Čaka nas predstavitev četrte sestavine Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Ker pa mleka ne dajejo samo krave, smo obiskali kmetijo s kozicami in spoznali vrednost domačega kozjega mleka. Tradicionalni slovenski zajtrk je vsem dobro znan že od leta 2011, ko nas je vsak tretji petek v novembru, čakal tudi na šolskih klopeh. Letos bo pomenu lokalno pridelane hrane namenjen kar cel tretji teden v novembru, Dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka pa bomo obeležili v petek, 15. novembra. Do takrat bomo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dodobra spoznali vseh pet glavnih sestavin tega zdravega zajtrka.
Čaka nas predstavitev četrte sestavine Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Ker pa mleka ne dajejo samo krave, smo obiskali kmetijo s kozicami in spoznali vrednost domačega kozjega mleka. Tradicionalni slovenski zajtrk je vsem dobro znan že od leta 2011, ko nas je vsak tretji petek v novembru, čakal tudi na šolskih klopeh. Letos bo pomenu lokalno pridelane hrane namenjen kar cel tretji teden v novembru, Dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka pa bomo obeležili v petek, 15. novembra. Do takrat bomo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dodobra spoznali vseh pet glavnih sestavin tega zdravega zajtrka.
V tokratnem izzivu bomo z Nadjo Čerene in Slo Fitom krepili mišice stopala ter razvijali spretnost nožnih prstov.
V tokratnem izzivu bomo z Nadjo Čerene in Slo Fitom krepili mišice stopala ter razvijali spretnost nožnih prstov.
Balet je za nekatere tudi poklic. Slavko se je skozi statistiko pozabaval z moškimi in ženskimi poklici
Balet je za nekatere tudi poklic. Slavko se je skozi statistiko pozabaval z moškimi in ženskimi poklici
Obiskale so nas mlade baletke Baletne šole TOI TOI iz Lesc ter nam predstavile to očarljivo klasično plesno umetnost.
Obiskale so nas mlade baletke Baletne šole TOI TOI iz Lesc ter nam predstavile to očarljivo klasično plesno umetnost.
Gaja in Klemen bosta v studio povabila mlade plezalke in plezalce Plezalno gibalnega centra Bolder Scena, temo plezanja pa bo z zanimivimi številkami nadgradil Slavko Jerič. Jutro na glavo se imenuje tokratni gibalni izziv, v katerem lahko razvijamo moč trupa, rok in ramenskega obroča, za pravilno izvedbo bo skrbela kineziologinja Tjaša Ocvirk. Pridobivanje medu, ki je tudi ena od sestavin tradicionalnega slovenskega zajtrka, bodo v prispevku predstavili mladi čebelarji iz Bele krajine. Na Krompirjevem odru pa se bo predstavil 12-letni Nace Jenc, ki se ukvarja z opernim petjem.
Gaja in Klemen bosta v studio povabila mlade plezalke in plezalce Plezalno gibalnega centra Bolder Scena, temo plezanja pa bo z zanimivimi številkami nadgradil Slavko Jerič. Jutro na glavo se imenuje tokratni gibalni izziv, v katerem lahko razvijamo moč trupa, rok in ramenskega obroča, za pravilno izvedbo bo skrbela kineziologinja Tjaša Ocvirk. Pridobivanje medu, ki je tudi ena od sestavin tradicionalnega slovenskega zajtrka, bodo v prispevku predstavili mladi čebelarji iz Bele krajine. Na Krompirjevem odru pa se bo predstavil 12-letni Nace Jenc, ki se ukvarja z opernim petjem.
Na Krompirjevem odru se je predstavil 11-letni Nace Jenc, ki se ukvarja z opernim petjem.
Na Krompirjevem odru se je predstavil 11-letni Nace Jenc, ki se ukvarja z opernim petjem.
Pa poglejmo kako se pridobiva med - tretja sestavina Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Oglasili smo se pri čebelarju Dušanu Milinkoviću v Beli krajini! Tradicionalni slovenski zajtrk je vsem dobro znan že od leta 2011, ko nas je vsak tretji petek v novembru, čakal tudi na šolskih klopeh. Letos bo pomenu lokalno pridelane hrane namenjen kar cel tretji teden v novembru, Dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka pa bomo obeležili v petek, 15. novembra. Do takrat bomo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dodobra spoznali vseh pet glavnih sestavin tega zdravega zajtrka.
Pa poglejmo kako se pridobiva med - tretja sestavina Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Oglasili smo se pri čebelarju Dušanu Milinkoviću v Beli krajini! Tradicionalni slovenski zajtrk je vsem dobro znan že od leta 2011, ko nas je vsak tretji petek v novembru, čakal tudi na šolskih klopeh. Letos bo pomenu lokalno pridelane hrane namenjen kar cel tretji teden v novembru, Dan Tradicionalnega slovenskega zajtrka pa bomo obeležili v petek, 15. novembra. Do takrat bomo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dodobra spoznali vseh pet glavnih sestavin tega zdravega zajtrka.
Tokratni gibalni izziv se imenuje »Jutro na glavo«. Razvijali bomo moč trupa, rok in ramenskega obroča, za pravilno izvedbo pa bo skrbela kineziologinja Tjaša Ocvirk.
Tokratni gibalni izziv se imenuje »Jutro na glavo«. Razvijali bomo moč trupa, rok in ramenskega obroča, za pravilno izvedbo pa bo skrbela kineziologinja Tjaša Ocvirk.
Slavko je današnjo temo plezanja nadgradil z zanimivimi številkami in rekordi.
Slavko je današnjo temo plezanja nadgradil z zanimivimi številkami in rekordi.
Tokrat se usmerjamo v trajnostno in samosvojo modo. Tekstilna inženirka in pedagoginja Nina Logar – Ninarozina vsako leto pripravlja delavnice, na katerih oblačilom podaljšujejo življenjsko dobo in ustvarjalne prenove se bosta lotila tudi Gaja in Klemen. Z nami bo tudi ena najmlajših modnih oblikovalk, najstnica Žani Luisa, katere strast je kvačkanje. Slavko bo ob komercialni potrošnji oblek izbrskal zanimivo statistiko, na terenu pa nadaljujemo s spoznavanjem sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka, tokrat bo to domače maslo. V gibalnem izzivu se bomo z učenci OŠ Alojzija Šuštarja in profesorico športa Petro Filipič preizkusili v ravnotežju. Za konec pa s svetovnega prvenstva naravnost na Krompirjev oder prihajajo mladi breakdancerji Plesne šole Miki.
Tokrat se usmerjamo v trajnostno in samosvojo modo. Tekstilna inženirka in pedagoginja Nina Logar – Ninarozina vsako leto pripravlja delavnice, na katerih oblačilom podaljšujejo življenjsko dobo in ustvarjalne prenove se bosta lotila tudi Gaja in Klemen. Z nami bo tudi ena najmlajših modnih oblikovalk, najstnica Žani Luisa, katere strast je kvačkanje. Slavko bo ob komercialni potrošnji oblek izbrskal zanimivo statistiko, na terenu pa nadaljujemo s spoznavanjem sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka, tokrat bo to domače maslo. V gibalnem izzivu se bomo z učenci OŠ Alojzija Šuštarja in profesorico športa Petro Filipič preizkusili v ravnotežju. Za konec pa s svetovnega prvenstva naravnost na Krompirjev oder prihajajo mladi breakdancerji Plesne šole Miki.
S svetovnega prvenstva naravnost na Krompirjev oder prihajajo z odličnimi rezultati mladi breakdancerji Plesne šole Miki.
S svetovnega prvenstva naravnost na Krompirjev oder prihajajo z odličnimi rezultati mladi breakdancerji Plesne šole Miki.
Tradicionalni slovenski zajtrk in pridelava domačega masla. Tradicionalni slovenski zajtrk je vsem dobro znan že od leta 2011, ko nas je vsak tretji petek v novembru, čakal tudi na šolskih klopeh. Letos pa bo pomenu lokalno pridelane hrane namenjen kar cel tretji teden v novembru. Do takrat bomo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dodobra spoznali vseh pet glavnih sestavin tega zdravega zajtrka.
Tradicionalni slovenski zajtrk in pridelava domačega masla. Tradicionalni slovenski zajtrk je vsem dobro znan že od leta 2011, ko nas je vsak tretji petek v novembru, čakal tudi na šolskih klopeh. Letos pa bo pomenu lokalno pridelane hrane namenjen kar cel tretji teden v novembru. Do takrat bomo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dodobra spoznali vseh pet glavnih sestavin tega zdravega zajtrka.
V gibalnem izzivu se bomo z učenci OŠ Alojzija Šuštarja in profesorico športa Petro Filipič preizkusili v ravnotežju.
V gibalnem izzivu se bomo z učenci OŠ Alojzija Šuštarja in profesorico športa Petro Filipič preizkusili v ravnotežju.
Slavko je ob komercialni potrošnji oblek izbrskal zanimivo statistiko.
Slavko je ob komercialni potrošnji oblek izbrskal zanimivo statistiko.
Gaja in Klemen po dolgih počitnicah spet vabita v svojo družbo. In kadar se znajdemo v novi družbi, se včasih počutimo morda malo negotovo. O tem, kako poskrbeti za prijetno razpoloženje in odnose v razredu, sta se pogovarjala z učiteljico Nino Jelen iz OŠ Ivana Skvarče iz Zagorja ob Savi ter njenimi lanskimi petošolci, ki so ju sprejeli v svojo družbo naj mulk in naj mulcev. 5. oktober je svetovni dan učiteljev in Slavko Jerič, nov sodelavec Krompirja, ki zna izbrskati najbolj zanimive številke, je poiskal zanimive podatke, povezane z učenci, učitelji in šolami. V tokratnem Krompirju so se tudi pošteno razmigali. S Tjašo Rojko iz raziskovalne ekipe SLOfit sta se Gaja in Klemen skupaj z drugimi sodelujočimi preizkusila v gibalnem izzivu, s katerim urimo koordinacijo, ki jo pogosto potrebujemo v vsakdanjem življenju. V sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pa predstavljamo sestavine Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Na terenu smo obiskali Lučko in njeno babico Vilmo s kmetije Urška. Skupaj sta spekli slasten domač kruh. Za piko na i so se na Krompirjevem odru kot prve predstavile hip-hoperke iz ajdovskega Plesnega centra ADC.
Gaja in Klemen po dolgih počitnicah spet vabita v svojo družbo. In kadar se znajdemo v novi družbi, se včasih počutimo morda malo negotovo. O tem, kako poskrbeti za prijetno razpoloženje in odnose v razredu, sta se pogovarjala z učiteljico Nino Jelen iz OŠ Ivana Skvarče iz Zagorja ob Savi ter njenimi lanskimi petošolci, ki so ju sprejeli v svojo družbo naj mulk in naj mulcev. 5. oktober je svetovni dan učiteljev in Slavko Jerič, nov sodelavec Krompirja, ki zna izbrskati najbolj zanimive številke, je poiskal zanimive podatke, povezane z učenci, učitelji in šolami. V tokratnem Krompirju so se tudi pošteno razmigali. S Tjašo Rojko iz raziskovalne ekipe SLOfit sta se Gaja in Klemen skupaj z drugimi sodelujočimi preizkusila v gibalnem izzivu, s katerim urimo koordinacijo, ki jo pogosto potrebujemo v vsakdanjem življenju. V sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pa predstavljamo sestavine Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Na terenu smo obiskali Lučko in njeno babico Vilmo s kmetije Urška. Skupaj sta spekli slasten domač kruh. Za piko na i so se na Krompirjevem odru kot prve predstavile hip-hoperke iz ajdovskega Plesnega centra ADC.
Tik pred nastopom na svetovnem prvenstvu v hip hopu in poppingu, IDO 2024 v Skopju, so se pri nas oglasile mlade članice Plesnega centra ADC iz Ajdovščine.
Tik pred nastopom na svetovnem prvenstvu v hip hopu in poppingu, IDO 2024 v Skopju, so se pri nas oglasile mlade članice Plesnega centra ADC iz Ajdovščine.
Tradicionalni slovenski zajtrk je vsem dobro znan že od leta 2011, ko nas je vsak tretji petek v novembru, čakal tudi na šolskih klopeh. Letos pa bo pomenu lokalno pridelane hrane namenjen kar cel tretji teden v novembru. Do takrat bomo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dodobra spoznali vseh pet glavnih sestavin tega zdravega zajtrka. Začenjamo pri domačem kruhu. Obiskali smo babico Vilmo in vnučko Lučko na kmetiji Urška
Tradicionalni slovenski zajtrk je vsem dobro znan že od leta 2011, ko nas je vsak tretji petek v novembru, čakal tudi na šolskih klopeh. Letos pa bo pomenu lokalno pridelane hrane namenjen kar cel tretji teden v novembru. Do takrat bomo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dodobra spoznali vseh pet glavnih sestavin tega zdravega zajtrka. Začenjamo pri domačem kruhu. Obiskali smo babico Vilmo in vnučko Lučko na kmetiji Urška
S Tjašo Rojko iz raziskovalne ekipe SLOfit sta se Gaja in Klemen skupaj z drugimi sodelujočimi preizkusila v gibalnem izzivu, s katerim urimo svojo koordinacijo, ki jo pogosto potrebujemo v vsakdanjem življenju
S Tjašo Rojko iz raziskovalne ekipe SLOfit sta se Gaja in Klemen skupaj z drugimi sodelujočimi preizkusila v gibalnem izzivu, s katerim urimo svojo koordinacijo, ki jo pogosto potrebujemo v vsakdanjem življenju
5. oktober je svetovni dan učiteljev in Slavko Jerič, nov sodelavec Krompirja, ki zna izbrskati najbolj zanimive številke, je poiskal zanimive podatke, povezane z učenci, učitelji in šolami.
5. oktober je svetovni dan učiteljev in Slavko Jerič, nov sodelavec Krompirja, ki zna izbrskati najbolj zanimive številke, je poiskal zanimive podatke, povezane z učenci, učitelji in šolami.
»Midva imava krompir, ker se lahko vsako soboto zbujava z vami,« se nove sezone Krompirja veselita Gaja (Filač) in Klemen (Kovačič), ki sta se v Krompirjevem studiu udomačila že v pretekli sezoni. Nika (Rozman) in Nik (Škrlec) sta jima po treh letih predala voditeljsko štafeto. V Krompirjev studio bodo ob sobotah zjutraj spet prihajali zanimivi gostje, pogovarjali se bodo o resnih in tudi zabavnih rečeh, raziskovali in ustvarjali, mladi gledalci se bodo lahko spet pomešali med občinstvo in v živo spremljali Krompirjeve koncerte, v rubriki Kaj znaš pa ti? pa bodo mladi dobili priložnost, da se predstavijo s kakšno zanimivo veščino. Konec ostaja začinjen z napetim izzivom. Krompir bo spet vsako soboto zjutraj v živo, gledalci pa bodo lahko sodelovali tudi prek družabnih omrežij, saj bo Krompir na Facebook, Instagram in TikTok profilih Čist hudo: FB @cisthudo, IG @cist_hudo, TT @cist_hudo.
»Midva imava krompir, ker se lahko vsako soboto zbujava z vami,« se nove sezone Krompirja veselita Gaja (Filač) in Klemen (Kovačič), ki sta se v Krompirjevem studiu udomačila že v pretekli sezoni. Nika (Rozman) in Nik (Škrlec) sta jima po treh letih predala voditeljsko štafeto. V Krompirjev studio bodo ob sobotah zjutraj spet prihajali zanimivi gostje, pogovarjali se bodo o resnih in tudi zabavnih rečeh, raziskovali in ustvarjali, mladi gledalci se bodo lahko spet pomešali med občinstvo in v živo spremljali Krompirjeve koncerte, v rubriki Kaj znaš pa ti? pa bodo mladi dobili priložnost, da se predstavijo s kakšno zanimivo veščino. Konec ostaja začinjen z napetim izzivom. Krompir bo spet vsako soboto zjutraj v živo, gledalci pa bodo lahko sodelovali tudi prek družabnih omrežij, saj bo Krompir na Facebook, Instagram in TikTok profilih Čist hudo: FB @cisthudo, IG @cist_hudo, TT @cist_hudo.
V tokratnem Krompirju bomo petični, ustvarjalni in kot vedno samosvoji. Gaja in Klemen gostita dijake iz štirih slovenskih gimnazij (GIMNAZIJE NOVA GORICA, PRVE MARIBORSKE GIMNAZIJE, ŠKOFIJSKE KLASIČNE GIMNAZIJE in GIMNAZIJE POLJANE), ki sodelujejo v nacionalnem jezikovno-glasbenem projektu SING A VISION (zavižaj vizijo). Projekt povezuje znanje tujih jezikov in slovenščine z glasbenimi, multimedijskimi in drugimi veščinami ter pri tem spodbuja kreativno ustvarjanje in medvrstniško sodelovanje. Sodelujoči se povezujejo skozi izzive na treh področjih: prevajanje poezije, uglasbitve izbranih prevodov ter izdelava videospotov na izbrane skladbe.
V tokratnem Krompirju bomo petični, ustvarjalni in kot vedno samosvoji. Gaja in Klemen gostita dijake iz štirih slovenskih gimnazij (GIMNAZIJE NOVA GORICA, PRVE MARIBORSKE GIMNAZIJE, ŠKOFIJSKE KLASIČNE GIMNAZIJE in GIMNAZIJE POLJANE), ki sodelujejo v nacionalnem jezikovno-glasbenem projektu SING A VISION (zavižaj vizijo). Projekt povezuje znanje tujih jezikov in slovenščine z glasbenimi, multimedijskimi in drugimi veščinami ter pri tem spodbuja kreativno ustvarjanje in medvrstniško sodelovanje. Sodelujoči se povezujejo skozi izzive na treh področjih: prevajanje poezije, uglasbitve izbranih prevodov ter izdelava videospotov na izbrane skladbe.
Gaja in Klemen imata Krompir! Vsako soboto zjutraj v živo, zanimive teme in gosti, rekordne številke, gibalni izzivi in glasba ter ples na Krompirjevem odru! Krompir bo spet vsako soboto zjutraj v živo, gledalci pa bodo lahko sodelovali tudi prek družabnih omrežij, saj bo Krompir na Facebook, Instagram in TikTok profilih Čist hudo: FB @cisthudo, IG @cist_hudo, TT @cist_hudo.
Gaja in Klemen imata Krompir! Vsako soboto zjutraj v živo, zanimive teme in gosti, rekordne številke, gibalni izzivi in glasba ter ples na Krompirjevem odru! Krompir bo spet vsako soboto zjutraj v živo, gledalci pa bodo lahko sodelovali tudi prek družabnih omrežij, saj bo Krompir na Facebook, Instagram in TikTok profilih Čist hudo: FB @cisthudo, IG @cist_hudo, TT @cist_hudo.
Gaja in Klemen sta se odločila, da je čas za gibanje. Želela sta spoznati nekaj posebnega, zato sta v studio povabila mlade, ki se ukvarjajo s parkurjem, športno disciplino, ki je lahko tudi prav akrobatska, včasih tudi nevarna in povezana z adrenalinom. Zato sta se o adrenalinskih športih pogovorila še s športno psihologinjo Andrejo Holsedl. V rubriki Kaj znaš pa ti? pa so svoje likovno ustvarjanje predstavili mladi likovniki iz Osnovne šole Rada Robiča iz Limbuša, ki so sodelovali na natečaju za pokal Planica 7, med njimi pa je bila tudi zmagovalka Tjaša Vreš.
Gaja in Klemen sta se odločila, da je čas za gibanje. Želela sta spoznati nekaj posebnega, zato sta v studio povabila mlade, ki se ukvarjajo s parkurjem, športno disciplino, ki je lahko tudi prav akrobatska, včasih tudi nevarna in povezana z adrenalinom. Zato sta se o adrenalinskih športih pogovorila še s športno psihologinjo Andrejo Holsedl. V rubriki Kaj znaš pa ti? pa so svoje likovno ustvarjanje predstavili mladi likovniki iz Osnovne šole Rada Robiča iz Limbuša, ki so sodelovali na natečaju za pokal Planica 7, med njimi pa je bila tudi zmagovalka Tjaša Vreš.
Gaja in Klemen imata Krompir! Vsako soboto zjutraj v živo, zanimive teme in gosti, rekordne številke, gibalni izzivi in glasba ter ples na Krompirjevem odru! Krompir bo spet vsako soboto zjutraj v živo, gledalci pa bodo lahko sodelovali tudi prek družabnih omrežij, saj bo Krompir na Facebook, Instagram in TikTok profilih Čist hudo: FB @cisthudo, IG @cist_hudo, TT @cist_hudo.
Gaja in Klemen imata Krompir! Vsako soboto zjutraj v živo, zanimive teme in gosti, rekordne številke, gibalni izzivi in glasba ter ples na Krompirjevem odru! Krompir bo spet vsako soboto zjutraj v živo, gledalci pa bodo lahko sodelovali tudi prek družabnih omrežij, saj bo Krompir na Facebook, Instagram in TikTok profilih Čist hudo: FB @cisthudo, IG @cist_hudo, TT @cist_hudo.
V rubriki Kaj znaš pa ti? pa so svoje likovno ustvarjanje predstavili mladi likovniki iz Osnovne šole Rada Robiča iz Limbuša, ki so sodelovali na natečaju za pokal Planica 7, med njimi tudi zmagovalka Tjaša Vreš.
V rubriki Kaj znaš pa ti? pa so svoje likovno ustvarjanje predstavili mladi likovniki iz Osnovne šole Rada Robiča iz Limbuša, ki so sodelovali na natečaju za pokal Planica 7, med njimi tudi zmagovalka Tjaša Vreš.
Metka se je odpravila v Ajdovščino kjer deluje Kolesarski klub Črn Trn. Na terenu je obiskala mlade kolesarje, ki se ukvarjajo z endurom in BMXom.
Metka se je odpravila v Ajdovščino kjer deluje Kolesarski klub Črn Trn. Na terenu je obiskala mlade kolesarje, ki se ukvarjajo z endurom in BMXom.
Mladi, ki se ukvarjajo s parkourjem, so nam v studiu predstavili to športno disciplino, ki je lahko prav akrobatska in, če nisi dobro pripravljen tudi nevarna, vsekakor pa povezana z adrenalinom. Zato smo se o adrenalinskih športih pogovorili še s športno psihologinjo Andrejo Holsedl.
Mladi, ki se ukvarjajo s parkourjem, so nam v studiu predstavili to športno disciplino, ki je lahko prav akrobatska in, če nisi dobro pripravljen tudi nevarna, vsekakor pa povezana z adrenalinom. Zato smo se o adrenalinskih športih pogovorili še s športno psihologinjo Andrejo Holsedl.
Gaja in Klemen imata Krompir! Vsako soboto zjutraj v živo, zanimive teme in gosti, rekordne številke, gibalni izzivi in glasba ter ples na Krompirjevem odru! Krompir bo spet vsako soboto zjutraj v živo, gledalci pa bodo lahko sodelovali tudi prek družabnih omrežij, saj bo Krompir na Facebook, Instagram in TikTok profilih Čist hudo: FB @cisthudo, IG @cist_hudo, TT @cist_hudo.
Gaja in Klemen imata Krompir! Vsako soboto zjutraj v živo, zanimive teme in gosti, rekordne številke, gibalni izzivi in glasba ter ples na Krompirjevem odru! Krompir bo spet vsako soboto zjutraj v živo, gledalci pa bodo lahko sodelovali tudi prek družabnih omrežij, saj bo Krompir na Facebook, Instagram in TikTok profilih Čist hudo: FB @cisthudo, IG @cist_hudo, TT @cist_hudo.
Tokratni Krompir bo v znamenju ljubezni. S študentoma Lauro Buzeti in Aaronom Marcelom Veldinom, ki sta sodelovala v projektu Oh, ta ljubezen, ter mladimi debaterji iz mariborske Osnovne šole France Prešeren se bosta Gaja in Klemen pogovarjala o zaljubljenosti. V rubriki Kaj znaš pa ti? bosta predstavila mlado ornitologinjo Tiso, pridružila pa se jim bo tudi biologinja Staša Tome iz Prirodoslovnega muzeja Slovenije in skupaj bodo ugotavljali ali se ptički v času Gregorjevega res ženijo.
Tokratni Krompir bo v znamenju ljubezni. S študentoma Lauro Buzeti in Aaronom Marcelom Veldinom, ki sta sodelovala v projektu Oh, ta ljubezen, ter mladimi debaterji iz mariborske Osnovne šole France Prešeren se bosta Gaja in Klemen pogovarjala o zaljubljenosti. V rubriki Kaj znaš pa ti? bosta predstavila mlado ornitologinjo Tiso, pridružila pa se jim bo tudi biologinja Staša Tome iz Prirodoslovnega muzeja Slovenije in skupaj bodo ugotavljali ali se ptički v času Gregorjevega res ženijo.
Odgovarjajo otroci OŠ Šempeter v Savinjski dolini.
Odgovarjajo otroci OŠ Šempeter v Savinjski dolini.
V rubriko Kaj znaš pa ti? prihaja mlada ornitologinja Tisa, pridružila se ji bo biologinja Staša Tome iz Prirodoslovnega muzeja Slovenije in ugotavljali bomo ali se ptički v času Gregorjevega res ženijo.
V rubriko Kaj znaš pa ti? prihaja mlada ornitologinja Tisa, pridružila se ji bo biologinja Staša Tome iz Prirodoslovnega muzeja Slovenije in ugotavljali bomo ali se ptički v času Gregorjevega res ženijo.
Gaja in Klemen imata Krompir! Vsako soboto zjutraj v živo, zanimive teme in gosti, rekordne številke, gibalni izzivi in glasba ter ples na Krompirjevem odru! Krompir bo spet vsako soboto zjutraj v živo, gledalci pa bodo lahko sodelovali tudi prek družabnih omrežij, saj bo Krompir na Facebook, Instagram in TikTok profilih Čist hudo: FB @cisthudo, IG @cist_hudo, TT @cist_hudo.
Gaja in Klemen imata Krompir! Vsako soboto zjutraj v živo, zanimive teme in gosti, rekordne številke, gibalni izzivi in glasba ter ples na Krompirjevem odru! Krompir bo spet vsako soboto zjutraj v živo, gledalci pa bodo lahko sodelovali tudi prek družabnih omrežij, saj bo Krompir na Facebook, Instagram in TikTok profilih Čist hudo: FB @cisthudo, IG @cist_hudo, TT @cist_hudo.
Z mladimi debaterji iz mariborske Osnovne šole France Prešeren ter študentoma Lauro Buzeti in Aaronom Marcelom Veldinom, ki sta sodelovala v projektu Oh, ta ljubezen, se Gaja in Klemen pogovarjata o zaljubljenosti.
Z mladimi debaterji iz mariborske Osnovne šole France Prešeren ter študentoma Lauro Buzeti in Aaronom Marcelom Veldinom, ki sta sodelovala v projektu Oh, ta ljubezen, se Gaja in Klemen pogovarjata o zaljubljenosti.
Gaja in Klemen imata Krompir! Vsako soboto zjutraj v živo, zanimive teme in gosti, rekordne številke, gibalni izzivi in glasba ter ples na Krompirjevem odru! Krompir bo spet vsako soboto zjutraj v živo, gledalci pa bodo lahko sodelovali tudi prek družabnih omrežij, saj bo Krompir na Facebook, Instagram in TikTok profilih Čist hudo: FB @cisthudo, IG @cist_hudo, TT @cist_hudo.
Gaja in Klemen imata Krompir! Vsako soboto zjutraj v živo, zanimive teme in gosti, rekordne številke, gibalni izzivi in glasba ter ples na Krompirjevem odru! Krompir bo spet vsako soboto zjutraj v živo, gledalci pa bodo lahko sodelovali tudi prek družabnih omrežij, saj bo Krompir na Facebook, Instagram in TikTok profilih Čist hudo: FB @cisthudo, IG @cist_hudo, TT @cist_hudo.
Gaja in Klemen imata Krompir! Vsako soboto zjutraj v živo, zanimive teme in gosti, rekordne številke, gibalni izzivi in glasba ter ples na Krompirjevem odru! Krompir bo spet vsako soboto zjutraj v živo, gledalci pa bodo lahko sodelovali tudi prek družabnih omrežij, saj bo Krompir na Facebook, Instagram in TikTok profilih Čist hudo: FB @cisthudo, IG @cist_hudo, TT @cist_hudo.
Gaja in Klemen imata Krompir! Vsako soboto zjutraj v živo, zanimive teme in gosti, rekordne številke, gibalni izzivi in glasba ter ples na Krompirjevem odru! Krompir bo spet vsako soboto zjutraj v živo, gledalci pa bodo lahko sodelovali tudi prek družabnih omrežij, saj bo Krompir na Facebook, Instagram in TikTok profilih Čist hudo: FB @cisthudo, IG @cist_hudo, TT @cist_hudo.