Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Filmoteka V živo RTV 365 Raziskujte Več
Domov
Raziskujte
V živo
Oddaje
Podkasti
Glasba
Za otroke
Filmoteka
Zgodovina
Seznami
Naročnine
Več
Domov Raziskujte V živo Oddaje Podkasti Glasba Za otroke Filmoteka Zgodovina
Seznami
Zaključi urejanje
Moje
Moj 365
Zaključi urejanje
Vse naročnine

Glasba, gledališče…

Oddaja o muzikalu tuje in domače produkcije

Zadnji posnetki

Muzikal Wicked, 2. del

16. 8. 2022

Dobrodošli ob poslušanju drugega dejanja muzikala Wicked. V prejšnji oddaji smo izvedeli, kako si je Elphaba, tista čarovnica z Zahoda, ki bo pozneje ponagajala tudi Doroteji iz Kansasa (a to je že druga zgodba), prislužila sloves zlobne čarovnice.

Muzikal Wicked, 1. del

9. 8. 2022

V današnji in prihodnji oddaji bomo slišali zgodbo muzikala Wicked, ki je za svojo odrsko uprizoritev prejela – v narekovajih – tisoč in eno nagrado. Glasbo in besedila songov je napisal Stephen Schwartz, scenarij pa Winnie Holzman.

Muzikal Evita

2. 8. 2022

Evita Peron je kar nekaj let preganjala pisca besedil Tirna Ricea, preden je prijatelja Andrewa Lloyda Webra nagovoril, da sta skupaj ustvarila muzikal o njenem življenju. In tandem je res ustvaril glasbeni portret Evite, ki ga sestavlja mavrica songov različnih glasbenih slogov: od klasične glasbe, prek zborovske do latinskih ritmov – pasodoble in tango, pa balade, žalostinke in ročka. V prejšnji oddaji smo vam predstavili prvo dejanje muzikala, od njenega prihoda v Buenos Aires do predsedniških volitev. Pred nami je zdaj drugo dejanje.

Muzikal Evita

26. 7. 2022

... Prva dama Argentine, ljubkovalno Evita, svetnica, dobrotnica, zavetnica revnih, ikona 20. stoletja ... Recite ji kakor koli, Eva Peron se je s svojo karizmo zapisala v zgodovino Latinske Amerike 20. stoletja. Ko je leta 1952 umrla, je vso Argentino zajelo histerično žalovanje.