Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Filmoteka V živo RTV 365 Raziskujte Več
Domov
Raziskujte
V živo
Oddaje
Podkasti
Glasba
Za otroke
Filmoteka
Zgodovina
Seznami
Naročnine
Več
Domov Raziskujte V živo Oddaje Podkasti Glasba Za otroke Filmoteka Zgodovina
Seznami
Zaključi urejanje
Moje
Moj 365
Zaključi urejanje
Vse naročnine

Evroradijski koncert

V oddaji Evroradijski koncert predvajamo posnetke koncertov s svetovnih odrov v izvedbah izvrstnih solistov in orkestrov.

Zadnji posnetki

Simfonični orkester Frankfurtskega radia in Mendelssohnova Simfonija št. 2

7. 8. 2022

Simfonični orkester Frankfurtskega radia je pod dirigentskim vodstvom Alaina Altinogluja nastopil 25. junija v opatiji v Eberbachu v Nemčiji. Na sporedu koncerta sta bili simfonična pesnitev Zlati kolovrat, op. 109 Antonina Dvořáka in Simfonija št. 2 v B-duru, op. 52 Felixa Mendelssohna. Mendelssohn je Simfonijo št. 2 v B-duru, napisal leta 1840 ob praznovanju štiristote obletnice izpopolnitve tiska Johannesa Gutenberga. Mendelssohn je delo označi kot simfonijo-kantato na besedila Svetega pisma za soliste, zbor in orkester.

Danski nacionalni simfonični orkester in pianist Kirill Gerstein

31. 7. 2022

Danski nacionalni simfonični orkester je s pianistom Kirillom Gersteinom nastopil 18. novembra lani v dvorani Koncertne hiše v Kobenhavnu na Danskem. Na sporedu koncerta, ki ga je vodil Vasilij Petrenko, sta bila Koncert za klavir in orkester št. 3 v d-molu, op. 30 Sergeja Rahmaninova in Simfonija št. 6 v h-molu, op. 54 Dmitrija Šostakoviča.

Mahlerjeva tretja simfonija v izvedbi Luksemburškega filharmoničnega orkestra

24. 7. 2022

V Evoradijskem koncertu predvajamo posnetek Luksemburškega filharmoničnega orkestra, ki je pod dirigentskim vodstvom Gustava Gimena nastopil 10. decembra v Luksemburški filharmoniji. Na sporedu koncerta je bila Simfonija št. 3 Gustava Mahlerja. Poleg Richarda Straussa in Maxa Regerja je Mahler reprezentativen glasnik izzvenevajoče glasbene romantike. Kar pa ga pomembno razlikuje od njiju, je njegovo iskanje, njegovo razmišljanje o največjih metafizičnih vprašanjih. Svoje delo je posvetil predvsem simfonični glasbi, saj je bila, po njegovi lastni izjavi, edino ta zmožna izraziti vse, kar je hotel povedati: "Mi modernisti," je zapisal v nekem svojem pismu, "potrebujemo velik aparat, da lahko izrazimo svoje velike ali male misli."

Londonski filharmonični orkester in violinistka Julia Fischer

17. 7. 2022

Londonski filharmonični orkester je pod dirigentskim vodstvom Vladimirja Jurowskega nastopil 14. aprila v kraljevi festivalni dvorani v Londonu. Na sporedu koncerta sta bila Koncert za violino in orkester v h-molu, op. 61 Edwarda Elgarja, s katerim se je predstavila violinistka Julia Fischer, in Simfonija št. 2 v A-duru, op. 17 Georgeja Enescuja. Julia Fischer se je z glasbo srečala že v zgodnjem otroštvu, ko se je učila klavir pri svoji materi, pianistki Vieri Fischer, pozneje pa se je navdušila nad violino. Najprej se je šolala na Konservatoriju Leopolda Mozarta v Augsburgu, potem pa se je, ko je imela komaj devet let, vpisala na akademijo za glasbo v Münchnu. Že v najstniških letih je Julia Fischer koncertirala po vsem svetu, izjemen uspeh pa je bil že njen prvi koncert v Carnegiejevi dvorani leta 2003, ko je kot solistka nastopila v dvojnem koncertu Johannesa Brahmsa.